Kage smurt op med chokolade ganache
En chokolade ganache er en chokoladecreme der består af chokolade og fløde.

Brug en chokolade ganache som kagefyld eller til at smøre en kage op med. Afhængig af mængderne af både fløde og chokolade kan man ende ud mere flere forskellige typer af chokoladecremer. Men fremgangsmåden hvor du smelter chokolde og fløde sammen, er den samme:

 • Der er en pisket udgave, som er let og luftig og er god som fyld i en kage.
 • Der er den mere tunge ganache som ikke skal piskes. Den kan du hælde i en kage og lade den sætte sig eller lade den sætte sig i en skål til en smørbar ganache, som kan bruges til at smøre en kage op med. Eller den kan fyldes på en sprøjtepose, og bruges til at sprøjte det fineste pynt på dine kager, eller cupcakes.
 • Der er den flydende ganache, som du kan hælde ud over en kage og lade dryppe ned langs kanten af kagen, det er super dekorativt.

Sådan laver du ganache

Når du laver en chokolade ganache skal du være opmærksom på ikke at piske den for længe. Jeg har efterhånden nogle års erfaring, og har derigennem lært, at jo højere kakao procenten er i din chokolade, jo mindre bør du bruge af den. Ellers vil du opleve en creme der skiller. Jeg har tit selv været fristet til at putte mere chokolade i, for at give cremen mere smag. Men det er altså ikke en god ide.
En skilt creme kan sagtens spises, den fejler ikke noget som sådan. Men den kan være lidt “mærkelig” at få ind i munden. Pisk evt. med håndkraft, hvis du er bange for at få pisket for meget.
Et andet minus ved den høje kakaoprocent er smagen. Du tilsætter jo ikke sukker i en ganache og en mørk chokolade med høj kakaoprocent kan smage meget bittert. Jeg ønsker ikke selv en super sød ganache, resten af kagen skal nok hjælpe til med sødme. Men en bitter chokolade ganache kan virkelig ødelægge en lækker kage.

Ønsker du en noget tungere ganache, kan du godt bruge mere chokolade, men så skal den ikke piskes, blot røres efter en tur på køl.
Rigtig mange bruger ganache til at smøre en kage op med, og her kan du godt lave den i forholdet 1:1 af chokolade og fløde (når du bruger mørk chokolade). Du skal smøre kagen op inden ganachen har sat sig helt, for ellers vil den være for hård til at smøre op med. Skulle det ske at din chokolade ganache bliver for hård, kan du varme den forsigtig op igen. Det har jeg selv gjort flere gange, uden at det havde konsekvenser for det færdige resultat.

Ganache til opsmøring

Chokolade er forskelligt, så du kan ikke bruge forholdet 1:1 til alle typer ganache til opsmøring. Bemærk disse forhold er hvis du vil have den “tunge” ganache til fx opsmøring.

Disse forhold opover er til når du skal smøre en kage op, ganachen bliver meget hård og jeg ville ikke anbefale den til fyld i en kage. Vær opmærksom på at det færdige resultat kan afhænge af chokolade procenten.
På kagen herover har jeg smurt kagen op med ganachen inden den helt havde sat sig. Da den havde sat sig fuldstændig, puttede jeg den på en sprøjtepose og sprøjtede de små dutter ud.
En anden måde at bruge denne lidt hårde ganache kunne være til tærter. Fx som et lag på tærtebunden, inden creme og frugt tilføjes.

Se herunder for opskrift til fyld i en kage

Opskriften her brugte jeg til en rund kage på 25 cm, og der blev et godt tykt og lækkert lag.

Lagkage med kagefyld
Ingredienser til let og luftig chokolade ganache

1/2 L fløde
200-250 g lys chokolade (200 g hvis du bruger mørk eller 150-200 g hvid chokolade)
4 blade husblas

Fremgangsmåde

 • Læg husblas i koldt vand ca. et kvarter.
 • Hak chokoladen og hæld det i en skål
 • Varm fløden op, den må ikke koge.
 • Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå et øjeblik.
 • Rør rundt så alt chokoladen smelter.
 • Mens det stadig er lunt, tilsætter du husblas der er vredet godt, så der ikke er en masse vand i.
 • Rør rundt så cremen bliver ensartet.

En alternativ måde er at hælde fløde og chokolade sammen i en skål og over vandbad. Det er især en god metode, hvis du skal smelte meget chokolade med en lille mængde fløde. Lad massen køle lidt af, inden du tilsætter husblas.

Chokolade ganache
Hak din chokolade fint, så smelter den hurtigere når du hælder den varme fløde over.

Put film over din skål, helt ned så det rør ganachen, da kondens kan ødelægge den. Sæt den på køl. Jeg læser mange steder, at den skal stå til næste dag. Jeg piskede den dog op allerede 3 timer efter, men den skal selvfølgelig være iskold, ellers går det ikke.

Den færdige ganache bliver lækker cremet. Jeg kan helt klart anbefale, at bruge en rigtig god chokolade til opskriften her, det smager altså bare bedst. Hvis jeg bruger mørk chokolade bruger jeg dog højst den på 60 %. Min personlige favorit er denne fra Callebaut.
Du kan jo også bruge fx toblerone, after eight osv.

Chokolade ganache
Chokolade ganache tilføjet til en kage i form.

Andre afprøvede variationer:

 • Skilpadde creme:  1/2 l fløde med 8 store skilpadder
 • Mælkechokolade creme med knas:  ½ l fløde med 250 g marabou mælke chokolade. Efter det er fyldt på kagen, strøes 180 g hakket guldbarre chokolade eller andet chokolade med knas henover.

112 Comments on Chokolade ganache som fyld og til opsmøring

 1. Hej Bianca
  Jeg beklager mit meget sene svar.
  Du skal ikke lade dig afskrække af at ganachen stivner hurtigt, det er faktisk en god tid. Det gør det nemmere at betrække med fondant og giver et mere skarpt slutresultat. 🙂 Du skal smøre på indtil du synes at kagen er jævn og pæn, så lægger fondanten sig nemlig rigtig fint udover kagen.

