Vintage cupakes

Jeg elsker det udtryk disse cupcakes fik med denne teknik. Sådan rigtig vintage agtigt.

For nogle år tilbage efterhånden havde jeg en lille webshop med skønne bageredskaber. Ideen var at vise jer her på siden hvordan man brugte disse bageredskaber. Det var nogle sjove år, men det betød at jeg ikke havde tid til at bage mere. Det var ikke meningen, derfor lukkede jeg den ned igen og solgte mit lager til Dinkage.dk. Desværre har hun dem ikke længere på sin shop og når jeg søger på nettet, lader det faktisk til at de sket ikke produceres længere. Det er ret ærgerligt. Men man kan få masser af flotte måtter med lignende mønster, hvor de så bare ikke er runde. De er måske firkantet og noget større. Det gør ikke noget. Lav prægningen og udstik den størrelse som du skal bruge. Så bliver resultatet det samme.

Her får I en lille vejledning der viser hvordan man bruger CupcakeArt måtterne.

Fondant prægemåtte

Til denne teknik skal du bruge din CupCakeArt måtte, jeg har brugt den der hedder Dakini. Fondant, rullepind og en rund udstikker, jeg har brugt en 8 cm, men størrelsen afhænger af hvor meget frosting du bruger på dine cupcakes. Du skal selvfølgelig også bruge cupcakes og frosting.

CupCakeArt mat

 • Du ruller din fondant ud til en ca. tykkelse på ca. 2-3 mm. Bliver fondanten rullet for tyndt ud, vil prægningen gå gennem fondanten.
 • Placer måtten under din udrullet fondant.

Prægemåtte til fondant

 • Så ruller du henover et par gange med din rullepind.

Fondant låg til cupcakes

 • Sådan kommer din fondant til at se ud.
 • Fjern den forsigtigt fra måtten.

Smuk lace prægning

Er det ikke smukt:). Måtterne her har en meget dyb prægning og det giver et helt fantastisk resultat.

CupCakeArt mat

 • Så tager du din udstikker og vælger det stykke af mønsteret, som du vil have på din cupcake.

Fondant låg

 • Placer fondant låget ovenpå frostingen på din cupcake. Når du putter frosting på, skal du sørge for, at den ikke kommer helt ud til kanten. Man skal kunne se lidt af kagen.
 • Så tager du dine hænder og arbejder låget på plads. Indtil du har fået fat i denne teknik kan du godt få taget for meget eller for lidt frosting på, men øvelse gør mester. Har du fået taget for meget frosting, kan du lige vippe enden af en teske ind i siden under låget, og skrabe lidt ud.

Cupcakes med låg

Sådan ser kagen ud når den er færdig. Kagen er sådan set smuk som den ser ud nu, men du kan vælge at gøre den endnu smukkere og male den.

Spiselig maling til fondant

Her har jeg taget noget super white pulver og blandet med lidt vand. Jeg bruger en stor pensel, som også er noget stiv i det. Det er kun det øverste af prægningen vi vil have malet her, og en blød pensel vil falde ned i “hullerne” i prægningen.

Lace prægning

 • Du holder din pensel sidelæns og kører den hurtigt henover prægningen. Der skal nok nogle strøg til, før det er dækket godt. Men resultatet bliver rigtig fint.

Spiseligt pynt til cupcakes

 • Du kan også bruge spiselig maling som fx guld her til venstre.
 • Eller brug en pulver farve blandet op med lidt alkohol eller vand. Bare sørg for at pulveret er helt opløst inden du går igang.

Vintage cupcakes med flæseblomst

Her har jeg brugt en anden måtte, nemlig den der hedder Bianca. Jeg har derefter sat en flæseblomst på og jeg syntes at det gav dem det helt rigtige vintage look. Triumph (undertøjskæden) har faktisk brugt dette billede til nogle postkort de lavede i foråret 2013.:)

Spørg endelig hvis der skulle være noget, men ellers er det bare at kaste sig ud i det:). Der kan blive nogle fantastiske cupcakes ud af denne teknik.

Du kan også søge efter måtterne på Google, de hedder CupcakeArt mats, det burde lede dig til en shop der sælger dem. Men ellers så har Dinkage.dk også nogle af dem tilbage. Du finder linket oppe i starten af guiden.

Affiliate links

Denne side indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *