Hvid chokoladecreme bryllupskage

Skøn og luftig opskrift på hvid chokoladecreme til lagkage

Denne opskrift på hvid chokoladecreme med fløde er sød, og vil derfor være virkelig god med en syrlig mousse som fx hindbær eller solbær mousse.

Ingredienser til hvid chokoladecreme (et godt lag fyld,ca. 1,5 cm, til en rund kage på ca. 25 cm)

1/2 l fløde
200 g hvid chokolade (gerne en rigtig god en, det gør altså bare cremen mere lækker)
3 blade husblas

Fremgangsmåde

 • Læg husblas i iskoldt vand
 • Hak chokoladen fint og hæld den op i en skål.
 • Hæld fløden i en gryde og varm det op. Det skal ikke koge, men bare være varmt nok til at smelte chokoladen og husblas. Jeg tager det gerne af pladen, når det er så varmt, så jeg næsten brænder min lillefinger på det.
 • Hæld halvdelen af fløden over chokoladen og lad det stå 1 minuts tid, rør rundt så chokoladen smelter.
 • Hæld resten af fløden over, og rør indtil chokoladen er helt smeltet.
 • Vrid husblassen for vand, og smid dem op i.
 • Rør igen godt rundt, indtil det er smeltet, og du har en ensartet masse.
 • Sæt film over, helt ned så det rør overfladen af cremen. På denne måde undgår du kondens, som kan ødelægge din chokolade creme.
 • Sæt det på køl enten til natten over, eller indtil det er koldt. Jeg sætter gerne skålen i bunden af køleskabet, hvor der er koldest, og efter 3 timer er den klar til piskning.

Når cremen er helt afkølet

Pisk den hvide chokoladecreme let og luftig. Stop så snart du synes, at den er fin, da den godt kan skille ved overpiskning. Skulle dette ske, er din creme ikke uspiselig. Det ser bare ikke så pænt ud i kagen, og personligt er jeg heller ikke vild med konsistensen når man spiser det.

Den hvide chokolademousse hældes på kagen og fordeles udover bunden. Du kan også bruge en sprøjtepose, for et mere jævnt lag.

Sæt din lagkage på køl, og lad den meget gerne stå en nats tid og sætte sig.

48 Comments on Hvid chokoladecreme

 1. Hejsa 🙂

  Der var et virkelig godt spørgsmål, som jeg simpel hen ikke kan svare dig på. Jeg har prøvet at lave en Google søgning og der kom noget frem i forhold til hvor meget fedtstof der er i. Fordi det kan harske. I det indlæg var der en der skrev noget om op til 5 måneder, hvis der ikke var alt for meget fedt i. Jeg har desværre ikke selv erfaring med at fryse en kage med fyld ned, så jeg tør ikke give dig et sikkert svar. Prøv at Google dig lidt frem. Det er nok mit bedste bud.

 2. Jeg har brugt din opskrift på hvis chokoladecreme, hindbærmousse og cakeboss kakaobunde til em bryllupskage. Jeg havde afprøvet at fryse det samlet i forvejen og resultatet blev rigtig godt. Nu står jeg bare med et bryllup udsat på ubestemt tid pga. Pandemi og kage til 30 mennesker i fryseren… Ved du hvor længe kagen vil kunne holde sig? Fryseren er på -19°C og jeg brugt frisk fløde og past. Æg.
  Tak på forhånd.

 3. Hej. Vil denne creme kunne tilsættes lime? Vil det harmonere med chokoladekage og marcipan bånd?

  Tak for lækker inspiration 😁

  Mvh Mette

 4. Hej Gitte
  Jeg tror ikke at jeg ville gange op i husblas, der ville jeg nok nøjes med 6 stykker. Det er altid lidt svært når man ganger en opskrift op. Hvis det er en lagkage, hvor du skal have noget andet udover, altså så moussen ikke skal “stå” selv. Så ville jeg kun bruge 6 blade husblas.
  Tak for de meget søde ord om min blog :), dejligt at høre at andre kan bruge mine opskrifter herinde 🙂

 5. Hej Annette.
  Jeg skal lave kage på 30×40 og skal have et lag på 2 cm af din hvide chokoladeskum. Mener du at 11/2 l piskefløde, 600 g chokolade og 9 blade husblads er nok, altså 3 gange din opskrift.
  Rigtig dejlig blok du har :-).
  Hilsen Gitte

 6. Hej Majbrit 😊
  Hvis du vil lave hvid chokolade ganache til opsmøring skal du bruge 300 g hvid chokolade til 1 dl fløde. Kig evt under min opskrift der hedder ganache til opsmøring, der nævner jeg også hvid chokolade og du kan se fremgangsmåden også😊

 7. Hejsa
  Jeg tænkte på om jeg kan smøre en kage op med denne creme? Altså ligesom med en smørcreme ? der skal ikke fondant eller noget på
  På forhånd tak

 8. Hej Maria
  Hvis du kigger forbi mit afsnit med kagefyld, kan du finde en opskrift med netop mørk chokolade:).
  Tak for de søde ord, elsker når andre kan bruge mine opskrifter:)

 9. Hejsa!
  Rigtig spændende og brugervenlig opskrift!
  Jeg har en lille drøm om, at lave denne chokoladecreme med mørk chokolade i stedet for hvid chokolade.
  Ved du om det er noget der kan lade sige gøre, altså om den mørke chokolade “ter” på samme måde som den hvide chokolade mht. til oppiskning osv.?
  Hilsen Maria

 10. Hej Laura
  Det tror jeg sagtens at den kan. Men jeg har ikke prøvet det og jeg ved ikke hvordan den vil reagere når kagen så skal tø op igen. Men prøv det:)

 11. Hej Annette,

  Kan cremen tåle at komme i fryseren?
  Kagen jeg skal lave skal nemlig på frost, så den yderste mousse bliver helt skarp

 12. Hej Freja
  Der må jeg desværre være dig svar skyldig, for jeg ved ikke hvor glat den bliver. Umiddelbart vil jeg da tro at den kan bruges, da den jo piskes op og bliver lidt som en flødeskum. Men det må nok komme an på en prøve. Jeg har desværre ikke selv erfaring med cremer der skal “kunne stå”. Men jeg vil da have det i tankerne, når jeg laver mine cremer fremover, så jeg får det prøvet af.

 13. Hej.
  Jeg skal til min fødselsdag lave en kage med nogle “toppe” af hindbærcreme og hvid chokoladecreme, altså så det ligner en slags store, glatte kyskager. Tror du den her creme ville kunne bruges, eller har du evt en du kan anbefale? Er nemlig bange for at finde en der enten er for tynd eller tyk, til at sprøjte ud til flotte toppe.
  Tak på forhånd.

 14. Hej Ane
  Det lyder lækkert:). Jeg kender godt den tanke og jeg har også selv haft den. Men jeg har ikke selv oplevet det. Bare sørg for at frugten er duppet godt tør og så skal du måske ikke putte alt for meget frugt i:). Mon ikke at det går så:)

 15. Hej Annette.
  Jeg skal lave kage til vores datters dåb og kunne godt tænke mig at putte nogle friske bær i den hvide chokolademousse. Har du nogen erfaringer med dette? Min frygt er at de afgiver for meget saft og at dette ødelægger kagen.
  Mvh Ane

 16. Hej Anette
  Kan man blande lemon curd , i den hvide chokolade creme ???
  Venlig hilsen Pia

 17. Hej Stinne
  Ja det burde være muligt:). Jeg ved dog ikke hvor godt den holder formen, hvis du ønsker at lave en soft ice lignende frosting:)

 18. Hej Jeanette
  Nu fik jeg lige læst opskriften igennem, jeg har jo flere og de er alle forskellige. Lige præcis denne hvide chokoladecreme skal jo piskes op, så derfor kan den sagtens stå natten over, eller indtil den er iskold:). Når jeg laver kage til f.eks. lørdag, så starter jeg med fyldet torsdag. Fylder kagen fredag morgen og kan så betrække og pynte kagen fredag aften. Det er derfor jeg skriver 2 dage inden servering:). Men køb en fløde der har lang holdbarhed, så er du på den sikre side:)

 19. Hej Annette
  Tak for svar
  Så hvis jeg forstår rigtigt, så lader du bare cremerne køler i nogle timer, samler kagen stiller den i køleskabet og ser kan den stå to dage inden den serveres og derefter yderligere to dage. Synes bare du skrev noget med at cremen skulle i køleskabet natten over så den var stiv nok men nogle timer skulle være nok? Også hindbær moussen?

 20. Hej Jeanette
  Jeg laver altid selv mine cremer i det øjeblik jeg fylder kagen, og lader så kagen stå i op til 2 dage i køleskab inden servering. Når først kagen er serveret plejer selv at spise den i op til 2 dage efter, den har aldrig været dårlig. Det der kan være med en creme, ved at lade den stå i køleskabet før du fylder den i kagen, er at den kan stå og sætte sig lidt. Det ødelægger man så ved at røre rundt i den igen, og fylde den i en kage. Men det er nok mest konsistensmæssigt det har noget at sige, jeg tror ikke at det betyder noget smagsmæssigt.:)

 21. Hej
  Hvor længe kan cremerne holde sig i køleskabet? Du skriver den kan stå natten over? Men jeg skal selv prøve at lave en kage til en fest og tænker lidt om man kan lave den dagen før dvs ville så lave cremen om aftenen to dage før, samle kagen dagen inden og så spise den på dagen og måske dagen efter, ja så altså 4 dage fra du laver cremen. Og er det samme holdbarhed på din hindbær mousse?
  Håber det giver mening, spørger fordi jeg har hørt at flødeskum kun må stå en dag i køleskabet
  Mvh
  Jeanette

 22. Hej Dorte
  Jeg ville varme alle ingredienserne og så tage det af varmen. Herefter ville jeg tilføje det husblas der har ligget i koldt vandt 15 minutters tid, og røre rundt så det smelter:)

 23. Hej
  Jeg skal lave flødecreme, der står i opskriften flg: alle ingredienser varmes til lige under kogepunktet, incl. 1 blad udblødt husblas. Det har jeg aldrig hørt om før, kan det være en fejl eller skal jeg bare gøre det.
  venlig hilsen
  Dorte

 24. Hej Annika
  Meget spændende projekt du skal igang med:). Jeg har ikke selv så meget erfaring med at tilsætte smag til en hvid chokoladecreme, men jeg tænker at det bare er lidt saft og evt. lidt revet skal hvis man vil det:). Om den er tung er jo en smagssag, jeg synes at det er en ret lækker creme, men jeg synes også at den skal sættes sammen med noget syrligt, hvis man bruger den i sin rene smag af hvid chokolade:)

 25. Hejsa! Jeg skal lave en kage til min mors bryllups, som skal være en “naked cake”, så der skal hverken marcipan, fondant, smørcreme eller andet oven over. Vil gerne have en lidt fast creme, så det tror jeg den her er passer til. Hvis jeg nu gerne ville have at den skulle smage af enten appelsin eller lime, kunne det så lade sig gøre? ved ikke om den her creme er for “tung” -har du eventuelt andre ideer?
  På forhånd tak 🙂
  Vh Annika

 26. Egner denne hvide creme sig som et lag i en fondantkage, altså istedet for en hvid chokolademousse?

 27. Hej Anette

  Har du prøvet at lave en chokoladecreme med mørk chokolade? og i givet fald i hvilket forhold? Har selv prøvet den hvide chokocreme og det er bare så nemt at piske den op og efterlyser derfor en med samme fremgangsmåde bare med mørk chokolade

  Mvh Christin

 28. Ah, det er mig der har set forkert! Tusind tak for dit opklarende svar, og for din fine blog 🙂

 29. Hej Trine
  Det lød lidt kompliceret og jeg blev faktisk helt nervøs for at jeg havde skrevet forkert. Nu må du endelig skrive igen hvis jeg misforstår dit spørgsmål. Men denne opskrift som du har skrevet kommentaren under hedder 5 dl fløde og 300 g hvid chokolade, hvilket slet ikke er det samme som 1:3 som når den skal være til opsmøring. Forskellen er at når det er til fyld skal der være mest fløde i ganachen, men når ganachen er til opsmøring skal der være mest chokolade. Jeg håber at det gav mening og var svar nok på dit spørgsmål:)

 30. Hej Anette.
  Jeg står for at skulle bage en bryllupskage, og er faldet over din opskrift. På den ene af dine opskrifter her: https://annetteskager.com/chokolade-ganache-12-l-flode/ skriver du samme opskrift på den hvide chokolade ganache, men skriver i parentes at “Mørk chokolade: 1:1 (1 dl fløde til 100 g chokolade)
  Lys chokolade: 1:2 (1 dl fløde til 200 g chokolade)
  Hvid chokolade: 1:3 (1 dl fløde til 300 g chokolade)
  (Disse forhold opover er til når du skal smøre en kage op, ganachen bliver meget hård og jeg ville ikke anbefale den til fyld i en kage.)”. Men denne opskrift er da 1:3 og til fyld og ikke opsmøring sådan som jeg forstår det? Kan du hjælpe?
  Kh. Trine.

 31. Hej Sofia
  Jeg ville nok bruge en ganache og så den der hedder 1:3, den bliver rigtig godt stiv og smøragtig. Det er 1 dl fløde til 300 g hvid chokolade. Hældes sammen i en gryde til chokoladen er smeltet. Sættes på køl med film helt ned og røre overfladen. Når først den begynder at afkøle sætter cremen sig og du kan smøre kagen op med den. Det sker allerede efter et par timer. Den skal ikke piskes, bare tag en kniv eller palet og begynd at smøre op:) Man siger jo at man ikke kan farve chokolade med pastafarve, så jeg tror at der skal eksperimenteres lidt, så man ikke ødelægger en hel portion. Det jeg her tænker er at man måske kan farve fløden, inden man hælder den i gryden sammen med chokoladen. Men jeg tror ikke at det virker, det er bare en tanke jeg har haft. Jeg har selv farvet hvid chokolade et par gange og der har jeg brugt pulver farve som er oliebaseret, det kan man sagtens. Og ellers findes der jo decideret farver til chokolade, så det er ikke helt umuligt:)

 32. Kan man bruge denne opskrift til at smøre en kage op med og eventuel tage noget pastafarve i?
  Hvis ikke, hvilken hvid creme kan du så anbefale? 🙂

 33. Hejsa:)
  Det er jeg faktisk lidt usikker på om den kan. Jeg kan simpel hen ikke huske hvor fast den bliver. Dog tror jeg godt at du ville kunne lave dem oven på en kage, men jeg er lidt usikker på om den kan holde i siderne. Lad mig endelig vide, hvis du kaster dig ud i det, om det er muligt:)

 34. Hej Louise
  Nej desværre ikke, denne creme er som fyld i en kage. Men hvis du gerne vil smøre om med en hvid chokolade creme, så kan du godt det. Forholdet til hvid chokoladeganache hedder 1:3, det vil sige 1 dl fløde til 3 dl hvid chokolade (dobbelt op hvis du skal bruge meget, altså 2 dl fløde til 6 dl chokolade). Ja det er vildt meget chokolade, men det er nødvendigt i dette forhold for at ende med en creme der kan blive hård nok til at smøre en kage op med. Smelt det sammen i vandbad og sæt det til afkøling når alt chokoladen er smeltet. Efterhånden som det køler ned bliver konsistensen mere smør agtig. På det stadie kan du sagtens bruge den til at smøre kagen op med. Giv den nogle lag af flere gange, hvor du sætter den på køl efter hvert lag. Bliv ved indtil du er tilfreds med hvordan kagen ser ud. Er du meget omhyggelig kan du få en helt skarp kage, men du kan også vælge at lave mønster i med en ske eller noget, der er mange forskellige muligheder:)

 35. Hejsa. Sikke en fin side. Kan man også bruge denne creme til at smøre en kage op med? Den skal pyntes med m&ms så det ligner en regnbue….

 36. Hej Line
  Tusind tak for de fine ord, jeg er glad for at du kan bruge mine opskrifter.
  Toblerone cremen er en “gammel” opskrift, fra dengang hvor jeg var husblas forskrækket. Men den er fin og du kan sagtens bruge den. Den hvide chokoladecreme er en af de helt nye opskrifter, hvor jeg ikke er nær så bange for at bruge husblas. Det er den helt simple årsag.
  Jeg synes til tider at mine chokoladecremer er for flydende, når man skærer i kagen. Derfor er jeg for nylig begyndt at arbejde med husblas. Men når det er sagt, så tror jeg at den flydende creme skyldes at jeg ikke pisker min chokolade creme uden husblas nok, da jeg er bange for at den skiller. Så om du vil bruge husblas eller ej er op til dig:). Alternativt kan du bruge den rigtige chokolademousse. Den behøver ikke husblas og sætter sig virkelig flot.

 37. Hej Anette. Dejlig overskuelig og brugbar side du har. Her kan jeg stort set finde alt til mine debut kager! Skønt.
  Men undrer mig over hvorfor der skal husblas i hvid chokoladecreme når der ikke skal i tobletonecreme? For synes opskriften ser ens ud, men måske har jeg ikke læst ordentligt!

 38. Mange tak for dit svar 🙂 jeg vil tage på udkig efter denne Callebaut.

  Mvh, Stine

 39. Hejsa:)
  Det lyder som et spændende projekt med dåbskage:). Jeg bruger altid selv Callebaut chokolade, og synes at det er bedst. Men ellers kan du altså få meget god kvalitets chokolade ude i butikkerne i dag. Der er også Valrhona:), det er også god chokolade:)

 40. Hej Annette

  Jeg skal snart til at lave en dåbskage til min datter og vil gerne bruge din opskrift på hvid chokoladecreme, i den forbindelse vil jeg høre hvilken hvid chokolade du vil anbefale at bruge så cremen bliver ekstra lækker?

  På forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *