Kage med flæser

Jeg har lavet en lille billede guide, der viser jer hvordan man laver fondant flæser på en kage.

Jeg synes selv at det er super dekorativt at pynte en kage med fondant. Denne fondantkage med flæser er ingen undtagelse, og det er faktisk slet ikke så svært, som man måske skulle tro. Følg min guide herunder med billeder og masser af links til hvor du kan købe de forskellige produkter. Spørg endelig hvis du har behov for hjælp.

How to – Flæsekage

Her følger en lille vejledning i, hvordan du laver flæser til din kage og sætter dem på. De pink Dahlia blomster har jeg en how to her.
Flæser på fondantkage

Redskaberne du skal bruge er fondant, en rullepind, skumgummi måtte, ball redskab, multi kant udstikkeren kan jeg ikke finde nogen steder men der er en tilskærer i dette sæt som også kan bruges. En lille pensel, spiseligt lim og lidt tylose pulver så dine flæser tørrer lidt hurtigere. Tylosen er ikke et must.

Fondant flæse

Fremgangsmåde

 • Du ruller din fondant ud til en tykkelse på ca. 3 mm, og kører din multi kantbånd udstikker henover. Du kan selv justere længden imellem de 2 hjul, så du kan lave kanterne i lige den tykkelse du skal bruge. Her er den ca. 1,5 cm. Så er der både plads til, at den ene side kan krølle og den anden kan smøres med lim, så de kan sættes på kagen.

Fondant

 • Her er det færdig udstukket kantbånd. Jeg har delt det her stykke da det er noget nemmere at håndtere hvis de ikke er alt for lange.

Fondantflæse

 • Så tager du fat i dit ball redskab og skumgummi måtte.
 • Du starter i en af enderne og kører frem og tilbage på fondanten. Det giver den krøllede effekt, som du ser opover. Det er nøjagtig det samme som hvis du laver blomster.
 • Du kan bare stoppe, når du synes, at det ser ud som du godt vil have det til.

Flæse i fondant

 • Så vender du flæsen om og påfører lim på den side, hvor du ikke har krølles fondanten.
 • Du kan også rulle flæsen her sammen og lave blomster. Jeg har brugt en anden udstikker i den her how to, men fremgangsmåden er den samme.

Fondantkage med flæser

Sæt flæserne på kagen

 • Du starter et sted øverst på kagen og sætter flæsen fast pegende opad. Du bestemmer selv hvor langt oppe på kagen flæsen skal sidde.

Kage med flæser af fondant

 • Sådan skal den sidde.
 • Du kan evt. justere flæserne, hvis de ikke lige sidder som du vil.

Fondantkage med flæser

 • Herover har jeg været hele kagen rundt en gang ↑

Flæse fondantkage

 • Så skal du bare fortsætte nedenunder med den næste række. Jeg satte den næste række forholdsvis tæt på den opover. Så man ikke kunne se alt for meget imellem flæserne.
 • Sørg for at samlingerne ikke sidder lige op af hinanden i de forskellig rækker, for så er den svær at skjule.

Når du har lavet hele kagen, kan du tage den lille ende af dit ball redskab og sprede flæserne lidt inden de tørrer for meget. Har du flødefyld i din kage, skal du nok holde pauser undervejs, så kagen kan komme på køl. Lav evt et hold flæser af gangen, tag kagen ud og sæt dem på og så kagen ind mens du laver de næste flæser.

Smuk fondantkage med flæser
↑ Det færdige resultat ↑

Du kan også lave flæserne i forskellige farver, det kunne give et meget fint resultat. Og så tror jeg, at en 3 etagers kage med flæser kunne se helt fantastisk ud:)

God fornøjelse

Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat♥

2 Comments on How to – Flæsekage

 1. Hej Annette, følger meget dine pragtfulde kager og gode råd. Skal til at lave flæser til en kage men kan ikke finde et sted, hvor jeg kan købe multi kantbånd udstikker, med venlig hilsen Charlotte Vissing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *