Nutella mousse opskrift - Annettes kager

Her finder du masser af opskrifter på kagefyld, som du kan bruge til dine lagkager og fondantkager.

Jeg elsker, at vælge kagefyld til mine kager, og jeg har mange opskrifter på kagefyld at vælge imellem her på siden.
Min egen personlige favorit er en tobleronecreme sammen med en hindbærmousse. Det er en fantastisk kombination af kagefyld, noget syrligt mod det søde i lagkagen.
Er du mere til jordbærmousse eller brombærmousse, så skifter du bare dine bær ud i opskriften. Her kan jeg også godt anbefale lidt frisk frugt oven i moussen, det gør kagen lidt mere eksklusiv.
Det samme gælder chokoladen. Brug din favorit chokolade, i din chokoladecreme. Tilsæt evt. hakket chokolade oveni, det giver lidt knas i kagen, hvilket er super lækkert.
Bemærk at nogle af billederne er vist som portionsanretninger, det har intet at sige. Du kan stadig sagtens bruge dem i en kage.

Jeg håber, at du kan finde en favorit opskrift mellem mine opskrifter på kagefyld 

 

Kage med mousse

Friske mousser


 

Vaniljecreme til lagkage
Vaniljemousse
Hindbærmousse til lagkage
Frisk og syrlig hindbærmousse

 

 

 

 

 

Brownie med Jordbærmousse
Sød jordbærmousse
Solbær fromage
Syrlig solbærmousse

 

 

 

 

 

Skovbærmousse
Hindbær/jordbær/brombær mousse
Hindbær creme med hvid chokolade
Hindbærmousse med hvid chokolade

 

 

 

 

 

Flødeskum med hindbær
Hindbær skum
Citronmousse med fløde
Frisk citronmousse

 

 

 

 

 

Cremer med chokolade


Chokolademousse kagefyld
Chokolademousse
Moccamousse
Moccacreme

 

 

 

 

 

Chokolade lagkage - Annettes kager
Chokolade ganache som fyld
Hvid chokolademousse
Hvid chokoladecreme

 

 

 

 

 

Ganache med daim
Daimcreme
Nutellamousse
Nutellaskum

 

 

 

 

 

Tobleronemousse
Tobleronecreme
Kakaomousse til lagkage
Nem kakaomousse

 

 

 

 

 

Andre lækre cremer


Mette Blomsterberg vaniljecreme
Kogt vaniljecreme

 

 

 

 

 

Kom endelig med forslag, hvis du savner en specifik opskrift på kagefyld 

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her

37 Comments on Kagefyld opskrifter

 1. Hej Susanne
  Sikke en ære du har fået 🙂
  Jo jeg tror sagtens at hindbær og rabarber kan gå fint sammen. Det bliver en dejlig frisk kage. Jeg har selv tænkt at jeg skal have kastet mig ud i en rabarbermousse, men jeg er endnu ikke nået dertil. Når jeg når dertil, så vil jeg tage udgangspunkt i min hindbær mousse. Så hvis du nu tager samme mængde rabarber som hindbær og koger til en kompot, evt sammen med sukker hvis det er meget syrligt. Jeg vil si det på samme måde, så saften lander i en skål med opblødt husblas. Håber at det var hjælp nok og så skal jeg nok få lavet en opskrift til siden. Jeg har masser af ideer, men tiden er knap 😉
  God fornøjelse med projektet.

 2. Hejsa.
  Jeg har fået æren af at lave en bryllupskage, hvor parret gerne vil have din hindbærmousse og så en rabarbermousse. De ønsker sig en kage som ikke er for sød. Jeg har ikke før lavet med rabarber, tror du det går sammen med hindbær?
  Har du en opskrift på rabarbermoussen?
  Mvh. Susanne.

