Hindbær mousse

Denne opskrift på hindbærmousse med hvid chokolade er helt fantastisk. Den tager dog lidt længere tid end den sædvanlige med hindbær vendt i flødeskum.

Opskriften er fra Copenhagencakes. Cecilia har omskrevet Mette Blomsterbergs blåbærmousse til hindbærmousse, og den kan altså varmt anbefales herfra. Brug denne hindbærmousse til lagkage som kagefyld, den er lækkert sammen med fx en tobleronecreme.

Ingredienser til hindbær mousse med hvid chokolade

300 frosne hindbær
korn fra 1 vanlije stang
125 g sukker
saften fra 1 lime (evt. skal også hvis de er økologiske)
1/2 l fløde
100 hvid chokolade (den fra Odense er udemærket)
4 blade husblas

Fremgangsmåde

 • Hindbær, limesaft, evt lime skal (hvis den er økologisk), sukker, vanilje og vanilje stang koges op i en gryde uden låg i ca. 15 minutter. Her er det jo at Mette Blomsterberg altid skraber vanilje stangen og blander kornene med sukkeret. Så bliver det lidt mere jævnt fordelt, fremfor at du ender med en stor vanilje klump.
 • Kernerne og vanilje stangen sies fra og blandingen sættes på køl.
 • Læg husblas i blød i 1/2 liter vand i en halv time.
 • Den hvide chokolade hakkes fint og hældes i en skål.
 • Varm piskefløden op til ca. 80 grader.
 • Halvdelen af fløden hældes over chokoladen og der røres indtil den smelter.
 • Tilsæt resten af fløden lidt af gangen.
 • Rør indtil chokoladen er helt smeltet og blank.
 • Vrid vandet fra husblassen og tilsæt den til chokolade massen under omrøring. Bliv ved indtil husblassen er helt opløst.
 • Put køkkenfilm over din creme, helt ned til cremens overflade så der ikke opstår kondens.
 • Sæt skålen i køleskabet til den er helt kold. Det tager minimum 3 timer.
 • Pisk chokolade cremen let og luftig og tilsæt hindbærmassen. Pisk indtil den er helt blandet.
Smag på din mousse.

Jeg har efterfølgende prøvet at tilføje friske hindbær til moussen og det var SUPER lækkert. En virkelig god kombination med lidt surt til den søde mousse. Husk at hvis du bruger frosne hindbær, skal de have et opkog før du putter dem i. Her vil friske hindbær helt sikkert være bedst at bruge og mest lækkert at spise.

Hindbær mousse med chokolade

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her

51 comments on “Hindbær mousse med hvid chokolade”

 1. Hej Mille
  Det lyder som et spændende projekt 🙂
  Jeg tror ikke at det er muligt at farve en hindbær mousse orange, desværre. Den lyserøde farve er ret kraftig. Har du overvejet en vaniljemousse ?

 2. Jeg skal til at lave en vulkan-kage til sønnens fødselsdag. Har du nogen ide om, hvorvidt denne mousse vil kunne blive orange, hvis man tilsætter gul frugtfarve?
  Jeg har forsøgt med at farve en appelsinmousse, synes bare ikke smagen bliver så god, så overvejer om en hindbærmousse måske kan blive lave-farvet…

 3. Hej Celina
  Jo i realiteten kan du godt. Men den hvide chokolade i denne opskrift er et godt modspil til den syrlige hindbær. Hvis du bruger jordbær istedet for vil det være søde jordbær med sød hvid chokolade. Det vil være en smagssag om man synes om det, men selvfølgelig kan du gøre det:). Skriv endelig tilbage hvordan det bliver:)

 4. Tak Annette 🙂 Jeg holder mig til originalplanen, som altså var smørcreme og ikke hindbærfrosting som jeg først fik skrevet 😀 -Jeg må ha’ fået hindbær og bagegloserne galt i hjernen- som sagt, har helt sikket gabt lidt for stort i år :). Nu må den blive sød, bare den bli’r 😀 – og jeg fandt endda et helt vegansk alternativ til husblassen, det hedder Agar Agar og er i pulverform.
  Jeg er så spændt på at se hvad det bli’r :), imorgen er det mousserne..
  Tak for din hjælp! Den ikke gået uden 🙂

 5. Hej Inger:)
  Så er jeg helt med. Det er et sjovt spørgsmål, for det har jeg ikke selv tænkt på at bruge før. Altså ganache som dam rundt på kagebunden, til at “omringe” fyldet. Det er jeg ret overbevist om at du kan. Du skal selvfølgelig bare lade den sætte sig, så den får den her konsistens der gør det muligt at sprøjte den ud med en sprøjtepose.:) Men det skal jo så være den ganache med forholdet 1:1 (mørk chokolade) 1:2 (lys chokolade) og 1:3 (hvid chokolade) Det første tal indikerer 1 dl fløde og det andet tal indikerer hvor mange x 100 g du skal bruge til 1 dl fløde. Så 100 g af mørk chokolade, 200 g af lys chokolade og 300 g af den hvide chokolade. Ellers vil du ikke kunne opnå den konsistens du skal bruge, for at kunne sprøjte den ud. Jeg er faktisk lidt usikker på om chokolade creme cheese frostingen bliver hård nok, det må nok komme an på en prøve. Hvis du laver den en dag, så sæt den i køleskabet og se hvor hård den bliver:)
  Ja der findes husblas uden svin, jeg kan ikke huske hvad det hedder, men jeg ved at det findes. Jeg tror faktisk lige at jeg har set at DrOetker har lanceret noget som lige for nu kan forhandles i Meny butikker eller på deres hjemmeside. Ellers prøve at google det, altså husblas uden svin:)
  Håber at jeg kunne hjælpe dig:)
  God fornøjelse med projektet:)

 6. Tak for svar 🙂 Det var gået min næse forbi.. Men jeg har stadig et par dage med kagen- Har netop åbnet ovnen til en flot mudcake 😀 så langt så godt.
  Jeg er så uerfaren med det her at jeg ikke kender ordene- så jeg har læst lidt for at kunne forklare- det er det du kalder en dam, jeg leder efter en erstatning til- Altså den ring udenom mousserne der holder kagen høj. Kan jeg bruge ganache til det? og gør det sig også gældende med chokolade creme creme cheese frosting (altså on de holder lige godt på formen)?
  Jeg undskylder forvirringen, og håber det gi’r mening.. Jeg begynder selv at frygte jeg har gabt over for meget :DD) En vigtig detalje- findes der en erstatning for husblas der kan gå i de her mousser? Eller findes det evt uden svin? På forhånd tak 🙂

 7. Hej Inger
  Åhh tusind tak for de meget fine ord om min side:). Det betyder SÅ meget at den er overskuelig og lige til at gå til for alle.:)
  Det lyder som et super spændende projekt med en hundekage. Den vil helt sikkert vinde begejstring fra din datters side.
  Altså jeg synes jo at denne hindbær frosting er let syrlig i det og derfor god til alt det søde. Men når det er sagt, så er den jo også stadig lidt sød i det. Alternativt kan du bruge en ganache til at smøre op med. Hvis du bruger mørk chokolade er det ikke sødt. Forholdet hedder 1:1, altså 1 dl fløde til 100 g mørk chokolade. Det skal smeltes og afkøles, og inden det når at sætte sig helt hårdt, smører du kagen op med det. Jeg bruger det gerne selv når det har en nutella lignende konsistens:)
  Vend endelig tilbage hvis du har flere spørgsmål:)

 8. Kære Annette.
  Tak for din fantastiske, let overskuelige blog!
  Det er efterhånden en årlig begivenhed at jeg besøger dig i søgen efter know how der matcher de ambitioner jeg har for min datters fødselsdagskager. I år er det en hundekage, med hoved og krop i tre lag, betrukket med fondant, jeg har kastet mig over. Jeg vil lave et lag med denne hindbær/chokolade mousse og et med chokolade creme/mousse- men jeg havde tænkt mig at smøre kagen op med hindbærfrosting.. Mit spørgsmål er derfor, tror du det bliver for sødt med både hindbær/choko mousse og hindbær frosting? I så fald, er der en anden frosting du tænker er at fortrække- eller et lag et eller andet jeg evt kunne afbalancere alt det søde med. – Vi elsker sødt, men frygter pludselig det bliver for sødt.

 9. Hej Jacob
  Hvor hyggeligt at du kigger ind på min blog:)
  Jeg må indrømme at jeg ikke før har lavet en kage med 2 frugt mousser, så jeg kan ikke give dig et ordentlig svar med hensyn til om de kan passe sammen. Jeg bruger selv en form for chokolade creme/mousse sammen med frugtmoussen. Men kast jer ud i det, og smag. Den vil uden tvivl kunne spises og være dejlig frisk. Hindbær moussen med hvid chokolade er noget sødere end de andre hindbær mousser, så det kunne måske blive godt med den syrlige solbær mousse:)

 10. Hej jeg er en dreng på 11 år der godt kan lide at lave kager. Jeg for besøg af en veninde og vi skal lave en kage. Jeg havde tænkt mig at vi skulle lave hindbær/hvidchokolade moussen og solbær moussen kan det passe samme mvh Jacob

 11. Hej Sandra
  Jeg beklager mit alt for sene svar, jeg håber at du prøvede dig frem. Når jeg laver disse opskrifter så er det jo i forhold til fyld i en kage. Men du giver mig faktisk en ide til at måle fyldet op i ml/L, så jeg kan skrive det i opskriften. Så tak for dit spørgsmål.

 12. Hej
  Jeg vil gerne bruge denne opskrift i glas sammen med din chokolade mousse her juleaften! Mit spørgsmål er, hvor mangler mousse får man ud af denne opskrift ?

  Mvh
  Sandra Frederiksen

 13. Hej Annette.

  Jeg skal lave en chokoladekage toppet med hindbærmousse til fredag aften.
  Jeg kan læse i din opskrift, at chokolade, husblas og fløde skal være på køl minimum 3 timer.
  Mit spørgsmål er så, om det kan stå natten over, så jeg først fredag morgen samler min mousse (altså cremen med hindbær saften)?

 14. Hej Christina
  Nej det har jeg ikke prøvet, men jeg tænker godt at det kan lade sig gøre, da brombær også har en smule syrlighed i sig. Det må komme an på en prøve:)

 15. Hejsa

  Har du prøvet at bytte hindbær ud med brombær? Tror du det vil kunne lade sig gøre?

  Mange hilsner Christina

 16. Hej . Vil denne hindbær mousse blive meget tynd ? Skal nemlig lave en stor bradepande lagkage og er måske bange for at moussen bliver for tynd ?

 17. Hej Käthe
  Det kan jeg desværre ikke svare dig på. Hindbærerne giver jo god fylde til opskriften, så jeg tror ikke som sådan at man bare kan udskifte dem med ekstrakt. Du er i hvert fald nød til at bruge nogle andre bær, og så kunne man evt. godt prøve med hindbær ekstrakt sammen med dem.:)

 18. Hej Annette
  Kan man skifte hindbærrene ud med hindbær ekstrakt, da jeg kender en der ikke tåler for godt friske/fost hindbær? Hvor meget ekstrakt vil du tror jeg skulle bruge?

 19. Hvis ikke du vil have hvid chokolade i, skal du bare bruge en af de andre opskrifter, jeg har på hindbær mousse eller hindbær skum:)

 20. Hej Debbie
  Det kan du sagtens gøre. Mudcake skiller sig ud da det er en tung konfektkage, så det vil ikke være 2 af den samme bund, hvis du sætter den sammen med en almindelig chokoladekage. Jeg synes at chokolade og hindbær går rigtig godt sammen, så din ide er helt fin:). Du kunne også spare dig selv for en masse bagning og nøjes med enten mudcake bunde eller chokoladekage bunde:)

 21. Hej Annette 🙂
  Ska lave denne mousse i en chokoladebund. Tænker lidt enten at bruge din almindelig chokoladebund eller din mudcake og alm chokoladebund samtidig. Hvordan vil det gå? Og hvad foretrækker du til denne mousse?

 22. Hej Anne
  Det lyder som et spændende projekt du har gang i:). Desværre har jeg slet ikke erfaring med mousse og swirls. Jeg har prøvet det med flødeskum og diverse frostings, og det fungerede fint.
  Det kan godt være, at det kan lade sig gøre med lidt ekstra husblas (ikke for meget da det nok godt kan blive lidt for gummi/gele agtigt;). Lad moussen stå og sætte sig i en skål i køleskabet og rør den forsigtigt lidt op med en ske, inden du fylder den på sprøjteposen. Det er ikke sikkert, at du behøver røre rundt i den inden. Jeg kan ikke forestille mig, at der opstår klumper som ikke selv “jævner” sig ud i sprøjteposen og du kan nok risikere, at den bliver mere lind, hvis du rør for meget i den:)

 23. Hej Annette. Jeg står og skal igang med et nyt kageprojekt de kommende dage. Min tanke var at dekorere kagen med “rose swirl” og til det vil jeg meget gerne bruge den FANTASTISKE hindbær mousse med hvid chokolade. Jeg har brugt moussen flere gange før, som fyld, og jeg har derfor ikke vurderet om den måske er for lind i konsistensen til dekoration. Har du nogen erfaring hermed? Kan jeg tilsætte en ekstra plade husblads måske, eller lidt mindre hindbær?
  Og hvis du har, hvor stor portion vil du tro skal bruges til en kage på ca 26 cm i diameter og 3 lag?
  – Anne

 24. Takker mange gange for dit svar, jeg prøver mig frem, og håber på et godt resultat 🙂
  Hilsen Trine 🙂

 25. Hej Trine
  Du kan til hver en tid skifte bærerne ud med nogle andre. Men lige denne opskrift er lidt anderledes, da der er hvid chokolade i. Det er ikke alle bær der ville kunne gå godt sammen med den hvide chokolade. Du må lade det komme an på en prøve eller også bruge den anden opskrift på hindbær mousse jeg har og bruge blåbær istedet:)
  Og ja du kan sagtens bruge de bunde med kakao til:). Jeg lægger som regel mine kager sammen et par dage før de skal bruges, om du kan gøre det endnu tidligere ved jeg ikke.
  Ang. det med at fryse kagen med fyld, så har jeg læst om flere der har prøvet det med succes, men jeg har ikke selv prøvet det.:)

 26. Hej 🙂
  Jeg vil gerne bruge denne opskrift til en studenter kage, og tænkte om man kan udskifte hindbærerne med blåbær. Og så ville jeg bruge disse bunde “Cake Boss sponge bundene med kakao pulver”, om det kan lade sig gøre, og så ville jeg hvor lang tid før man kan ligge kagen sammen, og kan den komme i fryseren med mousse og kage
  Mvh. Trine 🙂

 27. Hej Julie
  Ja jeg kan se at mit svar kommer lidt for sent. Vi har holdt fri i stor stil herhjemme;), så jeg har ikke fået tjekket bloggen. Jeg plejer gerne at klargøre cremerne et halvt døgn før jeg blander/pisker dem og fylder dem i lige derefter. Det du beskriver vil blive næsten halvanden døgn. Jeg vil personligt ikke gøre det, men dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre. Jeg ved det desværre ikke.

 28. Hej Annette
  Jeg skal lave denne fantastiske hindbærmousse til på lørdag. Mit spørgsmål er; om jeg kan lave chokoladecremen og hindbærpuren torsdag morgen og vente med at blande dem sammen til fredag aften? Og så komme det i kagen fredag bagefter?
  Mvh Julie

 29. Tusind tak for din tilbagemelding Anna:). Dejligt at du fandt en løsning som blev en succes:)

 30. Hejsa.
  Jeg lavede som sagt din hindbær/hvid chokolademousse i det ene lag og i det andet lag lavede jeg en citronfromage efter Blomsterberg opskrift og det smagte virkelig godt og gik godt i spænd med den lidt fede smag fra hvid chokolade/fløden og kan virkelig anbefale det til andre, som ikke er så glad for mørk/mælkechokolade creme/kager, som jeg selv.
  Kagens udseende og indhold kan ses på min blog eller Instagram under samme navn englemor81 😉
  Selv Vores søn på 3 var vild med den, da han fik lidt her i eftermiddags og han er normalt ikke til sådanne kager. Han er særligt sensitiv, på rigtig mange områder, så hans smagsløg er bla. lidt mere skarpe, end Vi “normale” menneskers er, så det er ikke sidste gang den bliver lavet 😀
  Mvh Anna.

 31. Hej Mari
  Hvis du vil have tynde lag af moussen, så kan du godt få til 2 lag. Men ellers ville jeg sige til et enkelt lag:)

 32. Hej Anna
  Ja jeg ser først din kommentar nu, desværre. Men jeg er da nysgerrig efter hvad du fandt på:). Måske det kan inspirere andre der læser med herinde:)

 33. Hej.
  Dejligt med en super nem og lækker side 😊
  Jeg skal lave en fondantkager her i weekenden.
  Jeg har en rigtig god veninde, som hader chokolade, men elsker hindbær.
  Jeg har derfor tænkt på at lave de der cakeboss sponge bunde (3 stk.), med din hindbærmousse.
  Jeg vil have to cremer, men hvad kan jeg ellers lave af creme, når det nu ikke må være noget med chokolade og den ikke må være alt for sød, når nu sider skal fondantovertræk udenpå?

  Mine smagsløg kan næsten ikke blive for søde nok, men tænker nu også på mine gæster i dette tilfælde 😉

  Mvh.
  Anna

 34. Tusind tak for dit svar. Jeg tror faktisk 3 x portionen er helt fint, så det satser jeg på. Er så småt i gang med forberedelserne til pynten.

  Kh Christina

 35. Bare køb den fløde der kan holde sig længst når du handler:). Vi plejer faktisk at kunne spise kagerne op til 2 dage efter de er serveret, så det bliver jo i alt 4 dage. Det har aldrig været et problem:)
  God fornøjelse med projektet:)

 36. Super, tak for svar 🙂 man hører jo bare så meget med, at når det er fløde kan det ikke holde så længe osv osv. Så ville lige have svar fra en kyndig, før jeg kastede mig ud i det og evt. Stod med en uspiselig kage om lørdagen 🙂

 37. Hej Christine
  Når jeg selv laver kage til om lørdagen, så laver jeg moussen og fylder kagen torsdag aften. Så kan jeg smøre op fredag morgen, betrække med fondant et par timer senere og derefter pynte løs;). Så det ville jeg ikke være bange for:)

 38. Hej Annette

  Jeg skal bruge denne opskrift til min datters dåbskage og vil derfor høre om du tror, det er for tidligt at lave moussen klar torsdag aften, når kagen først skal spises om lørdagen eller om det sagtens kan gå? Eller om jeg skal vente til om fredagen?

  På forhånd tak 🙂

  Mvh. Christine

 39. Hej Christina
  Det er faktisk lidt svært at svare på uden at vide hvor stor du vil lave din kage? Men umiddelbart tænker jeg at du skal gange opskriften med 3 eller 4:)

 40. Hej

  Jeg skal lave kage til 55-60 personer og vil lave et lag skildpaddemousse og et lag hindbærmousse. Hvad vil du tro jeg skal gange dine opskrifter op med? Det skal ikke være for tynde lag.

 41. Fantastisk Malene:). Og ja denne mousse kan sagtens bruges som fyld i en kage. Men jeg kan godt forstå at du bliver i tvivl når du ser billedet øverst i indlægget:). Super du skriver, så kan andre læse at det altså er muligt;)

 42. Hej har lige prøvet den af idag, så nem fremgangsmåde og så lækkert resultat, skal helt sikkert bruges igen. Var i tvivl om den kunne bruges i kage som det var meningen, men efter creme og bær var sat sammen satte det sig så hurtigt. lækkert lækkert,

 43. Jeg har tænkt mig at lave denne hindbær creme med hvid chokolade til min søns dåbskage, hvor jeg bruger dine hvide bunde og en bund af mud cake. Men jeg er lidt nervøs for, at denne hindbærcreme med hvid chokolade er for flydende, så jeg har svært ved at smøre kage op. Har du haft problemer med dette?
  Og husblas er jeg bare ikke venner med :-(. Men når du skriver 4 blade, er det så de små?
  Fed hjemmeside 😉
  Naja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.