Pink frosting på cupcakes

Hvilken frosting skal jeg vælge?

Sidder du og tænker “hvilken frosting skal jeg vælge?” Skal det være vanilje frosting eller måske en chokolade frosting opskrift? Hvilken frosting passer bedst til banancupcakes?

At vælge hvilken frosting man skal bruge til sine cupcakes, kan være en svær beslutning. For der findes rigtig mange forskellige frosting opskrifter. Valget er ikke umuligt, men det kommer helt an på hvilken kage, du skal bruge din frosting til, og hvad du er til smagsmæssigt. Så hvis du står med spørgsmålet “hvilken frosting skal jeg vælge?” så læs med herunder. Vil du egentlig bare til opskrifterne scroller du bare længere ned på denne side ↓

En frosting kan være noget du topper dine cupcakes med, smører din fondantkage op med, fylder din kage med, pynter dine cookies med, bruger til dine cake pops osv. Mulighederne er uendelige.

Ingredienser til en frosting

En frosting kan bestå af forskellige ingredienser såsom smør, flormelis, flødeost, æggehvider og sukker (marengs), æggeblommer, fløde osv. Jeg kender bestemt ikke til alle frostings, så indlægget her er med de frostings, som jeg selv plejer at bruge og er super glad for.

Ingen blandingsprodukter i mine frostings

Jeg har selv dårlig erfaring med blandingsprodukter i bakke, da de bliver så hurtigt bløde. Så jeg bruger altid “rigtig” smør.
Får du ikke taget din smør op i god tid, pisker du den bare lidt for sig selv, så bliver den hurtigt blød.
Man bruger tit flormelis til at søde en frosting, medmindre der skal laves en marengs, så er det sukker der smeltes til en sirup. Derudover bruges der lidt vanilje essens eller kornene fra en vaniljestang.
Er det en smør/flormelis baseret frosting (smørcreme), tilsætter jeg som regel en smule mælk til at justere konsistensen med, ellers synes jeg personligt, at smørcremen bliver for hård til at sprøjte swirls med. Swirls er de dekorative toppe som du for eks. laver på en cupcake med en tyl, som på billedet herover.

En frosting vil, afhængig af ingredienserne, være enten hvid eller lidt gullig. Men du kan sagtens farve den. Her anbefaler jeg gelefarver da de ikke er flydende, især disse gelefarver fra ProGel er fantastiske. Du kan sagtens bruge almindelig frugtfarve fra supermarkedet, men farverne bliver ikke så intense, medmindre du tilføjer virkelig meget farve. Derudover er frugtfarverne flydende, og vil gøre din frosting mere tynd i konsistensen. Dette kan være et problem, hvis du vil sprøjte den ud med sprøjtepose.


Pink Kitchen Aid røremaskine

Røremaskine

En røremaskine er fantastisk til et job som en god luftig frosting, så kan du lave andre ting, mens den pisker derudaf. En el-pisker er også udemærket til det, men der skal du i nogle tilfælde have godt med tålmodighed. Jeg har skrevet lidt om min egen røremaskine, som jeg selv har købt for en del år siden efterhånden.

Temperatur på ingredienserne

En sidste vigtig detalje er, at alle ingredienser til en frosting skal have samme temperatur, altså stuetemperatur. Tilsætter du fx blendet frossen jordbær, som stadig er meget koldt, til en blød smør/flormelis frosting, så vil det gå galt og din frosting vil skille. Den kan stadig reddes, du smider bare skålen på køl i 20 minutters tid. På den måde får alle ingredienserne i frostingen samme temperatur, og du kan nu piske den op til en lækker ensartet og luftig frosting.

Holdbarhed

Med hensyn til holdbarhed på de forskellige frostings er det meget forskelligt hvor lang tid de holder sig friske. Det har jeg skrevet lidt om under hver opskrift.
Når jeg har pyntet mine cupcakes eller kager, så sætter jeg dem altid i køleskabet. I nogle tilfælde kan du godt lade kagerne stå 1 dag på køkkenbordet, men det er ikke noget jeg selv praktiserer. Kigger vi over til Amerika, så bruger de meget smørcreme og lader f.eks bryllupskagerne stå ude en her dag.

Sprøjteposer

Når jeg pynter mine cupcakes bruger jeg store engangs sprøjteposer med en fin tylle i, som laver flotte mønstre i frostingen. Det kan du læse meget mere om i mit indlæg om sprøjteposer, med masser af info om brugen af dem samt links til hvor jeg køber dem og de dekorative tyller som jeg bruger til at pynte mine cupcakes med.

Hvilken frosting skal jeg vælge?

Vanilje frostingIngredienser til den klassiske vanilje frosting (til ca. 24 cupcakes med lille swirl)

250 g smør i papir
500 g flormelis
Vanilje essens
En smule væske til at justere konsistensen med

Den første frosting kalder jeg “den klassiske” frosting. Den er nem og hurtig og smager rigtig godt. Denne type frosting har et groft udseende.
Den består af smør, men det behøver ikke, at være lurpak. De billige kopier fra f.eks Rema1000 og Fakta fungerer også helt fint. Rigtig mange opskrifter siger usaltet smør, men jeg kan altså ikke smage forskel, så jeg bruger almindelig saltet smør. Andre kan godt smage forskel og er du en af dem bruger du bare en usaltet udgave.
Grunden til at jeg vælger smør i papir, er at de giver en mere stiv frosting. Det er en klar fordel, når du skal sprøjte din frosting ud med en tyl, for så holder den bedre formen.

Smag til din frosting

I stedet for mælk og evt. vaniljeessens kan du tilsætte lige hvad du har lyst til. F.eks frugtsaft/revet skal (citron, lime, appelsin), puré af frugt, syltetøj, kokosmælk, spiritus, smeltet chokolade, marcipan osv. (Er det bare en smule vådt, kan det sagtens erstatte mælken).
Du kan opbevare frostingen i køleskabet dækket til i en uges tid, så du kan sagtens lave den klar før tid. Har du rester tilbage kan du evt. fryse det ned nogle måneder.

Fremgangsmåde

Pisk smør og flormelis let og luftigt til det er næsten hvidt. Start forsigtigt, så der ikke står en støvsky op fra skålen. Det er vigtigt at du pisker længe, da den færdige frosting ellers kan smage meget af smør. Tilsæt dit valg af smag (essens, syltetøj, blendet frugt osv.) og pisk igen. Se mere detaljeret fremgangsmåde via linket i overskriften.
Denne frosting kaldes også en smørcreme og er derfor også rigtig god til at smøre fondantkager op med. Når den kommer på køl bliver den meget stiv, og det hjælper til, at din kage holder formen flot, når du betrækker den med fondant eller marcipan.

Hvordan bruger man en sprøjtepose
Pynt med krymmel

Fordi frostingen bliver så hård af at stå på køl, skal du pynte dine cupcakes med pynt/krymmel lige efter at den er sprøjtet på. Men du kan også tage dem ud i god tid og pynte dem. Frostingen skal bare lige have lov til at stå og blive lidt blød igen, ellers sætter pynten sig ikke fast. Da denne frosting bliver så hård af at stå på køl, skal kagerne lige have lov til at stå lidt på køkkenbordet inden serveringen.


Brownie cupcakes med hindbær frostingIngredienser til Marengs smørcreme/frosting (til ca. 30-35 cupcakes med mellem størrelse swirl)

8 store æggehvider
500 g sukker
690 g smør
Vanilje essens

Denne frosting findes der mange varianter af, og de kaldes mange forskellige ting alt efter fremgangsmåden eller hvilket land de stammer fra. Denne opskrift som jeg bruger hedder schweizisk marengs smørcreme (SMBC). Den består af, som navnet siger, marengs med smør. Jeg kan rigtig godt lide denne frosting, den smager godt og så har den en fantastisk flot glans. Brug godt med smagsgiver, da den ellers vil have en ret gennemtrængende smag af smør. Du kan evt. tilføje lidt mindre smør end det der står i opskriften hvis du synes, at det er for meget. Men vær opmærksom på at den så heller ikke sætter sig lige så godt.

Tidskrævende frosting

Frostingen kan virke noget omfattende, da den består af en marengs, men den er bestemt det værd. Jeg har flere gange lavet den med blendet bær eller syltetøj (den nemme løsning) og det smager helt fantastisk. Jeg synes især den er rigtig god til børn med jordbær syltetøj i, gerne den uden bær.

Ingredienserne

Opskriften består af æggehvider, sukker, smør samt vanilje essens. Du kan finde opskriften med fremgangsmåde ved at følge linket i overskiften eller klikke på billedet. Denne frosting kan du også bruge til, at smøre dine kager op med eller som fyld i en kage. Du kan som i den klassiske frosting længere oppe, tilføje alverdens slags smag, bare pas på hvis det er flydende. Prøv evt. med smeltet chokolade også, eller dulce de leche, det er super lækkert.

Denne frosting kan sagtens laves i forvejen og piskes op igen inden brug. Bemærk at hvis din marengs ikke er afkølet nok når du tilsætter smør, så vil den falde sammen og blive flydende. Hvis din frosting falder sammen skal den bare en tur på køl eller i fryseren, så bliver den god og klar til at piske op igen.
Frostingen kan holde et par uger i køleskabet og kan også sagtens fryses.Lækker cream cheese frosting opskrift med philadelphia
Ingredienser til cream cheese frosting (til ca. 12 cupcakes med lille swirl)

125 g smør i papir
200 g flødeost (ikke light produkter)
75 g flormelis

Denne opskrift på frosting med flødeost, har jeg selv udviklet. Jeg har prøvet en del cream cheese frostings, men jeg har altid haft problemer med, at de bliver for bløde og flydende. Det betyder, at man ikke kan sprøjte dem ud, og det vil jeg altså godt kunne. Derfor har jeg eksperimenteret lidt med denne opskrift. Frostingen smager af flødeost, og det er ikke alle der bryder sig om den smag. Jeg synes dog, at den passer rigtig godt til meget søde cupcakes som f.eks æble og kanel, og den passer også godt til min gulerods/æble cupcakes.

Ingredienserne

Du skal bruge smør, flødeost (aldrig light da du vil ende ud med en tynd frosting) og lidt flormelis til at søde den med. Jeg har fravalgt vanilje essens, da jeg synes, at den kamuflerer smagen af flødeost. Den lille mængde af flormelis er for at undgå en meget sød frosting, det har jeg masser af opskrifter på i forvejen. Efter min mening skal en cream cheese frosting smage af cream cheese uden at være for sød.
Pisk smør godt blødt, da der ellers kan komme smørklumper i den færdige frosting. Tilsæt flormelis og pisk det godt ind i. Tilsæt til sidst flødeosten og pisk det hele godt sammen. Frostingen er nu klar til brug.

Chokolade cream cheese frosting

Chokolade cream cheese frosting

Herover ser du en cream cheese frosting med chokolade og kakao, den er super lækker og knap så sød som andre chokolade frostings, den kan varmt anbefales herfra.
En cream cheese frosting kan godt laves før tid og sættes på køl. Pisk den op igen inden brug, så den bliver lækker let og luftig. Chokolade frostingen med flødeost kan holde sig frisk minimum en uge i køleskabet og kan også fryses ned.


Flødebolle skum frosting - AnnetteskagerIngredienser til flødebolleskum frosting (til ca. 15 cupcakes med en swirls som på billedet over her)

150 g sukker
75 g æggehvide (2 bægre Hedegaard fra Rema1000)
1/2 dl vand

Denne frosting er lidt anderledes end de andre, da den er meget let og luftig. Jeg er helt vild med at den bliver kridhvid, det er bare så flot.

Ingredienserne

Du skal bruge sukker, æggehvider (jeg bruger 2 bægre fra Rema1000) og vand. Se fremgangsmåden ved at klikke på billedet. Denne frosting bliver super luftig og smager præcis som flødebolle skum. Den er dejlig let i det, og smager rigtig godt ovenpå f.eks hindbær cupcakes. Denne frosting skal laves lige inden den skal bruges, den kan ikke, som andre frostings, piskes op igen inden brug. Du kan sagtens sprøjte den på dine cupcakes nogle dage før de skal spises. Men vær opmærksom på, at der dannes en tynd hinde på frostingen. Smagsmæssigt har det intet at sige.

Sirup der skal koges

Igen er det en sirup du skal koge og hælde i de piskede æggehvider, så den tager lidt tid. Men denne frosting uden smør er også det værd.
Vær opmærksom på kondens hvis du opbevarer dine cupcakes med flødebolle skum i en lufttæt bøtte i køleskabet, det får frostingen til at falde sammen og flyde ud.


Chokolade cupcakes med skumfidus frosting - Annettes KagerIngredienser til skumfidus frosting (til ca. 10 cupcakes med en stor swirl som på billedet herover)

2 æggehvider
200 g sukker
55 g glukosesirup
3/4 dl vand
Vanilje essens

Denne frosting smager helt fantastisk, især ovenpå rigtig gode chokolade cupcakes. Den er cremet med en skøn smag af vanilje skumfiduser. Den er lidt blød, men alligevel fast nok til at du kan sprøjte den på dine cupcakes.

Frostingen her er nem, men alligevel lidt mere omfattende end et par af de andre, da du skal koge sukker og glukosesirup inden det tilsættes til de let piskede æggehvider. Men den er bestemt også det værd. Jeg bliver tit spurgt om man kan skifte vanilje essens ud med vaniljesukker eller vaniljepulver og i nogle ting mener jeg ikke, at det gør den store forskel. Men i præcis denne opskrift kan man ikke skifte essensen ud. Essensen giver simpelthen den helt særlige smag af skumfiduser. Du kan købe vaniljeessens i små flasker i de fleste dagligvarer butikker efterhånden.

Ingredienserne

Du skal bruge æggehvider, sukker, glucosesirup, vand samt vanilje essens. Du kan sagtens tilføje f.eks frugtsaft for at få en anden smag, men du skal stadig tilføje vanilje essens. Du kan ikke lave den frosting på forhånd da den umiddelbart ikke kan piskes op igen. Men du kan sagtens sprøjte den på dine cupcakes et par dage før de skal spises.
Frostingen kan også nemt bruges til at smøre udover en kage. Det vil give et helt fantastisk look til kagen og du kan evt. farve den lyserød.


