De bedste ingredienser til bagningen

Hvilke ingredienser er bedst når der skal laves kager?

De bedste ingredienser til bagningen. Vil du gerne bruge den bedste chokolade til chokoladekagen? Eller have fat i den bedste fondant til at overtrække din kage?

Der er nok mange af os, der søger de bedst ingredienser til bagningen. Det er ikke så mærkeligt, vi vil jo gerne ende ud med det bedst mulige resultat.
I denne artikel vil jeg fortælle lidt om hvilke ingredienser, som jeg bedst kan lide at bruge. Når det kommer til at bage kager og lave andre lækkerier så synes jeg personligt at ingredienserne er ret vigtige. Jeg har efterhånden bagt en del år og har prøvet lidt forskellige mærker af og fundet frem til dem, som jeg bedst kan lide.
Disse bage ingredienser vil jeg rigtig gerne fortælle jer lidt om her.

 

Chokolade fra Callebaut

Når det kommer til chokolade i mine kager, i mit kagefyld, til desserter og til pynten på diverse lækkerier, så foretrækker jeg Callebaut. Jeg har faktisk brugt Callebaut i mange år efterhånden. Det er dejlig nemt fordi chokoladen leveres i små knapper, som er rimelig nemme at have med at gøre. I hvert fald sammenlignet med chokolade i blokke eller plader som skal hakkes. Callebaut chokoladen hældes bare direkte i f.eks. vandbad, og smelter lynhurtigt. Jeg kan rigtig godt lide når det er lidt nemt at gå til, da der tit er mange forskellige processer man skal igennem når man bager og laver lækkerier. 
Du kan få Callebaut her hos Bagetid.

Mørk Callebaut 1 kg

Lys Callebaut 1 kg

Hvid Callebaut 1 kg

Ruby Callebaut 300 g 

 

Den bedste fondant til at overtrække kager og lave spiseligt pynt

Når det kommer til fondant, har jeg virkelig prøvet mange forskellige slags gennem årene, og der er meget stor forskel. 
Der er også rigtig mange som laver hjemmelavet fondant, især af skumfiduser. Det ser ret nemt ud og har man mod på det, skal man da bare kaste sig ud i det. Jeg har det personligt helt fint med at købe mig til en god og lækker fondant, som lever op til mine krav. Men jeg skal ikke afvise at jeg selv prøver at lave fondant en dag.

Smag

Når jeg har prøvet forskellige slags fondant har jeg konstateret 2 store forskelle. Det er henholdsvis smagen og smidigheden. Altså 2 ret vigtige egenskaber i fondanten. Smagen har rigtig meget at sige og jeg kender mange der slet ikke bruger eller spiser fondant fordi det simpel smager forfærdeligt. Smagen kan være lige fra ekstrem sød til meget kunstig og jeg kan sådan set godt forstå at nogen ikke ønsker at spise det. Jeg må nok indrømme, at jeg ikke nødvendigvis spiser alt fondanten, hvis jeg får et stykke kage der er betrukket med fondant. Jeg vil hellere spise kagen og kagefyldet.

Smidighed

Når det kommer til smidighed er det en ret vigtig egenskab, da det afgør om fondanten er til at arbejde med. Når du skal betrække en kage med fondant starter du med at ælte fondanten godt, herefter skal den rulles ud i en vis tykkelse og størrelse, så den kan dække hele kagen uden at sprække. Når du løfter fondanten fra bordet skal den være smidig nok til ikke at gå i stykker/revne. Men det kan selvfølgelig også have noget at sige hvor tykt eller tyndt du har rullet den ud. Så der er mange ting der spiller ind.

Min favorit fondant

Jeg bruger selv fondant fra FunCakes, den er jeg ret glad for. Den er ganske mild i smagen og den er udemærket at arbejde med. Men før jeg brugte fondant fra FunCakes brugte jeg den fra Satin Ice i en periode. Jeg prøvede den kun af fordi jeg havde set, at de bruger den i TV programmet Cake Boss. I starten var jeg faktisk ikke begejstret, fordi jeg synes at den drillede mig. Den er ekstrem blød og smidig i det. Men jeg fandt ud af, at den skal æltes rigtig godt inden man går i gang med at rulle den ud, så er den faktisk ganske udemærket. Smagen er også dejlig mild. Så hvis jeg skal anbefale en fondant må det være en af disse 2. Det er nok prisen der gjorde, at jeg gik til FunCakes, der er en lille prisforskel, men den er faktisk ikke så slem. FunCakes kan du også få i en masse skønne farver, så du ikke behøver at bruge tid på at indfarve den selv.
Med tiden er der ikke så mange webshops som forhandler Satin Ice i de mindre portioner. Du kan dog finde den flere steder i 5 og 10 kg spande. 

FunCakes hvid fondant FunCakes farvet fondant

 

Pastafarver til at indfarve fondant, kagedej og frosting

Når det kommer til farver i det søde køkken er de næsten uundværlige, hvis man godt vil sætte et festligt præg på det man laver. Som beskrevet herover, kan man sagtens købe fondant der er indfarvet i forvejen, og det er dejlig nemt. Men skal man farve sin dej, glasur eller frosting, så er farve nødvendigt. 
Den helt tynde og flydende frugtfarve er noget de fleste af os kender. Den kan købes i de fleste supermarkeder og er på den måde nem tilgængelig, hvis du lige står og skal bruge en farve. Ulempen ved frugtfarven kan dog være, at den kan ændre konsistensen af det du farver, fordi den er flydende. Hvis du ikke ønsker en super intens farve, så er det ikke et problem. Men vil du godt have noget farvet rigtig knald rød, så skal der tilsættes ret meget frugtfarve og det vil ændre på konsistensen på f.eks. din glasur.

Pastafarver

Her kommer pastafarverne eller gelefarverne ind og de er geniale. Jeg er selv ret stor fan af ProGel, som er de her fantastiske tuber med farve. Farverne er ret intense, så du skal ikke tilføje så meget af gangen. Samtidig er det super handy med den her tube, da den er nem at dosere fra. Så ikke noget med tandstikker eller enden af en teske, til at tage farve op fra en bøtte. Du kan farve hvad som helst med farverne fra ProGel, altså bortset fra chokolade.
Du finder et stort farveudvalg af ProGel her hos Bagetid.

ProGel pasta farver

 

Vaniljestænger

Den skønne skønne ingrediens vanilje er en af mine favorit ingredienser. Jeg har ikke altid købt den virkelig lækre vanilje, men bare købt den man kan få i supermarkedet. Nu når jeg kender til de virkelig lækre udgaver, så virker den fra supermarkedet virkelig trist og kedelig. Prismæssigt er der faktisk ikke så stor forskel, men man køber gerne flere af gangen af de dyre, så man skal selvfølgelig af med flere penge på en gang. Du kan også sagtens få de gode og tykke vaniljestænger enkeltvis, så koster de dog bare noget mere. 

De mest tykke og lækre vaniljestænger

Jeg har de sidste par gange købt mine vaniljestænger hos Ugandakaffe.dk. Mit første køb endte ikke så godt, fordi jeg ikke fulgte anvisningen på pakken. Så det vil jeg selvfølgelig slå et slag for at du gør. Det er ikke så besværligt, som det kan lyde. Køb et patentglas i supermarkedet, tag højde for længden på vaniljestængerne inden du køber det. Hæld en lille sjat spiritus i bunden og læg dine vaniljestænger i. Et par gange om måneden skal du tage stængerne op og “lufte” dem lidt. Min anden bestilling holdte fint og jeg har kun en enkelt vaniljestang tilbage, så mon ikke jeg også snart skal have en ny sending.
Du finder vaniljestængerne lige her hos Ugandakaffe.dk.

Vaniljestænger 12-14 stk.

 

Alle de andre ingredienser

Udover de nævnte ingredienser til bagningen herover, har vi jo også sådan noget som mel, sukker, smør, æg, fløde, bagepulver osv. Her er det kun nogle enkelte ting hvor jeg køber noget specifikt. Det er f.eks. smør, her køber jeg altid den “rigtige” smør, som for mig er smør i papir. Jeg bruger ikke margarine eller blandingsprodukter. Jeg elsker selv smagen af rigtig smør og har altid brugt den. Mange opskrifter er med usaltet smør, her må jeg indrømme, at jeg ikke skelner mellem saltet og usaltet. Der vil helt sikker være nogle der kan smage forskel, men det kan jeg ikke. Når opskriften siger usaltet og jeg har brugt en saltet, så tilsætter jeg bare lidt mindre salt til opskriften, hvis der skal salt i.

Friske varer

Derudover køber jeg de mest friske varer, så jeg er sikker på, at det jeg laver holder sig friskt længst muligt tid. Jeg bruger også gerne kagemel fra Valsemøllen hvis jeg støder på det når jeg handler. Det føles lidt finere i det. 
Når det kommer til frugt bruger jeg både fra frost og frisk. Om sommeren er det nok mest frisk frugt jeg bruger, jeg kan især godt lide at købe det fra sådan en hyggelig lille vejbod, hvor det er forholdsvis friskplukket. Jeg har desværre ikke selv en have hvor jeg kan dyrke en masse lækkert, men det kommer en dag.

 

Affiliate links

Denne side indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig. 
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat