Hvilken ismaskine skal jeg købe

Jeg har fået nyt legetøj herhjemme. En Wilfa Vanilje XL ICM-2SB ismaskine, hvis vi skal tage det tekniske med. Er den ikke bare fin?

Jeg har haft lidt forskellige ismaskiner gennem de sidste 10 år, både uden og med kompressor. De fungerer sådan set allesammen fint, og gør det de skal. Nemlig at lave lækker is. Men denne en ismaskine fra Wilfa slår dem allesammen. 

Det der afgør, om man skal vælge en ismaskine med kompressor eller uden, er hvor meget is man vil lave. Wilfa ismaskinen er med kompressor, det betyder, at der er en indbygget fryser i maskinen. Fordelen ved en maskine med kompressor er, at du kan lave flere portioner is lige efter hinanden, det plejer jeg gerne at gøre. Lige denne maskine jeg har købt er en XL udgave, det vil sige, at jeg kan lave op til 2 l is af gangen. Der findes også en mindre udgave som fylder knap så meget på køkkenbordet og “kun” laver 1,5 l is af gangen. Det er denne Wilfa ICM-C15 ismaskine. Vil du meget gerne købe en maskine som kan lave 2 l is af gangen, har jeg også hørt meget godt om denne ismaskine fra Severin. Den minder rigtig meget om XL udgaven fra Wilfa. Jeg ser desværre ikke XL udgaven fra Wilfa så mange steder længere.

Hvilken type ismaskine skal du vælge?

Som skrevet tidligere har jeg også ejet ismaskiner uden kompressor, som har lavet virkelig lækker is. Køber du en ismaskine uden kompressor, er der en skål eller en anden del af maskinen, som skal i fryseren 18-24 timer før du skal lave isen. Du kan dog have den stående i fryseren hele tiden, så er den klar, hvis du får et pludseligt behov for hjemmelavet is. Men det kræver selvfølgelig, at du har plads i din fryser.
Ismaskinerne uden kompressor, er som regel noget billigere. Eneste ulempe ved denne type ismaskine er, at du ikke kan lave flere portioner is i træk. Men det er vel i virkeligheden et luksusproblem.

Nem hjemmelavet is på ismaskineDer følger en opskrift med ismaskinen, så man kan kaste sig ud i at lave is med det samme. Men jeg har selv eksperimenteret lidt og det er blevet til denne lækre opskrift på en nem hjemmelavet vaniljeis lavet på ismaskine.

Min egen erfaring med Wilfa ismaskinerne

Jeg er personligt super glad for min Wilfa ismaskine. Det er fantastisk at have mulighed for at lave is når jeg har lyst. Maskinen er nem at rengøre efter brug. Jeg vasker delene i varmt vand og lidt opvaskemiddel. Det drejer sig om en skål, et låg og rørepinden som sidder nede i skålen og rør isen rundt. Så det synes jeg ikke er så slemt.
Maskinen brummer lidt, så man kan godt høre at den kører. Men det er ikke noget, som jeg personligt bliver irriteret over, så meget larmer den ikke.

Hvor lang tid tager det at lave is på Wilfa ismaskinen?

Hvor lang tid det tager at lave isen kommer helt an på blandingen du hælder i din Wilfa ismaskine. Den skal helst være iskold, for så går det altså bare hurtigere.
Jeg lavede is her i weekenden, og der nåede min isblanding kun at stå i køleskabet et par timer. Det tog min ismaskine lidt over 1 time før isen var spiseklar, altså sådan soft ice konsistens. Normalt kan den klare det på ca. 45-50 minutter. Så lav meget gerne din isblanding klar om aftenen og lad den stå i køleskabet natten over. Eller sørg i hvert fald for, at lave den så lang tid før, så den når at blive iskold.

Du kan vælge at spise isen direkte fra ismaskinen, når den har fået en konsistens af soft ice. Men du kan også vælge at sætte den direkte i fryseren, så den bliver lidt hårdere. Det er en smagssag og kommer egentlig an på hvad du skal bruge isen til.

Min egen opskrift på vaniljeis

Opskriften herunder kan du bruge som en “base” og tilføje det du har lyst til. Jeg har lige lavet Daim is ud fra denne opskrift. Jeg lavede min vaniljeis opskrift x 1,5, da min ismaskine jo er en XL udgave. Da isen var ved at have en god creamy konsistens, åbnede jeg den lille lem i låget og tilføjede hakket Daim. Det er vigtigt, at du ikke tilføjer det for tidligt, da det så vil falde til bunds. Det vil jeg mene gælder uanset hvad du ønsker at tilføje din hjemmelavede is. Medmindre det selvfølgelig har en flydende konsistens. Jeg hakkede 3 pakker Daim, altså de pakker hvor der er 2 stykker Daim i pakningen. Så der var rigeligt med Daim og resultatet var helt fantastisk.

Lækker hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis ismaskine

Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.

♥ Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat ♥

2 Comments on Wilfa Vanilje XL ICM 2SB

 1. Hej Jonny
  Det oplever jeg også, uanset hvilken opskrift jeg bruger.
  Jeg tager mine hænder og sætter rundt på spanden hele vejen rundt, varmen gør at isen løsner sig, så jeg let kan tage den med en dejskraber😊.
  Det kan du gøre uanset om du spiser isen med det samme eller den skal fryses.
  Jeg tror ikke, at det kan undgåes ved at lade isen køre kortere tid, men det er ikke noget jeg har prøvet af.
  Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig😊

 2. Hej, jeg har lige prøvet at lave den vanilije is opskift som følger med maskine, efter ca. 42 min. Fryser isen til i bund og kanten af spanden, er der noget jeg gør galt, eller skal den bare ikke have de 60min der står i opskiften?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *