Syrlig mousse til kage

Her får I en virkelig lækker opskrift på solbærmousse. Solbærmoussen er perfekt som kagefyld i lagkager eller som dessert i glas.

Hvis I spørger mig, så er solbær lidt glemt i det søde køkken. Eller i det hele taget, hører man ikke så meget om solbær. Det er hindbær og jordbær som folk dyrker i deres haver, og frosne solbær er heller ikke nemt at finde i supermarkederne.
Jeg elsker syrlige lækkerier, fordi det er et skønt modspil til alt det søde. Derfor er jeg blevet helt vild med denne opskrift på solbærmousse, som er syrlig og frisk på en gang. Den er super skøn. Sæt den sammen med noget sødt, så smagene virkelig får lov til at træde igennem.

Ingredienser til solbærmousse (rækker til et lag i en kage på ca. 25 cm)

300 g frosne eller friske solbær (eller andre bær)
3 blade husblas
4 pasteuriseret æggeblommer
60 g sukker
2 1/2 dl fløde

Fremgangsmåde

  • Start med at lægge husblas i iskoldt vand et kvarters tid.
  • Solbær hældes i en gryde, blend dem evt. før eller brug en stavblender i gryden.
  • Varm det op og tilsæt husblas, så det kan smelte sammen.
  • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  • Pisk fløden til en let flødeskum.
  • Når husblassen er smeltet, tages gryden af varmen.
  • Vend æggesnapsen i din solbær puré lidt af gangen.
  • Vend herefter solbær puréen i den let piskede flødeskum. Jeg brugte en dej skraber, og det fungerede super godt.
  • Vend det hele godt sammen.
Lækker cremet og syrlig solbærmousse klar til brug

Solbær fromage
Solbærmoussen er nu klar til brug. Hæld den over bunden på kagen, hvis den skal bruges som kagefyld. Eller hæld den på portionsglas eller en skål, hvis den skal bruges som dessert i glas.
Lad moussen sætte sig nogle timer inden servering. Bruger du den som fyld i en kage, vil jeg anbefale dig, at bruge en bagering rundt om kagen. På denne måde undgår du at moussen flyder ud. Pynt med lidt flødeskum før servering og drys med hakket mørk chokolade.

Denne mouse er super lækker og ret nem at lave. Som skrevet kan du bruge de bær, som du har lyst til og om sommeren kan du bruge friske bær. Prøv dig frem, fx med en hindbærmousse. Det er der mange der bruger som fyld i en lagkage. Det smager super lækkert og den skønne syrlige smag er god sammen med alt det søde.

Du kan også vælge at støbe moussen ovenpå en lækker brownie, som denne.