Frosting uden smør - Annettes KagerVanilje frosting uden smør (til ca. 24 cupcakes med en lille swirl)

3 3/4 æggehvide (3 bægre past. fra Hedegaard Rema1000)
225 g sukker
1 vaniljestang

Denne opskrift er min seneste frosting til samlingen. Det er en marengs, som flere af de andre opskrifter også er, men i denne opskrift er der tilføjet korn fra en vaniljestang, hvilket gør den helt fantastisk smagsmæssigt. Se fremgangsmåden ved at følge linket i overskriften eller klikke på billedet.
Denne frosting skal bruges med det samme og kan ikke piskes op igen. Man kan sagtens pynte sine cupcakes eller kage nogle dage i forvejen med frostingen, og opbevare dem på køl. Vær dog opmærksom på kondens (hvis du putter dem i en lufttæt bøtte), det får frostingen til at falde sammen og flyde ud.

Det var mine favorit frostings

Udover mine favoritter af frostings herover, kan du bruge flødeskum, ganache (chokolade og fløde) eller måske en lækker mousse som frosting. Du kan faktisk bruge lige præcis det, som du har lyst til.
Sidder du stadig og tænker “Hvilken frosting skal jeg vælge?” Så kig ind her og find alle mine opskrifter på frostings samlet med billeder. De fleste af dem er de samme som herover, blot med tilføjelse af andre ingredienser, for at give en anden smag.  Jeg har også skrevet en Cupcake guide på bloggen, som du kan kigge lidt på.

Jeg håber, at indlægget her gør det lidt nemmere for dig som nybegynder med cupcakes og frostings, og dig der har lyst til at prøve en ny frosting. Jeg kan personligt godt lide at have nogle basis opskrifter, som jeg holder mig til, men der findes sikkert rigtig mange andre gode frostings derude. Disse er blot mine favoritter.
Når jeg søger nyt, bruger jeg Google og gør det på engelsk, så kommer der mange flere ideer op.

101 Comments on Hvilken frosting skal jeg vælge

 1. Hej Sille

  Ihh det lyder da spændende med russiske tyller. Hmm, måske du allerede har kastet dig ud i det. Men jeg vil da alligvel foreslå dig min skumfidus frosting eller min frosting uden smør. De holder formen fint, men om de lige præcis de her russiske tyller har jo en del detaljer. Så jeg kan godt være i tvivl om de frostings som jeg foreslå bare “smasker sammen, når først du har sprøjtet dine blomster. Jeg vil umiddelbart tro at en smørcreme er det bedste. Men faktisk er det altid en god ide at tage kagerne ud fra køl noget tid før de skal spises. Det vil sige at frostingen gerne skulle opnå stuetemperatur inden de serveres. Kan det gøre en forskel for dig?

 2. Jeg har netop fået foræret et sæt russiske tyller, som selvfølge skal prøves. Tror selv at en smørcreme er mest velegnet, men jeg bryder mig ikke om smagen af koldt smør. Er der andre af dine frostings, der vil kunne holde struktur.

 3. Hej Annette
  Jeg er vild med de der papbæger til cupcake ,men skal de smøres inden man kommer dej i
  Hilsen charlotte

 4. Hej Lise
  Jeg er glad for at du bliver inspireret her på min side 🙂
  Ja det kan du sagtens, du må bare ikke dække kagen helt til. Frostingen vil nok ændre sig lidt, fordi den bliver pisket luftig og så skal stå så længe. Smagsmæssigt har det ikke noget at sige, det er mere luftigheden der ændrer sig lidt. Hvis du dækker kagen helt til i køleskabet vil der opstå kondens og det vil få frostingen til at klaske sammen. Jeg har selv prøvet det med cupcakes i en lufttæt bøtte. De var noget triste at se på dagen efter ;), men de kunne sagtens spises og smagte fint.

 5. Hej Annette.
  Jeg vil gerne prøve din skumfidus frosting på en kage. Den skal have en farve på siden og en anden på toppen. Kan jeg smøre den på dagen før og lade den stå i køleskabet? Tænker om den er fast nok til det ligesom den klassiske frosting?
  Tak for god inspiration 🙂
  Mvh. Lise

 6. Hej Sabine
  Skønt at du bliver inspireret af mine opskrifter.:)
  Du kan sagtens farve flødebollefrostingen. Du tilsætter blot farven til frostingen når den er ved at være færdigpisket. Farven er ret hurtigt fordelt, så det behøver ikke piske med så længe. Hvis du bruger pastagel farver er der ingen fare for at frostingen bliver flydende. Men start med en smule farve af gangen, da det hurtigt bliver en intens farve frostingen får. Jeg har selv stået og ønsket en fin baby lyserød farve og er endt med en hot pink, fordi jeg har trykket lidt for hårdt på farvebøtten ;).
  Det lyder iøvrigt rigtig fint og tøset med glimmer og marcipan/fondant øre 🙂 Del endelig på facebook siden eller min IG konto, så jeg kan se det færdige resultat,

 7. Hej 🙂
  Har lige siddet og læst din artikel om frosting til at pynte kager og tænderne løber i vand 😀
  Har et lille spørgsmål, som du måske kunne være behjælpelig med. Min datter skal holde Gurli Gris fødselsdag her i slutningen af juni og jeg har købt nogle fine papirforme med Gurli på og vil lave en bananmuffins, hvor jeg farver dejen lidt lyserød eller lilla 🙂 Og blev helt fristet af din flødebolle frosting. Kan man også farve den? og i såfald hvad skal jeg så tilsætte mere af, hvis den bliver for flydende? Jeg bruger pastagel farver 🙂
  Tænkte det kunne være lækkert med en flot lyserød frosting ovenpå muffins og pyntet med glimmer og grise øre lavet af marcipan fondant 🙂

 8. Hej Kirsten
  Ja selvfølgelig kan du det. Lige så snart der er frosting på ville jeg opbevare dem på køl. Vent evt med fondant pynt eller krymmel hvis du skal bruge det. Tag kagerne ud i god tid før servering så de ikke er helt køleskabskolde og så frostingen bliver blød. Så kan du pynte dem lige inden serveringen. 🙂

 9. Fantastisk blog du har Jeg skal lave 60 cupcakes til en barnedåb kan jeg pynte dem dagen før da jeg ikke rigtig har tid på selve dagen
  Hilsen Kirsten

 10. Hej Tina
  Det er lidt svært at sige hvor meget der skal i for at få en god smag af karamel. Men start med 1 dl tænker jeg og tilsæt mere hvis du synes at der mangler mere smag. 🙂

 11. Hvis jeg vil lave en marengs frosting med dulche de leche. Hvor meget karamel skal der så bruges ift din opskrift??

 12. Hej Maria
  Jeg bruger selv gele farver som du kan købe i de fleste kage shops. Frugt farve kan også godt bruges. Men der kræves meget frugtfarve hvis du vil have en intens farve, og fordi frugtfarven er flydende, kan det hurigt ændre på konsistensen af din frosting og gøre den for flydende. Jeg har skrevet et indlæg om de redskaber som jeg bruger, og her finder du også et link til gelefarver/pastafarver. 🙂

 13. Hej Annette,

  Har siddet og kigget lidt efter svar, men kan ikke lige umiddelbart finde det, så skriver lige her:
  Hvis man skal farve sin frosting (alle slags) er det så frugtfarve du anbefaler? Eller er der andre alternativer?
  Tak for en skøn side 🙂

  Mvh. Maria

 14. Hej Marie
  Det lyder som et spændende projekt:). Jeg ville helt sikkert vælge den klassiske frosting, som består af smør og flormelis. Den er nem at farve og du kan også tilsætte noget isens, hvis du ønsker smag. Den løber ikke og er super at arbejde med. 🙂

 15. Hej!
  Vi overvejer at kaste os ud i en 3D kage, formeret som er drage, til vores søns 3 års fødselsdag lige om lidt.
  Men: Hvilket “skind” ville du bruge på dragen? Tænker en slags frosting er nemmest for en totalt uerfaren som mig at arbejde med?
  Vi er nødt til at dekorere dragen dagen/aftenen inden, grundet tiden, så det skal gerne være noget der ikke løber/smelter 🙂

  Håber du kan svare -har søgt nettet tyndt uden rigtigt held endnu 🙂

 16. Hej Michelle
  Ihh det lyder rigtig fint:). Jeg ville vente med at pynte til næste dag. Men hvis det ikke kan lade sig gøre, så sørg for at lave blomsterne så hurtigt som muligt, så de kan nå at tørre godt op. Det er min erfaring at hvis de ikke er helt tørre, så bliver de bløde så snart de har suget lidt fugt fra frostingen. Men hvis de er tørret godt op, så skulle der ikke ske noget. 🙂

 17. Hej Annette
  Jeg skal lave nogle små muffins til min venindes bryllup næste weekend og overvejer at pynte med frosting og en fondant blomst, men nu kommer jeg i tvivl om man kan gøre det aftenen inden uden pynten smelter i løbet af natten!? Har du erfaring med det? 😊

 18. Hej Helene
  Det lyder lækkert med chokoladekage og frosting, det er bare så meget mere lækkert end en almindelig glasur hvis du spørger mig 🙂
  Du kan faktisk bruge lige den frosting som du har lyst til. Jeg synes ikke at der er nogen der er bedre end andre pga særlige ingredienser eller andet. Det er en smagssag 🙂

 19. Hej Annette!
  Jeg skal lave fødselsdagskage, bare en almindelig chokoladekage havde jeg tænkt, og på toppen havde jeg tænkt mig at bruge frosting.
  Hvilken frosting ville være bedst oven på kage?
  Den klassiske eller marengs cremen?

 20. Hej Kari
  Det er jeg ked af at høre. Det lyder som om at der er tilføjet for meget. Et bud på hvordan du kan redde den må være at lave en mindre portion frosting ved siden af, uden hindbær. For så at tilsætte den til den tynde. Jeg ved ikke om det kan redde den, men det er da et forsøg værd, så du ikke behøver at smide noget ud. 🙂

 21. Hej. Jeg har lavet din hindbær frosting, men den er desværre blevet tynd efter jeg har tilsat saften.. kan den reddes med noget mere smør og flormelis eller er det en ommer?

 22. Hej Betina
  Jeg ved ikke om det er for sent at svare, men jeg gør det alligevel:). Umiddelbart kan alle mine frostings bruges til rose swirls. Laver du “den klassiske” med smør og flormelis, skal du dog sørge for at den får godt med væske. Ikke så den bliver flydende, men for at den klistrer. Denne frosting kan nemlig godt bliver lidt “tør” i det, og derfor ikke klæbe til kagen. :). God fornøjelse og tillykke med barnedåben:)

 23. Hej Anette 🙂

  Hvilken frosting er bedst egnet til rose swirl, som skal kunne sidde på siden af en kage? Jeg er lidt bange for at de falder af 🙂
  Vi har barnedåb på søndag, hvis ikke du når at svare, så prøver jeg mig frem 🙂

  Tak for god inspiration 🙂

 24. Hej Christina
  Dejligt at du kan bruge min side:)
  Tja det er faktisk et rigtig godt spørgsmål og jeg må sige at jeg aner det simpel hen ikke. Enten skal det testes eller også skal du vente med at pynte med dem til dagen hvor kagen skal serveres:)

 25. Hej Jette
  Hmm jeg ville bare vælge noget der passer til kagen/de cupcakes som du bager. Er det i forhold til holdbarhed du tænker? For så kan det godt være at den klassiske er bedst, i forhold til hvis kagen/cupcakes skal stå ude hele dagen. Var det svar nok:)?

 26. Hej! Tak for en meget nyttig side 😁
  Jeg har lavet en regnbue kage, der skal smøres op med den klassiske og så vil jeg gerne pynte den med M & Ms 😁 tror du jeg kan pynte den med M & Ms dagen før eller vil farverne flyde ud i smørcreme?

  Venlig hilsen Christina

 27. Hej Mariam
  Umiddelbart vil jeg mene at du kan bruge hvilken som helst frosting som kan holde formen. Den klassiske er fin, du skal bare tage den ud af køleskabet lidt tid før den skal serveres, da den ellers vil være for hård at skære i og spise, som du selv skriver. Ellers kan du bruge marengssmørcremen, som er lidt mere blød i det.:)

 28. Hej Annette

  Min datter har snart fødselsdag og ønsker en barbie kage. Jeg vil gerne pynte kjolen op med frosting istedet for fondant. Hvilken af opskrifterne vil du mene vil være bedst at bruge? vil den klassiske være for hård at spise, hvis der skal meget pynt på? Jeg ønsker en frostning som ikke er for hård og samtidige ikke falder sammen. Håber du kan hjælpe mig.

  Venlig hilsen
  Mariam

 29. Hej Sisse
  Ihh det kan du tro. Til chokolade muffins ville jeg enten vælge en frosting med hindbær, den klassiske eller også marengs smørcremen. Til appelsin muffins ville jeg vælge en af de chokolade frostings jeg har på bloggen. Enten den “almindelige” eller også creme cheese frostingen i chokolade udgave, den er virkelig god:)

 30. Kan du mon anbefale en frosting til henholdsvis:
  -chokolade muffins
  -appelsin muffins

  ☺️ Kunne være en stor hjælp

 31. Hej Marianne
  Hmm jeg har ikke prøvet det endnu, men tænker da sagtens at man kan finde frem til det:). Jeg kan nok ikke nå at finde på en, men jeg vil gerne have det i tankerne:). Og ellers kan du da prøve at tilsætte hvid chokolade til min creme cheese frosting:)

 32. Hej Annette. Har du ikke en opskrift på frosting med hvid chokolade.? Skal bruge det til chokolade cupcakes til en barnedåb, og det skal farves i blå nuancer. Eller måske har du en anden ide? Bryder mig bare ikke om smagen på traditionel frosting, og dem med flødeost synes jeg ikke er lige så pæne når de bliver sprøjtet ud. 😊

  Vh. Marianne

 33. Hej Bettina
  Hmm, jeg ved ikke helt hvad du mener? Er det forme til fondant figurer du mener? Jeg bruger ikke frosting til forme. Du må endelig skrive igen hvis det bare er mig der ikke forstår hvad du mener:)

 34. Hjælp jeg har købt en masse forme til at lave figurer men ligegyldigt hvad jeg prøver så går de i stykker når jeg forsøger at tage dem ud af formen så hvordan laver jeg det hårdeste frosting.

 35. Hej Ditte
  Jeg beklager mit sene svar, jeg håber at du fandt en løsning der fungerede. Personligt så tror jeg ikke at der er den store forskel på hvilken frosting du bruger. Min datter har haft cupcakes med skumfidus frosting med, de holdte sig fine. De frostings jeg har på siden med smør i, ville også fungere fint. Der bliver jo ikke så varmt så det smelter:)

 36. Hej Irene
  Det lyder da som et dejligt projekt du har foran dig:)
  Der er sneget sig et andet ord ind i din kommentar, men jeg gætter på at der skulle stå frosting:). Jeg ville nok vælge marengssmørcreme og så med noget syrligt i, som modstykke til alt det søde. Jeg tænker egentlig hindbær, men så bliver den jo lyserød, og det ved jeg ikke om passer ind i temaet. Du kunne evt. bruge citron saft eller lime måske.:)

 37. Hej Sanne
  Jeg beklager mit meget sene svar. Jeg er ikke sikker på hvilken frosting du hentyder til, der er nemlig forskel på hvor lang tid i forvejen du kan lave dem. Det vil sige smagsmæssigt har det ikke så meget at sige, men en marengs “taber lidt pusten” efter 1 dags tid. Så der ville jeg tidligst froste dagen før:). Håber at du fandt en løsning der virkede godt:)

 38. Hej.
  Min datter vil så gerne at jeg laver hendes Bryllupskage og hun har fundet en, hvor der kun er frosting på. Mit spørgsmål til dig er, om du har nogen ideer til hvilken dristighed der ville være god, gerne lidt frisk og nem at arbejde med 😀.
  Hilsen Irene

 39. Hej. Mine børn skal have muffins med i skole, og vil gerne have frosting på. Hvilken en vil du anbefale? Den skal jo kunne stå i et varmt klasselokale en halv dag, uden at smelte/blive smattet?😉

 40. Hej 🙂
  Jeg skal lave cupcakes til min datters barnedåb på søndag, men er i tvivl om hvor lang tid inden jeg kan lave den uden at der sker noget med frostingen. Der kommer farve i.

 41. Hej Pia
  Skønt at du kan bruge opskrifterne og jeg beklager meget mit sene svar. Den frosting uden smør som egentlig er en marengs er god til roser og de bliver fine blanke:). Men ellers kan du også bruge den marengssmørcremen 🙂

 42. Hej Louise
  Undskyld det sene svar, jeg håber ikke at det er for sent. Et godt alternativ kunne være en marengs. Den er stadig sød, men meget let. Det er frostingen ud smør jeg har i tankerne. Alternativt er der en creme cheese frosting, den synes jeg personligt er virkelig lækker og ikke kvalm:)

 43. Hej Annette.

  Jeg skal lave cupcakes til min søster konfirmation som tilbehør til kaffen.
  Vi lavede en lille smagsprøve her sidste dag, men vi synes simpelthen at frostingen sammen med kagen bliver for “kvalm”. Har du en idé til en frosting, der måske knap virker så kvalmende? Hvis vi putter mindre på, bliver de jo ikke nær så flotte. Vi lavede frosting med flormelis, smør og farve + lidt mælk til at justere konsistensen. Vi lavede også med flormelis, smør, kakao og lidt mælk – den blev meget god – men alle skal jo ikke være brune 🙂 Håber du kan hjælpe.

  Bedste hilsener Louise.

 44. Hej Annette. 😊

  Det er super dejlige opskrifter du,har lagt ud 🤗 hvilken frosting vil du anbefale til,at lave roser med ??

  Mvh. Pia Bagger..

 45. Hej Simone
  Tak for de søde ord:) og hvor lyder det som et skønt projekt med bryllups cupcakes:).
  Hvis du froster dem dagen før de skal bruges, ville jeg smække dem i køleskabet, så de holder sig friske. Med hensyn til pynt, alt afhængig af hvad det er for noget pynt, ville jeg nok få det gjort inden servering. Hvis du laver pynt af fondant og laver det i god tid, så det virkelig kan nå at tørre godt, så skulle det ikke have konsekvenser at det kommer på frostingen allerede dagen før. Men ellers så test det inden den store dag. Jeg har selv stået med fondant pynt som blev helt blødt og faldt lidt sammen, efter at det kom på kagerne og i køleskabet:)

 46. Hej Annette 😊 Hvilken dejlig blog!!
  Jeg skal giftes til juni, og har planer om at lave to forskellige cupcakes med frosting på. Vi skal giftes om lørdagen, og der har jeg ikke tid til at lave dem. Mit spørgsmål er så, hvis jeg laver cupcakes og frosting dagen inden, og pynter dem, hvordan skal jeg så opbevare dem indtil lørdag eftermiddag?

  Mvh Simone 😊

 47. Så hvis jeg gerne vil have en lidt hård men cremet smag/konsistens så er det den klassiske jeg skal bruge 🙂

 48. Hej Ida
  Det lyder rigtig spændende med frosting debut:). Hmm marengs og skumfidus har nok samme konsistens, det er smagen der er forskellen. Sammenlignet med den klassiske er de 2 mere bløde i det, hvor den klassiske bliver sådan lidt mere hård når den har været på køl, pga at der er smør i.

 49. Hej Annette 🙂 det bliver første gang jeg kaster mig ud i frosting. Hvad er forskellen på konsistensen på den klassiske, marengs og skumfidusen?
  Mvh Ida 🙂

 50. Hej Camilla
  Tusind tak for de søde ord om min blog og hvor er jeg ked af at jeg først nu har tid til at svare på dit spørgsmål. Jeg håber at du har kastet dig ud i projektet og afprøvet lidt forskelligt alligevel:).

 51. Hej Annette

  Tusind tak for en rigtig god blog!

  Jeg skal lave kage til min søns barnedåb på søndag (ved godt jeg er lidt sent ude, men håber du kan nå at svare). Det er en lagkage med lysebunde, chokolade- og hindbærmousse, den skal være i to lag, hvor det nederste skal overtrækkes med blå fondant og det øverste pyntes med hvide roseswirls. Hvilken frosting tænker du er bedst til at lave roseswirls med? De skal jo blive siddende på siden af kagen 😛

  Mvh. Camilla

 52. Hej Sine
  Selvfølgelig har jeg tid til at svare, men om det er tids nok i forhold til dig projekt ved jeg så ikke. Jeg forsøger:)
  Du kan sagtens lave kagen dagen i forvejen, det er der ingen problemer i:). En god frosting til de her roser er den klassiske frosting af 250 g smør og 500 g flormelis. Men du kan i bund og grund bruge de andre frosting med smør også. En marengs frosting ville jeg ikke bruge allerede dagen i forvejen.:)

 53. Hej Tanja
  Ja jeg kan se at mit svar nok kommer lidt for sent, det beklager jeg. Jeg håber at du fandt en løsning.
  En god frosting som er nem for de fleste er den klassiske frosting af 250 g smør og 500 g flormelis samt noget essens. I det her tilfælde ville jeg tilsætte friske hindbær som også farver lidt, men om det er helt nok er jeg ikke sikker på. Så skal du ud og have en gelefarve, ikke frugtfarve, da det kan gøre frostingen flydende.
  Puha om det er koldt nok til at have kagerne udenfor? Måske, det er jo i hvert fald ikke varmt mere og heller ikke frostvejr endnu.:)

 54. Hej Helene
  Jeg er super glad for at du kan lide min blog:).
  Når det kommer til opsmøring af en kage uden smør, vil jeg anbefale ganache. Det er chokolade og fløde, som får lov til at sætte sig. Jeg har brugt det på denne kage, og skriver lidt om det i indlægget. Skumfidus frosting eller anden marengs kan desværre ikke bruges, da det ikke bliver hårdt. Hvis du skal bruge det som opsmøring under fondant, skal det være noget som holder faconen, så det vil jeg ikke anbefale dig at bruge. Jeg håber at mit indlæg kan hjælpe dig lidt, og ellers spørger du bare igen:)

 55. Hej Annette
  Tak for en dejlig blog!
  Jeg har efterhånden lavet en del kager også med fondant, men er nu i den situation at jeg skal finde en opsmøring som ikke indeholder smør eller mælk pga allergi.
  Har du nogen erfaring med opsmøring uden smør eller mælk? Fx din skumfidus frosting? Har ikke lyst til at bruge palmin.
  Har også kokosolie i overvejelsen, men ingen erfaring med det.

  Vh Helene

 56. Hej Annette
  Jeg vil lave citronmåne-muffins til min datters 1 års fødselsdag i næste uge, hvor jeg laver et pink kagebord. Jeg tænker derfor at det kunne være så fint med en lækker pink frosting swirlet på toppen. Jeg laver kagerne 1-2 dage før da jeg ikke vil stå med for meget arbejde på selve dagen (vi skal også have andre kager samt boller). Hvilken frosting vil du anbefale til sådan et projekt for en som aldrig har prøvet det før? Hvad skal jeg putte i frostingen så den får en lækker pink farve?

  På forhånd tak 🙂

  PS tror du det er ved at være koldt nok til at kunne opbevare kagerne udenfor 1-2 dage før serveringen?

 57. Hej Annette. Dejlige opskrifter og beskrivelser du har 🙂 Jeg skal bage en kage til min søns barnedåb, vil lave en “Black Magic” chokoladekage til bunde, og så have hindbær mousse i mellem. Jeg har tænkt mig at smøre kagen op og lave rose frosting på kagen. Så er mit spørgsmål, kan man smøre kagen op og dekorere aftenen inden? Eller skal det gøres “så sent” som muligt inden den skal spises? Og hvilken slags frosting ville du bruge til det formål? Håber du har tid til at svare. Pft – mvh Sine 🙂

 58. Hej Eva
  Det lyder som et spændende projekt du skal igang med:). Jeg kan ikke fortælle dig præcist hvor meget du skal bruge, men jeg ville personligt nok bruge opskriften med 250 g smør og gange den med en 5 stykker. Heller for meget frosting end for lidt;). Og ja du kan lave kagen 2 dage før, det har jeg gjort masser af gange uden at der sker noget ved det:)

 59. Hej Cathrine
  Jeg har desværre ikke selv prøvet at smøre op med en creme cheese frosting endnu. Umiddelbart tænker jeg at den er for blød til det, men prøv at søge lidt på Google omkring det:)

 60. Hej Anette: Har siddet og læst på din blog vedr frosting som jeg så gerne vil prøve. Vi her guld b. til dec og ville så gerne selv lave en kage i evt 3 etager og så med frosting på. hvordan ved man hvor meget frosting der skal til , til sådan en kage for at have nok ? Det ved du garanteret — det bliver nok en springform på 26vm i bunden og en 24cm og slut en 20 cm lyder det flollet har jo aldrig prøvet det før

  Og kan man lave den dagen før , for på selve dagen har jeg jo ikke tid. Håber på hjælp mvh Eva

 61. Hej

  Jeg skal lave bryllupskage til min søsters bryllup, og de vil helst have noget creme cheese frosting til omsmøring end smørcreme. Kan jeg bruge det, når kagen skal overtrækkes af marcipan og pyntes? Eller skal jeg bruge den klassiske smørcreme i stedet?

 62. Hej Amanda
  Ja det kunne helt sikkert være en god ide:). Så skal du lave den af 1 dl fløde til 300 g hvid chokolade. Det er blandingsforholdet, hvis du skal bruge mere så dobler du jo bare derop af:) Om det smager bedre er en smagssag, for hvid chokolade er også virkelig sødt.

 63. Tak for svaret. Kan man egentlig bruge hvid chokolade ganache til at lave “pels” med? Smager det ikke bedre end smørcremen?

 64. Hej Anette

  Jeg skal lave en kage med lime og pinacolada mousse,som jeg skal smøre op og pynte med roser af frosting. Hvilken frosting ville du anbefale til opsmøring og pynt. Må også gerne være 2 forskellige?

  Mvh Mette

  P.s Super dejlig blog <3

 65. Hej Camilla
  Hvis det skal være blødt, hvidt og lækkert kan jeg anbefale den frosting jeg har uden smør. Det er en marengs som bliver fløjlsblød, den er virkelig lækker. Men vent med at pynte den så længe du kan. Marengs ændrer en smule struktur når det står og sætter sig, men det har altså ikke indflydelse på smag og udseende:). Derudover er marengssmørcreme også blød og fin til at smøre en kage op med:)
  Jeg kender desværre ikke noget til en Markus Grigo, så det kan jeg ikke helt hjælpe dig med. Men jeg tænker at det måske kan googles, hvis han har en hjemmeside eller andre kender til ham.:)

 66. Jeg vil gerne beklæde en lagkage med frosting, men synes det er svært med smørcremen. Hvilken vil du mene er lettest at smøre ud. Den skal gerne være helt hvid. Den må gerne forblive blød. Jeg fik engang en bryllupsgave lavet af Markus Grigo, som var blød og meget lækker.. Ved du hvad han beklæder med?
  Mvh Camilla

 67. Hej Amanda
  Tusind tak for de søde ord om min blog, det er dejligt at jeg kan inspirere andre:). Lige umiddelbart tænker jeg at en hvilken som helst frosting med smør i egner sig. Jeg ville ikke bruge en marengs, da du pynter den dagen før den skal bruges. Hmm en creme cheese frosting er jo virkelig lækker sammen med banankage, og jeg er selv ret stor fan af den, da den ikke er så sød. Men den klassiske frosting med smør og flormelis ville også egne sig godt til monster pels. Bare tjek konsistensen undervejs, så du ikke får tilsat for meget væske. Frostingen må godt være lidt hård i det, så den holder formen. Dette afhænger jo af hvordan du vil lave pelsen. Jeg tænker en græstyl, men du kan også smøre kagen op og lave noget mønster med en palet:)

 68. Hej,
  Tak for en rigtig god side. Jeg håber du kan hjælpe mig. Min søn ønsker sig en Monster kage med grøn eller blå “pels”. Jeg har tænkt mig at lave banankage bunde, men til overtræk som skal sprøjtes som pels, har jeg svært ved at finde ud hvad der egner sig bedst. En helt alm smørcreme som farves eller andet frosting fx en med flødeost. Det skal jeg både passe godt i smagen til en banankage, men også være nemt at sprøjte og se godt ud.
  Jeg vil pynte kagen dagen i forvejen, da jeg nok ikke kan nå det på selve dage.
  Håber du kan svare på det.
  Mvh
  Amanda

 69. Hej Malene
  Tak for tippet:), det må da prøves af. Jeg har erfaret at smør i hvert fald skal piskes blødt først, så man ikke får de her dumme små smør klumper. Men jeg har ikke tænkt på at resten kunne have betydning. Det får jeg prøvet af:)

 70. Jeg har fundet ud af at rækkefølgen på hvornår de forskellige ingredienser kommer i, gør en forskel på om den bliver fast eller flydende.
  Flødeosten skal ALTID i som det sidste!
  Først piskes smør og flormelis (evt vanilje Essen) og til sidst osten. Så bliver den altid fast

 71. Hej Carina
  Altså det er jo i bund og grund en smagssag. Men hvis det var mig der skulle holde sommerbryllup så ville jeg lave citron eller lime cupcakes fordi de er så dejlig friske. Skal man lave dem lidt festlige i anledning af brylluppet, kunne man fylde noget i dem. Lidt mørk chokolade ganache (creme af mørk chokolade og fløde) eller en vaniljecreme. Af frosting kunne du så vælge en lækker marengs som er super lækker sammen med den lidt syrlige kage:). Der er også hindbær og hvid chokolade cupcakes, de er altså også lækre. Men kig på hvad du synes er lækkert og vælg ud fra det:). Held og lykke med projektet:)

 72. Hej Anette
  Jeg vil gerne lave cupcakes til mit Bryllup i Juli. Så jeg vil hører om hvilke nogen du kan anbefale som jeg evt kan fryse ned og gøre dem klar dagen før.

  venlig hilsen Carina

 73. Hej Mona
  Dejligt at mine opskrifter kan bruges:)
  Altså kagen vil nok ikke falde sammen af at stå ude i 2 timer. Jeg tror at hvis den er stabil (lavet i en bagering) og smurt op med smørcreme, så burde den kunne stå pænt. Noget andet er jo så temperaturen i forhold til flødefyld, men 2 timer gør nok ikke nogen skade, men det er ikke noget jeg har prøvet.:)

 74. Hej Annette.
  Tak for dine gode opskrifter. Jeg vil gerne lave en kage med piskeflød og bananer inden i og opsmøre kagen med smørecrem. Kagen skal stå udenfor køleskabet i 2 timer før servering. Kan kagen holder sig uden at smelte og falde sammen?
  Mange tak på forhånd
  Mvh Mona

 75. Hej Inger
  Det lyder som et godt træk at starte forfra. Jeg vil mene at hvis det ikke har hjulpet at piske i over en time, så er den ikke til at redde. Og ja friske hindbær er altså bare virkelig lækkert i sådan en sød frosting:)

 76. Tak for svar. Jeg startede forfra og brugte friske hindbær som jeg har gjort før, så det endte godt 🙂 Jeg tror ikke jeg fik pisket nok, selvom jeg piskede i over en time (smør og flormelis) og så forsøgte jeg med hindbærmarmelade for at få mere hindbærsmag og så blev den flydende. Næste gang starter jeg med at læse din tidsplan 😉

 77. Hej Inger
  Du har jo nok fundet en anden løsning nu, men jeg ville alligevel svare dig. Hvis din frosting er flydende gætter jeg på at du har lavet en marengs smørcreme og tilføjet smørret mens den stadig var en smule lun. Sker det skal man bare sætte frostingen i køleskabet en halv times tid og herefter piske den op igen. Hvis den ikke smager af hindbær har du nok ikke tilsat nok hindbær. Men det er lidt svært at sige præcis hvad der er gået galt.

 78. Jeg håber du kan hjælpe mig, jeg står med en hindbær frosting der ikke smager af hindbær, men samtidig er den blevet til den flydende side 🙁 Er der noget at gøre? Eller er det bare at starte forfra (de skal bruges om 10 timer, så den bliver nok svær). Jeg har fulgt opskriften, dog kogte mine hindbær måske en smule længere end et minut.
  Tak for en fantastisk blog 🙂

 79. Hej Lisbeth
  Det lyder som et rigtig spændende projekt:)
  Ja du kan sagtens lave frostingen dagen før og du skal så piske den op inden brug, for den vil stå og blive en smule hård når den står i køleskabet. Men jeg tror sagtens at du kan tage frostingen ud af køleskabet og piske den med det samme, så hård skulle den ikke gerne blive. Kagerne burde blive ved med at holde sig pæne efter at du har pyntet dem, med mindre at der er meget varmt i rummet, så kan frostingen godt stå og blive blød. Det gør nødvendigvis ikke noget, medmindre du har lavet høje swirls, som jo er pænest hvis de “står” pænt. Med hensyn til mængden så tror jeg at jeg ville prøve x 3, jeg er lidt usikker på om det andet er nok og det er bedre at have for meget end for lidt. Resten kan holde sig i køleskabet op til 2 uger. Men det kommer jo selvfølgelig an på hvor meget frosting du pynter med på hver cupcake. Et lille tip er at Netto for et par uger siden havde nogle store bøtter med 300 g flødeost til 20 kr. eller lign mener jeg det var.:) Det kunne jo tænkes at de havde flere tilbage:)

 80. Hej 🙂

  Vi holder min datters barnedåb nu på søndag, og jeg har i den forbindelse bagt chokolademuffins, der skal pyntes med den klassiske flødeostfrosting. Kan denne laves aftenen inden brug og opbevares i plastbøtte med låg? Hvis ja, skal frostingen så piskes op igen inden brug med elpisker? Eller er det nok at røre den igennem med ske/gaffel? Hvor længe, inden kagerne skal have frostingen på, skal denne tages ud af køleren? Og hvor længe holder kagerne sig pæne, når først frostingen er på?
  Er der ellers noget, jeg bør være opmærksom på?? Er en smule nervøs, da det er min debut med flødeostfrosting – og så lige på den store festdag 😉 Der findes så mange opskrifter på nettet, men hvis nu jeg dobler din op (jeg har 48 muffins), kan jeg så ikke forvente, at det slår til?

  Venligst Lisbeth 🙂

 81. Hej Carina
  Tak for de søde ord om min side her:)
  Jeg tænker umiddelbart at den “klassiske” med smør, flormelis og vanilje essens vil fungere fint til det du skal bruge den til. Bare sørg for at den ikke er alt for “hård” i konsistensen, for så er den meget svær at sprøjte ud, især når det er pels du skal lave. Jeg plejer at tilsætte lidt mælk til min frosting for at gøre den mere blød:)

 82. Hej Annette.
  Lækker side du har dig 😄
  Annette jeg skal lave en krydderkage med karamelmusse.
  Så skal der laves et monster i frosting. Jeg havde tænkte din karamel frosting. Men nu ser jeg disse muligheder du har her.
  Hvilken frosting typer tror du vil passe til krydderkage med karamelmusse?
  PS. Kagen skal pyntes som et monster med pels, så frosting skal kunne sætte sig og være fast.

  På forhånd tak.
  Carina

 83. Hmm, det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Det er nok noget af det samme. Men jeg sad faktisk og tænkte på at man må kunne farve både smørcremen og chokoladen med noget hvid pulver farve. Jeg ved at der er lavet noget der hedder ekstra hvid fra sugar flair i hvert fald.:). Ellers søg på google med noget i retning how to get buttercream/chocolate white:)

 84. Tusind tak for svar 🙂
  Den klassiske smørcreme er den mere hvid end hvid chokolade ?

 85. Hej Tina
  Det lyder som et spændende projekt:). Det kunne ellers være rigtig lækkert med flødebolleskum, men jeg ville personligt ikke gøre det. Så skal det i hvert fald på kagen lige inden serveringen. Hvis det er en mulighed ville jeg ikke være nervøs;). Og ellers kan du overveje en hvid chokolade ganache, som du smører på og lader stivne. Farven er dog ikke kridhvid, men hen af noget råhvid:). Og til sidst er der den klassiske smørcreme med smør og flormelis, den er super stabil:)

 86. Hej 🙂
  Fantastisk indlæg med forskellige frostings 🙂
  Jeg står og skal lave en bryllupskage, hvor de ønsker en kage smurt helt kridhvid op uden marcipan eller fondant. Tror du at flødebolleskum – frosting kan bruges til det ?
  Hilsen Tina

 87. Hej Anna
  Skønt at min guide kan bruges:)
  Til dit spørgsmål er mit svar desværre ja. Du er nød til at piske din frosting op igen, hvis du laver den før den skal bruges. Hvis du fylder den på en sprøjtepose og lægger den i køleskabet, vil frostingen for det første blive helt hård igen, fordi der jo er smør i. For det andet, vil den, når du så tager den ud og lader den få stuetemperatur, have en meget mærkelig konsistens, hvis ikke du pisker den op igen.
  Denne frosting som jeg kalder den klassiske, kan sagtens klare sig uden at stå på køl i flere timer. Faktisk bruger man denne frosting meget i USA, og der står for ex. bryllupskager ude i mange timer inden de spises.
  Held og lykke med projektet:)

 88. Hej Annette 🙂 Tak for en god guide om frosting! Hvis man laver den “originale” frosting – altså den øverste du nævner – dagen inden man skal bruge den, skal den så piskes op igen inden brug eller kan den bare laves og gøres klar i sprøjtepose? Jeg vil lave en masse mini cupcakes til min datters barnedåb, og der skal jo gerne ikke gang i skåle og el-piskere når der står 60 gæster ved siden af 😉 jeg tænker at bage selve kagerne to dage før og opbevare dem i køleskab, og så lave frostingen aftenen før og pynte dem på dagen. Vi har ikke plads til de færdigpyntede cupcakes på køl. Har du evt. nogen tips? Og kan smør frosting tåle at stå ude (altså på cupcakesne) i nogle timer uden at falde sammen?

  Håber du har nogle tips 🙂

  – Anna

 89. Jeg er glad for at du kan bruge mine opskrifter og erfaring til noget;). Det er jo netop det der gør det sjovt at afprøve opskrifter og blogge om det. Ja din smør skal være blød inden du kan putte det i. Ellers kan du risikere at ende ud med en frosting med en masse små smør klumper i, det har jeg selv prøvet engang. Jeg starter normalt mine creme cheese frostings med at piske smørret blødt, for at undgå det. Skulle det ske alligevel, skal det hele bare en tur på køl. Så opnår hele massen den samme temperatur og den kan piskes ordentligt sammen.:)

 90. Forresten ! Hvilke sprøjtepose bruger du og nozzles? Udstyret til frosting . Hvilke udstyr kan du anbefale ? … Jeg vil gerne lave roser ud af frostingen

 91. Mange tak for din hjælp . Jeg har nu tilføjet en masse flødeost og det ser rigtig fint ud .. Jeg vil også prøve at tilføje noget smør, for jeg kunne godt savne noget mere swirls – skal smørret så være stuetemperateret ? Inden jeg pisker den i frostingen ?

  PS. Det er en rigtig spændende blog du har lavet . Thumps up ! Keep up the good wrong.

 92. Nej smørret smelter ikke. Det bliver blødt ved stuetemperatur, men det smelter ikke. Det er netop derfor jeg altid bruger rigtig smør til mine frostings, fordi det holder formen på swirls. Angående flormelis: når man tilføjer flormelis til noget der i forvejen er flydende hjælper det ikke før du har tilføjet rigtig meget flormelis. Og så er det at smagen ikke længere er i nærheden af en rigtig creme cheese frosting. Jeg skal ikke kunne sige om det har noget at sige at du bruger flødeost fra Aldi, det tror jeg altså ikke. Så længe det ikke er et light produkt burde det ikke have betydning.

 93. Jeg har faktisk kommet til at tilføje mere flormelis – igår .. Og jeg kunne virkelig ikke se, hvorfor det blev værre og værre. Jeg har brugt lurpakke smør, som du også kommer ind på i din blog at det er den rigtige at bruge i frosting. Flødeost har jeg købt fra Aldi bare almindelig 10kr og det er vist ikke light produkt.
  I svaret for oven skriver du at jeg skal tilføje mere smør, men gøre det ikke frosting mere flydende, da smørret smelter i frostingen.?

 94. Det er en rigtig øv situation at stå i. Jeg har sammenlignet lidt med den opskrift som jeg selv har lavet og brugt til swirls. Når jeg sammenligner den med din, kan jeg se at flormelis indholdet er noget større. Da jeg eksperimenterede med opskriften, kunne jeg se at flormelis gjorde frostingen mere flydende. Plus at det i sidste ende også bare giver frostingen meget smag af flormelis, og det er jo ikke det vi vil have her. Jeg ved ikke om du allerede har gjort noget på nuværende tidspunkt. Men ellers vil mit råd være mere smør og flødeost. Og så aldrig light flødeost, hvis det skulle være årsagen. Jeg håber du finder en løsning:)

 95. Hej ! Jeg har lavet frosting (creme cheese – versionen)og sidder i den situation ligenu at den er simpelthen for blød ! Og den er slet ikke til at arbejde med .jeg har også sat den til køl, i køleskabet i ca 2 timer, men da jeg tog den ud, var den blød igen.
  Hvad kan jeg gøre for at redde den igen ?
  Min opskrift så således ud:

  60g smør
  160g flødeost
  200g flormelis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *