Hvilken ismaskine skal jeg købe

Jeg har fået nyt legetøj herhjemme. En Wilfa Vanilje XL ICM-2SB ismaskine, hvis vi skal tage det tekniske med. Er den ikke bare fin?

Jeg har haft lidt forskellige ismaskiner, både uden og med kompressor. De fungerer sådan set allesammen fint, og gør det de skal. Nemlig at lave lækker is. Men denne Wilfa Vanilje XL ICM-2SB slår dem allesammen.

Det der afgør, om man skal vælge en ismaskine med kompressor eller uden, er hvor meget is man vil lave. Wilfa ismaskinen er med kompressor, det betyder, at der er en indbygget fryser i maskinen. Fordelen ved en maskine med kompressor er, at du kan lave flere portioner is lige efter hinanden, det plejer jeg gerne at gøre. Lige denne maskine jeg har købt er en XL udgave, det vil sige, at jeg kan lave op til 2 l is af gangen. Der findes også en mindre udgave som fylder knap så meget på køkkenbordet og “kun” laver 1,5 l is af gangen. Det er denne Wilfa ICM-C15 ismaskine.

Som skrevet tidligere har jeg også ejet ismaskiner uden kompressor, som har lavet virkelig lækker is. Køber du en ismaskine uden kompressor, er der en skål eller en anden del af maskinen, som skal i fryseren 18-24 timer før du skal lave isen. Du kan dog have den stående i fryseren hele tiden, så er den klar, hvis du får et pludseligt behov for hjemmelavet is. Men det kræver selvfølgelig, at du har plads i din fryser.
Ismaskinerne uden kompressor, er som regel noget billigere. Som fx denne Nemox Dolce Vita sort. Eneste ulempe ved denne type ismaskine er, at du ikke kan lave flere portioner is i træk. Men det er vel i virkeligheden et luksusproblem.

Der følger en opskrift med ismaskinen, så man kan kaste sig ud i at lave is med det samme. Men jeg har selv eksperimenteret lidt og det er blevet til denne lækre opskrift på en nem hjemmelavet vaniljeis.

Lækker hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis

Kage med mousse

Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.

♥ Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat ♥

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her
2 Comments

2 Comments on Wilfa Vanilje XL ICM 2SB

 1. Hej Jonny
  Det oplever jeg også, uanset hvilken opskrift jeg bruger.
  Jeg tager mine hænder og sætter rundt på spanden hele vejen rundt, varmen gør at isen løsner sig, så jeg let kan tage den med en dejskraber😊.
  Det kan du gøre uanset om du spiser isen med det samme eller den skal fryses.
  Jeg tror ikke, at det kan undgåes ved at lade isen køre kortere tid, men det er ikke noget jeg har prøvet af.
  Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig😊

 2. Hej, jeg har lige prøvet at lave den vanilije is opskift som følger med maskine, efter ca. 42 min. Fryser isen til i bund og kanten af spanden, er der noget jeg gør galt, eller skal den bare ikke have de 60min der står i opskiften?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.