Solbærmousse

Her får I en virkelig lækker opskrift på solbærmousse. Solbærmoussen er perfekt som kagefyld i lagkager eller som dessert i glas.

Hvis I spørger mig, så er solbær lidt glemt i det søde køkken. Eller i det hele taget, hører man ikke så meget om solbær. Det er hindbær og jordbær som folk dyrker i deres haver, og frosne solbær er heller ikke nemt at finde i supermarkederne.
Jeg elsker syrlige cremer, fordi det er et skønt modspil til alt det søde. Derfor er jeg blevet helt vild med denne opskrift på solbærmousse, som er syrlig og frisk på en gang. Brug denne solbærmousse opskrift i en frisk syrlig lagkage fx sammen med en hvid chokolademousse. Smagene spiller fantastisk sammen fordi der er noget meget sødt og noget meget syrligt.

Ingredienser til solbærmousse (rækker til et lag i en kage på ca. 25 cm)

300 g frosne eller friske solbær (eller andre bær)
3 blade husblas
4 pasteuriseret æggeblommer
60 g sukker
2 1/2 dl fløde

Fremgangsmåde

  • Start med at lægge husblas i iskoldt vand et kvarters tid.
  • Friske eller frosne solbær hældes i en gryde, blend dem evt. før eller brug en stavblender i gryden.
  • Varm de solbærerne op og tilsæt husblas, så det kan smelte sammen.
  • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  • Pisk fløden til en let flødeskum.
  • Når husblassen er smeltet, tages solbær pureen af varmen og afkøl den let.
  • Vend æggesnapsen i din solbær puré lidt af gangen, den må godt stadig være lun.
  • Vend herefter solbær puréen i den let piskede flødeskum. Jeg brugte en dej skraber, og det fungerede super godt.
  • Vend det hele godt sammen.

Solbærmoussen er nu klar til brug. Hæld den over bunden på kagen, hvis den skal bruges som kagefyld. Eller hæld den på portionsglas eller i en skål, hvis den skal bruges som dessert i glas. Lad moussen sætte sig nogle timer inden servering. Pynt med lidt flødeskum før servering og drys med hakket mørk chokolade.

Lækker syrlig mousse til kage

Solbær fromage
Bruger du den færdige mousse som kagefyld, vil jeg anbefale dig, at bruge en bagering rundt om kagen. På denne måde undgår du, at moussen flyder ud.

Denne mouse er super lækker og ret nem at lave. Som skrevet kan du bruge de bær, som du har lyst til og om sommeren kan du bruge friske bær. Prøv dig frem, fx med en hindbærmousse. Det er der mange der bruger som fyld i en lagkage. Det smager super lækkert og den skønne syrlige smag er god sammen med alt det søde.

Du kan også vælge at støbe moussen ovenpå en lækker brownie, som denne.

Chokoladekage med solbærmousse

Ønsker du en hel glat solbærmousse kan du vælge at si solbærpureen når du tager den af varmen. Så ender du ud med kun at have solbærsaft tilbage til din solbærmousse. Fremgangsmåden er herefter den samme som længere oppe ↑

Søger du egentlig en syrlig mousse uden husblas? Så kan jeg betro dig, at med denne opskrift bliver det ikke et problem at bruge husblas. Den varme solbær puré gør nemlig at husblassen smelter lige så hurtigt og fint. Rør godt rundt indtil du er sikker på at det altsammen er smeltet.