Kage til barnedåb

Her får I min How to – Kageslot. Der er ingen tvivl om, at denne kage kræver en del tålmodighed og lyst til at lave den;). Jeg mindes at jeg sad oppe til kl 3 den nat, for at gøre kagen færdig. Jeg skulle op kl. 6 for at gøre helt klar til vores kombineret barnedåb og 3 års fødselsdag. Men jeg var så stolt af kagen, så det var de kun 3 timers søvn værd;).

How to - kageslot
2 firkantet kager som er stakket og fondanten præget.

Du skal bruge 2 firkantet kager i forskellige størrelser, som er fyldt, smurt op og betrukket med fondant. Jeg valgte først at præge mine kager med murstens prægeren da de sad på kagen. Det var ikke helt nemt, for fondanten klistrede fast i prægeren, så jeg fik ikke et helt ensartet resultat. Man kunne måske overveje at skære fondanten ud i stykker der passer til siderne, og så præge dem allerede inden du sætter dem på kagen. Men det kan også være at det bare var en dum dag at lege med fondant pga. varmen.

Guide til at lave fondantkage
4 store roulader som tårne på kageslottet.

Derudover skal du bruge 4 store (almindelige) roulader og 1 lille (denne kan sagtens undlades).

Pigekage til barnedåb
Smør alle rouladerne op med et tyndt lag smørcreme. Der behøver kun at være lidt, så fondanten kan klistre fast.

Så ruller du din fondant ud. Jeg har valgt en ivory fra Satin Ice. Men du kan bruge lige den farve, som du synes at slottet skal have. Er du lidt kreativ kan du lave slottet om til en borg i grå eller blå. Bare undlad alle de fine tøset detaljer;).

Fondantpræger til mursten
Placer prægeren et sted så der er plads til at få et stort pænt stykke ud af det. Det er et stort stykke fondant du skal bruge til en roulade.

Når du har rullet fondanten jævnt ud skal du have fat i din murstens præger. Der findes flere forskellige slags, men jeg er ret glad for den jeg selv har brugt. Alternativt kan du bruge denne måtte, den er lidt sjov, da det er kampesten og ikke mursten. Det er vigtigt at du har målt om fondant stykket er stort nok til at dække hele rouladen, ellers skal du starte forfra. Få præget det hele så det ser fint ud.

Roulade betrukket med fondant
Skær den overskydende fondant af, så det passer i enderne, inden du ruller.
Guide til dåbskage - Annettes Kager
Pak rouladen ind i fondant.

Så ruller du rouladen helt ind, og skær af lige hvor enderne møder hinanden. Gerne med en skarp kniv, så samlingen bliver pæn og “usynlig”.

Slotkage til barnedåb
Rouladerne placeres i hvert hjørne af kagen. Vær ikke nervøs for samlinger, de kan skjules.

Det fantastiske ved disse fondant kager er at man kan skjule alle de små fejl, samlinger og ujævnheder. Så bliv ikke nervøs, hvis du synes at kagen ser helt forfærdelig ud på nuværende tidspunkt.

How to - kageslot
Isvafler med fondant for at skabe en lige “fod”.

Nu skal du have fat i nogle is vafler. Jeg var vidt omkring for at finde nogen. Jeg syntes at dem jeg faldt over var for små, de skulle jo gerne passe til rouladerne. Men jeg fandt nogle til sidst som passede. For at få det pæneste resultat, synes jeg at vaflernes ende skal være lige, derfor satte jeg fondant ind i, så de kunne “stå” lige. De vilde farver er bare fordi at jeg havde nogle rester tilbage, farven bliver jo alligevel skjult.

Guide til slotkage
Brug din flæse udstikker.

Jeg har brugt denne flæse udstikker til formålet.

How to - kageslot
Skær over et tilfældigt sted.
Fondantkage - Dåbskage
Smør lidt spiseligt lim på flæsen, og sæt den rundt i kanten af vaflen.
How to - kageslot
Fortsæt med flæse på flæse.

Vær opmærksom på, at du ikke kan sætte din vaffel på denne måde med det samme, da den første flæse er våd og blød. Find noget du kan sætte dine vafler til tørre i, fx et glas eller lign.

How to - kageslot
Et færdigt tårn.

Så har jeg fået fyldt hele vaflen. Ja den er skæv og ujævn, men personligt syntes jeg, at det giver lidt charme til kagen. Men ønsker du, at den skal være helt lige og pæn, så kan det sikkert sagtens lade sig gøre. Jeg lod mine tårne tørre nogle timer, inden jeg satte dem på. Man kan jo faktisk pynte kagen helt færdig og sætte dem på til sidst. Det har ingen betydning.

How to - kageslot
Tårnet på plads på kagen.

Igen er der synlige samlinger, som vi skjuler senere. Alternativt kan du skære enden af rouladen mere spids end jeg gjorde. Jeg har smurt lidt smørcreme på enden, for at få tårnet til at sidde fast.

Kageslot - Annettes Kager
Close up af det ene kagetårn.
Fondantkage slot - Annettes Kager
Så er det tid til detaljerne.

Kageslot med fondant

Jeg har her brugt en træ præger til vinduer og dør, samt en udstikker. Du kan sagtens selv skære dem ud, men træ prægeren bliver nok svær at efterligne. Det er op til dig hvilket slut resultat du ønsker.

Kanterne er royal icing (flormelis og past. æggehvide rørt med en gaffel). Jeg har brugt en lille rund tyl til at lave rankerne med, en lille blad tyl til de grønne blade hist og pist. De små farvet fondant blomster er udstukket med forskellige udstikkere jeg har liggende. Disse minder lidt om nogle af dem

DIY dåbskage med baby

På toppen af kagen har jeg skrevet pigernes navne med disse bogstav udstikkere, jeg har lavet et 3 tal til Laura og en lille baby på et tæppe som symboliserer Emma´s dåb. Der bliver tit snakket om i diverse forums og på sider om hvorvidt baby bør ligge nøgen eller med noget over sig. Faktisk var min plan at lægge tæppet over, men det så helt forkert ud, og jeg syntes også at det var synd at skjule alle de fine detaljer. Men det er jo noget du må gøre op med dig selv. Tæppet har fået en forsigtig prægning med en sommerfugl (som jeg desværre ikke kan finde i danske webshops længere). Jeg skriver forsigtigt, fordi hvis du trykker for hårdt går prægningen gennem fondanten, og så laver du bare huller i tæppet, der er formet som en sommerfugl istedet. Jeg har som alternativ til sommerfuglene fundet dette patchwork udstikkersæt. Det er små firkanter du kan præge med og det er netop til et lille tæppe.

How to - Kageslot

Kagen her har mange detajler, og det er super i forhold til at skjule alle de mange skønhedsfejl, som man ikke kan undgå.

Jeg håber at min kage kan give lidt inspiration til at gå igang selv. Du finder links til diverse produkter efterhånden som jeg skriver om dem.

God fornøjelse med bagningen.