Flæse cupcakes2En lille vejledning der viser hvordan man bruger CupcakeArt måtterne.

Cupcakes

Til det her skal du bruge din CupCakeArt måtte, jeg har brugt den der hedder Dakini. Fondant, rullepind og en rund udstikker, jeg har brugt en 8 cm, men størrelsen afhænger af hvor  meget frosting du bruger på dine cupcakes. Du skal selvfølgelig også bruge cupcakes og frosting.

CupCakeArt mat 2

Du ruller din fondant ud til en ca. tykkelse på ca. 2-3 mm. Bliver den rullet for tyndt ud vil prægningen gå igennem fondanten. Placer måtten under din udrullet fondant.

CupCakeArt mat 3

Så ruller du henover 1 gang eller 2 med din rullepind.

CupCakeArt mat 4

Sådan kommer din fondant til at se ud. Fjern den forsigtigt fra måtten.

CupCakeArt mat 5

Er det ikke smukt:). Måtterne her har en meget dyb prægning og det giver et helt fantastisk resultat.

CupCakeArt mat 6

 

Så tager du din udstikker og vælger det stykke af mønsteret du vil have på din cupcake.

CupCakeArt mat 7

Placer fondant låget ovenpå din cupcake. Når du putter frosting på skal du sørge for at den ikke kommer helt ud til kanten. Man skal kunne se lidt af kagen. Så tager du dine hænder og arbejder låget på plads. Indtil man har fået fat i den her teknik kan man godt få taget for meget eller for lidt frosting på, men øvelse gør mester.

CupCakeArt mat 8

Sådan ser kagen ud når den er færdig. Kagen er smuk som den ser ud nu, men du kan vælge at gøre den endnu smukkere og male den.

CupCakeArt mat 9

Her har jeg taget noget super white pulver og blandet med lidt vand. Jeg bruger en stor pensel som også er noget stiv i det. Det er kun det øverste af prægningen vi vil have malet her, og en blød pensel vil falde ned i “hullerne”.

CupCakeArt mat 10

Du holder din pensel sidelæns og kører den hurtigt henover prægningen. Der skal nok nogle strøg til før det er dækket godt. Men resultatet bliver rigtig fint.

CupCakeArt 11

Du kan også bruge spiselig maling som for eks guld her til venstre. Eller brug en pulver farve blandet op med lidt alkohol eller vand. Bare sørg for at pulveret er helt opløst inden du går igang.

Flæse cupcakes2

Her har jeg brugt en anden måtte nemlig den der hedder Bianca. Jeg har derefter sat en flæseblomst på og syntes det gav dem det helt rigtige vintage look. Triumph (undertøjskæden) har brugt lige det her billede til nogle postkort de lavede i foråret 2013.:)

Spørg endelig hvis der skulle være noget, men ellers er det bare at kaste sig ud i det:). Der kan blive nogle fantastiske cupcakes ud af den her teknik.

Du kan søge efter måtter på Google, de hedder CupcakeArt mats, det burde lede dig til en shop der sælger dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.