 3. Hej Pernille
  Når jeg selv laver lagkager så bruger jeg gerne en god chokolade creme/ganache til en syrlig bærmousje. Det kunne fx være min toblerone creme. Evt med en anden type chokolade hvis du bedre kan lide noget andet 🙂

 4. Hej annette
  Jeg skal lave en vanilie bunde lagkage, og vil lave din syrlige solbær mousse, men er i tvivl om det andet lage i lagkagen som passer med den
  Mvh pernille

 5. Hej Jannie
  Det er godt nok nogle store kager. Jeg ville nok gange med 2,5, så er du sikker på at der er nok. Det er jo nogle opskrifter hvor der kun tilsættes fløde, så der skal noget til at fylde så store kager ud:). Hov nu får jeg lige set at du også skriver vaniljemousse. Den kunne du nok godt nøjes med at gange med 2 🙂
  God fornøjelse med projektet 🙂

 6. Tak endnu engang for svar:-) Har lige et sidste spørgsmål for denne gang. Jeg skal jo lave to kager, begge ca 40 x30. Den ene med chokolade ganache som fyld, den anden vaniljemousse også hindbær skum i begge. Mit spørgsmål er så hvor meget skal disse mousser ganges op? Håber du forstår spørgsmålet:-)
  Mvh Jannie.

 7. Hej Jannie
  Gud ja jeg har også en vaniljemousse, den er virkelig lækker. Den ville jeg da også bruge. Den havde jeg ikke lige tænkt på ;). Bruger også selv chokolade creme i mine kager, så skulle lige tænke ud af boxen ;). Det lyder lækkert med jordbærmousse, evt. en syrlig mousse hvis du ikke vil have det for sødt. Men det er jo en smagssag hvad man godt kan lide 🙂

 8. Hej igen Annette.
  Mange tak for svar:-) Ja det er lidt af en udfordring når man ikke må bruge chokolade…. Men hvad er forskellen på Vaniljemousse og vaniljecreme? Tænker et lag med vaniljemousse/creme og jordbærmousse, hvad tænker du med det?
  Mvh Jannie

 9. Hej Jannie
  Det er lidt af en udfordring kan jeg godt se :).
  Hvad med en vaniljecreme? Du ved sådan en creme der lige koges op og så vendes med lidt flødeskum. Den kan gå med alt, også en frugt mousse 🙂

 10. Hej Annette.
  Nu har jeg lige brug for et godt råd igen:-)
  Skal lave lagkage til en konfirmation, men en del af gæsterne kan ikke lide chokolade, og heller ikke bare i en mousse. Jeg bruger jo altid en frugt mousse og så en chokolade mousse.. Har du evt et godt forslag til en lagkage?
  Mvh Jannie.

 11. Hej Louise
  Spændende projekt du skal igang med :).
  Jeg kan godt forstå at du er nervøs for at mousserne bliver for bløde. Kagen skal ikke stå ude af køleskabet særlig længe før at en mousse begynder at blive lidt blød. Men når det er sagt så tænker jeg ikke nødvendigvis at kagen falder sammen, selvfølgelig afhængig af temperaturen den pågældende dag.
  Du kunne evt. eksperimentere lidt med nogle opskrifter og så tilføje et ekstra blad husblas til opskriften, bare for at se hvad det giver til den færdige mousse.
  Jo du kan sagtens bruge en syrlig smørcreme. Jeg er personligt selv stor fan af hindbær i smørcreme. Det giver sådan en frisk og syrlig smag til alt det søde i smørcremen. 🙂 Men prøv endelig med skovbær eller brombær, det kan helt sikkert også godt gå.

 12. Hej Annette.
  Jeg skal lave en bryllupskage for første gang til maj, men jeg synes det er så svært at finde en mousse der stivner ordentlig op. Jeg går og overvejer en smørcreme i stedet, simpelthen fordi jeg er bange for stivheden i mousserne. Men når der også skal smørcreme blomster hele vejen ned ad kagen, er jeg bange for det blir for meget og for sødt? Er der en mousse du vil anbefale? Kagerne skal stå direkte ovenpå hinanden, så det må ikke være for blødt.
  Eller kan jeg måske lave en syrlig smørcreme med feks skovbær eller brombær?

 13. Hej Mia
  Tusind tak for de meget søde ord om min blog og hjemmeside :). Jeg elsker når jeg kan inspirere og det er netop det der er mit mål, så tak for de søde ord:)
  Jeg kan faktisk ikke huske om jeg selv har prøvet fondant fra Odense Marcipan, det er efterhånden nogle år siden at jeg har arbejdet med fondant. Men når det sker så bruger jeg FunCakes fondant, jeg har den vist på min liste her jeg er lidt usikker på hvor du kan købe det i en fysisk butik. Men den fondant har jeg selv brugt i mange år og den har jeg altid været virkelig glad for 🙂
  Held og lykke med bageprojektet 🙂

 14. Kære Annette,

  Tak for en dejlig blog, som er god inspiration og nem at gå til😊
  Jeg skal lave en dåbskage som skal betrækkes med fondant. Ved du, hvor man kan finde god fondant til at betrække kagen med? Jeg har prøvet den fra Odense Marcipan, men jeg synes, at den er meget hård, hvilket gør den svær for mig at rulle ordenligt ud og svær at forme pænt om kagen. Måske der er et trick, eller noget jeg gør forkert?

  Med Venlig Hilsen
  Mia

 15. Hej Anette
  Hvilken af mousserne mener du at der skal 4 blade i?
  Det er jo en smagssag for det gør også noget ved moussens konsistens. Men dejligt at du deler din egen erfaring, det sætter jeg pris på. 🙂

 16. Hej Annette .
  Har prøvet at lave din solbærmousse og hvid chokolade mousse , syntes måske ar der godt kunne være 4 blade husblas i , for at de bliver stive nok. Med venlig hilsen Anette

 17. Hej Annette
  Sikke en masse projekter du har gang i:), det lyder spændende.
  Jeg har desværre ikke en opskrift på lemoncurdmousse og jeg kan ikke rigtig komme med et alternativ, for mine mousser skal stå og sætte sig og kan ikke bruges til dutter lige med det samme. Alternativt kan man lave en citronmousse/fromage sætte sig i en sprøjtepose og sprøjte den forsigtig ud. Men jeg har ikke prøvet det (overvejer at prøve det nu de her talkager er så populære) så jeg kan ikke garantere for konsistensen af moussen efter at den er sprøjte ud igen.
  Til en brownie kunne du bruge en hindbær eller solbærmousse, det smager skønt med den syrlige mouse og den søde brownie. Hvis du skal have en chokolademousse i også ville jeg bruge den opskrift jeg har her på siden på almindelig chokolademousse og tilføje lidt husblas til:)
  Jeg håber at det var lidt svar til dig og ellers er du velkommen til at stille flere spørgsmål:)

 18. Hej Annette
  Jeg vil gerne lave en talkage med en lemoncurdmousse som de små dutter. Ydermere vil jeg gerne lave en brownie med en bærmousse af en art og også chokolademousse. Har du opskrifter på alle tre mousser?
  På forhånd mange tak for hjælpen 😍
  Kh Annette

 19. Hej igen Celina
  Jeg sidder og tænker om du så skal lave den som min tobleronecreme, hvor du varmer fløde og chokolade sammen, for så kan du tilsætte husblas. Men samtidig tænker jeg om det mon er nødvendigt. Jeg synes altså at den her nutella creme sætter sig meget godt, det er jo flødeskum. Flødeskum bliver ikke tyndt af at stå, og nutellaen har en anden konsistens end fx smeltet chokolade. Så man kan jo sådan set ikke sammenligne den med netop tobleronecremen. Jeg synes at din plan lyder helt fin:)

 20. Men der kommer selvfølgelig afstivere i hver lag kage og når skummen kommer i som det øverste lag, mon dpg der så sker noget🤔☺
  Og lige et sidste spørgsmål😉
  Jeg vil lave Nutella skummen i dag, og så kan den vel godt holde sig til søndag? Tænker om den skulle blive mere flydende af det?
  Kagen bliver lagt sammen nu her og får lov at sætte sig til i aften hvor den skal smøres op og så bliver den pyntet i morgen og skal så spises søndag (og måske mandag hvis der er rester)😄

 21. Det er fordi jeg skal lave en kage til en konfimand der elsker Nutella, og det er til 50 personer så kagen bliver i 3 lag/etager hvoraf hvert lag har 3 bunde, en skovbærmousse og så gerne en med Nutella. Kan man evt tilsætte husblas tror du?
  Pft.
  Mvh Celina 😊

 22. Hej Celina
  Tak for de søde ord om min blog:), jeg er så glad for at andre kan bruge den.
  Hmm når du skriver flere etager, så tænker jeg hvor mange du mon mener. Snakker vi en almindelig lagkage med bare 3 bunde, eller endnu flere? Jeg har ikke selv brugt cremen i en lagkage med fondant. Men den burde kunne holde fint, for vi smører jo kagen op med smørcreme eller ganache før vi betrækker med fondant. Lad cremen sætte sig lidt, som de andre mousser jeg laver, så skulle det kunne gå:)

 23. Hej Annette.
  Bliver din Nutella skum stiv nok til at kunne bruges i en lagkage med flere etager som skal overtrækkes med fondant?
  Tak for en fantastisk blog som jeg har haft rigtig meget glæde af og stadig bruger flittigt😀👍🎂

  Mvh Celina

 24. Hej Charlotte
  Det lyder som et rigtig hyggeligt projekt:). Jeg ville til hver en tid vælge en frugt mousse eller en vanilje mousse. Det giver noget modspil til alt den chokolade du har i din kage, så den ikke bliver alt for tung.:)

 25. Hej Annette. Jeg skal lave en chokolade lagkage til min søns fødselsdag, med en gravko på toppen som graver i kagen. Det skal gerne være chokolade bunde og mousser, da det passer bedst som jord. Hvad ville ellers være godt i af mousser, for at det ikke bliver for tung en kage, kun med chokolade? 🙂
  Hilsen Charlotte

 26. Hej Camilla
  Den er også rigtig lækker den mousse, og den passer godt sammen med noget sødt. Fx. en chokolade mousse/creme. Men du kan også sagtens nøjes med en slags fyld, så bliver kagen bare dejlig frisk og lidt syrlig. Vaniljebunde vil jeg mene er fantastiske til:)

 27. Hej Annette 🙂
  Jeg skal ha en bryllups/ dåbs kage .
  Jeg er blevet lidt lun på den hindbær mousse med hvid chokolade i, men hvis jeg skulle ha noget mere fyld hvad kunne det være? Og behøver overhovedet det ? Er vaniljebunde gode til den mousse ?
  Hilsen Camilla

 28. Hej Sofie
  Det var et super godt spørgsmål, som jeg ikke kan svare på. Faktisk bliver jeg til tider selv ret forvirret når jeg kigger på opskrifter. Men prøv google, jeg vil tro at det handler om hvilke ingredienser der skal i:)

 29. Hej Jette
  Dejligt med inspiration til kagemousser.
  Hvad er forskellen på skum, mousse og creme – synes det ser ud som om alle sammen skal piskes op i sidste ende?
  Mvh
  Sofie

 30. Hej Annette.
  Jeg skal til min datters fødselsdag lave muffins med regnbuefarver, og tænker der skal en topping (eller hvad man nu kalder det) på toppen, gerne med jordbær. Har du en god opskrift på sådan en creme/skum som kan holde sig så den ikke falder sammen? Håber du forstår hvad jeg mener.
  Mvh Pernille

 31. Halløjsa:)
  Jeg tænker noget sødt som ville være lækkert til den syrlige blåbærmousse? En hvid chokoladecreme kunne være god eller også en anden chokoladecreme som toblerone creme f.eks.:)

 32. Hej. Jeg har planlagt at lave en kage med 3 eller 4 vanille bunde. Der skal blåbær mousse i og jeg tænker at en af bundene skal smøres med overtrækschokolade. Men jeg kunne godt bruge en slags fyld mere jeg ved bare ikke hvad der passer til. Kagen skal dækkes med marcipan. Har du en ide til fyld??

 33. Ja du kan sagtens lave kagen dagen før. Du kan også sagtens lave kagen uden ring, du får bare en meget højrere og skarpere kage hvis du bruger ring. Jeg har for nylig set dem i søstrene Grene og Netto:). Bare et tip. Men som sagt kan det jo godt gå uden:)

 34. Jeg har ikke mulighed for at bruge ring, men køl kan sagtens lade sig gøre – den vil godt kunne laves dagen før både med fondant og det hele ? 😉

 35. Hej Jette
  Jeg tror sagtens at du kan bruge nutella skum i en lagkage med hindbær. Hvis du sørger for at samle din kage i en ring og den sættes på køl, så sætter cremen sig temmelig meget. At den skal stå ude når den først er serveret har ikke det store at sige, medmindre den selvfølgelig bliver helt varm. Selvfølgelig vil cremerne blive bløde, jo længere tid der går, men så har alle jo fået det første stykke;).

 36. Kan du give lidt mede info om nutella skum 🙂
  Overvejer at lave den sammen med min egen opskrift med hindbær , vil du sige det kan gå sammen?
  Vil nutella skummen være ‘stærk’ nok i en fondant kage uden den falder sammen? Tænker den self vil stå så vidt muligt på køl men den skal bruges til dåb og derfor også stå en god tid udenfor køl…

  Har du andre gode bud til hindbær ? 🙂

  Tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.