Blomst5How to – Dahlia blomst
Her føgler en lille how to der viser hvordan man kan lave den her fantastiske Dahlia fondant blomst.
Dahlia 1

Af redskaber har jeg brugt: Rullepind, ball redskab, skumgummi måtte, solsikke blomst udstikker, 3 små runde udstikkere (fra mit sæt), spiseligt lim. Til sidst har jeg brugt fondant som er farvet med den farve der hedder pink fra Rainbow dust på tube. Sættet med runde udstikkere er uden tvivl en investering, men jeg synes selv det er godt givet ud. Jeg bruger det rigtig tit. Til selve blomsten har jeg brugt den solsikkeblomst, der hedder medium og de 3 mindste udstikkere af de runde. Vil du have en større blomst kan du bare bruge de større størrelser.

Dahlia 2

Du starter med at udstikke 3 solsikke blomster og lave en lille kugle der passer til midten på en af dem. Derefter skal du have din skumgummi måtte og ball redskabet frem.

Dahlia 3Sæt ballen på bladets spids og træk det indad. Grunden til dette er at vi skal gøre bladene helt tynde.Dahlia 4

Så er de alle 3 fortyndet. Placer kuglen på midten af en af blomsterne, med lidt lim under.

Dahlia 5Så tager du din pensel og påfører lidt lim på alle bladene. Herefter tager du dem op rundt om kuglen et af gangen. Den inderste blomst må godt slutte helt tæt om kuglen, mens de følgende blomster godt må stritte lidt ud i spidserne. Det gør de dog ikke så meget på lige den her.Dahlia 6

Så tager du din lille udstikker og udstikker 8-9 cirkler. Nu skal du igen finde din skumgummi måtte frem samt dit ball redskab.

Dahlia 7

Kør ballen over alle cirklerne, igen er det for at gøre bladene tynde. De krøller nok lidt sammen når du gør det, men det betyder ikke noget.

Dahlia 8

Nu skal du smøre lidt lim på 2 af siderne på bladene og lægge dem ind på midten så de ser ud som opover. Prøv at undgå at lukke dem helt af, da de gerne skal se ud som små rør. Det kan godt være lidt svært.

Dahlia 9

Så går vi igang med at sætte dem på blomsten. Smør lidt lim på “røret” på den side hvor samlingen er. Sæt det herefter fast på blomsten. Det vil skulle bukkes lidt for enden så det ligesom sidder ind under din blomster midte.

Dahlia 10Så er vi nået hele vejen rundt om. Nu kan du tage den lille ende af dit ball redskab eller et anden du har der passer, og åben rørene op i toppen. Man kan godt få mast dem lidt når man sætter dem på.Dahlia 11

Herefter tager du den midterste runde udstikkere og laver cirkler til 2 lag, ca. 24-30 styks. Til sidst tager du den store og laver til et enkelt lag ca. 18-20 styks. Antallet af blade afhænger helt af blomstens omkreds.

Dahlia

Til sidst kan du vælge af duste lidt gul farve på midten, eller du kan vælge at lave din midte i en helt anden farve fondant.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *