Chokolademousse

Chokolademousse er skønt og meget nemt at lave. Denne opskrift på chokolademousse fandt jeg på Hjemmet.dk. I min jagt på en god og cremet chokolademousse blev dette vinderen.

Mangler du en “i sidste øjeblik” dessert, som samtidig skal være lækker? Så skal det være denne chokolademousse. Allerede efter et par timer i køleskabet er moussen klar til servering. Men du kan sagtens lave den i god tid, det tager den ikke skade af. Vær opmærksom på, at hvis du bruger en mørk chokolade med høj kakao procent, en 70-80 stykker, vil den færdige mousse “sætte sig” lidt hårdere.

Ingredienser til chokolademousse (til 6 portioner i glas, 5 cm høje og 8 cm i diameter)

125 g mørk chokolade (gerne en god, jeg bruger en på 60%)
75 g lys chokolade (gerne en god)
4 pasteuriseret æggeblommer
45 g sukker
3 pasteuriseret æggehvider
3 dl fløde (+ 1-2 til at pynte med)

Fremgangsmåde

 • Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen.
 • Pisk æggeblommer og sukker til det er hvid og luftigt. Dette kan godt tage nogle minutter, men det er en vigtig proces i forhold til at få en luftig mousse.
 • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
 • pisk fløden til en let flødeskum i en tredje skål.
 • Når chokoladen er afkølet, piskes den med i sukker og æggeblomme blandingen.
 • Vend herefter æggehviderne i chokolademassen, og bliv ved med at vende det rundt, indtil det er en ensartet masse.
 • Vend til sidst den lette flødeskum i.

Hæld den færdige mousse i portionsglassene eller en stor skål. Du kan også sagtens bruge moussen som fyld i en kage, så hælder du den blot på kagebunden nu. (bemærk at hvis du bruger en anden chokolade i din mousse, kan du ikke regne med at den sætter sig. Fx vil kun lys chokolade ikke sætte sig, og skal have husblas i.)

Moussen sættes i køleskabet, så den kan få lov at sætte sig, den skal bare have et par timer. Bruger du den som fyld i en kage, skal du ikke være nervøs over, at der ikke er husblas i, den sætter sig fint uden (hvis du bruger den mængde af mørk og lys chokolade som jeg skriver i opskriften).

Pynt evt. med flødeskum inden servering og lidt revet chokolade.

Chokolademousse Denne chokolademousse er virkelig lækker, luftig, cremet og endda også børnevenlig. Original opskriften er udelukkende med mørk chokolade og smager også fantastisk. Men herhjemme er jeg den eneste, der er vild med smagen af meget mørk chokolade, derfor tilsætter jeg også lys chokolade, så kan alle være med.

Der findes mange forskellige chokolademousse opskrifter derude, og man må prøve sig lidt frem. Nogle opskrifter er kun fløde og chokolade og andre er med marengs. Jeg kan dog helt klart anbefale denne opskrift, hvis du ikke selv orker jagten på den perfekte chokolademousse.

Lækker og luftig chokolademousse

Chokolademousse

Jeg har også en lækker opskrift på vaniljemousse på bloggen.

Alternativer til opskriften:

Toblerone chokolademousse: Brug 125 g Toblerone og 75 g lys chokolade til opskriften. Da denne mousse kun består af lys chokolade, vil den ikke sætte sig på samme måde, som den mørke, og du er nød til at bruge husblas.

Fremgangsmåde

Smelt 3 blade husblas over vandbad, efter de har ligget i blød i et kvarters tid. Lad den smeltede masse køle lidt af og tilsæt lidt af æggesnapsen og rør rundt. Det er vigtigt kun at tilsætte lidt af æggesnapsen af gangen, da æggene kan koagulere, hvis de får for meget varme fra den smeltede husblas. Så der skal også røres hurtigt. Skulle du være uheldig (det sker også for mig) og ende ud med små klumper, skal du ikke blive nervøs. Pisk massen indtil de er væk, og tilsæt herefter den smeltede chokolade, som anført i opskriften herover. Følg herefter resten af den ovenstående opskrift.

Print Friendly, PDF & Email

27 comments on “Chokolademousse – En nem dessert”

  • Ja det vil jeg helt sikkert mene at du kan Christina. Jeg har faktisk selv overvejet at prøve det af, da det giver en helt anden type fyld end bare chokolade og fløde:)

 1. Hejsa

  Jeg har lavet din mousse et par gange efterhånden, da den smager simpelhelt så godt! Hvilket er derfor jeg også vil lave den til et mindre middagselskab jeg skal holde på lørdag. Problemet er bare, at min ene gæst er allergisk overfor laktose, så ingen fløde.. Ved du om jeg kan bruge din opskrift, også “skrotte” fløden?

  Mvh
  Sandra

 2. Hejsa igen 😀

  Nu har jeg undersøgt laktose allergi lidt nærmere, og hvad jeg forstår, kan de godt tåle kokosfløde..
  Tror du (ved første tanke) at jeg kan erstatte alm. piskefløde med kokosfløde, også bruge samme dl? Føler mig lidt på bar bund 😛

  Vh
  Sandra

  • Hej Sandra
   Det er et emne jeg heller ikke ved så meget om, men min første tanke er at der findes fløde uden laktose? Men ellers så kan du da bare prøve det med kokosfløde? Det er ikke et produkt jeg kender, men jeg tænker at der færdige resultat kan smage lidt af bounty? pga. kokos og chokolade sammen:)

   • Hej, jeg har to laktoseintolerante børn. Jeg erstatter fløden med laktose fri piskefløde, findes i de fleste støre supermarkeder, men kan dog være udsolgt fra dag til dag så man skal ikke vente til sidste øjebliks indkøb. Eneste forskel er at jeg syntes man skal piske lidt længere for at få konsistensen. Mvh Charlotte

 3. Min datter vil gerne have en chokoladeskildpadde mousse i hendes fødselsdagskage,
  Kan jeg erstatte den lyse og mørke chokolade med chokoladeskildpadder og følge opskriften her, eller har du en anden opskrift der er bedre at følge..? Det bliver en etagekage med 2 lag i hver.

  • Hej Christina
   Hvis det er som fyld i en kage ville jeg lave en ganache som består af fløde og i dit tilfælde smeltet chokolade skilpadder. Denne mousse indeholder sukker og det bliver, efter min mening, alt for sødt med smeltet chokolade skilpadder. Du finder en af mine første opskrifter med forslag om skilpadde creme nederst lige her.

 4. Hej! 🙂

  Jeg ville gerne lave en lys chokolade mousse, men jeg ville gerne lave den uden husblas… Har du en ide til om jeg så bare skal tilføje lidt ekstra chokolade istedet for eller? 🙂

  Håber du kan hjælpe

  mvh. Cecilie

  • Hej Cecilie
   Ja det kan du sagtens. Hvis du vil bruge den som mousse i portionsglas ligesom herover på billedet, så tror jeg at jeg bare ville undlade husblas og ikke gøre noget andet. Alternativt kunne du lave mere flødeskum, det hjælper da også lidt på fastheden:)

 5. Hej Anette.
  Hvor meget fyld i en kage dækker denne opskrift? Jeg skal lave en kage med ovnens bageplade-størrelse og spekulerer på om x 4 er nok..

  • Hej Iben
   Det er så svært det der med mængder. Umiddelbart tænker jeg at x 3 er rigeligt, men det er et bud. Du må nok prøve dig frem. Husk husblas hvis den skal bruges som fyld:)

 6. Skal prøve denne lækre mousse i en bryllupskage. Du skriver, at man ikke skal være bekymret over, at der ikke er husblas i, da den sætter sig fint alligevel. Men i kommentaren herover, skriver du at man skal huske husblas, hvis moussen skal bruges i en kage😄 Skal jeg bruge husblas mon?😄

  • Hej Tilde
   Du har fuldstændig ret, jeg har vist skrevet 2 forskellige ting. Det afhænger helt af hvilken chokolade du bruger. Jo mere mørk chokolade der er i, jo bedre sætter den sig. Jeg har selv prøvet at bruge den som fyld i en kage, hvor jeg brugte toblerone og lys chokolade, og det gik slet ikke. Hvis du laver opskriften præcis som jeg skriver, altså 125 g mørk og 75 g lys chokolade, så skulle den være god nok og sætte sig. Jeg må lige få det testet i en kage med præcis den opskrift, så jeg kan vejlede med sikkerhed. Når det er sagt, så sætter den sig ret fint i portionsglas når jeg laver den som dessert, og jeg kan ikke se hvorfor det skulle være anderledes fordi man bruger den i en kage.:)

 7. Hvis man bruger lys chokolade og gerne vil bruge musse i en lagkage, hvor meget husblas tænker du så der skal bruges??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *