Fl_seblomst_1-2

How to – Flæse fondant blomst
Her følger en lille how to, der viser hvordan du kan lave de fineste flæseblomster.

Fl_seblomst_2-2

Jeg har brugt en rullepind, fondant, en lille pensel, spiseligt lim og en flæse udstikker.
Du starter med at udstikke med din flæse udstikker, som herover. Midten tager du ud, den skal du ikke bruge. Jeg har valgt at blande lidt tylose pulver i min fondant, så blomsten tørre hurtigere.

Fl_seblomst_3-2

 

Så skal du have din skumgummi måtte og dit bulbulous værktøj frem.

Fl_seblomst_4-2

For at lave flæserne skal du placere redskabet på en bue, og rulle det frem og tilbage. Det skal være lidt hårdt, men ikke så hårdt så du river fondanten over. Jeg bruger gerne min pegefinger til at trykke værktøjet ned imens jeg ruller det frem og tilbage. Det får du hurtigt en fornemmelse af. Du skal bare blive ved indtil buen begynder at krølle som opover.

Fl_seblomst_5-2Her har jeg været hele ringen igennem.

Fl_seblomst_6-2

Så skærer du ringen over og fjerner lidt af den kant hvor der ikke er flæser. Det er for at basen for blomsten ikke bliver alt for tyk. Det er så nu du skal beslutte om det skal være en stor blomst, eller måske en masse små. For så skal du selvfølgelig skære ringen ud i små stykker. Faktisk kan du også bruge flæsen som den er nu til dine kager. Det kan være kjolen på en Barbie kage eller måske bare på kanten rundt på en kage.

Fl_seblomst_7-3

Så påfører du lidt lim med din pensel, på den side hvor flæsen peger op, ligesom på billedet. Du kan også godt gøre det på den anden side, så bliver din blomst bare anderledes

Fl_seblomst_8-2

Når du har påført limen begynder du at rulle blomsten sammen. Det er ikke så nemt som det ser ud til;). Sørg for at basen er jævn hele tiden, ellers vil din blomst ikke ende som en flæseblomst.

Fl_seblomster2-2

Når du er færdig med at rulle blomsten sammen, kan du arrangere bladene som du godt vil have de skal sidde. Herefter skal den tørre i 1 døgn og gerne mere, inden du bruger den eller pakker den væk til senere brug. Herover har jeg lavet 2 flæse blomster. På samme måde, men alligevel ikke helt ens.:).

Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “How to – Flæse fondant blomst”

    • Hej Eva
      Det har jeg desværre ikke prøvet, men jeg har læst at man godt kan hvis det indeholder husblas. Du kan evt. prøve at Google det, så du er sikker før du kaster dig ud i det:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *