Masser af skønne cupcakes og frostings

Her har jeg samlet alle de opskrifter, som jeg har på bloggen på cupcakes og frosting. Jeg har i de fleste tilfælde både en opskrift på cupcakes og den frosting, som jeg har brugt sammen med. Men du kan sagtens selv sætte cupcakes og frosting sammen, som du synes. Det er en smagssag hvad man godt kan lide sammen. Personligt kan jeg godt lide sødt med syrligt. Så er det ligemeget om det er kagen eller frostingen der er sød eller syrlig. Fx har jeg skønne syrlige hindbær cupcakes med en sød flødebolle skum frosting. Eller hvad med en sød chokolade cupcake med en syrlig hindbær frosting? Det er kun dine smagsløg der sætter grænserne her. Lige præcis det elsker jeg, at sætte smage sammen, som begejstrer dem der skal spise kagerne.
Klik dig ind og se om du kan finde en favorit.

Cupcake opskrifter

Frosting opskrifter

13 Comments on Opskrifter

 1. Hej Louise
  Hmm jeg syntes ellers også at jeg svarede dig på den kommentar, så det er da lidt mystisk hvis den er forsvundet.
  Jeg tænker at marengssmørcremen ville være god til en enhjørningekage, men den er altså temmelig sød. Ellers kunne marengs måske være fint, også sødt, men ikke på samme måde som smørcremen. En mousse jeg selv er ret glad for er hindbær mousse. Jeg elsker det let syrlige op imod alt det søde. Du kan evt. lave en solbær mousse, den vil også være lidt syrlig.
  Ja det skal piske længe, men det er faktisk mere i forhold til at det skal kunne stå og holde formen, inden flødebollerne overtrækkes med chokolade. Hvis du skal bruge det til en kage, så stop maskinen når du synes at den virker fast nok og laver “toppe” når du trækker en ske igennem. Du er slet ikke i tvivl når massen når til det punkt:). Men det er altså ikke noget der tager vildt lang tid, måske jeg pisker det et kvarter til 20 minutter:)

 2. Hej Esma
  Jeg bruger altid den mørke callebaut chokolade på en 60 %. Frostingen bliver rigtig lækker og kan sagtens holde formen. Dog er jeg ikke sikker på at du kan smøre op med den under fondant. Det tror jeg ikke at den bliver stiv nok til. Så skal der mere smør i:)

 3. Hej Anette 🙂
  Jeg troede jeg skrev en kommentar til dig i sidste uge men jeg kan ikke finde den nu så har jeg nok ikke fået gjort 😉

  Jeg skal lave en enhjørningkage til min datter på hendes fødselsdag (den meget berømte hvor det er hovedet og med en manke af swirls). Jeg vil derfor høre om der er nogle af dine frostings du kan anbefale til at smøre kagen op med og som jeg også kan lave swirls med uden det bliver ‘for meget’ af det søde? Kan du også anbefale en mousse til indeni kagen? Det skal være en nøddekaramelbund og drømmekagebunde.

  Derudover vil jeg høre dig om hvor længe du tror flødebolleskum skal piskes før det er færdigt? I din opskrift står der længe, men jeg skal lave den kl 6 om morgnen og kagerne skal gerne være klar inden kl 7 🙂

  På forhånd tak!
  Mvh Louise

 4. Hej Anette

  Hvilken chokolade bruger du til chokolade cream cheese frosting? Bliver frostingen tyk/ stiv nok, så den ikke falder sammen:)?

 5. Hej Annette
  Puha sikke en opgave;). Jeg laver jo altid en ganache i forholdet 1:1, altså 100 g mørk chokolade til 1 dl fløde. Her kunne man evt. tilføje lidt smør, for at få en skinnende effekt. Men det er altså ikke noget jeg selv har prøvet endnu. Jeg håber at det kan hjælpe dig lidt:)

 6. Kære Annette
  Godt nytår!
  I min kvide skriver jeg til dig. Min garnache opskrift er blevet væk. Den er gammel, så gode råd er dyre. Det er en kage med kransekagebund og -top. Den ‘støbes’ i en sandkageform og er skærefast efter 1 time i fryseren. Den skal være til 12 personer. Kan du med din store erfaring guide mig, så jeg får en garnche der er skærefast, smager himmelsk og ser fantastisk ud???
  Venlig hilsen Annette

 7. Hej Heidi
  Hmm jeg har ikke selv prøvet sådan en kage, men umiddelbart tror jeg faktisk at det er en dårlig ide. Det kommer selvfølgelig an på om kagen er smurt op med en smørcreme eller noget andet. Men jeg vil tro at dine vaffelrør bliver bløde hvis der er den mindste fugt som de kan suge til sig. Altså hvis de kommer i kontakt med fyldet i din kage. Jeg håber at det giver mening:).

 8. Hej Ina
  Det er som regel den klassiske vanilje frosting som jeg bruger, men jeg er også begyndt at bruge ganache under, for at det ikke bliver så sødt altsammen;)

 9. Hej Anette
  Jeg vil lave en lagkage med vaffelrør om kanten. Kan jeg sætte vaffelrør på lørdag aften og servere søndag eftermiddag?

 10. Hej Annette. Jeg kan ikke rigtig finde opskriften på den smørcream du bruger inden du lægger fondant på dine kager. Hvor skal jeg kigge? Eller er det bare en af dine opskrifter på frosting? Med venlig hilsen Ina

 11. Hej Annette 😊 . Jeg vil høre om det er sådan så du laver kager og sælger ? Vi er kommet i den kattepine at vi har lovet at lave lyserøde flødeboller til en konfirmation meeen vi har vist gabt over lidt for meget der . Og nu kan jeg jo se dine flotte flødeboller .
  Mvh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *