Kage smurt op med chokolade ganache
En chokolade ganache er en chokoladecreme der består af chokolade og fløde. Brug en chokolade ganache som kagefyld eller til at smøre en kage op med.

Afhængig af mængderne af både fløde og chokolade kan man ende ud mere flere forskellige typer af chokoladecremer. Men fremgangsmåden hvor du smelter chokolde og fløde sammen, er den samme:

 • Der er en pisket udgave, som er let og luftig og er god som fyld i en kage.
 • Der er den mere tunge ganache som ikke skal piskes. Den kan du hælde i en kage og lade den sætte sig eller lade den sætte sig i en skål til en smørbar ganache, som kan bruges til at smøre en kage op med. Eller den kan fyldes på en sprøjtepose, og bruges til at sprøjte det fineste pynt på dine kager, eller cupcakes.
 • Der er den flydende ganache, som du kan hælde ud over en kage og lade dryppe ned langs kanten af kagen, det er super dekorativt.

Når du laver en chokolade ganache skal du være opmærksom på ikke at piske den for længe. Jeg har efterhånden nogle års erfaring, og har derigennem lært, at jo højere kakao procenten er i din chokolade, jo mindre bør du bruge af den. Ellers vil du opleve en creme der skiller. Jeg har tit selv været fristet til at putte mere chokolade i, for at give cremen mere smag. Men det er altså ikke en god ide.
En skilt creme kan sagtens spises, den fejler ikke noget som sådan. Men den kan være lidt “mærkelig” at få ind i munden. Pisk evt. med håndkraft, hvis du er bange for at få pisket for meget.

Ønsker du en noget tungere ganache, kan du godt bruge mere chokolade, men så skal den ikke piskes, blot røres efter en tur på køl.
Rigtig mange bruger ganache til at smøre en kage op med, og her kan du godt lave den i forholdet 1:1 af chokolade og fløde (når du bruger mørk chokolade). Du skal smøre kagen op inden ganachen har sat sig helt, for ellers vil den være for hård til at smøre op med. Skulle det ske, kan du varme den forsigtig op igen, det har jeg selv gjort flere gange.

Ganache til opsmøring

Chokolade er forskelligt, så du kan ikke bruge forholdet 1:1 til alle typer ganache til opsmøring. Bemærk disse forhold er hvis du vil have den “tunge” ganache til fx opsmøring.

 • Mørk chokolade: 1:1 (1 dl fløde til 100 g chokolade) (se billedet herover)
 • Lys chokolade: 1:2 (1 dl fløde til 200 g chokolade)
 • Hvid chokolade: 1:3 (1 dl fløde til 300 g chokolade)

Disse forhold opover er til når du skal smøre en kage op, ganachen bliver meget hård og jeg ville ikke anbefale den til fyld i en kage, det færdige resultat kan afhænge af chokolade procenten.
På kagen herover har jeg smurt kagen op med ganachen inden den helt havde sat sig. Da den havde sat sig fuldstændig, puttede jeg den på en sprøjtepose og sprøjtede de små dutter ud.
En anden måde at bruge denne lidt hårde ganache kunne være til tærter. Fx som et lag på tærtebunden, inden creme og frugt tilføjes.

Se herunder for opskrift til fyld i en kage

Opskriften her brugte jeg til en rund kage på 25 cm, og der blev et godt tykt og lækkert lag.

Lagkage med kagefyld
Ingredienser til let og luftig chokolade ganache

1/2 L fløde
250 g lys chokolade (200 g hvis du bruger mørk eller 150-200 g hvid chokolade)
4 blade husblas

Fremgangsmåde

 • Læg husblas i koldt vand ca. et kvarter.
 • Hak chokoladen og hæld det i en skål
 • Varm fløden op, den må ikke koge.
 • Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå et øjeblik.
 • Rør rundt så alt chokoladen smelter.
 • Mens det stadig er lunt, tilsætter du husblas der er vredet godt, så der ikke er en masse vand i.
 • Rør rundt så cremen bliver ensartet.

En alternativ måde er at hælde fløde og chokolade sammen i en skål og over vandbad. Det er især en god metode, hvis du skal smelte meget chokolade med en lille mængde fløde. Lad massen køle lidt af, inden du tilsætter husblas.

Chokolade ganache
Hak din chokolade fint, så smelter den hurtigere når du hælder den varme fløde over.

Put film over din skål, helt ned så det rør ganachen, da kondens kan ødelægge den. Sæt den på køl. Jeg læser mange steder, at den skal stå til næste dag. Jeg piskede den dog op allerede 3 timer efter, men den skal selvfølgelig være iskold, ellers går det ikke.

Den færdige ganache bliver lækker cremet. Jeg kan helt klart anbefale, at bruge en rigtig god chokolade til opskriften her, det smager altså bare bedst. Hvis jeg bruger mørk chokolade bruger jeg dog højst den på 60 %. Min personlige favorit er denne fra Callebaut.
Du kan jo også bruge fx toblerone, after eight osv.

Chokolade ganache
Chokolade ganache tilføjet til en kage i form.

Andre afprøvede variationer:

 • Skilpadde creme:  1/2 l fløde med 8 store skilpadder
 • Mælkechokolade creme med knas:  ½ l fløde med 250 g marabou mælke chokolade. Efter det er fyldt på kagen, strøes 180 g hakket guldbarre chokolade eller andet chokolade med knas henover.
Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her

72 comments on “Chokolade ganache som fyld og til opsmøring”

 1. Hej Jeanette
  Fedt at du søger inspiration hos mig selvom du er godt inde i kageverdenen :). Jeg ville helt sikkert gøre som du selv skriver. Lade ganachen sætte sig en smule eller bare tykne egentlig. Så burde den kunne hældes ud over. Når den lige er lavet er den (så vidt jeg husker) ret flydende, og så tænker jeg, at den bare flyder af kagen. Jeg ville personligt selv hælde den udover når den har en lidt tykkere konsistens, dog så den stadig kan løbe. 🙂

 2. Hej Annette.
  Skøn blog du har dig.
  Jeg er efterhånden ret skrap til at lave kager.
  Men jeg står overfor et nyt projekt jeg endnu ikke har prøvet før.
  Til min søns dåb (om en uge) vil jeg lave kagen.
  Planen er at at kan skal bestå af:
  En brownie/peanut bund
  Derefter et lag peanutbuttermousse
  Så et lag passionsfrugt/vaniljemousse
  Og så ville jeg afslutte kagen med et lag mørk chokolade ganache. (Den faste).
  Mit spørgsmål til dig er:
  Skal jeg mon hælde den nylavede (let afkølede) ganache udover den færdigesat kage og lade den sætte sig.
  Eller skal jeg mon lade ganachen sætte sig halvt på køl først og så stadig hælde den udover?
  Jeg kan jo ikke smører en mousse kage op, som man normalt ville gøre med en lagkage?
  Mon du har prøvet det og kan hjælpe mig?
  På forhånd tak
  Og tak for en skøn blog med god hjælp og inspiration.
  Hilsen jeanett

 3. Hej Anette
  Jeg har lavet det eksempel med varm fløde henover hakket chokolade og tilsat husblas. Det er sat på køl og med film tæt sluttet.
  Mit spørgsmål er, om jeg skal piske i dette i morgen, når jeg skal bruge det i lagkagen (2,5 dl. fløde + 100 g. mørk chokolade).

 4. Hej igen Dorthe
  Jeg har jo en opskrift på lagkagebunde bagt i bradepande, er det den du har kig på? For den burde jo være nok til en enkelt bund. Bare sørg for at smøre den ud inden du sætter den i ovnen, da den ikke løber selv under bagningen. :).
  Okay så er jeg med, det er islagkage du har lavet. Ja du kan sagtens hælde chokolade udover, evt blande chokolade med fløde til en tyndere ganache. Som du så hælder udover. Jeg har ikke prøvet det selv, men tænker at du bare tilføjer den friske frugt som du selv skriver, og smækker den i fryseren. Det skal da nok blive rigtig lækkert 🙂
  Jeg håber at I allesammen får en fantastisk dag 🙂

 5. Hej igen.
  Tak for dit hurtige svar 😘😘😘
  Vedr. bradepanden er den ca. 42×42, og jeg skal lave én vanilje og bær mousse til at have imellem.
  Jeg laver lagkagebundene herinde fra, men jeg er usikker på, om det skal være en dobbelt portion størrelse til lagkagebundene.
  Daim isene er lavet i springform, og hun vil gerne have chokoladen til at løbe lidt over kanterne. Derfor er jeg i tvivl om, hvordan jeg gør det bedst.
  Der skal friske bær på, men jeg kan ikke lægge dem på den dag, de skal bruges, da det er vores datter, som skal giftes.
  Tænkte derfor at lægge dem på lige efter, at jeg har lagt chokoladen på, og så efterfølgende fryse dem ned igen. Er det muligt?
  Og endnu engang gang tak for din altid hurtige hjælp og skønne opskrifter

  Mange taknemmelige hilsner
  Dorthe

 6. Hej Dorthe
  Tusind tak for de fine ord om min side:), jeg elsker at få af vide at andre kan bruge den.
  Jeg synes personligt at det er svært at vejlede andre i hvor meget en opskrift skal ganges op. Når jeg selv står i sådan en situation så laver jeg altid mere end rigeligt, så jeg i hvert fald ikke får lavet for lidt. Jeg går ud fra at det kun er til opsmøring og ikke som fyld? Jeg kan se at jeg til en kage på 30 x 30 cm har brugt 500 g mørk chokolade med 5 dl fløde, til opsmøring. Så måske du skal bruge lidt mere. For hver 100 g chokolade du tilføjer skal du tilføje 1 dl fløde. Du kan evt kigge på mit indlæg her og vurdere størrelses forskellen. For min kage er forholdsvis høj. Så hvis din ikke bliver lige så høj, men bare større, så kan du muligvis bruge samme mængde som jeg. Kig på det og spørg endelig igen hvis du stadig er i tvivl.
  Hvis jeg skulle overtrække is med chokolade ville jeg smelte en masse chokolade og hælde det i noget højt som fx en kande. Så kan du dyppe isene nemt og hurtigt ned i. Lad dem tørre på et stykke bagepapir og smid dem i fryseren igen. De friske bær skal vel først på/ved når de skal serveres?
  Håber at jeg kunne hjælpe lidt, god fornøjelse med projektet 🙂

 7. Hejsa Annette.
  Tusinde tak for dine dejlige side og opskrifter. Det er til megen hjælp.
  Jeg vil høre, om du kan være behjælpelig i forhold til chokolade ganache. Jeg skal nemlig lave en dåbskage på størrelse med en stor bradepande, vil høre dig af, hvor meget ganache man skal regne med?

  Et andet spørgsmål er, jeg har lavet daim is, som skal bruges til vores datters bryllup, og hun vil gerne have dem overtrukket chokolade og bær. Har du et tip til, hvordan jeg gør det bedst?

  Mange taknemmelige hilsner
  Din fan
  Dorthe

 8. Hej Josephine
  Hmm.. altså mit bud er at det kan du godt:). Jeg kan dog ikke rigtig komme med et bud på forholdet mellem fløde og chokolade. Men prøv dig frem:)

 9. Hej Annette,

  Jeg har Callebaut chokolade 70% og en lys på 33% i huset, og jeg skal lave din chokoladeganache til opsmøring. Kan jeg måske blande disse to og få et godt resultat?

  Chokohilsner fra Josephine

 10. Hej Mie
  Nu har jeg siddet og prøvet at regne lidt, og puha det er svært og meget ganache:). Jeg har prøvet at sige at den lille kage kan du bruge 1 dl fløde/300 g hvid chokolade, og så lægge en dl til for hver kage. Det giver i alt 18 dl fløde/5,4 kg hvid chokolade. Men jeg er virkelig usikker på om det er nok eller for meget. Det er super svært at vurdere når det er så store mængder. Du kunne prøve at lave noget hvid chokolade ganache ud af 1 dl fløde og de 300 g chokolade og se hvor langt det rækker. Et lille tip til billig chokolade er denne skønne tyske side. Jeg ved ikke hvor meget hjælp jeg har været til. Men det lyder som et spændende projekt:)

 11. Ja Annette det er lidt af en opgave jeg er kommet på der… Mange tak for at du vil hjælpe, det er jeg utrolig glad for…

 12. Hold da op et projekt Mie, meget spændende. Jeg vil gerne komme med et bud, men skal lige have tid til at sidde og kigge rigtigt på det, så jeg kan regne det ud. Jeg vender tilbage sidst på ugen:)

 13. Hej Annette…
  Først vil jeg lige sig hold nu op hvor har du mange skønne opskrifter.
  Jeg skal lave en bryllupskage som skal opsmøres med hvid chokoladeganache. Kagen skal bestå af 6 kage i målene 18, 24,30,30,38 og 43 cm i diameter og ca 7-8 cm høje. Vil derfor hører om du evt kan hjælpe mig med en ca mængde ganache jeg skal bruge 😬…
  kh Mie

 14. Hej Melanie
  Tusind tak for de meget søde ord om min side:). Det er så skønt at du kan bruge den:)
  Du kan sagtens smøre kagen op med ganache istedet for smørcreme. Det har jeg også gjort flere gange, det er der ingen problemer i overhovedet:). Jeg har ikke oplevet at fondanten smelter på mine kager, så kast du dig bare ud i det.

 15. Hej Annette.

  Super blog du har ☺️ Har læst mange af dine opskrifter og tips og tricks, som jeg helt klart skal bruge til min næste kagebagning. Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber du kan svare på 😊 Kan man godt dække kagen med fondant bagefter, når den har stået og sat sig? Skal bage en konfirmationskage og havde tænkt mig at smøre den op med smørecreme, men fik at vide, at det ikke var populær…så derfor tænkte jeg at bruge ganache i stedet for, men har aldrig prøvet det. Er lidt bange for, at fondanten smelter i løbet af dagen, hvor kagen skal bruges. Er der noget jeg skal bære opmærksom på?

  Sætter stor pris på din hjælp.
  Mange hilsner Melanie

 16. Hej Laila
  Det må jeg nok indrømme at jeg ikke kan svare dig på. Det må nok komme an på en prøve tror jeg. Desværre ingen hjælp at hente her.

 17. kan man i blande pasta farve i hvid chokolade blandingen til opsmøring? Skal lave Minionsjage og uden fondant? Evt hvad putte udover opsmørongen ?

 18. Hej er så betaget af din kage til Olivias barnedåb. Jeg er dog i tvivl om mængderne. Til din kage, samme størrelse, er der da brugt 4* hindbærmousse og 4* Toblerone ganache.
  Tak for en fantastisk hjemmeside med mange gode råd, og hvor er du dygtig . Mvh. Bodil

 19. Hej Sabina
  Det er et super godt spørgsmål, som jeg faktisk også har tænkt over før. Jeg mener at der er en hjemmeside der svarer på det, hvis man googler spørgsmålet. Men overordnet kan jeg sige at forskellen på de 2 opskrifter her på min side er at chokolade moussen er langt mere luftig end ganachen. Det kan jeg personligt rigtig gode lide. Men om det er det man kalder en rigtig “mousse”, det kan jeg ikke svare på.
  Jeg ville ikke være bange for at bruge chokolade smørcreme som fyld. Dog skal kagen ud et kvarter til 20 min. før tid, da den jo bliver lidt hård af at stå i køleskabet. Men når det er sagt, kunne du også sagtens bruge de 2 ting sammen. Altså en ganache som fyld og smørcreme til opsmøring. Evt creme cheese udgaven med chokolade, den er ret lækker:)

 20. Hej Annette, selvom der findes mange opskrifter derude så bliver jeg alligevel nysgerrig på hvad forskellen mon er på chokolade ganashe og chokolade mousse ? Hvis der altså er noget. De opskrifter jeg er stødt på til chokolade mousse består nemlig også kun af chokolade, fløde og husblas.
  spørgsmål 2, jeg skal lave kage til min venindes fødselsdag og hun vil gerne have chokolade kage med smørcreme, kan jeg godt bruge smørcreme både som fyld og opsmøring eller vil du anbefale en chokolade ganashe som fyld og så smørcreme til opsmøring/pynt og går de 2 ting overhovedet sammen ?? Tak, Vh sabina

 21. Hej Mette
  Åhh øv det er da også ret uheldigt. Det eneste jeg lige kan komme på er at % er lav. Når jeg gør det bruger jeg en mørk chokolade der er 60 %. Derudover har jeg simpel hen ikke nogen forklaring. Jo højere % jo hårdere vil den sætte sig. Håber at det giver mening og kan forklare din uheldige situation:)

 22. Hej Annette.

  Jeg har forsøgt med med at smøre en fondant kage op med mørk ganache, men jeg synes ikke den vil sætte sig – den er alt for flydende selvom den har stået næsten en dag i køleskab. Jeg har brugt dit forhold 1:1. Har du et godt råd til at redde den hvis det skulle ske en anden dag for mig?

 23. Hej Ida
  Det er så svært at sige med hensyn til mængderne når der skal ganges op. Men lav det evt dobbelt op så du bruger 600 g hvid chokolade til 2 dl fløde. Det må simpel hen være nok med så meget chokolade:)

 24. hej Annette!
  jeg tillader mig lige at spørge – i dette svar, mener du så at 4-500 g chokolade er nok til BEGGE kager, eller er det pr lagkage? står nemlig i samme situation, men bygger kagen oven på hinanden i højden i stedet. 🙂

 25. Hej Magdalena
  Ja det tror jeg sagtens at du kan, altså blande lys og mørk chokolade. Dit næste spørgsmål er straks værre. Jeg kan ikke rigtig give et præcist svar uden at kende størrelsen på kagen, altså i cm. Umiddelbart tænker jeg en creme af en flødemængde på 1/2 – 3/4 l fløde. Hvor meget chokolade du skal bruge når du vil blande kan jeg ikke hjælpe med. Jeg har aldrig prøvet det selv. Men du kan jo prøve google, der må være en opskrift derude et sted:)

 26. Hej
  Kan man blænder mørk chokolade og mælkechokolade til ganache. Tror jeg det giver en bedre smag hvis man blænder de 2 chokolade i. Og hvor meget fløde ,mørk og mælkechokolade skal jeg bruge til at fylde en lagkage til 45 pers??? Tak
  Vh Magdalena

 27. Hej Louise
  Jeg har desværre ikke selv fået afprøvet denne teknik endnu, men har længe drømt om det. Jeg tror ikke at det er bestemte opskrifter, men de er for det meste nok smurt op med fx en smørcreme. Jeg tror nu sagtens at du kan bruge ganache udover en kage der bare står helt “rå”. Men sørg for at den er jævn i overfladen, altså ikke helt ujævn og fyldt med krummer. For det vil give et ujævnt resultat når du hælder ganache udover:)

 28. Hej Anette. Jeg har ofte set folk bruger flydende ganache ud over sin kasse som forresten er virkelig dekorativt! Men jeg kan se at det altid er ud over kager som har en “glat” overflade. Ved du om det er bestemte opskrifter på nogle kager eller om det er noget de tager på inden da for at ganachen ikke synker ned i kagen?? Vh Louise

 29. Hej Ditte
  Du spørger bare alt det du har brug for. hvis du skal bruge den som fyld skal den stå til den er kold, og så kan du piske den op. Er det til opsmøring skal den bare stå til den har en konsistens af smørechokolade. Og så vil jeg lige tilføje at jeg før har brugt den mens den stadig var flydende, til at smøre op. Det var et svineri, men det stivner så snart du smører det udover kagen:)

 30. Altså som fyld mener jeg…dvs om man smører den på kagen og samler den med det samme eller om ganachen skal stå selv og blive kold først ? Til opsmøring har jeg forstået den skal stå temmeligt længe på køl først.

 31. Hej, endnu et spørgsmål fra mig – nybegynder i kageverdenen..; skal ganachen smøres på en lagkage med det samme eller først når den er blevet kold og pisket let igen?

 32. Hej Jane
  Det kan jeg ikke sætte tid på, da det kan komme helt an på chokoladen. Det man skal være opmærksom på er at det ikke skiller. Så pisk indtil du synes at piskeriset trækker spor, og så pisk resten i hånden. Det plejer jeg selv at gøre. Dog kan det altså også godt ende med at skille selvom man gør det i hånden, hvis man får overpisket det. Når først du har prøvet det et par gange, har du følingen med det, og så skal det nok gå:)

 33. Hej Anette,
  Kikker lige din opskrift på chokoladeganache – og tror jeg vil prøve igenigen – du skriver den skal piskes op – hvor meget/længe ? De tidligere forsøg er gået i “kage”

  Mange hilsner
  Jane

 34. Hej Tanja
  Det er altid lidt svært det med mængder. Jeg tror nok at jeg ville lave det af en 400-500 g hvid chokolade for at være sikker. Så skal du selvfølgelig så omregne hvor meget fløde det er:)

 35. Hej Anette.
  Jeg skal lave to lagkager der skal smøres op med hvid chokolade ganache og de er 24 cm i diameter og i to lag. Hvor megerne opsmøringsøreme tror du cirka jeg skal bruge ??
  Pft tanja

 36. Hej Daniella
  Jeg beklager virkelig det sene svar. Jeg må indrømme at jeg ikke har nogen anelse om hvordan dumle chokolade ville opføre sig i denne chokolade. Men jeg ville personligt stadig bruge de 4 blade husblas, bare for en sikkerheds skyld:)

 37. Hej Anne
  Nej det har jeg desværre ikke. Du må simpel hen bare prøve dig frem tænker jeg, og meld meget gerne tilbage hvordan det går:)

 38. Hejsa

  Har du prøvet at lave den med aften eight? Jeg er noget i tvivl om hvor meget jeg skal bruge for at min ganache stadig fungere

 39. Hej.
  Hvis jeg bruger dumle chokolade, skal jeg stadig have 4 blade husblas i ?.
  1000 tak for en god blog.

 40. Hej Annette
  Når der står ‘fløde’ i opskrifter, er det så kaffefløde eller piskefløde ?
  Tænker på ganache-opskrifter, som mousse-opskrifter etc ..
  Venlig hilsen Pernille

 41. Hej Dorthe
  Jeg har fået for vane altid at lave moussen i det nederste lag, og så bruge ganachen i det næste lag. Men i bund og grund tænker jeg at det er ligegyldigt.
  Jo du kan piske en ganache op med husblas, men pisk forsigtigt så den ikke begynder at skille.:)

 42. Hej Liv
  Du kan godt undvære husblas i en ganache, men det afhænger lidt af forholdet af ingredienserne og ikke mindst om det er lys eller mørk chokolade. Jeg håber at det gik godt:)

 43. Hej 😄
  Sikke mange dejlige fif der fås her på siden. Tak for det.
  Jeg skal lave en ganache af hvid toblerone med husblads til en bryllupskage. Jeg pisker vel stadig ganachen op selvom der er husblads i?
  Der skal også en mousse i som ikke helt er bestemt endnu. Når jeg samler kagen er jeg i tvivl om moussen skal i først og derefter ganachen eller omvendt. Jeg bruger nøddebunde til kagen.
  Hilsen Dorthe

 44. hej Annette
  ville det være muligt ikke at bruge husblas i ganachen? jeg skal bruge den til en lagkage som fyld… men er løbet tør 🙂

 45. Hej Ania
  Jeg synes ikke at der findes underlige spørgsmål, vi ser jo alle sammen opskrifterne fra forskellige vinkler:). Jeg bruger ikke selv husblas i min ganache når den er til opsmøring, det er ikke nødvendigt fordi den bliver så stiv som den gør. Når først din ganache har stået natten over kan du godt røre den sammen med en ske, bare lige forsigt. Men jeg bruger bare en kniv og smører kagen direkte fra køleskabet:)

 46. Hej 🙂
  Måske et underligt spørgsmål, men skal der husblas i den hvide ganache, hvis det er til opsmøring af kage?

  Og så skal jeg lige være sikker på en lille ting. Når jeg har lave ganachen og den har kølet (natten over??) skal den så ikke røres sammen ?

  Tusinde tak for gode ideer og mange input
  Hilsen Ania

 47. Hej Marianne
  Jeg har ikke selv prøvet det, men det tænker jeg at man vel godt kan. Prøv evt. at google det, hvis du vil være helt sikker, inden du kaster dig ud i noget.:)

 48. Hej Lene
  Det var et godt spørgsmål og jeg kan desværre ikke svare på det. Det må nok komme an på en prøve, og hvis du kaster dig ud i det, vil jeg meget gerne høre hvordan det går:)

 49. Hej Annette.
  kan man rører hyldeblomst sirup i den hvide ganache.
  Jeg skal bruge det som fyld.
  Mvh Lene

 50. Hej Hanne
  1000 tak for de meget fine ord om mig og min blog:)
  Jeg har selv et par gange brugt en ganache til at smøre op med. Jeg har et indlæg fra sidste år om det her. Det er jeg faktisk selv blevet ret vild med, da fondanten godt kan blive en tand for sød til min smag. Derudover gør det også processen hurtigere, når kagen ikke skal overtrækkes med fondant;)

 51. Hej Annette
  Du er simpelhen så dygtig og inspirerende. Jeg bruger ofte dine opskrifter, tak fordi du deler dem.
  Nu er jeg så kommet til at have brug for et godt råd.
  Jeg skal lave en firkantet kage som jeg gerne vil smøre op med noget hvor jeg ikke behøver fondant eller andet. Kagen skal pyntes med fondant blomster, blåbær, chokolade, mousse bomber og pistacienødder. Har du et forslag?
  Mvh

 52. Hej Line
  Ja det tror jeg sagtens at du kan:). Du skal bare lade den ganache til roserne stå og sætte sig længere tid end den du skal smøre op med.:)

 53. Hej Annette 🙂
  Kan man lave en hvid chokolade ganache til både at smøre op med og til at lave rose swirls? Jeg skal lave en kage med 1 lags hindbærmousse, jeg vil smøre den let op med hvid chokolade og pynte med rose swirl i hvid chokolade. Men kan jeg bruge din opskrift på hvid chokolade ganache til opsmøring til begge dele? 😀
  Venlig hilsen Line

 54. Hej Linette
  Det kommer lidt an på hvad du vil ende ud med? Er det en ganache der bliver så tyk så den kan smøres på? Eller skal den bare kunne piskes op og bruges som fyld?

 55. Hej Anette,

  Til en kage på ca 24 cm hvor meget hvid ganache vil du bruge der? Og kan det godt gå til hindbærmousse og tobleronecreme med nøddebunde?

 56. Så giver det mening 🙂 Jeg kunne nemlig ikke forstå at det ikke stemte overens med opskriften nedenunder. Men det er forklaret nu. Så bruger jeg den nederste til min kage i weekenden 🙂

 57. Tak fordi du skriver igen Henriette:). Når det er til opsmøringn skal ganachen blive ret hård, så den kan stabilisere kagen og man kan betrække den med fondant, hvis man vil det. Derfor skal man bruge så meget chokolade pr. dl fløde. Derudover opfører chokolade sig jo forskelligt, altså hvid, lys og mørk. Det kan godt virke helt vildt at man skal bruge 300 g chokolade til 1 dl fløde, men den er god nok:). Jeg havde ikke skrevet i indlægget før, at disse forhold var hvis du vil lave ganache til opsmøring, men fordi du skrev, blev jeg opmærksom på lige at få det med. Det er ret vigtigt, da man skal bruge noget mindre chokolade pr. dl. fløde hvis det er til en lækker ganachecreme til fyld.:). Så tak;)

 58. Ja, undskyld 😀 Jeg kunne ikke se det i første omgang, kunne bare se at noget så forkert ud. Nu er det gået op for mig at der står hvor meget chokolade man skal bruge pr. dl. fløde, men skulle det ikke være pr. halve liter fløde?

 59. Hej Henriette
  Tak for de søde ord om min blog:). Jeg vil da meget gerne vide hvad du mener er forkert? Så jeg evt. kan få det rettet:)

 60. Hej Annette,

  Super dejlig og overskuelig blog du har! 🙂 Men der er altså noget galt i din fine oversigt over, hvor meget chokolade man skal bruge i forhold til fløde?

  Men tak for inspiration. Nu ved jeg præcis hvad jeg skal bruge til min lagkage 🙂

  Hilsen Henriette

 61. Hej Nanna:)
  Ja jeg har prøvet det:), og det fungerede helt perfekt. Bare lad det stå og køle, indtil du synes at det har den rette konsistens:)

 62. Hej Annette

  har du prøvet at smøre op med en hvid 1:3 ganache?
  Hvis ja – bliver det op?

  Stor hilsen Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.