image-12

How to – Flæsekage
Her følger en lille vejledning i, hvordan du laver flæser til din kage og sætter dem på. De pink Dahlia blomster har jeg en how to her.

Fl_sekage1-4

Redskaberne du skal bruge er fondant, en rullepindskumgummi måtteball redskab, multi kant udstikker, lille penselspiseligt lim og lidt tylose pulver så dine flæser tørrer lidt hurtigere. Tylosen er ikke et must.

Fl_sekage2-3

Du ruller din fondant ud til en tykkelse på ca. 3 mm, og kører din multi kantbånd udstikker henover. Du kan selv justere længden imellem de 2 hjul så du kan lave kanterne i lige den tykkelse du skal bruge. Her er den ca. 1,5 cm. Så er der både plads til at den ene side kan krølle og den anden kan der påføres lim, så de kan sættes på kagen.

Fl_sekage3-3

Her er det færdig udstukket kantbånd. Jeg har delt det her stykke da det er noget nemmere at håndtere hvis de ikke er alt for lange.

Fl_sekage4-3

Så tager du fat i dit ball redskab og skumgummi måtte. Du starter i en af enderne og kører frem og tilbage på fondanten. Det giver den krøllet effekt som du ser opover. Det er nøjagtig det samme som hvis du laver blomster. Du kan bare stoppe når du synes det ser ud som du godt vil have det til.

Fl_sekage5-4

Så vender du din flæse om og påfører lim på den side hvor du ikke har gjort noget ved fondanten. Du kan også rulle din flæse her sammen og lave blomster. Jeg har brugt en anden udstikker i den her how to, men fremgangsmåden er den samme.

Fl_sekage6-3

Du starter et sted øverst på kagen og sætter din flæse fast pegende opad. Det er helt op til dig om du vil sætte den helt op, så den rager højt over kagen, eller som mig bare en smule over.

Fl_sekage7-3

Sådan skal den sidde. Du kan evt. justere flæserne hvis de ikke lige sidder som du vil. Men det kan du også gøre til sidst når hele kagen er færdig pyntet.

Fl_sekage8-3

Herover har jeg været hele kagen rundt en gang.

image-11

Så skal du bare fortsætte nedenunder med den næste række. Jeg satte den næste række forholdsvis tæt på hvor den opover sad. Så man ikke kunne se alt for meget imellem flæserne. Jeg sørgede for at samlingerne ikke sad for tæt på hinanden, for så kunne de skjules meget bedre.

Når du har lavet hele kagen, kan du, som før nævnt, tage den lille ende af dit ball redskab og sprede flæserne lidt inden de tørrer for meget. Har du flødefyld i din kage skal du nok holde pauser undervejs, så kagen kan komme på køl. Men du kan sagtens lave et hold flæser, tage kagen ud og sætte dem på og så sætte kagen ind mens du laver de næste flæser.

image-10

Det færdige resultat. Du kan også lave flæserne i forskellige farver, det kunne give et meget fint resultat. Og så tror jeg at en 3 etagers kage med de her flæser kunne se helt fantastisk ud:)

2 comments on “How to – Flæsekage”

  1. Hej Annette, følger meget dine pragtfulde kager og gode råd. Skal til at lave flæser til en kage men kan ikke finde et sted, hvor jeg kan købe multi kantbånd udstikker, med venlig hilsen Charlotte Vissing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.