 2. Hej Annette,
  Tak for en god blog, som jeg først lige har opdaget 🙂
  Jeg er igang med et babyshower projekt, hvor jeg skal lave en fondant kage. Jeg er også total ny i fondant som min kage skal betrækkes med. Jeg forstår det sådan at nr. 1 er god at gå med, men jeg bliver lidt afskrækket af, at ganachen stivner hurtigt. Mit spørgsmål er, hvor lang tid har jeg mon til at fjumre rundt i min opsmøring og vil man smøre flere end 1 lag på inden fondanten?

  Kh Bianca

 3. Hej Camilla
  Tusind tak for de meget søde ord om bloggen 🙂 Jeg beklager mit meget sene svar, men jeg har holdt en lang pause fra bagningen og hjemmesiden.
  Jeg plejer gerne selv at piske mine ganache op, når jeg laver kage. Så det ville jeg selv gå med 🙂

 4. Hejsa. Jeg skal lave en lagkage – to bunde og en form for mousse/creme i midten. Jeg vil gerne lave en hvid chokolade creme.
  Jeg har læst dit opslag her om ganache, og tænker at gå med den. MEN hvilken en af metoderne kan du bedst anbefale, til en lagkage med to bunde.
  Den hvor jeg hælder den direkte i formen, med den sidste bund på med det samme og det så sætter sig? Eller den hvor den køles ned i en skål, så piskes op og så smøres mellem de to bunde? På forhånd tak, og tak for en SKØN blog!!

 5. Hej Tine

  Det lyder som et spændende projekt 🙂 Altså jeg er personligt ret vild med solbærmousse og det vil gå vanvittig godt til en chokolade ganache. Dog skal jeg indrømme at jeg har svært ved at finde solbær på denne årstid. Jeg har haft held i Rema1000 sidste år, hvor jeg så købte flere poser. Men jeg har ikke set dem i år. Og ellers er der den klassiske skovbærblanding. Men den indeholder så også hindbær. 🙂

 6. Hej jeg står og vil lave vores egen bryllupskage manden vil gerne have chokolade ganache men hvad ville stå godt med det af syrlig mousse han er ikke til himbær håber du kan hjælpe 😊😊

 7. Hej Silja
  Jeg er glad for at jeg kan hjælpe dig 🙂
  Du kan sagtens bruge 70 % og så mælke chokolade også. Du skal bare ikke bruge alt for meget af den mørke chokolade, da den nok også vil “tykne” mere end den på 60 %. Jeg ville nok i hvert fald bruge halvt af hver og muligvis en smule mere lys end mørk. Den kan virkelig blive bitter sådan en ganache, hvis chokoladen er alt for “mørk”. 🙂

 8. Hej Anette
  Tusind tak for svar!!
  Jeg vil gerne lave den creme/ganache som på billedet, den ser virkelig god ud.
  Du skriver 60% mørkchokolade – Kan man blande en 70% chokolade med noget lys chokolade? Har ikke kunne finde en 60% og kan ikke nå at bestille en.
  Bliver den meget bitter med 70%? Det er til min lillebrors fødselsdag.
  Sidste spørgsmål 😅 Hvordan pisker man op og hvor længe ca? Er det med et normalt piskeris eller el pisker.

  Det er virkelig en flot kage, glæder mig til at lave den selv 😀
  Hilsen Silja

 9. Hej Silja

  Det er faktisk en ganache, men en pisket og luftig ganache. Hvorimod den ganche på det øverste billede ikke er pisket. Der vil være forskel på konsistensen og det har noget at gøre med hvor meget chokolade der er i, i forhold til fløde. 🙂 jeg håber at det var svar nok 🙂

 10. Hej Anette!
  Billedet af kagen med lyserød mousse(hindbær mousse) er chokoladecremen på billedet en ganache eller en mousse?

  Så billedet på opskriften af hele kagen, hvor der står det er chokolade mousse.
  Men her er billedet vist som chokolade ganache fyld. 😀

 11. Hejsa.
  Jeg skal lave en kage, med chokolade creme som i et af lagene.
  Den du har lagt op med billedet af kagen, hvor chokoladen er lagt i kagen? Har du bare lagt det i og lade det sætte sig? Eller skal den også have film over og piskes op og så puttes i kagen efter?
  Vh Louise

 12. Hej Louise
  Hvis du godt vil have skarpe og stabile kanter/sider på kagen inden du overtrækker med fondant, så ville jeg nok holde mig til 1:3 som den hvide chokolade normalt er. Ellers skal du forsøge dig lidt i forvejen, for at se hvor blød den bliver. Det vil være rigtig ærgerligt at stå med en en ganache betrukket kage som er alt for blød at betrække med fondant. 🙂

 13. Hej Annette
  Jeg skal lave en kage til min datters fødselsdag, men fondant og Elsa sukkerprint på.. Jeg vil gerne smøre den op med hvid chokolade ganache inden under fondanten.. Vil du lave gamachen 1:2 der så? Så den ikke bliver for hård, eller hvad vil du anbefale?

 14. Hej Line
  Tusind tak for de fine ord om min side :).
  Jeg synes bestemt ikke at det er et dumt spørgsmål du stiller. Det kan virkelig være en jungle når man er ny i den her hobby. 🙂 Du kan sagtens putte husblas i din ganache, det gør den kun mere fast i det. Om du skal lave dobbelt portion er et rigtig svært spørgsmål. Det kommer an på hvor mange lag du vil lave tallet i og hvor stor det er. Men er du i tvivl så lav dobbelt portion. Du kan evt. hælde resten i en skål og sætte på bordet som lidt ekstra chokoladecreme man kan tage hvis man har lyst:)

 15. Hej Fatma

  Ja det kan du da sagtens bruge. Enten en udgave der piskes op eller også en udgave der sætter sig uden at blive pisket. Forskellen på de to er mængden af chokolade. Vil du lave en pisket udgave skal der ikke så meget chokolade i fløden. Vil du lave en udgave der sætter sig og kommer mere tæt på en nutella agtig konsistens, så skal der meget chokolade i. Så der er frit valg mellem de to 🙂

 16. Hej Annette
  Jeg skal lave en talkage med kiksebunde, vil du mene at man kan bruge chokolade ganache som fyld? Eller vil du anbefale andet fyld??

  Mvh Fatma

 17. Hej Annette,
  Sikke en fin side du har!
  Jeg skal lave en talkage og vil sprøjte “dutter” ud på bunden, som jeg læser din opskrift, skal jeg vælge den øverste (den med forhold 1 dl fløde til 200 g chokolade), men jeg er i tvivl om hvorvidt jeg også skal komme husblas i?
  Vil du tænke at en portion er nok, eller skal jeg lave dobbelt? Der er kun et tal…
  Det er måske et dumt spørgsmål, men jeg er ikke så erfaren udi de her mousser/ganacher…

  Pf tak og god weekend!

  Mvh Line

 18. Hej Emilie
  Tusind tak for dine meget fine ord om min hjemmeside:). Jeg elsker at få feedback fra jer der faktisk bruger den og kan lide mine opskrifter 🙂
  Det med mængder kan virkelig være svært. Umiddelbart ville jeg nok i hvert fald lave ganache til opsmøring af sider og top af 900 g hvid chokolade. Når du så skriver at du også skal sprøjte det på kanterne er vi nok oppe på 1,5 kg. Åhh det er super svært at svare på når jeg sidder her foran en computer og ikke har kage eller chokolade foran mig. Det kommer også an på hvad du skal sprøjte på siderne. Er det fx roser, så skal der en del ganache til og kagen er jo ret stor.
  Du kan sagtens lave alt den ganache samtidig. Men så ville jeg dele det i 2 skåle. Til opsmøring skal det jo ikke sætte sig alt for meget, det skal bare have en smøre konsistens. Til at sprøjte med, må det gerne være lidt tykkere i konsistens så det holder formen af det du sprøjter ud. Så det skal have lov til at sætte sig i længere tid. Jeg kan ikke rigtig sætte tid på, men hold godt øje med det. Skulle det få sat sig for meget kan du bare sætte skålen over et vandbad, så det bliver lunt igen og derved mere flydende. 🙂
  Lad mig endelig høre hvordan projektet går, det lyder spændende 🙂

 19. Kære Anette,

  Først tusind tak for din fine hjemmeside, som jeg flittigt bruger!

  Jeg har lige et spørgsmål til hvid chokolade ganache til opsmøring eller sprøjtepose. – Jeg skal lave en kage på 40×30 cm. og vil gerne smøre overfladen med hvid chokoladeganache og så havde jeg håbet at kunne sprøjte siderne med sprøjtepose også i hvid chokoladeganache.

  Mine spørgsmål går på:
  1. Hvor stor en portion tror du, at jeg skal lave?
  2. Hvor lang tid skal den sætte sig i sprøjtepose før den kan sprøjtes på?

  Mange hilsner !!!

 20. Halløjsa 🙂
  Ingen fare på færde. Der er så lidt fløde og så meget chokolade i en ganache til opsmøring, så det slet ikke er et problem.
  Jeg har også selv prøvet at smøre op med en kagecreme med masser af fløde engang. Dengang jeg ikke vidste så meget om kager, og der smeltede fondanten, til min store skræk ;). Kagen var heldigvis bare til min egen familie. Men du kan sagtens bruge denne ganache. Det er faktisk det jeg selv foretrækker den dag i dag. Jeg synes simpel hen at smørecreme bliver for vammelt.

 21. Hej annette. Hvis man bruger denne ganache til at smøre en lagkage op med som skal tilsækkes med fondant vil fondanten så ikke smelte? Pga fløden? Har keg nemlig oplevet en gang hvor jeg brugte fløde i kagen som ramte fondanten 😕🤷🏻‍♀️

 22. Hej Ida
  Jeg beklager mit sene svar, men jeg har været på ferie 🙂
  Det er dejligt at du kan bruge mine opskrifter, det er jeg meget glad for. 🙂
  Det er virkelig et super godt spørgsmål som du stiller. Hvis du allerede har lavet kagen, så lad mig endelig vide hvad du valgte at bruge. Jeg tror personligt at jeg ville vælge ganache af hvid chokolade. Men det er simpel hen fordi at du skriver at der skal flydende hvid chokolade ganache på toppen. Jeg kan godt lide når de forskellige elementer på en kage passer sammen så der ikke er for mange smagsforstyrrelser. En smørcreme ville jo være et helt nyt element til kagen. Men det er jo en smagssag 🙂

 23. Hej Annette.
  Tak for en rigtig god side, med masser af gode opskrifter! 🙂

  Jeg skal lave en stor kage i 3 lag, til en rund fødselsdag. Der skal være daimcreme og hindbærmousse i. På toppen skal der hældes en flydende hvid chokolade ganache.
  Nu kommer mit spørgsmål: På siderne skal sprøjtes nogle farvede roser/rosetter, men skal jeg lave dem i hvid chokolade ganache eller i en smørcreme? Jeg er i tvivl om det bliver for sødt. Hvilken er mindst sød (for begge dele er jo ret sødt)?
  På forhånd mange tak 🙂

 24. Hej annette
  Vil høre hvor lagt tide en opsmøring lys chokolade ganace så stå på køl enden den er fast nok til at smøre kage op med, og ikke for hård så den ikke kan bruges til det,.

  Hilsen winni

 25. Hej Sheena
  Jeg har en opskrift på hvid chokoladecreme/ganache lige her den har jeg selv stor succes med hver gang 🙂 Det har virkelig meget at sige hvor meget chokolade du tilføjer. Hvis du bruger meget chokolade til en smule fløde så kan den ikke piskes op og vil skille. Hvis det skal være til luftigt fyld som skal piskes op skal der være mere fløde end chokolade. Jeg håber at det kan hjælpe dig lidt 🙂

 26. Jeg har nu prøvet et par gange at lave en hvid chokolade ganache til fyld (uden husblas), der pludselig helt ud af det blå skiller og bliver til en vandlig masse – jeg har aldrig prøvet dette gør.

  Uanset hvad jeg gør, står ganachen ikke til at redde

  Jeg har brugt Callebaut 28% hvid chokolade, jeg kan ikke udelukke at jeg har brugt en håndfuld mere chokolade end hvad der står i opskriften.

  Kan det være det der ødelægger min ganache, eller er det chokolade procenten den mon er galt med?

 27. Hej Marianne
  Fantastisk at du kan bruge mine opskrifter 🙂
  Hmm umiddelbart tror jeg bare at den skal i køleskabet og stå. Sørg for at hindbærerne er duppet godt tørre efter at du har skyllet dem, så tror jeg altså ikke at der skulle være noget problem i det:). Jeg ville også selv vælge at gøre det om aftenen og ikke stå tidligt op om morgenen 😉

 28. Hej Annette. Tak for altid lækre opskrifter!
  Et spørgsmål til ganachen: Hvis jeg pynter kage med ganache, hindbær og forskellige chokolader dagen inden, den skal bruges, hvordan skal jeg mon så opbevare den om natten?

  Jeg spørger, fordi jeg skal have den færdig kl 9.15 – og så skal man sørme tidligt op, hvis man skal nå at lave ganache og køle den ned inden pyntning 😬

 29. Hvor er du sød Yvonne :), tak for roserne. Jeg har kigget lidt på min samling af tyller og jeg tror, at det er den tyl, der hedder 8B fra Wilton. Det er en stor tyl og man kan også få den i en mindre der hedder 4B. Dutterne bliver super fine. Du kan også lave virkelig fine kyskager med denne tyl 🙂

 30. Elsker dine kager 😍
  Så mange fin opskrifter og ideer
  Jeg elsker dine små dutter der er på kagen her på siden..
  Hvad er det for en tyl du bruger der

 31. Hej Signe
  Jeg har ikke selv fået kastet mig ud i sådan noget endnu. Men umiddelbart så vil jeg starte med at lave denne ganache og så lade være med at lade den sætte sig alt for længe. Bare til den er lidt tyktflydende, og så ville jeg hælde den udover. Om den så bliver stenhård når den sætter sig, det ved jeg faktisk ikke. Du kan også eksperimentere og tilsætte lidt mere fløde 🙂

 32. Hvilket forhold vil du bruge til dripping chocolate? Den skal jo være god flydende, men skal også gerne sætte sig og være hård?

 33. Hej Kamilla
  Ja det kan du sagtens. Altså bruge ganache under fondant. Når jeg gør det laver jeg den i forholdet 100 g mørk chokolade til 1 dl fløde. Jeg har ikke bemærket at kagen er mørkere under, men det kommer selvfølgelig an på hvor tykt et lag fondant du bruger.
  Jeg tror godt at den kan fryses, men jeg har ikke selv prøvet det før. Det er altid svært med mængder. Men jeg ville nok lave af 200-250 g mørk chokolade og tilsvarende fløde. Så skulle du være dækket ind. 🙂

 34. Hej
  Tak for en skøn side…
  Kan man bruge chokoladeganash, til at opsmøge under en lys fondant, eller vil fløden smelte fondant eller farve skinne igennem?
  Og kan den fryses? Og hvilken mængde bruges ca. til 24 cm kage (ikke voldsom høj) af den med mørk chokolade.
  Hilsen Kamilla

 35. Hej Jane
  Jeg er bare glad for at jeg kan hjælpe 🙂
  Jeg ville nok egentlig putte husblas i mens det stadig er varmt. Jeg tror jeg vil sige deromkring hvor det næsten er for varmt til at stikke en finger i. Jeg putter det gerne selv i lige efter at jeg har taget det af varmen. 🙂

 36. Kære Anette.
  Tak for dine altid søde svar🎂
  Chokolade ganache igen-igen. Huspplas skal i medens det stadig er lunt…….lunt som i, at man kan stikke en finder i det eller
  Tak for din tålmodighed

  Mange hilsner
  Jane

 37. Hej Helle
  Det lyder som et spændende projekt du har gang i:)
  Jeg kan godt følge dig i din tankegang omkring ganache. Egentlig tænker jeg godt at den kan blive god når den først har sat sig. Men den skal jo så smøres op med noget smørcreme hvis du vil betrække kjolen med noget fondant eller marcipan.
  Alternativt kan du bruge en lækker smørcreme som fyld. Det kunne fx være min egen chokoladecreme, som ikke er helt forfærdelig sød. Den er lækker sammen med chokoladekage. Den vil også kunne sætte sig på køl, og selvfølgelig meget mere end en ganache. Men det er en smagssag hvad man mest er til, og hvordan kagen skal pyntes. 🙂

 38. Hej Annette

  Jeg skal lave en Barbie-kage til min datter. Kagen skal være dukkens kjole, så den bliver temmelig høj. Jeg regner med at have i alt seks lag fast chokoladekage, og så skal der noget imellem lagene. Er den luftige ganache fast nok til ikke at skvatte sammen under vægten af kagen?

