Fondant

Her følger en nem lille vejledning til at lave stribet fondant til din pynt. I teorien burde man også kunne bruge samme teknik hvis man vil betrække en hel kage. Men det er nok noget mere besværligt og ikke noget jeg endnu har kastet mig over.

Fondant

Du skal bruge en rullepind, fondant, spiseligt lim og en pensel. Stribe udstikkeren kan godt undværes, men det gør dine striber lidt mere lige og ensartet;).

Fondant

Rul de farver fondant ud du har valgt. Det må ikke være alt for tyndt da du skal rulle det endnu tyndere når først striberne er lagt ovenpå. 3-5 mm burde være godt nok.

Fondant

Så udstikker du dine striber som jeg har gjort her. Har du ikke en stribe udstikker kan du sagtens bare skære dine striber ud med en skarp kniv eller et pizza hjul. Bare husk de ikke skal være for tykke da du skal rulle dem endnu en gang når først de er lagt ovenpå den anden farve.

Fondant

Placer dine striber ovenpå den anden udrullet fondant, med en smule lim eller vand under hver stribe. Du kan sagtens lægge dem tættere hvis du vil det, det er helt op til dig. Du kunne for eks. også lave 3 farver, der er masser af muligheder.

Fondant

Så ruller du din fondant et par gange indtil du er tilfreds med resultatet. Du skal rulle lige da dine striber ellers godt kan flytte sig og blive skæve. Herover er fondanten færdig rullet.

Fondant

Så tager du den udstikker du nu vil bruge og gør som hvis det var ensfarvet fondant. Vælger du at lave blomster må du ikke forvente at kunne bearbejde dem for meget (livagtiggøre) da det kan ødelægge striberne. Krøl noget sølvpapir sammen til en lille skål, og placer blomsten som du vil have den skal se ud når den er tør. Smør evt. lidt lim på midten og tilføj sukkerkugler.

Fondant

Elefant udstikkeren og prægesættet til at lave navnet med kan du finde her. Er du kreativ anlagt, kan du bruge samme udstikker og lave småkager med navn som bordkort:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *