Solbær mousse

Her får I opskriften på en lækker solbær mousse, som er perfekt i lagkager eller som dessert.

Solbær mousse opskrift (rækker til et lag i en kage på ca. 25 cm)

100-150 g frosne eller friske solbær (eller andre bær)
2 blade husblas
4 pasteuriseret æggeblommer
60 g sukker
2 1/2 dl fløde

Fremgangsmåden for solbær mousse

Start med at lægge husblas i iskoldt vand et kvarters tid.
Solbær hældes i en gryde, blend dem evt. før eller brug en stavblender i gryden. Varm det op og tilsæt husblas, så det kan smelte sammen.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Pisk fløden til en let flødeskum.
Når husblassen er smeltet, tages gryden af varmen. Vend æggesnapsen i din solbær puré lidt af gangen. Vend herefter solbær puréen i den let pisket flødeskum. Jeg brugte en dej skraber, og det fungerede super godt. Vend det hele godt sammen.

Lækker cremet og syrlig solbær mousse klar til brug

Syrlig mousse til kage
Din mousse er nu klar til brug. Hæld den over bunden på kagen, hvis den skal bruges som fyld. Eller hæld den på portionsglas eller en skål, hvis den skal spises som mousse alene. Pynt med lidt flødeskum før servering og drys med hakket mørk chokolade.
Lad moussen sætte sig nogle timer inden servering. Bruger du den som fyld i en kage, vil jeg anbefale dig at bruge en bagering rundt om kagen. På denne måde undgår du at moussen flyder ud.

Denne mouse er super lækker og ret nem at lave. Som skrevet kan du bruge de bær du har lyst til og om sommeren kan du bruge friske bær. Prøv dig frem, for eks. med en hindbær mousse. Det er der mange der bruger som fyld i en lagkage. Det smager super lækkert og den skønne syrlighed er god sammen med alt det søde.

Du kan også vælge at støbe moussen ovenpå en lækker brownie som denne kage jeg har på bloggen.

Print Friendly, PDF & Email