  Med venlig hilsen
  Helle

 39. Hej Jeanette
  Fedt at du søger inspiration hos mig selvom du er godt inde i kageverdenen :). Jeg ville helt sikkert gøre som du selv skriver. Lade ganachen sætte sig en smule eller bare tykne egentlig. Så burde den kunne hældes ud over. Når den lige er lavet er den (så vidt jeg husker) ret flydende, og så tænker jeg, at den bare flyder af kagen. Jeg ville personligt selv hælde den udover når den har en lidt tykkere konsistens, dog så den stadig kan løbe. 🙂

 40. Hej Annette.
  Skøn blog du har dig.
  Jeg er efterhånden ret skrap til at lave kager.
  Men jeg står overfor et nyt projekt jeg endnu ikke har prøvet før.
  Til min søns dåb (om en uge) vil jeg lave kagen.
  Planen er at at kan skal bestå af:
  En brownie/peanut bund
  Derefter et lag peanutbuttermousse
  Så et lag passionsfrugt/vaniljemousse
  Og så ville jeg afslutte kagen med et lag mørk chokolade ganache. (Den faste).
  Mit spørgsmål til dig er:
  Skal jeg mon hælde den nylavede (let afkølede) ganache udover den færdigesat kage og lade den sætte sig.
  Eller skal jeg mon lade ganachen sætte sig halvt på køl først og så stadig hælde den udover?
  Jeg kan jo ikke smører en mousse kage op, som man normalt ville gøre med en lagkage?
  Mon du har prøvet det og kan hjælpe mig?
  På forhånd tak
  Og tak for en skøn blog med god hjælp og inspiration.
  Hilsen jeanett

 41. Hej Anette
  Jeg har lavet det eksempel med varm fløde henover hakket chokolade og tilsat husblas. Det er sat på køl og med film tæt sluttet.
  Mit spørgsmål er, om jeg skal piske i dette i morgen, når jeg skal bruge det i lagkagen (2,5 dl. fløde + 100 g. mørk chokolade).

 42. Hej igen Dorthe
  Jeg har jo en opskrift på lagkagebunde bagt i bradepande, er det den du har kig på? For den burde jo være nok til en enkelt bund. Bare sørg for at smøre den ud inden du sætter den i ovnen, da den ikke løber selv under bagningen. :).
  Okay så er jeg med, det er islagkage du har lavet. Ja du kan sagtens hælde chokolade udover, evt blande chokolade med fløde til en tyndere ganache. Som du så hælder udover. Jeg har ikke prøvet det selv, men tænker at du bare tilføjer den friske frugt som du selv skriver, og smækker den i fryseren. Det skal da nok blive rigtig lækkert 🙂
  Jeg håber at I allesammen får en fantastisk dag 🙂

 43. Hej igen.
  Tak for dit hurtige svar 😘😘😘
  Vedr. bradepanden er den ca. 42×42, og jeg skal lave én vanilje og bær mousse til at have imellem.
  Jeg laver lagkagebundene herinde fra, men jeg er usikker på, om det skal være en dobbelt portion størrelse til lagkagebundene.
  Daim isene er lavet i springform, og hun vil gerne have chokoladen til at løbe lidt over kanterne. Derfor er jeg i tvivl om, hvordan jeg gør det bedst.
  Der skal friske bær på, men jeg kan ikke lægge dem på den dag, de skal bruges, da det er vores datter, som skal giftes.
  Tænkte derfor at lægge dem på lige efter, at jeg har lagt chokoladen på, og så efterfølgende fryse dem ned igen. Er det muligt?
  Og endnu engang gang tak for din altid hurtige hjælp og skønne opskrifter

  Mange taknemmelige hilsner
  Dorthe

 44. Hej Dorthe
  Tusind tak for de fine ord om min side:), jeg elsker at få af vide at andre kan bruge den.
  Jeg synes personligt at det er svært at vejlede andre i hvor meget en opskrift skal ganges op. Når jeg selv står i sådan en situation så laver jeg altid mere end rigeligt, så jeg i hvert fald ikke får lavet for lidt. Jeg går ud fra at det kun er til opsmøring og ikke som fyld? Jeg kan se at jeg til en kage på 30 x 30 cm har brugt 500 g mørk chokolade med 5 dl fløde, til opsmøring. Så måske du skal bruge lidt mere. For hver 100 g chokolade du tilføjer skal du tilføje 1 dl fløde. Du kan evt kigge på mit indlæg her og vurdere størrelses forskellen. For min kage er forholdsvis høj. Så hvis din ikke bliver lige så høj, men bare større, så kan du muligvis bruge samme mængde som jeg. Kig på det og spørg endelig igen hvis du stadig er i tvivl.
  Hvis jeg skulle overtrække is med chokolade ville jeg smelte en masse chokolade og hælde det i noget højt som fx en kande. Så kan du dyppe isene nemt og hurtigt ned i. Lad dem tørre på et stykke bagepapir og smid dem i fryseren igen. De friske bær skal vel først på/ved når de skal serveres?
  Håber at jeg kunne hjælpe lidt, god fornøjelse med projektet 🙂

 45. Hejsa Annette.
  Tusinde tak for dine dejlige side og opskrifter. Det er til megen hjælp.
  Jeg vil høre, om du kan være behjælpelig i forhold til chokolade ganache. Jeg skal nemlig lave en dåbskage på størrelse med en stor bradepande, vil høre dig af, hvor meget ganache man skal regne med?

  Et andet spørgsmål er, jeg har lavet daim is, som skal bruges til vores datters bryllup, og hun vil gerne have dem overtrukket chokolade og bær. Har du et tip til, hvordan jeg gør det bedst?

  Mange taknemmelige hilsner
  Din fan
  Dorthe

 46. Hej Josephine
  Hmm.. altså mit bud er at det kan du godt:). Jeg kan dog ikke rigtig komme med et bud på forholdet mellem fløde og chokolade. Men prøv dig frem:)

 47. Hej Annette,

  Jeg har Callebaut chokolade 70% og en lys på 33% i huset, og jeg skal lave din chokoladeganache til opsmøring. Kan jeg måske blande disse to og få et godt resultat?

  Chokohilsner fra Josephine

 48. Hej Mie
  Nu har jeg siddet og prøvet at regne lidt, og puha det er svært og meget ganache:). Jeg har prøvet at sige at den lille kage kan du bruge 1 dl fløde/300 g hvid chokolade, og så lægge en dl til for hver kage. Det giver i alt 18 dl fløde/5,4 kg hvid chokolade. Men jeg er virkelig usikker på om det er nok eller for meget. Det er super svært at vurdere når det er så store mængder. Du kunne prøve at lave noget hvid chokolade ganache ud af 1 dl fløde og de 300 g chokolade og se hvor langt det rækker. Et lille tip til billig chokolade er denne skønne tyske side. Jeg ved ikke hvor meget hjælp jeg har været til. Men det lyder som et spændende projekt:)

 49. Ja Annette det er lidt af en opgave jeg er kommet på der… Mange tak for at du vil hjælpe, det er jeg utrolig glad for…

 50. Hold da op et projekt Mie, meget spændende. Jeg vil gerne komme med et bud, men skal lige have tid til at sidde og kigge rigtigt på det, så jeg kan regne det ud. Jeg vender tilbage sidst på ugen:)

 51. Hej Annette…
  Først vil jeg lige sig hold nu op hvor har du mange skønne opskrifter.
  Jeg skal lave en bryllupskage som skal opsmøres med hvid chokoladeganache. Kagen skal bestå af 6 kage i målene 18, 24,30,30,38 og 43 cm i diameter og ca 7-8 cm høje. Vil derfor hører om du evt kan hjælpe mig med en ca mængde ganache jeg skal bruge 😬…
  kh Mie

 52. Hej Melanie
  Tusind tak for de meget søde ord om min side:). Det er så skønt at du kan bruge den:)
  Du kan sagtens smøre kagen op med ganache istedet for smørcreme. Det har jeg også gjort flere gange, det er der ingen problemer i overhovedet:). Jeg har ikke oplevet at fondanten smelter på mine kager, så kast du dig bare ud i det.

 53. Hej Annette.

  Super blog du har ☺️ Har læst mange af dine opskrifter og tips og tricks, som jeg helt klart skal bruge til min næste kagebagning. Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber du kan svare på 😊 Kan man godt dække kagen med fondant bagefter, når den har stået og sat sig? Skal bage en konfirmationskage og havde tænkt mig at smøre den op med smørecreme, men fik at vide, at det ikke var populær…så derfor tænkte jeg at bruge ganache i stedet for, men har aldrig prøvet det. Er lidt bange for, at fondanten smelter i løbet af dagen, hvor kagen skal bruges. Er der noget jeg skal bære opmærksom på?

  Sætter stor pris på din hjælp.
  Mange hilsner Melanie

 54. Hej Laila
  Det må jeg nok indrømme at jeg ikke kan svare dig på. Det må nok komme an på en prøve tror jeg. Desværre ingen hjælp at hente her.

 55. kan man i blande pasta farve i hvid chokolade blandingen til opsmøring? Skal lave Minionsjage og uden fondant? Evt hvad putte udover opsmørongen ?

 56. Hej er så betaget af din kage til Olivias barnedåb. Jeg er dog i tvivl om mængderne. Til din kage, samme størrelse, er der da brugt 4* hindbærmousse og 4* Toblerone ganache.
  Tak for en fantastisk hjemmeside med mange gode råd, og hvor er du dygtig . Mvh. Bodil

 57. Hej Sabina
  Det er et super godt spørgsmål, som jeg faktisk også har tænkt over før. Jeg mener at der er en hjemmeside der svarer på det, hvis man googler spørgsmålet. Men overordnet kan jeg sige at forskellen på de 2 opskrifter her på min side er at chokolade moussen er langt mere luftig end ganachen. Det kan jeg personligt rigtig gode lide. Men om det er det man kalder en rigtig “mousse”, det kan jeg ikke svare på.
  Jeg ville ikke være bange for at bruge chokolade smørcreme som fyld. Dog skal kagen ud et kvarter til 20 min. før tid, da den jo bliver lidt hård af at stå i køleskabet. Men når det er sagt, kunne du også sagtens bruge de 2 ting sammen. Altså en ganache som fyld og smørcreme til opsmøring. Evt creme cheese udgaven med chokolade, den er ret lækker:)

 58. Hej Annette, selvom der findes mange opskrifter derude så bliver jeg alligevel nysgerrig på hvad forskellen mon er på chokolade ganashe og chokolade mousse ? Hvis der altså er noget. De opskrifter jeg er stødt på til chokolade mousse består nemlig også kun af chokolade, fløde og husblas.
  spørgsmål 2, jeg skal lave kage til min venindes fødselsdag og hun vil gerne have chokolade kage med smørcreme, kan jeg godt bruge smørcreme både som fyld og opsmøring eller vil du anbefale en chokolade ganashe som fyld og så smørcreme til opsmøring/pynt og går de 2 ting overhovedet sammen ?? Tak, Vh sabina

 59. Hej Mette
  Åhh øv det er da også ret uheldigt. Det eneste jeg lige kan komme på er at % er lav. Når jeg gør det bruger jeg en mørk chokolade der er 60 %. Derudover har jeg simpel hen ikke nogen forklaring. Jo højere % jo hårdere vil den sætte sig. Håber at det giver mening og kan forklare din uheldige situation:)

 60. Hej Annette.

  Jeg har forsøgt med med at smøre en fondant kage op med mørk ganache, men jeg synes ikke den vil sætte sig – den er alt for flydende selvom den har stået næsten en dag i køleskab. Jeg har brugt dit forhold 1:1. Har du et godt råd til at redde den hvis det skulle ske en anden dag for mig?

 61. Hej Ida
  Det er så svært at sige med hensyn til mængderne når der skal ganges op. Men lav det evt dobbelt op så du bruger 600 g hvid chokolade til 2 dl fløde. Det må simpel hen være nok med så meget chokolade:)

 62. hej Annette!
  jeg tillader mig lige at spørge – i dette svar, mener du så at 4-500 g chokolade er nok til BEGGE kager, eller er det pr lagkage? står nemlig i samme situation, men bygger kagen oven på hinanden i højden i stedet. 🙂

 63. Hej Magdalena
  Ja det tror jeg sagtens at du kan, altså blande lys og mørk chokolade. Dit næste spørgsmål er straks værre. Jeg kan ikke rigtig give et præcist svar uden at kende størrelsen på kagen, altså i cm. Umiddelbart tænker jeg en creme af en flødemængde på 1/2 – 3/4 l fløde. Hvor meget chokolade du skal bruge når du vil blande kan jeg ikke hjælpe med. Jeg har aldrig prøvet det selv. Men du kan jo prøve google, der må være en opskrift derude et sted:)

 64. Hej
  Kan man blænder mørk chokolade og mælkechokolade til ganache. Tror jeg det giver en bedre smag hvis man blænder de 2 chokolade i. Og hvor meget fløde ,mørk og mælkechokolade skal jeg bruge til at fylde en lagkage til 45 pers??? Tak
  Vh Magdalena

 65. Hej Louise
  Jeg har desværre ikke selv fået afprøvet denne teknik endnu, men har længe drømt om det. Jeg tror ikke at det er bestemte opskrifter, men de er for det meste nok smurt op med fx en smørcreme. Jeg tror nu sagtens at du kan bruge ganache udover en kage der bare står helt “rå”. Men sørg for at den er jævn i overfladen, altså ikke helt ujævn og fyldt med krummer. For det vil give et ujævnt resultat når du hælder ganache udover:)

 66. Hej Anette. Jeg har ofte set folk bruger flydende ganache ud over sin kasse som forresten er virkelig dekorativt! Men jeg kan se at det altid er ud over kager som har en “glat” overflade. Ved du om det er bestemte opskrifter på nogle kager eller om det er noget de tager på inden da for at ganachen ikke synker ned i kagen?? Vh Louise

 67. Hej Ditte
  Du spørger bare alt det du har brug for. hvis du skal bruge den som fyld skal den stå til den er kold, og så kan du piske den op. Er det til opsmøring skal den bare stå til den har en konsistens af smørechokolade. Og så vil jeg lige tilføje at jeg før har brugt den mens den stadig var flydende, til at smøre op. Det var et svineri, men det stivner så snart du smører det udover kagen:)

 68. Altså som fyld mener jeg…dvs om man smører den på kagen og samler den med det samme eller om ganachen skal stå selv og blive kold først ? Til opsmøring har jeg forstået den skal stå temmeligt længe på køl først.

 69. Hej, endnu et spørgsmål fra mig – nybegynder i kageverdenen..; skal ganachen smøres på en lagkage med det samme eller først når den er blevet kold og pisket let igen?

 70. Hej Jane
  Det kan jeg ikke sætte tid på, da det kan komme helt an på chokoladen. Det man skal være opmærksom på er at det ikke skiller. Så pisk indtil du synes at piskeriset trækker spor, og så pisk resten i hånden. Det plejer jeg selv at gøre. Dog kan det altså også godt ende med at skille selvom man gør det i hånden, hvis man får overpisket det. Når først du har prøvet det et par gange, har du følingen med det, og så skal det nok gå:)

 71. Hej Anette,
  Kikker lige din opskrift på chokoladeganache – og tror jeg vil prøve igenigen – du skriver den skal piskes op – hvor meget/længe ? De tidligere forsøg er gået i “kage”

  Mange hilsner
  Jane

 72. Hej Tanja
  Det er altid lidt svært det med mængder. Jeg tror nok at jeg ville lave det af en 400-500 g hvid chokolade for at være sikker. Så skal du selvfølgelig så omregne hvor meget fløde det er:)

 73. Hej Anette.
  Jeg skal lave to lagkager der skal smøres op med hvid chokolade ganache og de er 24 cm i diameter og i to lag. Hvor megerne opsmøringsøreme tror du cirka jeg skal bruge ??
  Pft tanja

 74. Hej Daniella
  Jeg beklager virkelig det sene svar. Jeg må indrømme at jeg ikke har nogen anelse om hvordan dumle chokolade ville opføre sig i denne chokolade. Men jeg ville personligt stadig bruge de 4 blade husblas, bare for en sikkerheds skyld:)

 75. Hej Charlotte
  Ja det burde den kunne:). Den er nok til den lidt mere bløde side, men det gør jo heller ikke noget:)

 76. Hej Anne
  Nej det har jeg desværre ikke. Du må simpel hen bare prøve dig frem tænker jeg, og meld meget gerne tilbage hvordan det går:)

 77. Hejsa

  Har du prøvet at lave den med aften eight? Jeg er noget i tvivl om hvor meget jeg skal bruge for at min ganache stadig fungere

 78. Kan denne ganache også bruges til opsmøring? 😊
  Venligst Charlotte

 79. Hej.
  Hvis jeg bruger dumle chokolade, skal jeg stadig have 4 blade husblas i ?.
  1000 tak for en god blog.

 80. Hej Annette
  Når der står ‘fløde’ i opskrifter, er det så kaffefløde eller piskefløde ?
  Tænker på ganache-opskrifter, som mousse-opskrifter etc ..
  Venlig hilsen Pernille

 81. Hej Dorthe
  Jeg har fået for vane altid at lave moussen i det nederste lag, og så bruge ganachen i det næste lag. Men i bund og grund tænker jeg at det er ligegyldigt.
  Jo du kan piske en ganache op med husblas, men pisk forsigtigt så den ikke begynder at skille.:)

 82. Hej Liv
  Du kan godt undvære husblas i en ganache, men det afhænger lidt af forholdet af ingredienserne og ikke mindst om det er lys eller mørk chokolade. Jeg håber at det gik godt:)

 83. Hej 😄
  Sikke mange dejlige fif der fås her på siden. Tak for det.
  Jeg skal lave en ganache af hvid toblerone med husblads til en bryllupskage. Jeg pisker vel stadig ganachen op selvom der er husblads i?
  Der skal også en mousse i som ikke helt er bestemt endnu. Når jeg samler kagen er jeg i tvivl om moussen skal i først og derefter ganachen eller omvendt. Jeg bruger nøddebunde til kagen.
  Hilsen Dorthe

 84. hej Annette
  ville det være muligt ikke at bruge husblas i ganachen? jeg skal bruge den til en lagkage som fyld… men er løbet tør 🙂

 85. Hej Ania
  Jeg synes ikke at der findes underlige spørgsmål, vi ser jo alle sammen opskrifterne fra forskellige vinkler:). Jeg bruger ikke selv husblas i min ganache når den er til opsmøring, det er ikke nødvendigt fordi den bliver så stiv som den gør. Når først din ganache har stået natten over kan du godt røre den sammen med en ske, bare lige forsigt. Men jeg bruger bare en kniv og smører kagen direkte fra køleskabet:)

 86. Hej 🙂
  Måske et underligt spørgsmål, men skal der husblas i den hvide ganache, hvis det er til opsmøring af kage?

  Og så skal jeg lige være sikker på en lille ting. Når jeg har lave ganachen og den har kølet (natten over??) skal den så ikke røres sammen ?

  Tusinde tak for gode ideer og mange input
  Hilsen Ania

 87. Hej Marianne
  Jeg har ikke selv prøvet det, men det tænker jeg at man vel godt kan. Prøv evt. at google det, hvis du vil være helt sikker, inden du kaster dig ud i noget.:)

 88. Hej Lene
  Det var et godt spørgsmål og jeg kan desværre ikke svare på det. Det må nok komme an på en prøve, og hvis du kaster dig ud i det, vil jeg meget gerne høre hvordan det går:)

 89. Hej Annette.
  kan man rører hyldeblomst sirup i den hvide ganache.
  Jeg skal bruge det som fyld.
  Mvh Lene

 90. Hej Hanne
  1000 tak for de meget fine ord om mig og min blog:)
  Jeg har selv et par gange brugt en ganache til at smøre op med. Jeg har et indlæg fra sidste år om det her. Det er jeg faktisk selv blevet ret vild med, da fondanten godt kan blive en tand for sød til min smag. Derudover gør det også processen hurtigere, når kagen ikke skal overtrækkes med fondant;)

 91. Hej Annette
  Du er simpelhen så dygtig og inspirerende. Jeg bruger ofte dine opskrifter, tak fordi du deler dem.
  Nu er jeg så kommet til at have brug for et godt råd.
  Jeg skal lave en firkantet kage som jeg gerne vil smøre op med noget hvor jeg ikke behøver fondant eller andet. Kagen skal pyntes med fondant blomster, blåbær, chokolade, mousse bomber og pistacienødder. Har du et forslag?
  Mvh

 92. Hej Line
  Ja det tror jeg sagtens at du kan:). Du skal bare lade den ganache til roserne stå og sætte sig længere tid end den du skal smøre op med.:)

 93. Hej Annette 🙂
  Kan man lave en hvid chokolade ganache til både at smøre op med og til at lave rose swirls? Jeg skal lave en kage med 1 lags hindbærmousse, jeg vil smøre den let op med hvid chokolade og pynte med rose swirl i hvid chokolade. Men kan jeg bruge din opskrift på hvid chokolade ganache til opsmøring til begge dele? 😀
  Venlig hilsen Line

 94. Hej Linette
  Det kommer lidt an på hvad du vil ende ud med? Er det en ganache der bliver så tyk så den kan smøres på? Eller skal den bare kunne piskes op og bruges som fyld?

 95. Hejsa
  Er i tvivl om din forklaring: vil det sige, at der skal 200 g chokolade til 2 dL fløde?

 96. Hej Anette,

  Til en kage på ca 24 cm hvor meget hvid ganache vil du bruge der? Og kan det godt gå til hindbærmousse og tobleronecreme med nøddebunde?

 97. Så giver det mening 🙂 Jeg kunne nemlig ikke forstå at det ikke stemte overens med opskriften nedenunder. Men det er forklaret nu. Så bruger jeg den nederste til min kage i weekenden 🙂

 98. Tak fordi du skriver igen Henriette:). Når det er til opsmøringn skal ganachen blive ret hård, så den kan stabilisere kagen og man kan betrække den med fondant, hvis man vil det. Derfor skal man bruge så meget chokolade pr. dl fløde. Derudover opfører chokolade sig jo forskelligt, altså hvid, lys og mørk. Det kan godt virke helt vildt at man skal bruge 300 g chokolade til 1 dl fløde, men den er god nok:). Jeg havde ikke skrevet i indlægget før, at disse forhold var hvis du vil lave ganache til opsmøring, men fordi du skrev, blev jeg opmærksom på lige at få det med. Det er ret vigtigt, da man skal bruge noget mindre chokolade pr. dl. fløde hvis det er til en lækker ganachecreme til fyld.:). Så tak;)

 99. Ja, undskyld 😀 Jeg kunne ikke se det i første omgang, kunne bare se at noget så forkert ud. Nu er det gået op for mig at der står hvor meget chokolade man skal bruge pr. dl. fløde, men skulle det ikke være pr. halve liter fløde?

 100. Hej Henriette
  Tak for de søde ord om min blog:). Jeg vil da meget gerne vide hvad du mener er forkert? Så jeg evt. kan få det rettet:)

 101. Hej Annette,

  Super dejlig og overskuelig blog du har! 🙂 Men der er altså noget galt i din fine oversigt over, hvor meget chokolade man skal bruge i forhold til fløde?

  Men tak for inspiration. Nu ved jeg præcis hvad jeg skal bruge til min lagkage 🙂

  Hilsen Henriette

 102. Hej Nanna:)
  Ja jeg har prøvet det:), og det fungerede helt perfekt. Bare lad det stå og køle, indtil du synes at det har den rette konsistens:)

 103. Hej Annette

  har du prøvet at smøre op med en hvid 1:3 ganache?
  Hvis ja – bliver det op?

  Stor hilsen Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *