Prinsessekage 4-4

Her følger en lille how to – prinsessekrone/diadem. Du skal bruge fondantspiseligt limpensel og så det du vil pynte med. I mit tilfælde sølvkugler, sølv maling og små fondant blomster.

Fondant prinsessekrone

Først ruller du din fondant ud til en lang, tynd og nogenlunde ensartet pølse. Har du en sugargun kan du også bruge den. Så finder du noget rundt som din krone/diadem kan tørre på. Jeg har her brugt min fondant spand. Du placerer pølsen rundt om, og skærer til hvis den er for lang. Jeg skærer lidt skråt sådan så enderne ser fine ud. Lim og maling har jeg her brugt til at holde fondanten på plads, så den buer indad.

Fondant prinsessekrone 2

Så begynder du ellers at udforme din krone/diadem som du har lyst til. Jeg har her valgt at lave en lille bue, og har sat den midt på. Smør lidt lim på enderne og sæt den fast.

Fondant prinsessekrone 3

Efterfølgende har jeg lavet 3 buer mere og sat på den første bue. Igen lidt lim på enderne og sæt dem fast.

Fondant prinsessekrone 4

Til sidst har jeg valgt at lave en lang pølse som jeg har lagt indover de andre. Nu skal kronen tørre, den skal i hvert fald tørre 1 døgns tid, så gå igang i god tid. Efter 1 døgn er jeg begyndt at male min krone/diadem. Den skal have nogle gange for at det dækker rigtig godt. Bemærk at du godt kan trække det maling af, du har påført, hvis du maler det samme sted igen, inden det er tørt. Bemærk også, at for meget maling i samlingerne kan opløse limen, så din krone falder fra hinanden. Så mal bare en smule, så det dækker den hvide fondant.

Prinsessekrone5-2

Nu er kronen/diademet tør og malingen er også tør. Jeg har så valgt at bruge sølv kugler indeni buerne, som en slags sølvperler. Du påfører en smulle lim i buen og sætter sølvkuglerne fast. Her kan du ikke sætte alle kugler på på en gang, da de skal sidde ovenpå hinanden. Så lim et par stykker af gangen fast. Det er et rigtig pille arbejde, men det bliver så fint til sidst.:)

Prinsessekage 4-4

Herover er kronen/diademet helt færdigt. Jeg har efterfølgende tilføjet et par gule fondant blomster for at matche resten af kagens farver. Husk at du kan lave den nøjagtigt som du har lyst til, det handler bare om hvordan du former de fondant pølser du sætter på.

Prinsessekage 1-3

Her ser du den færdige kage med kronen på.

Prinsessekage1

Og herover en anden krone jeg har lavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.