Nutella mousse opskrift - Annettes kager

Her finder du masser af kagefyld opskrifter, som du kan bruge til dine fondantkager og hjemmelavede lagkager. Fx en hjemmelavet mousse til lagkage,

Jeg elsker, at vælge kagefyld til mine kager, og jeg har mange kagefyld opskrifter at vælge imellem her på siden.
Min egen personlige favorit er en chokolade creme sammen med en hindbær mousse. Det er en fantastisk kagefyld kombination. Noget syrligt mod det søde i lagkagen.
Er du mere til jordbær mousse eller brombær mousse, så skifter du bare bærerne ud i opskriften. Her kan jeg også godt anbefale lidt frisk frugt oven i moussen, det gør kagen lidt mere eksklusiv.
Det samme gælder chokoladen. Brug lige den chokolade, som du allerbedst kan lide i din chokoladecreme. Tilsæt evt lidt hakket chokolade oveni, det giver lidt knas i kagen, hvilket er super lækkert.

Jeg håber, at du kan finde en favorit mellem mine kagefyld opskrifter.
God fornøjelse.

Kogt vaniljecreme

Hindbær mousse

Hindbær mousse med hvid chokolade

Hindbær skum

Jordbær mousse

Solbær mousse

Hindbær/brombær/jordbær mousse

Nutella skum

Chokolade mousse

Mocca creme

Ganche til opsmøring

Chokolade ganache til 1/2 fløde

Hvid chokoladecreme

Toblerone creme

Daim creme

Vaniljemousse

Print Friendly, PDF & Email

14 comments on “Kagefyld opskrifter”

 1. Kan du give lidt mede info om nutella skum 🙂
  Overvejer at lave den sammen med min egen opskrift med hindbær , vil du sige det kan gå sammen?
  Vil nutella skummen være ‘stærk’ nok i en fondant kage uden den falder sammen? Tænker den self vil stå så vidt muligt på køl men den skal bruges til dåb og derfor også stå en god tid udenfor køl…

  Har du andre gode bud til hindbær ? 🙂

  Tak 🙂

  • Hej Jette
   Jeg tror sagtens at du kan bruge nutella skum i en lagkage med hindbær. Hvis du sørger for at samle din kage i en ring og den sættes på køl, så sætter cremen sig temmelig meget. At den skal stå ude når den først er serveret har ikke det store at sige, medmindre den selvfølgelig bliver helt varm. Selvfølgelig vil cremerne blive bløde, jo længere tid der går, men så har alle jo fået det første stykke;).

   • Jeg har ikke mulighed for at bruge ring, men køl kan sagtens lade sig gøre – den vil godt kunne laves dagen før både med fondant og det hele ? 😉

    • Ja du kan sagtens lave kagen dagen før. Du kan også sagtens lave kagen uden ring, du får bare en meget højrere og skarpere kage hvis du bruger ring. Jeg har for nylig set dem i søstrene Grene og Netto:). Bare et tip. Men som sagt kan det jo godt gå uden:)

 2. Hej. Jeg har planlagt at lave en kage med 3 eller 4 vanille bunde. Der skal blåbær mousse i og jeg tænker at en af bundene skal smøres med overtrækschokolade. Men jeg kunne godt bruge en slags fyld mere jeg ved bare ikke hvad der passer til. Kagen skal dækkes med marcipan. Har du en ide til fyld??

  • Halløjsa:)
   Jeg tænker noget sødt som ville være lækkert til den syrlige blåbærmousse? En hvid chokoladecreme kunne være god eller også en anden chokoladecreme som toblerone creme f.eks.:)

 3. Hej Annette.
  Jeg skal til min datters fødselsdag lave muffins med regnbuefarver, og tænker der skal en topping (eller hvad man nu kalder det) på toppen, gerne med jordbær. Har du en god opskrift på sådan en creme/skum som kan holde sig så den ikke falder sammen? Håber du forstår hvad jeg mener.
  Mvh Pernille

 4. Hej Jette
  Dejligt med inspiration til kagemousser.
  Hvad er forskellen på skum, mousse og creme – synes det ser ud som om alle sammen skal piskes op i sidste ende?
  Mvh
  Sofie

  • Hej Sofie
   Det var et super godt spørgsmål, som jeg ikke kan svare på. Faktisk bliver jeg til tider selv ret forvirret når jeg kigger på opskrifter. Men prøv google, jeg vil tro at det handler om hvilke ingredienser der skal i:)

 5. Hej Annette 🙂
  Jeg skal ha en bryllups/ dåbs kage .
  Jeg er blevet lidt lun på den hindbær mousse med hvid chokolade i, men hvis jeg skulle ha noget mere fyld hvad kunne det være? Og behøver overhovedet det ? Er vaniljebunde gode til den mousse ?
  Hilsen Camilla

  • Hej Camilla
   Den er også rigtig lækker den mousse, og den passer godt sammen med noget sødt. Fx. en chokolade mousse/creme. Men du kan også sagtens nøjes med en slags fyld, så bliver kagen bare dejlig frisk og lidt syrlig. Vaniljebunde vil jeg mene er fantastiske til:)

 6. Hej Annette. Jeg skal lave en chokolade lagkage til min søns fødselsdag, med en gravko på toppen som graver i kagen. Det skal gerne være chokolade bunde og mousser, da det passer bedst som jord. Hvad ville ellers være godt i af mousser, for at det ikke bliver for tung en kage, kun med chokolade? 🙂
  Hilsen Charlotte

  • Hej Charlotte
   Det lyder som et rigtig hyggeligt projekt:). Jeg ville til hver en tid vælge en frugt mousse eller en vanilje mousse. Det giver noget modspil til alt den chokolade du har i din kage, så den ikke bliver alt for tung.:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *