Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Jeg har et lille tip til enhver lagkage, som jeg rigtig gerne vil dele med alle jer kagebagere derude. Det er et tip, der vil give jer mulighed for at lave de fineste, høje, lige og skarpe lagkager. Tippet gælder ikke kun kager der skal betrækkes med fondant, men kan lige så nemt bruges til den helt almindelige fødselsdagslagkage med syltetøj i, som måske “kun” skal pyntes med glasur eller sprøjtes med flødeskum. Her får du min vejledning i at lave en lagkage i en bagering eller kagering. Flotte og høje lagkager – sådan gør du det

Mit tip til høje lagkager

Dette tip omhandler alle lagkager, uanset hvad der er i dem og hvordan de skal pyntes. Den endelige højde på kagen afhænger selvfølgelig helt af hvad du fylder i kagen.
I lagkagen herover har jeg brugt købte lagkagebunde og skiver af banan dækket med en lækker flødecreme (købt kagecreme rørt med flødeskum). På næste lagkagebund har jeg brugt en lækker og nem Nutellaskum. Altså er dette en helt “almindelig” fødselsdagslagkage.
Dem har jeg lavet masser af gennem tiden, men de har ikke altid stået så flot, som den på billedet herover. Se herunder hvordan jeg gør det.
Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Flotte og høje lagkager – sådan gør du det

Mit tip er, at bruge en justerbar bagering til lagkage. Denne bagering som jeg bruger, er altså justerbar, det vil sige, at den kan gå fra en diameter på 15 cm til 30 cm, og er 9 cm høj. Det betyder, at du kan bruge den til forskellige størrelser kage indenfor målene 15-30 cm. Jeg bruger en bagering hver gang jeg laver kager, jeg kan simpel hen ikke undvære den. Kagerne står bare super skarpt, når de bliver bygget op i en bagering.
Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Runde bageringe

Den runde bagering herover fra Städter fåes i flere størrelser højdemæssigt, Bagetid.dk har denne der er 9 cm høj. Den er lavet af rustfrit stål og kan vaskes i opvaskemaskinen, hvilket jeg personligt er ret glad for. Denne bagering eller kagering som den også kaldes, har et “håndtag” på siden, som man kan tage fat i. Det er ret smart når man skal stramme formen til rundt om kagen. Men du kan også få en justerbar bagering uden håndtag som fungerer udemærket. Den er endda hele 10 cm høj, og det er en stor fordel, når du fx skal lave en høj fondant kage.
Så tænk over hvad din bagering skal kunne, inden du køber den.
Jeg faldt også over en hjerteformet kagekant hos Bagetid.dk, den er dog ikke justerbar. Men den kan holde på nogle flotte hjerteformet kager i en størrelse på 26 cm i diameter. Du bager blot dine lagkagebunde i selve hjerteformen, så har det ingen betydning at den ikke er justerbar.
Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Firkantet kagekant

Skal du bruge en justerbar firkantet kagekant, finder du den her hos Bagetid.dk. Den kan justeres fra en størrelse på 25 til 50 cm i længden, og 22 til 41 cm i bredden. Denne bagering er 7 cm i højden. Den kan blive ret stor og giver mulighed for at lave meget store kager.

Sådan bruger du bagering til dine lagkager

Sørg for at have lagkagebunde klar og evt. fyldet til den første bund. Læg den nederste bund på det fad du skal bruge, og sæt bageringen rundt om. Spænd den godt ind omkring lagkagebunden, men ikke så meget så lagkagebunden “kravler” sammen, den skal ligge helt lige.
Fyld nu fyldet udover bunden. Jeg bruger gerne selv en sprøjtepose, for at være sikker på at fyldet bliver helt jævnt fordelt. Men fordelen ved en bagering er, at du kan trykke let på den bund du lægger ovenpå, og på den måde fordele fyldet jævnt. Tryk let på bunden indtil du synes, at bunden ligger helt lige og sæt den på køl. Jeg plejer ikke selv, at lave begge slags fyld færdig på en gang, men gør du det, så fylder du selvfølgelig det altsammen på, inden du sætter kagen på køl.

Læg den sidste bund på din kage og tryk let på den, så kagen er helt jævn. Pak kagen ind i film og sæt den nu på køl. Jeg har gerne sådan en kage stående minimum et halvt døgn i køleskabet, så kagefyldet kan få lov til at sætte sig rigtig godt.

Flotte og høje lagkager – sådan gør du det

Firkantet lagkage med fyld

Kagefolie

Jeg bliver tit spurgt, om jeg ikke bruger kagefolie til mine kager. Jeg har aldrig prøvet det, men det ser egentlig nemt ud når de fx bruger det i den store bagedyst. Kagefolie kan hos Bagetid.dk fåes i en udgave der er 8 cm høj og en noget bredere med en højde på 10 cm. Fordelen ved at bruge kagefolie kan være, at din kage kan bygges højere end selve bageringen du har. Faktisk er det så stærkt, så du kan bruge det uden en bagering eller kagekant udenom kagen. Det giver lidt flere muligheder for sjove kager synes jeg.

Så er det tid til at få kagen ud af bageringen. Jeg tager en høj og tynd kniv, og skærer hele vejen rundt om kagen, for at løsne den fra bageringen. Der vil nok sidde noget fyld fast på bageringen, men ved lige at skære rundt i kanten, får man det meste med.
Kagen er nu klar til at pynte.
Fordi kagen nu står så høj og lige, er den meget nemmere at pynte med fx flødeskum langs siderne.
Kagen her er smurt op med chokolade ganache, som består af mørk chokolade og fløde. Det er super lækkert og et skønt alternativ til den søde fondant, hvis man ikke er så glad for det.

Flotte og høje lagkager – sådan gør du det

Chokolade lagkage

Kager herover har jeg pyntet med den skønneste krymmel jeg kender. Jeg elsker pastelfarverne og jeg bruger lige præcis denne krymmel rigtig meget til både kager og cupcakes.

10 Comments on Flotte og høje lagkager – sådan gør du det

 1. Hej Tina
  Tusind tak for de meget fine ord om min side😊🙏🏻. Jeg elsker at jeg kan inspirere andre til selv at gå igang.
  Der er ingen tvivl om at det tynger noget på bærmoussen med så tyk en bund oven på. Du kan evt. prøve med et ekstra blad husblas næste gang. Har du mon et nyt lag fyld og endnu en bund oven på? For så ville jeg bytte rundt, så bærmoussen er det øverste lag fyld.
  Jeg kommer også selv ud for det du beskriver engang imellem, men så er det som regel fordi at kagen har stået længe i stuetemperatur. Det påvirker jo selvfølgelig bærmoussen og gør den blød.
  Når det kommer til opsmøring med smørcreme så kan det også drille mig. Jeg har bemærket at det bliver bedre hvis jeg tilføjer mere væske til smørcremen, den kan nemlig godt blive ret tør og så er den svær at smøre op med.
  Jeg er også ret vild med de høje lagkager. Jeg tror helt sikkert at de mange kagebunde gør noget, især hvis de så også er godt tykke i det. Du kan evt prøve en frosting der ikke er for sød eller smøragtig mellem bundene. Jeg har to cream cheese frostings som ville være vildt lækre:)

 2. Hej Annette,
  Tusind tak for en fantastisk side hvor jeg henter rigtig meget inspiration ❤️.
  Jeg har en udfordring når det gælder bærmousser. Jeg bruger meget ofte hindbær mousse og prøvede din som var super lækker, men selvom jeg fulgte opskriften til punkt og prikke (brugte 225 g. frosne hindbær og 3 blade husblas), så fik min kage en delle der hvor hindbærmoussen var.
  Det skal sige at jeg bruger kagebunde af drømmekage og de er omkring 2-2,5 cm. tykke – så overvejer om det er bunden der er for tung?

  Jeg bruge smørcreme til opsmørring (250 g. smør og 500 g. flormelis) og hver gang jeg skal smører op uden på bærmoussen så glider cremen af, hvilket den ikke gør på eks. chokolademousse….
  Kan du hjælpe med om jeg gør noget galt?

  Jeg er vild med høje kager hvorfor de ofte bliver mellem 10 og 12 cm høje og måske derved for tunge til moussen?

  Mange hilsner fra Tina

 3. 1000 tak for dit svar. Det med mål kunne godt misforståes, ka jeg se😀. 30 og 20 cm er diameter og så skal de være høje – måske 12-15 cm. Bh.

 4. Hej Andrea
  Jeg har ikke selv lavet så høj en kage før. Men ja jeg ville helt sikkert lægge noget pap af en art imellem. Så falder kagen ikke sammen, og man skal ikke skære stykker der er 30 cm høje. Jeg ville vælge noget tyndt kagepap, for ikke at gøre kagen endnu højere.
  Tja hvis du tager kagen med noget, fx en kagespade, afhængig af hvor stor og tung kagen er. Så burde du kunne “sætte” den på plads. Eller måske med et spækbræt? Jeg bruger gerne selv hvad jeg lige har omkring mig, og det er ikke altid planlagt på forhånd:)

 5. Hejsa

  Jeg vil gerne lave en høj 30 cm. lagkage med en høj 20 cm. lagkage ovenpå. Skal der kagepap under den øverste eller er det ikke nødvendigt? I så fald hvilken tykkelse? Jeg tænker på hvordan man får lagt den øverste på uden at ødelægge fondanten på den underste kage.
  Bh. A

 6. Hej Nanna
  Ja det er et fantastisk trick det her og jeg elsker at det også kan bruges på de helt almindelig lagkager. Så man behøver ikke have den store erfaring eller bagelyst, for at få glæde af det:). De sidste par gange jeg har lavet lagkager med fyld har jeg brugt hindbærmousse og “rigtig” chokolademousse, og der er ikke noget der skal køles i flere timer, så derfor kan jeg lave det på den måde som jeg beskriver. Men jo hvis det er noget der skal køles ned først, som f.eks. ganache, så laver jeg gerne begge typer fyld, så de er klar nogenlunde samtidig:)

 7. Hej Annette
  Super fint med en “how to do” på hvordan kan laver kager med fine kanter. Jeg har også både runde og firkantet justerbare samle forme. De er gode.
  Jeg er lidt nysgerrig på, hvad du mener med: “Jeg plejer ikke selv at lave begge slags fyld færdig på en gang”. Fylder du den ene slags i først, sætter på køl og så går du i gang med næste slags fyld, så den først kommer i lang tid senere?
  Jeg plejer at have begge slags fyld klar, og samler så hele kagen med det samme inden den kommer på køl.
  Jeg vil jo gerne lære nye tricks 😉
  Tak / Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *