Kage med fondant blomsterMin tidsplan når jeg laver en kage med fondant

Her har jeg lavet en tidsplan på en uge, der viser hvornår jeg laver hvad, til en kage der skal bruges om søndagen.

Da jeg fik denne skønne hobby for snart mange år siden, ledte jeg nettet tyndt for, at finde alt hvad jeg overhovedet kunne om det. Det var både opskrifter på lagkagebunde og kagefyld, billeder af fondantkager til inspiration og guides til hvordan man gør de forskellige ting. Og vigtigst af alt, hvor lang tid det tager, at lave sådan en kage betrukket med fondant.
I dette indlæg vil jeg skrive om min tidsplan når jeg laver en fondantkage. Lige fra ideen til kagen til den færdigpyntet kage.

Jeg kan godt lide, at fordele det over en uges tid, da jeg har en lille datter som selvfølgelig ikke skal lide under sin mors hobby. Men samtidig synes jeg også, at det er mindre stressende, ikke at skulle lave det hele på en gang. Kagen jeg her bruger, som eksempel skal bruges en søndag.

Mandag:

Jeg starter gerne med at tegne lidt, få mine ideer til kagen ud på papir. Det gælder både form på kagen, hvilket fyld der skal i, hvilke farver den skal have og hvilken pynt der skal på.
Samme dag begynder jeg så småt, at lave pynten i fondant. Fondant er sukker, og kan sagtens tåle at blive lavet lang tid før kagen skal laves og serveres. Det kan godt være rart, hvis der skal bruges meget pynt, som f.eks. en masse fondant blomster.

Tirsdag:

Hvis der stadig mangler at blive lavet noget fondantpynt fortsætter jeg i dag. Husk at det skal tørre helt, inden du pakker det væk. Jeg lader det gerne tørre på køkkenbordet, men i en frysepose som ikke er lukket til. Det er mere fordi at der godt kan være støvpartikler i luften, som kan sætte sig i fondanten. Det synes jeg ikke ser pænt ud.

Onsdag:

Jeg bager lagkagebunde, eller kage bunde alt efter hvad jeg nu har planlagt at bruge i kagen. Medmindre jeg har bagt mudcake, (som er en chokolade kage der har godt af at hvile i køleskabet nogle dage) så ryger bundene i fryseren. Ellers kan de godt gå hen og blive lidt tørre. Har du bedre tid i weekenden, kan du sagtens bage bundene der, og lægge dem i fryseren.

Torsdag:

Jeg sørger for at få handlet de sidste ting ind til kagefyldet. Jeg kan godt lide at bruge råvarer som er så friske som muligt.

Fredag morgen/formiddag:

Fyldet gøres klar. Her skal jeg gøre opmærksom på at der er flere typer af kagefyld. I denne kage bruger jeg 2 slags fyld, som kan laves klar på forhånd og så piskes op inden det skal fyldes i kagen. Chokoladecreme og hindbærmousse/skum. Det vil sige, at chokoladen smeltes i fløde, køles ned og sættes på køl. Jeg tager hindbær op af fryseren, giver dem et let opkog, moser dem og smager dem til med sukker og vanilje. Når hindbærmosen er kølet en smule sættes denne også på køl. Jeg tager mine bunde op af fryseren i dag også. Et alternativ til kagefyld kan være fyld som skal fyldes i kagen så snart den er lavet. Den hindbærmousse som jeg bruger mest i dag, skal netop i kagen med det samme. Så læg opskriften igennem først, så du ikke står med en færdig mousse, men ikke har kagen klar til at fylde den i.

Fredag eftermiddag:

Hvis jeg ikke har bagt mine bunde enkeltvis, deler jeg nu kagen i det antal bunde som jeg skal bruge. Smørcremen gøres klar med smør, som jeg har taget op en halv times tid før, og fyldes på en sprøjtepose. Jeg pisker chokoladecremen op og fylder den på en engangs sprøjtepose. Flødeskummet til hindbærmoussen piskes op og hindbær vendes forsigtigt i. Den færdige hindbærmousse fyldes på en engangs sprøjtepose. Jeg fylder kagen med en bagering omkring (se her hvordan) og stiller kagen på køl.

Fredag aften:

Jeg smører kagen op med smørcreme. Jeg gør det gerne af et par gange, med 10 minutters mellemrum. Så får kagen en rigtig fin form, og smørcremen bliver hård når den kommer på køl. Det giver et flot skarpt resultat når fondanten kommer på.
I nogle tilfælde har kagen godt af at stå i bageringen til dagen efter, så fyldet kan sætte sig rigtigt, og ikke “buler” ud når kagen er færdig. Men med denne smørcreme, som jeg bruger nu, synes jeg ikke at det er nødvendigt. Jeg laver altid en dam af smørcreme rundt i kanten på bunden, inden fyldet kommer på. Med den mængde smør som denne smørcreme indeholder, bliver det meget stift. Hvilket gør kagen meget “robust”, så fyldet ikke “mases” ud når man ligger flere bunde på.

Note: Jeg er gået væk fra det her med en dam af smørcreme på mine kager. Jeg synes dog at det er en god måde at starte på, når man er ny i denne kageverden. Men kig i mit indlæg til kager med kagering. Der kan du se hvordan jeg gør det i dag.

Lørdag morgen:

Jeg betrækker kagen med fondant og stiller den på køl igen. Nu har jeg så hele lørdagen til at pynte kagen færdig i.

68 Comments on Min tidsplan når jeg laver en kage

 1. Hej Charlotte
  Tak for roserne om min side og tak for alle dine spørgsmål.
  Jeg har desværre ikke en opskrift på rutebilsmousse og jeg har heller ikke prøvet at lave den selv. Men er det ikke “bare” flødeskum rørt op med knuste rutebiler? Det tror jeg faktisk at det er. Så det skulle være ligetid.
  Mudcake brownie er ikke det samme, men begge lækre og kan sagtens begge bruges. Hvis du bruger en brownie, så bare del den op i flere bunde, så hver enkelt bund ikke bliver for tung. En mudcake er en meget konfektagtig kage, og “krummen” i kagen er bare anderledes end en brownie. Hvis du har en god opskrift på brownie som du allerede kender, så ville jeg vælge at bruge den.
  Hvis du sørger for at bundene ikke er alt for tykke, ødelægger du ikke kagen når du skærer i den. Derudover vil jeg tro at fyldet vil gøre kagebundene let fugtige, så kniven “glider” nemmere igennem kagen. 🙂
  Held og lykke med projektet 🙂

 2. Hej Annette
  Jeg skal lave dåbskager og suger inspiration fra din side af. Men. Jeg skal lave en lagkage med rutebilsmousse og lyse bunde som skal overtrækkes med marcipan. Har du en opskrift på rutebilsmousse (jeg kan nemlig ikke finde en herinde, måske jeg er dum til at lede…). Derudover, skal jeg lave en med mørke bunde, chokolademousse og hindbærmousse og min plan var egentlig at bruge brownie bunde da jeg har en lækker opskrift herpå, men din mudcake – er den noget a´la brownie bund? Min bekymring går på om moussen kan holde formen med brownie bunde da de jo er lidt tunge i det – denne kage skal også dækkes med marcipan. Og vil kagen ikke blive ødelagt når man skære i den, når en brownie jo ikke er så blød som almindelige lagkagebunde…?
  Mvh Charlotte

 3. Hej Stine
  Til at starte med skal det lufttørre, så det skal ikke pakkes for meget ind. Men samtidig er det også let modtageligt for de små støvpartikler der godt kan hvirvle rundt i luften, i hvert fald herhjemme hos mig;). Så jeg lægger det gerne i en frysepose eller lign., men uden at lukke posen til. Så lader jeg det tørre til det er helt hårdt. Og herefter lukker jeg posen lidt til. 🙂

 4. Hej Annette.

  Når du har lavet pynten i fondant en uge i forvejen, hvordan opbevarer du det så, ind til det skal bruges..?

  Hilsen Stine

 5. Hej Louise
  Jeg tror godt selv at jeg ville “turde” starte om onsdagen som du skriver. Men jeg ville virkelig sørge for at bruge de mest friske varer jeg kan finde. Her tænker jeg nok mest sådan noget som fløde og æg, hvis der er æg i fyldet. Kagebunden er jo bagt, så det sker der nok ikke så meget ved. Men helt sikkert de mest friske råvarer til fyldet 🙂

 6. Hvor længe kan en kage tåle at være samlet? Skal lave bryllupskage til om lørdagen men skal aflevere den ved feststedet fredag. Kan den tåle at blive samlet med mousse onsdag aften og beklædt med fondant torsdag. Stabler den fredag og sætter pynt på.

 7. Hej Cathrine
  Jeg har desværre ikke erfaring med at pynte med spiselige blomster, prøv at Google dig til et svar:)
  Hvis du skal sprøjte blomster ville jeg vælge en frosting, da det er det bedste til at holde formen. Hvis du mener fx roser på en kage kan du også bruge flødeskum eller en marengs. 🙂

 8. Hej. Kan man pynte kagen med friske spiselige blomster dagen i forvejen? Har du nogen gode forslag til mousser/cremer der egner dig til at opdprøjte med tyl så det ligner lidt blomster? Vh Cathrine

 9. Hej Mette
  Altid i køleskabet da jeg har flødefyld i mine kager:). Men jeg dækker den ikke til, for så vil fondanten bare svede. Man skal så selvfølgelig nok undgå at have mad der dufter kraftigt i køleskabet lige den dag;)

 10. Når du kommer fondant på om lørdagen hvordan opbevare du den så til søndag ?

 11. Hej Annette.
  Ville jeg godt kunne følge din tidsplan, hvis det er købebunde jeg bruger?

  Mvh
  Line

 12. Hej Anna
  Hmm, det har jeg endnu ikke fået kastet mig ud i selv at prøve. Men jeg tror at jeg ville lave pynten i god tid og pakke ned. Så kan du hurtigt pynte inden servering. 😊🌸

 13. Kære Annette

  Jeg vil gerne lave en kage, der kun er overtrukket med mousse, men vil også gerne pynte med marcipanblomster. Hvor længe i forvejen kan jeg pynte uden at moussen ødelægger marcipanen?

  På forhånd tak 🙂

  Anna

 14. Hej Cecilie
  Det lyder som et spændende kageprojekt:)
  Når du spørger om det vil ødelægge moussen, så handler det om konsistens. Smagsmæssigt tror jeg ikke at det vil have konsekvenser. Men i forhold til konsistensen er det ikke en god ide at “rode op i” en mousse der har fået lov til at sætte sig. Jeg ved simpel hen ikke hvordan den vil reagere. Om den så vil blive mere flydende i det. Det kan også være at det ingen konsekvenser har, det tør jeg ikke svare på. Jeg vil heller ikke anbefale at smøre en kage op der kun sætter sig en halv time. Jeg kan tydeligt mærke forskel på opsmøringen af en kage, der ikke har stået så længe, i forhold til en der har stået natten over. Den vil være meget ustabil og “blævrende”. Hvad med at samle kagen den dag du laver mousserne? Det er mange dage i forvejen, men hvis du sørger for at bruge friske råvarer og holde kagen på køl hele tiden, så burde det kunne gå. Hvis du gør det, får kagen lov til at stå og sætte sig ordentligt og du skal ikke hen og ødelægge mousserne efter at de har sat sig. Jeg håber at det var et svar, som du kunne bruge:)

 15. Hej Anette 🙂
  Jeg skal lave et par kager til en babyshower. Det holdes om lørdagen, men har ikke mulighed for at lave noget fredag og jeg skal lave det meste et andet sted, da min ovn er død 🤔😅
  Men min plan ville være at bage bundene i starten af ugen og fryse dem, det vil være almindelige vanilje bunde. Onsdag ville jeg lave moussen og lade dem sætte sig i skålene, en hvid chokolade mousse og en kiwi mousse, og så torsdag samle kagen og lade den stå lidt (måske en halv time) og så smøre den op med smør creme. Men.ville det ødelægge mousserne? Jeg laver pynten.i for vejen og overrækker med fondant og pynter lørdag morgen.

 16. Hej Kathrine
  Tak for de meget søde ord om min side, jeg elsker at få feedback på det jeg laver:)
  Jeg har ikke arbejdet med marcipan selv før, men jeg tænker at en opsmøring med smørcreme eller ganache, vil give et glat og jævnt resultat. Det skjuler fx krummer og ujævnheder i din kage, som marcipanen nok vil afsløre, hvis du lægger den direkte på.
  Jeg tror sagtens at du kan lave marcipan pynt nogle dage før. Jeg ville lade det tørre lidt op, måske nok helt op. Og derefter opbevare det i en bøtte eller en frostpose.
  Jeg plejer gerne at overtrække mine kager dagen før de skal serveres. Det giver mig en hel dag til at pynte den i.
  Jeg håber at du kan bruge mine svar og ellers er du velkommen tilbage:)

 17. Hej Anette
  Først tak for en fed side bruger dine tips og triks ret meget 😉
  Jeg skal til april lave en kage som skal overrækkes med Marcipan.
  Mine spørgsmål er så:
  1: skal jeg smøre kagen op inden jeg overtrukket den og i såfald med hvad?
  2: kan jeg lave marcipan pynt nogle dage før det bruges hvis ja hvordan skal de opbevares?
  3: hvor længe før servering kan jeg overrække kagen?
  Håber du kan hjælpe mig
  Mvh Kathrine

 18. Hej Annette
  Kan man godt glaze en kage dagen før den skal servere, eller vil den miste noget af sin blankhed ? 🙂
  Mvh Maria

 19. Hej Anette

  Hvor lang tid inden servering skal kagen tages ud af køleskabet?

  Mvh Emma

 20. Hej Marie
  Øv, jeg ser først dine spørgsmål i dag. Jeg håber at du kastede dig ud i det😊. Chokolade creme kan du godt lave før du fylder kagen, hvis den skal piskes op. Men en mousse ville jeg fylde i kagen med det samme, så du ikke ødelægger konsistensen. Så sætter den sig i kagen og du skal ikke hen og have fat i den igen😊

 21. Hej Annette.
  Jeg har haft stor glæde af dine opskrifter og gode råd, så tak for det 🙂
  Jeg vil lige høre dig, om du synes min tidsplan går:
  Jeg skal lave en kage med mudcakebunde limemousse og chokoladecreme, som skal spises nu på søndag.
  Jeg har bagt bundene, søde er klar.
  Kan jeg godt lave limemousse og chokoladecreme torsdag aften, så de kan stå på køl natten over?
  Samle kagen fredag formiddag. (Jeg har ikke tid om eftermiddagen/aftenen) Lørdag vil jeg så smøre op om formiddagen, overtrække og og pynte om eftermiddagen. Går der for lang tid fra mousserne bliver lavet til de skal spises søndag..?
  Håber at du ser min besked i tide! Hvis ikke, så kaster jeg mig bare ud i projektet og håber på det bedste 😉

 22. Hej Mette
  Ja jeg kan godt se at du er temmelig udfordret. Altså det med kondens og en våd kage oplever jeg mest om sommeren hvor det er varmt. Jeg har altid mine kager stående i køleskabet, da det netop er fyld med mælk eller fløde. Har du overvejet at lave en prøvekage? og se hvordan det går. Du kan jo bare lave en lille en. Når jeg skal bruge en kage om lørdagen, så går jeg i gang med fyldet om torsdagen. Så står kagen og sætter sig til fredag hvor jeg betrækker og pynter. Jeg ville personligt ikke gå i gang tidligere end 2 dage. Sørg for at sætte kagen øverst i køleskabet, der er ikke helt så koldt som i bunden. Jeg har også læst om nogen der putter kagen i en kasse, men om det gør en forskel ved jeg faktisk ikke. Skriv endelig igen, hvis det ikke var svar nok:)

 23. Hej Nanna
  Jeg pakker ikke mine kager ind når jeg har smurt dem op. Man kunne godt vikle lidt film om den, inden den ryger på køl. Det er op til dig.
  Jeg tager gerne kagen ud lidt før der skal fondant på, da smørcremen er ret hård (afhængig af opskriften), og så er det svært at glatte fondanten ud pænt, hvis smørcremen nedenunder er stenhård.
  Jeg opbevarer mine kager på køl, der er jo fløde i, så der har de det bedst:)
  Det lyder mærkeligt med din oplevelse med klistret fondant og luftbobler. Min fondant bliver kun klistret hvis det er varmt udenfor eller i det rum jeg laver kagen. Og luftboblerne kommer hvis man ikke får lagt fondanten jævnt og uden for mange lufthuller under. Det kan fjernes med en lille nål.
  Jeg håber at det lykkedes for dig at lave en fin bryllypskage:)

 24. Hej Annette!

  Jeg har tænkt mig at følge dine opskrifter, når nu jeg skal lave nogen kager til en 30 års fødselsdag (først i 2018, så jeg er i god tid!)

  Jeg har nogen spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med!

  Jeg vil lave lagkagebundende i god god tid, og så fryse dem ned.
  Det jeg så vil gøre er at bruge dr oetkers kagemousser (Det må gerne være lidt nemt for mig), og så smørcreme som du foreslår!

  Jeg vil så have fondant rundt om alle kagerne!

  Det som jeg har mange problemer med – og jeg kan se at alle har forskellige foreslag:

  Jeg skal gerne lave denne kage så langt før tid som muligt – kagen skal bruges en lørdag og jeg vil gerne have den færdig om torsdagen – så den skal stå til lørdag.

  Det jeg kan læse mig frem til er at man kan godt overtrække kagen med fondant dagene inden. Nogen foreslår at man stiller den på køl – men at der så er alle mulige problemer med kondens som ødelægger fondanten! Jeg tænker derfor at for at være på den sikre side, så vil jeg ikke stille min kage på køl.
  Og hvis man ikke gør det, så skal man ikke lave kage med produkter som fordærver (såsom mælk osv). – De fleste mousser skal laves på mælk – så nu har jeg problemet!

  Hvad ville du gøre? Jeg vil bruge vanilje bunde, kagemousse (skal laves med mælk), din smørcreme og så fondant – laves Torsdag, skal bruges lørdag.
  Er køleskabet vejen jeg skal gå? Jeg er virkelig bange for at lave kagen og den så bliver ødelagt.

 25. Hej Cecilia
  Jeg beklager virkelig at jeg ikke har set din besked, men jeg har ikke mulighed for at tjekke kommentarer hver dag.
  Mousserne sætter sig ret hurtigt, så jeg håber at I kastede jer ud i projektet😊

 26. Hej Anette

  Tak for en god vejledning.

  Jeg håber, at du kan hjælpe mig med et par spørgsmål.

  1. Hvordan skal kagen opbevares (indpakket eller ej, og med hvad) efter der er kommet smørcreme på? Planen er, at putte smørcreme på torsdag aften, fondant på fredag aften og servering lørdag formiddag.

  2. Skal kagen med smørcreme komme direkte fra køleskabet når fondanten lægges på?

  3. Hvordan skal kagen med fondant opbevares?

  Jeg har lavet en prøvekage og oplevede, at fondanten blev helt svedig, klistret og med luftbobler allerede 5 min efter jeg havde lagt den over kagen med smørcreme. Kagen havde stået et døgn i køleskabet og kom direkte fra køleskab inden fondantbeklædning, som du havde anbefalet i en tidligere kommentar.

  Jeg håber meget på at høre fra dig, da jeg skal bage den lille bryllupskage til min brors bryllup i næste uge.

  På forhånd tak
  Nanna

 27. Hejsa. Vi er nogle stykker, der skal lave en kage til i morgen eftermiddag, men selve kagen er nødt til at være færdig i morgen tidlig… Vi har tænkt os at lave to mousser, en chokolade og en hindbær. Derefter skal kagen overtrækkes med fondant og pyntes (vi kan godt pynte i morgen eftermiddag). Mit spørgsmål er så: Kan mousserne godt nå at sætte sig, samt at vi betrækker kagen inden i morgen tidlig, hvis vi starter nu?

  Håber du kan hjælpe os 😉

 28. Hej Stine
  Ja så ville jeg nok skære en dag af. Altså på første dag lave fyld og fylde kagen, lade den sætte sig natten over. Og næste dag smør op og pynte med flydende ganache. Jeg ville sikre mig at fyldet kan holde til at “stå selv”. Så det ikke flyder ud, nu der ikke er fondant til at holde det inde.:)

 29. Hej Anette
  Hvordan ville din tidsplan se ud, hvis jeg ikke skal bruge fondant, men vil smøre den op og lade chokolade ganache løbe ned ad siderne?
  Vh. Stine

 30. Hej Nhi
  Mange tak for alle dine spørgsmål, som jeg vil prøve at besvare så godt som jeg kan:)
  Jo mine mousser er også flydende når jeg fylder dem på kagen. Men kanten af smørcreme og den kagering som jeg støber kagen op indeni, forhindrer at noget løber ud. Herefter kommer den på køl i minimum et halvt døgn for at mousserne kan sætte sig. Så her svarer jeg egentlig også på nr. 2 spørgsmål. For jeg ville ikke smøre kagen op alt for tidligt. Kanten af smørcreme vil nok blive hård nok efter nogle timer til at den kan holde. Men jeg ville være bange for at kagen står og “gir sig” når jeg smører den op, hvis fyldet ikke har fået sat sig ordentligt. Du ved lidt som en budding, hvis du kan forstille dig det. Og så kan den måske blive skæv. Jeg har ikke prøvet det, så jeg ved ikke om det ville ske.
  Det er et godt spørgsmål om størrelsen på kagen har noget at sige, men jeg tror at jeg ville lade den stå i det halve døgn og sætte sig, for en sikkerheds skyld. En større kage er nok lidt mere skrøbelig tænker jeg:)
  Jeg kender udemærket godt det med at fondanten bliver klistret hurtigt. Sørg for at holde kagen kold til lige inden du lægger fondanten over. Vær hurtig med din smoother, og vent med at skære fondanten til i kanten, bare sørg for at den holder tæt til kagen og skær så der er et par cm at skære til senere. Og så på køl igen. Det er mit eneste råd omkring det, medmindre du har et store kølerum;).

 31. Halløj Karina Sabine
  Jeg beklager mit meget sene svar. Jeg oplever faktisk sjældent at min chokoladecreme ikke bliver fast nok. Men de gange det er sket har jeg måtte lave en ny portion og så bruge lidt mere husblas. Det kommer helt an på opskriften. Jeg tror sagtens at man kan putte marmelade i fløde og piske det op sammen, jeg har en opskrift hvor jeg gør det samme med nutella. Det er dejlig nemt:)

 32. Hej Annette.
  Der kommer lige en del spørgsmål her, så bær over med mig 🙂

  1) Når du fylder kagen lige efter, at du har lavet den, er den så ikke for flydende? Skal den ikke lige stivne en smule inden kagen fyldes med mousse eller gør det ikke grundet smørdammen? Jeg synes, at mine mousse, især hindbærmousser bliver ret så flydende.
  2) Jeg plejer at lave min smør creme med palmin i, for så føler jeg, at den stivner meget bedre og smager ikke for meget af smør, som jeg ikke bryder mig om. Men kan den allerede smøres op samme aften, som jeg har lagt den sammen? Det er måske smørcremsdammen, der stivner nok til, at det ikke hele ikke vælter ud?
  3) Et bispørgsmål til ovenstående. Gør det nogen forskel, om kagen er stor og forhold til om indholder stivner nok til, at man kan smøre den op?
  4) Når jeg tager kagen ud for at betrække den, så bliver den våd pga. temperaturforskellen og så føler jeg, at fondanten klister for meget og for hurtigt fast til, at jeg kan nå at få fondanten pænt på og ved hjælp af en kagesmoother. Nogen tips?

  Jeg ser frem til nogle gode svar og du må endelig sige til, hvis mine spørgsmål er volapyk 😉

  Hilsen Nhi

 33. Mega fed blog✌
  Jeg skal lave kage til søndag og har Idag(onsdag) bagt bundene og smeltet chokolade i fløde.
  Jeg har indimellem haft problemer med jeg ikke synes det bliver fast nok.
  Så jeg plejer lægge 1 lag musse torsdag og andet fredag(pisker fløde og vender cremet marmelade færdig lavet i), opsmøres lørdag og pynte.
  Har set et sted man skulle kunne vende marmelade i fløden inden det piskes 🤔 hvad tænker du om det?
  Lyder min fremgangs måde ok?

  Knus og god solskinsdag til dig

 34. Hej Malene
  Altså jeg tænker at jeg ville aflevere kagen når den er klar, altså dagen før. For så snart en kage er afleveret, så kan jeg personligt først slappe af. Og hvis det så er min egen bryllupskage, ville det da være fedt at kunne krydse det af listen allerede dagen før brylluppet:)

 35. Hvis man nu selv vil lave sin egen bryllups kage og festen skal holdes 30 min væk hvornår ville du så aflevere kagen hvis det er færdig dagen før..

 36. Hej Line
  Nej det gør jeg faktisk ikke, de får bare lov til at stå. Men jeg sørger som regel også for ikke at have noget andet i køleskabet som evt. ville kunne afgive lugt eller smag:). Og det samme gælder faktisk når de er smurt op med smørcreme. Medmindre de skal stå længe (et halvt døgn). Så kan jeg godt finde på at komme lidt film over.:)

 37. …og hov, glemte også lige at spørge; og bliver de pakket ind inden de kommer på køl, når de kun er opsmurt i smørcreme? TAK

 38. Hej,
  Tak for skøn blog!
  Ville bare spørge dig om hvorvidt du “pakker” dine kager ind i noget, når de står i køleskabet? Stanion/ film.ect. (altså når de har fået fondant på)
  mvh.
  Line

 39. Har Sara
  Ja det kan du sagtens. Men det kræver selvfølgelig at du ikke har noget i køleskabet som har en meget stærk dunst;). Og så ville jeg også pakke kagen ind i noget film eller sølvpapir. Hvis det er roser du vil sprøjte på i smørcreme, så vent med at pakke kagen ind til smørcremen er blevet hård. Det bliver den ret hurtigt af at stå på køl. Når først den er blevet hård, skulle den ikke tage skade, hvis du er uheldig, når du pakker den ind i film eller sølvpapir.:)

 40. Hej 🙂 lækker blog for det første! Jeg skal lave en kage med chokolademousse og hindbærmousse i chokoladebunde, Men jeg skal ikke have fondant på. I stedet skal der smørcreme på lavet som blomster.
  Spørgsmålet er kan jeg godt lave den færdig lørdag formiddag og sætte på køl uden at den mister smage. Og smager af køleskab, jeg skal bruge den om søndagen ved eftermiddagstid.

  Hilsen Sara

 41. Hej Mathilde
  Undskyld mit alt for sene svar. Jeg håber at du bare kastede dig ud i at prøve. Men til en anden gang så ville jeg ikke være bange for at gå igang med en kage, 2 dage før den skal serveres. Bare den holdes på køl:)

 42. Hej Mette
  Det tænker jeg at du sagtens kan lave dagen før. Dog har jeg aldrig selv arbejdet med marcipan, så tips omkring våd marcipan ved jeg desværre slet ikke noget om.

 43. Hej Anette. Jeg vil gerne lave min egen bryllupskage med marcipan overtræk. Det kræver dog at jeg kan lave hele kagen færdig fredag, da jeg jo af gode grunde ikke har tid lørdag. Kan man godt det og hvordan undgår man at marcipanen bliver våd?

 44. Hej.
  Jeg skal lave en lagkage til en stor fødselsdag på lørdag. Den skal bruges lørdag middag. Kan jeg godt fylde kagen med mit chokolade mousse og hindbær vendt i flødeskum i dag torsdag? Jeg skal nemlig arbejde fredag fra 15-23 så har ikke meget tid der.

 45. Hej Marianne
  Når mine kager er helt færdige ryger de faktisk bare på køl uden noget over. Har det været kager til andre, hvor jeg måske har været lidt nervøs over, om der skulle ske noget, har jeg smidt lidt sølvpapir over. Men ikke tæt så det rør ved kagen. Det er selvfølgelig helt afhængig af hvad man ellers har i køleskabet, her tænker jeg om der kan være noget som kagen kan tage smag fra.
  Tak for rosen, jeg er glad for at du kan bruge bloggen:)

 46. Hej, jeg tænkte på, når kagen er helt færdig pyntet hvordan du så dækker den ned når den skal i køleskabet til dagen efter 🙂
  Mvh Marianne, og tak for en god forklaring og skøn blog 🙂

 47. Hej Ann
  Ja mit svar kommer nok noget for sent, men jeg svarer lige alligevel. Jeg plejer selv at lave kagerne et par dage i forvejen, så jeg tænker ikke at den 3. dag i dit tilfælde vil nok kunne gå:)

 48. Hej Annette.
  Jeg skal lave en studenterkage til min lillesøsters studentergilde på fredag (mandag i dag). Problemet er bare at jeg ikke er hjemme hele dagen onsdag, ikke før om aftenen i hvert fald.
  Kan jeg godt lave fyld, fylde kagen og sætte den på køl i morgen (tirsdag), så smører den op onsdag aften og så betrække og pynte den med fondant torsdag, uden at kagen og fyldet bliver dårlig af det? Der skal chokolademousse og jordbærmousse med friske jordbær stykker i kagen.

  Håber det giver mening. 🙂

 49. Hej Lisa
  Altså det tænker jeg at du sagtens kan. Jeg gør gerne fyldet klar allerede fredag og fylder lørdag, så om du fylder den fredag eller lørdag tænker jeg altså ikke har den store betydning. Bare den står på køl tror jeg altså sagtens at det kan gå:)

 50. Hej Annette.
  Håber du når at se mit spørgsmål.
  Jeg skal lave en kage til søndag og plejer at lave den færdig dagen før (som jeg her kan se du også gør) MEN jeg er ikke hjemme lørdag og tænker så om jeg kan lave det HELE fredag, også overtrække og pynte, og så stadig have en god kage søndag?
  Mvh Lisa

 51. Hej Marianne
  Personligt tror jeg ikke at det bliver en kage du er tilfreds med hvis du laver den færdig allerede onsdag. Selvom du ikke bruger fløde i fyldet, vil kagebundene nok blive noget tørre. Et alternativ er at lave kagen færdig onsdag, og smide den i fryseren. Men her stopper min erfaring, for jeg har aldrig prøvet at fryse en helt færdigpyntet kage. Det er dog nok noget du kan finde noget om på Google, for jeg har da læst om andre der har gjort det med succes:).
  God fornøjelse med projektet:)

 52. Hej, jeg skal aflevere en kage næste søndag med fondant. Men mit store problem er at jeg skal rejse onsdag. Så går og tænker hvordan jeg skal klare denne kage. Den skal spises søndag. Så tror du at det ville kunne lade sig gøre at lave den færdig onsdag og at den stadigvæk er god søndag. Har også tænkt at det skulle så nok ikke være krem eller musse som indeholder fløde.

 53. Hej Helene
  Ja indimellem er jeg lige forbi bloggen hver dag, og har mulighed for at svare hurtigt;).
  Du kan sagtens lave en ganache dagen før, men den vil begynde at sætte sig så snart den bliver nedkølet. Det vil sige at du så dagen efter skal varme den igen, for at gøre den smørbar. Men hvis du har en mikroovn og ikke er bange for at prøve dig frem, så var det da en mulighed. Med hensyn til at smøre kagen op, så vil jeg sige at tidspunktet er afhængig af hvornår du har fyldt din kage. Fyldet skal gerne have lov til at sætte sig 1/2 halvt døgns tid hvis det er muligt. Begynder man at tage kageringen af en kage hvor fyldet ikke har fået lov at stå længe nok, kan det gå helt galt. Så hvornår du smører kagen op kommer til an på fyldet. Men det kan sagtens være dagen inden og også sagtens samme dag den skal serveres:)

 54. Dejligt du er hurtig med svarene. Jeg har også en kagering, men kan man fx lave ganache dagen før og gemme den og så smøre kagen op eller er det bedre at smøre kagen op dagen før den skal spises og i så fald hvordan dækker man så af?

 55. Hej Helene
  Når jeg samler min kage, bruger jeg jo den her ring rundt om kagen, det vil sige, at det kun er toppen der skal dækkes, og ja der kan du bruge både sølvpapir og film:)

 56. Tak det prøver jeg. Hvis man samler kagen dagen før, hvordan dækker man den så i køleskabet? Med film eller hvad?

 57. Hej Helene
  Nej så behøver du ikke smørcreme, hverken i kanten eller til opsmøring. Og dog, du skal nok finde på noget der kan få de der vaffelrør til at hæfte fast på kagen. Men der kan man nok også bruge andre ting, hvis du ikke er vild med smørcreme. Fx. en ganache af fløde og chokolade:)

 58. Jeg skal lave en kage med mudcake bund, hindbærmousse, cake boss bund, Toblerone creme, bær på toppen og vaffelrør hele vejen rundt. Er det så nødvendigt med smørcreme dam og opsmøring med creme når der ikke skal fondant på? Vil helst ikke have smørcremesmagen med.
  Har lavet bundene og det ser lovende ud 🙂

 59. Hej Mai
  Det ved jeg desværre ikke, da jeg endnu ikke har prøvet at bruge palmin smørcreme. Men jeg har da forstået på andre, at du kan købe det i mange supermarkeder, så det lyder da helt utroligt, at du ikke kan finde det:(.

 60. Hej!

  Kan man bruge kokosolie i stedet for fedt/palmin?? Kan ikke opdrive palmin nogen steder 🙁

 61. Hej Anita:)
  Ja sagtens:). Jeg betrækker som regel mine kager 1 dag før de skal serveres og det er der ingen problemer i:)

 62. Kan en kage holde sig pæn, hvis den bliver betrukket med fondant og pyntet fx onsdag og først serveret torsdag aften?

 63. Super godt beskrevet det hele,nemt at arbejde efter. Tak for dine gode råd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *