Hindbærmousse med husblas

Jeg har en lækker opskrift på hindbærmousse, som du kan bruge som fyld i en kage, eller støbe den, som på billedet herover. Den eneste forskel er 1 enkelt blad husblas.

Søger du en lækker opskrift på hindbærmousse? Så er du kommet til den rigtige side. Faktisk kan du bruge denne opskrift på frugtmousse med lige de frugter som du har lyst til.

Ingredienser til hindbærmousse (Se billedet for mængde, kagen er ca. 20 cm i diameter)

100-150 g hindbær (friske eller frosne)
3 blade husblas (skal du bruge den som fyld i en kage er 2 blade nok)
70 g sukker
4 past. æggeblommer
2 1/2 dl piskefløde

Kage mousse opskrifter - Annetteskager

Fremgangsmåde

 • Læg de 3 blade husblas i koldt vand i et kvarter til 20 minutter.
 • Blend eller hak dine hindbær til en puré og hæld det i en gryde sammen med husblas.
 • Varm det langsomt op og rør lidt undervejs så husblassen smelter.
 • Tag det af varmen når det så småt begynder at boble. Køl det af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)
 • Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt.
 • Pisk fløden til en let flødeskum.
 • Vend æggesnapsen i din lune hindbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok.
 • Vend herefter blandingen i den lette flødeskum.

Hindbærmoussen er klar til brug med det samme. Hæld hindbærmoussen på kagen, og lad den stå og sætte sig i køleskabet.

Lagkage med hindbærmousseHerover har jeg brugt min hjemmelavet mousse til lagkage. Uanset hvordan du bruger den, er den dejlig frisk og syrlig.

Er du til syrlige mousser kan jeg også anbefale min solbærmousse.

En anden måde at bruge denne hjemmelavet hindbær mousse, er denne chokoladekage med mousse på toppen. Den er lækker og kræver ikke så meget tid.

Chokoladekage med mousse i midten

Print Friendly, PDF & Email

84 comments on “Hindbærmousse”

 1. Hej. Jeg skal lave en stor kage og tænker bruge den her opskrift. Men kagen skal være firkantet 35 cm * 35 cm, og jeg tænker der skal være en 1,5-2 cm fyld i. Har du nogen ide om hvor mange gange jeg skal gange din opskrift? Jeg tænker umiddelbart 3-4 gange.
  Tak for en god blog! Det er super med gennemprøvet opskrifter, man kan stole på
  Vh, Kesia

  • Hej Kesia
   Jeg er super glad for at du kan bruge bloggen og opskrifterne til noget:). Jeg har selv lige lavet en stor kage der hed 25×25 cm. Der lavede jeg dobbelt op af denne portion og det gave et fint lag. Så jeg tænker at hvis du ganger opskriften med 3 burde det være rigeligt:)

 2. Hej Annette.

  Jeg vil bruge din mousse til et lag i en lagkage. Du skriver den er lige til at bruge, men skal stå i køleskab og sætte sig bagefter. Hvis den skal overtrækkes v´med fondant, skal den så laves dagen i forvejen.

  Den skal spises lørdag. overtrækkes fredag – skal jeg så lave den torsdag??

  Pft. Henriette

  • Hej Henriette
   Moussen SKAL ikke stå, den kan sagtens spises med det samme. Men hvis man bruger moussen i en lagkage har den dog godt af at stå, især hvis kagen skal betrækkes med fondant. Det er for at gøre kagen stabil, så den ikke står og “rokker” frem og tilbage når du betrækker den. Jeg plejer gerne at lade mine kager stå minimum et halvt døgn og sætte sig, inden jeg betrækker. Jeg håber at det var svar nok:). Og ellers skriver du bare igen:)

 3. Kære Annette
  Tak for dine fantastiske indlæg.
  Jeg skal lave en kage overtrukket med fondant med hindbærmousse som fyld til på lørdag, men jeg er nødt til at lave den færdig fredag aften, da den bliver afhentet formiddag lørdag.
  Når du laver dine fondant kager med hindbærmousse, sætter du så den færdige og dekorerede fondant kage på køl, eller kan moussen godt klare natten et køligt sted?
  Mvh Kristina

  • Hej Kristina
   Jeg er glad for at du kan bruge mine indlæg til noget:). Jeg vil til hver en tid sætte en kage med mousse i køleskabet. Om den kan nøjes med at stå køligt ved jeg desværre ikke. Jeg tænker at det kommer an på hvor køligt du mener? Altså hvad temperaturen er. Søg evt. på google omkring opbevaring af kager med flødefyld, der må være noget omkring det:)

 4. Hej Annette
  Jeg skal lave en firkantet lagkage 40×25.
  Ganger jeg din opskrift med 3, giver det så ét eller to lag mousse?

  • Halløjsa:)
   Det var en stor kage du skal lave:). Hvis du ganger med 3 vil jeg skyde på at der er til et lag mousse + lidt ekstra. Skal du kun have denne mousse i din kage så ville jeg nok gange med 4 som minimum. Men det kan godt være lidt svært at vurdere. Alternativt kan du lave lidt mere, og så fryse resten ned:)

 5. hej Annette.
  jeg skal lave en lagkage overtrukket med fondant til et bryllup,
  jeg ville bare lige høre om jeg skal lave dobbelt portion nu hvor at den skal deles i flere lag?
  mvh Ida

  • Hej Ida
   Det lyder som et spændende projekt:). Ja hvis du skal bruge mousse til mere end 1 enkelt lag så skal du gange opskriften op. Men hvor mange gange du skal gange den kommer helt an på størrelse af kagen, og hvor mange lag der skal være mousse til:)

 6. Hej. Jeg har brugt flere af dine opskrifter og ender ofte her 🙂

  Nu har jeg imidlertid et spørgsmål: jeg skal bruge moussen til det ene lag, i to kager (slot kage). Jeg overvejer at bruge 3 blade husblas, for at være sikker på at moussen ikke “buler” ud.

  Men jeg vil gerne lige høre din mening om det? 🙂

  Kram Maja

  • Hej Maja
   Jeg er da glad for, at du kan bruge opskrifterne her på bloggen:).
   Med hensyn til moussen og det med at bule ud, så er min erfaring at man bare skal arbejde lidt hurtigt. Med det mener jeg, at når du først har taget den fyldte kage ud af formen, så få smurt den op med det samme. Mine kager begynder at bule hvis de har stået for længe ude i stuetemperatur inden jeg begynder at smøre op. Men det afhænger helt af fremgangsmåden på selve kagen. Hvis du vælger at lave en dam af smørcreme rundt i kanten af hver bund (denne dam holder fyldet inde i kagen) så skal du ikke være nervøs for noget. Men hvis du bare fylder kagen helt ud til kanten, så vil den begynde at blive lidt blød når den har stået lidt uden for formen.
   Men som svar til dit egentlige spørgsmål, så jo du kan sagtens bruge 3 istedet for 2, jeg ved dog ikke om det har den store effekt i forhold til at forhindre buler;).

 7. Hej Annette.
  tusind tak for svar kagen skal være på størrelse med en springform i størrelse 22 cm i diameter

  • Hej Ida
   Hvis kagen er 22 cm vil jeg mene at opskriften kan klare 2 lag af moussen. Jeg håber at jeg har forstået dit spørgsmål rigtigt, og ellers må du endelig spørge igen:)

 8. Hej. Hvis man har forsøgt at lave hindbærmousse, men ikke synes den bliver stiv nok, kan man så tilføje ekstra husblas selvom den egentlig var “færdig”?
  Har læst noget med at man kan “smelte” husblas i mikroovnen og så vende det i den færdige creme?
  mvh Janni

  • Hej Jannie
   Det ved jeg desværre ikke rigtig noget om, det har jeg aldrig prøvet selv. Hvor lang tid har den fået lov til at stå og “sætte” sig?

   • jeg har lavet den dagen før, og har på nuværende tidspunkt stået i køleskabet natten over.. Jeg har brugt lidt flere hindbær end din opskrift siger, så måske derfor den var lidt flydende .. (men samtidig puttede jeg også et husblas mere i ..) Her til morgen virkede den allerede meget fast, så er slet ikke i tvivl om at den er klar til at komme i en kage i aften .. Så alt er endt godt, den skulle bare have god tid til at sætte sig..
    Og selvfølgelig smagte jeg på den i går – den smager himmelsk! tak for en dejlig nem og fantastisk opskrift..

 9. Hej Annette,
  Jeg skal i gang med at lavet en kage til min datters fødselsdag. Jeg bager bunde i dag, samler i morgen og betrækker på dagen. Men hvornår kan jeg lave moussen? Kan jeg godt lave det samme dag som bundene selvom jeg først samler dagen efter?

  • Hej Zelina
   Jeg ville vente med mousserne til du skal samle kagen. Når en mousse er lavet og får lov til at stå, vil den “sætte” sig, og det er uanset om det er inde i kagen eller i en skål i køleskabet. Hvis du så vælger at lave den lang tid før at den skal bruges, vil du “ødelægge” moussens konsistens og alt den luft der er pisket ind i vil forsvinde. Smagsmæssigt har det nok ikke noget at sige, men din mousse bliver nok ikke helt så fast igen.:)

 10. Super fin blog du har!
  Jeg skal lave en lagkage hvor jeg bruger din hindbærmousse til et lag og laver chokolademousse til det andet lag. Kagen skal spises imorgen, så kan jeg vel godt allerede lave den idag eller hvordan? Hvad jeg kan forstå på de ovenstående spørgsmål kan kagen godt tåle at stå natten over men ville lige være helt sikker??
  På forhånd tusind tak!

  • Hej Sophie
   Jeg har desværre lidt travlt med min uddannelse i øjeblikket, så jeg har ikke nået at se dit spørgsmål. Men ja du kan sagtens lave kagen dagen i forvejen:). Håber dit kageprojekt gik godt:)

 11. Kagen skal bruges på torsdag. Kan jeg bage den og putte moussen på idag og så fryse den? Evt smøre den op i dag også? Og så bare overtrække den torsdag morgen? På forhånd tak. 🙂

  • Hej Johanne
   Ja mit svar kommer noget sent kan jeg se, jeg håber at du fandt en løsning. Jeg har før hørt om andre der fryser kagerne med fyld, så det skulle være muligt:)

 12. Hej Annette.
  Jeg vil gerne bruge din mousse til fyld i en prinsessekjole, og vil derfor høre, om du ved hvor meget fmousse der bliver af en portion.
  Jeg skal gerne ende med knap tre liter mousse. Er det mon tre eller fire gange din opskrift?
  Mvh Trine

    • Så kommer lige afslutningen på historien:
     Vi beklædte en 3liters margretheskål med husholdningsfilm og marcipan skåret i trekanter, så det kunne ligne en kjole.
     I midten satte vi etkøkkenrullerør beklædt med film og derpå blev hældt 3x din hindbærmousse. Som låg lagde vi en chokoladekage bagt i en springorm, der Lie post i målet……
     Ind i køleskabet og så vente……. Det passede perfekt og dagen derpå ( efter lidt panik og to timer i fryseren da moussen ikke havde nået at stivne nok) kunne kagen vendes ud, Barbie sætte i og kagen pyntes med glasur, fondant tøj til
     Barbies overkrop, sukkerkugler mm.
     Ih det blev en fin prinsesse til vores 5-års datter.
     Så tak for inspiration
     Mvh Trine

     • Det lyder rigtig godt Trine at det var en succes. Jeg går også selv i panik hvis moussen ikke helt opfører sig som den skal, men skønt at I fandt en løsning på det:). Jeg er glad for at jeg kan inspirere:)

 13. Hej Annette ☺️
  Hvor ser den lækker ud den her kage.
  Jeg er ret ny i den her bage erdem og skal lige høre om den er meget kompliceret ag lave og hvad du ellers har brugt i den.
  Er det en mudcake som bund og hvad er det mellem bund og hindbærmousse.

  Vh line

  • Hej Line
   Jamen så velkommen i en fantastisk verden af søde sager;).
   Denne kage er faktisk ret simpel. Den består af en hindbær mousse som er støbt oven på en browniebund. Jeg har opskriften til hele kagen samt billeder samlet her.
   Det eneste der evt. kunne være noget omkring er brug af husblas, det er der mange der er virkelig nervøs for at bruge, da man kan ende ud med vingummier i kagen;). Men i denne mousse er der ikke risiko for det, da du skal smelte husblas i den varme hindbærpuré. Så jeg ville bare kaste mig ud i det hvis jeg var dig, og du skal være velkommen til at vende tilbage med flere spørgsmål:)

 14. Hej.
  Jeg har fået æren af at lave en kage til en kommende mor som vil lave et babyshower.
  Der ønskes chokoladebunde og hindbærmousse (din naturligvis). Hun håber på en kage på 15 cm i højden. Hvor meget mousse skal jeg lave? 2 x din portion?
  Har du i øvrigt en god opskrift på chokoladebunde?
  Er helt ny i denne verden og noget nervøs over min første bestilling.

  • Hej Mette
   Det lyder da som et spændende projekt:). 15 cm er en ret høj kage, så jeg er ikke sikker på at 2 gange opskriften er nok. Men hvor stor skal den være i diameter?
   Jeg er selv ret glad for mudcake, en lækker konfekt agtig chokoladekage. Man kunne nok også bruge en almindelig chokoladekage, jeg kan bare godt være lidt nervøs for om den bliver for “porøs” du ved smuldrer nemt. Men det kommer også lidt an på hvor stor kagen skal være, om sådanne bunde kan bruges:)

 15. Hej Anette.
  jeg skal lave bryllupskage her i weekenden og brudeparret har ønske om hindbærmousse men uden for meget fløde…. så mit spørgsmål til dig er så:

  kunne man nøjes med 1 1/2 – 2 dl fløde pr. portion eller vil den så ikke stå??

  Den skal være lag i en kage der består af chokoladekage og drys med daimkugler….derudover skal den smøres op i nutellacreme og dækkes med fondant. så det er en tung kage…
  regner med at bruge 3 blade husblas til hver portion…
  Mvh birgitte

  • Hej Birgitte
   Det lyder som et rigtig spændende projekt du skal igang med:). Jeg tror sagtens at du kan bruge mindre fløde, men jeg er lidt usikker på hvad det vil betyde for konsistensen, altså om den sætter sig lige så meget. Alt efter hvor stor en portion du laver, kunne du så evt. tilføje et ekstra blad husblas, så burde du da være dækket ind. Jeg har selv lige lavet en kage hvor jeg lavede dobbelt portion, men kun med 4 husblas (og ikke 6 som en dobbelt portion normalt ville kræve) Der kunne du så evt. bruge 5 blade istedet for 4.:) Jeg håber at det kan hjælpe lidt og ellers kan du jo prøve at lave den her en dagene. Brug den som dessert i små glas, så kan du se hvordan den sætter sig og smage om det er okay med flødeindholdet. Denne mousse er jo en blanding af flere ting, derfor synes jeg personligt ikke at den er meget “flødepræget”:)

 16. Hej Annette.

  Hvilken dejlig side du har her..:)

  Jeg skal lave en kage der skal være 40 cm * 50 cm og den bliver firkantet. Den opskrift du har lagt op på hindbærmousse, hvor mange gange vil du tro den skal ganges op, tænker selv 5-6 gange? Der skal være et lag hindbærmousse og et lag hvid chokolade ganache…

  På forhånd tak

  Mvh Mette

 17. En super lækker kage 🙂
  Ved du om det er muligt at lave kagen 2 uger før den skal bruges og så fryse den ned indtil den skal serveres?
  Eller ødelægger det konsistensen i den?

  • Hej Maria
   Ja den er virkelig lækker:). Ang. nedfrysning må det nok komme an på en prøve, jeg ved det simpel hen ikke. Kagen skulle nok kunne klare det, men jeg ved ikke hvordan moussen opfører sig. Jeg har dog hørt at hvis der er husblas i kan man godt fryse det. Du må endelig melde tilbage hvis du har fået afprøvet det:)

 18. Hejsa.

  Har netop lavet hindbærmousen.

  Kan jeg stille den på køl og lægge kagen sammen senere , om 2- 3 timer – eller vil moussen sætte sig ? Skal den lægges i kagen inden den bliver kold.

  Ellers en lækker side du har her .

  • Hej Tina
   Du er jo nok færdig med kagen nu;), det er desværre slet ikke hver dag at jeg har tid til at kigge på bloggen og besvare spørgsmål. Men denne mousse må ikke sættes til side før du bruger den, da den så vil sætte sig. Så hvis den skal bruges som fyld i en kage, skal den i kagen lige så snart den er færdig:).
   Tak for de søde ord om min blog:)

  • Hej Abir
   Det har jeg desværre ikke prøvet og jeg tror ikke at man kan gøre det med lige denne opskrift. Jeg tror at du skal finde en speciel opskrift der netop er uden æg, for så har man nok fundet en anden ingrediens som erstatter æggene og deres egenskab i moussen. Jeg ved at der findes alternativer derude, så prøv google (hindbær mousse uden æg). Evt. på engelsk, der får man altid flere resultater.:)

 19. Hej,

  Fed blok!

  Hvis jeg skal lave en kage på 30 cm, hvor meget tror du så at jeg skal runde op?

  På billedet har du der brugt frosne eller friske hindbær?

  Mvh Line

  • Hej Line
   Du kan jo prøve med dobbelt op og så evt. holde øje når du hælder den over kagen, for at se hvor høj moussen bliver. Jeg mener at jeg havde brugt frosne til den kage på billedet, men jeg er ikke sikker. Jeg synes ikke at der er den store forskel, da man alligevel skal give hindbærerne et opkog:)

  • Hej Line
   Opskriften på moussen her er til fyld på en kage på 20-15 cm, hvor mange det er til er jo meget afhængig af hvordan kagen serveres. Er det til kaffen eller som dessert efter en 3 retters menu. Men jeg vil skyde på en 8-10 stykker:)

 20. Hej Annette.
  Jeg står og skal lave en bryllupskage. Vil gerne have det ene lag med hindbærmousse og det andet med chokolademousse.
  Kan du fortælle mig om jeg kan samle begge lag og derefter sætte til i køleskabet så mousserne sætter sig eller om den nederste mousse skal have lov at sætte sig før den anden lommer på?

  Og når man skal overtrække med fondant, skal det så være på dagen hvor man skal bruge den eller kan det gøres dagen før?

  På forhånd tak.
  Hilsen kimie

  • Hej Kimie
   Det lyder som et rigtig spændende projekt med en bryllupskage:). Du kan sagtens fylde begge mousser på kagen samme dag. Bare sørg for at lave det i en bagering, så moussen bliver imellem bundene og sætter sig godt:). Fondant kan du sagtens lægger over kagerne dagen inden, så er der også god tid til at pynte kagerne:)

 21. Hej annette.
  Jeg ville rigtig gerne bruge denne mousse som et lag i min nougat lagkage. Så der også kom noget syrligt. Men da jeg er ret ny indenfor al det her bagning, ville jeg vide om det er bedst at have de der gennemsige “skærme” som man også bruger når man laver cheesecake? Jeg har dog aldrig arbejdet med dem, men tænker det må være den nemmeste måde at få den mest “rene” kant? 🙂

  Lavede din vaniljemousse til dessert til nytår og den faldt i super god jord. Fantastiske opskrifter 😇

  • Hej Denise
   Hvor er det skønt at du kan bruge mine opskrifter:).
   Ang. den der skærm du snakker om så har jeg aldrig selv brugt det. Jeg skærer simpel hen hele vejen rundt af kagen, inden jeg tager formen af. Det synes jeg giver et udemærket fint resultat:).

  • Hej Jeanette
   Det tænker jeg sagtens at du kan:). Dog har jeg ikke selv erfaring med rabarber, som om der kræves andre ingredienser eller andre mængder af noget, tør jeg ikke sige. Men du må meget gerne melde tilbage når du har fået afprøvet det:).

 22. Hejsa 🙂
  Jeg vil gerne bruge din mousse i en barnedåbskage – men vil gerne vide om den kan fryses? og hvor “fast” er moussen med 3 blade husblads i? den skal jo helst være lækker mousseagtig, og ikke alt for fast 🙂

  • Hej Mia
   Jeg kan desværre ikke sige om den kan fryses, jeg har ikke selv prøvet det. Så det må nok komme an på en prøve:)
   Jeg synes stadig at moussen er ret lækker med 3 blade husblas i. Denne opskrift er uden tvivl den mest populære på bloggen og jeg har ikke hørt nogen sige at den ikke er cremet nok:)

 23. Hejsa. Jeg står og skalaen denne mousse. Den skal bruges i to kager. Den ene bagte jeg igår og er klar til atamn anden bager nu og skal lige køle af først. Kan jeg lade den ene halvdel stå på køl til kagen er kølet af?

  • Hej Sine
   Jeg beklager mit meget sene svar, jeg tænker at du nok har forsøgt dig frem. Jeg vil sige at det kommer helt an på hvor længe det skal stå før du bruger det. Det skal helst ikke nå at sætte sig for meget, for så “ødelægger” man konsistensen når man rør op i det igen. Smagsmæssigt tror jeg ikke at det har noget at sige, men jeg ved ikke om det kan “sætte sig” igen, eller om det går hen og bliver flydende igen.:)

 24. Hej Annette
  Jeg har fødselsdag på fredag og vil rigtig gerne lave en kage, hvor denne lækre hindbærmousse skal ovenpå. Har du et forslag til en bund? Jeg tænker lidt henad digestivekiks og daim – og skal denne bages eller blot trykkes sammen?
  Håber du kan hjælpe 😊 Jeg tænker også at kagen skal være 28 cm i diameter.
  Hilsner fra Annette

  • Hej Annette
   Tillykke med fødseldagen, tilbage i juni;). Jeg beklager det meget sene svar. Jeg håber at du kastede dig ud i noget selv, det lyder i hvert fald rigtig spændende:)

 25. Hejsa.
  Jeg skal til at lave nr 3 portion hondbærmousse. De to andre forsøg skilte.
  Jeg vil så prøve med din opslrift denne gang eftersom Mette Blomsterbergs altså ikke virker for mig.

  Inden jeg går igang kunne jeg godt tænke mig om du har en ide til hvordan jeg undgår at den skiller. Kan jeg være for hård når fløden vendes i mon? Er det temperaturforskellen der gør det skiller?
  Er spændt på at prøve din. Den ser super god ud. Min skal bruges som lag i en lagkage, så den skal være ret stiv

  • Hej Lonnie
   Det er jeg da ked af at det driller dig. Der er ingen tvivl om at temperatur forskellige kan have noget at sige i forhold til det med at skille. En anden ting som jeg har bemærket med min opskrift, er at hvis jeg pisker fløden meget stiv, du ved så den næsten er pisket for meget, så får moussen en lidt grynet konsistens, så måske det også kan være en faktor. Men prøv dig frem og se om det ikke lykkedes:)

 26. Hej.
  Jeg overvejer at bruge denne mousse i midten i en black magic kage, og så lave et lag med chokolademousse og et med hindbærmousse. I min opskrift skal kagen dog helst stå med chokolademousse i 2 dage i køleskabet inden servering, kan denne hindbærmousse også godt stå i 2 dage inden servering? 🙂
  Vh Jannie

  • Hej Jannie
   Det kan den sagtens, altså hvis det er holdbarheden du er bange for. Står den i en ring som holder moussen på plads? For jeg ved ikke om hindbær moussen kan stå i 2 dage og holde formen så pænt. Men med en ring skulle der ikke være nogen problemer.:) Alternativt kan du dog tilføje hindbær mousse når chokolademoussen har stået 1 dag.:)

 27. Hej Annette.
  Jeg vil gerne bruge din mouse i en min egen bryllupskage. En kage der skal bestå af tre lag oven på hinanden, kan den godt det? Det første lag bliver en nøddebund, rababersylt og vaniljecreme. Så kommer en lagkagebund med nøddekaramel og din hindbærmousse, ovenpå kommer endnu lagkagebund. Jeg vil gerne gøre det så nemt for mig selv så det hele skal “støbes” i en citronfromage. Mit spørgsmål er så om jeg kan stable disse i tre lag?😊

  • Hej Kathrine
   Det lyder som et spændende projekt du skal igang med:). Altså hvis jeg forstår det rigtigt så tænker jeg sagtens at det kan lade sig gøre. Du har et fyld på hver bund samt en ekstra smagsgiver (rarabersylt og nøddekaramel). Det lyder lækkert og meget spændende med at støbe det i citronfromage. Hvis jeg må kunne jeg rigtig godt tænke mig at se den færdige kage:)

 28. Hej
  Jeg skal for første gang lave en kage med fondant til min lille dreng, som fylder 1 år lige om lidt. Kan jeg godt lave hele kagen sammen dag, skal bruges om aften eller er det godt, at lave den dagen inden så den kan sætte sig?
  Hilsen Maria

  • Hej Maria
   Hvis du skal lave en kage med fyld så ville jeg gå i gang dagen inden, så den kan nå at sætte sig som du selv er inde på. Det giver det bedste resultat når du skal overtrække kagen med fondant, så den ikke står og “blævrer” når du smører den op:)

 29. Hej

  Jeg kom ved en fejl til at bruge 200 g hindbær!
  Ødelægger det min mousse? Jeg har lavet den for første gang og ved ikke hvor flydende den skal være. Jeg synes udmiddelbare ikke den er “hård” nok til at være i kagen? Vil den sætte sig i køleskabet?

 30. Hej Anette.

  Jeg har ledt efter en god ide til hinbær mousse og chokolade kage hele aften fordi min far bliver 60 og skal holde kampe James Bond fest jeg står nok for kage. Jeg har læst mange opskrifter og har fundet ud af pynt men, jeg kan ikke se om det er en god ide at blande chokolade kage bund og hinbær mousse. Kan ikke se i din opskrift om hvad det er for en kage bund ville bare hør om man kan lave det?? Og om du har prøvet det.

  Du må meget undskylde hvis du ikke forstår jeg er orbilnd og har ikke s nemt ved at stav og huske at stætte kommaer.

  Hilsen Regitze

  • Hej Regitze
   Ingen problemer, jeg kan udemærket forstå hvad du spørger om. Jeg har netop en browniekage med hindbær mousse her på siden. Og ja det er en rigtig lækker ide med chokoladekage til hindbær mousse. Det søde fra chokoladekagen sammen med det syrlige i hindbær moussen. Jeg har mange tilbagemeldinger på lige netop denne kage, og den er altid en succes😊

 31. Hej Annette 🙂 ..
  Hvilken bund har du brugt til hindbærmoussen på billedet øverst i dette indslag? 🙂 ..

  Vh. Henriette ..

 32. Hej Annette
  Jeg står og skal lave en lagkage til min søns føselsdag, og tænkte om jeg skal bruge hindbær mousse og chokolade moussen, mit spørsmål er så om den ikke ikke bliver for fed og om man evt kan tilsætte frisk fugt og hvilke, kagen skal så tilsidst overtrækkes med foundant, håber du kan hjælpe😀

  • Hej Camilla
   Jeg synes ikke at det er for fedt med de 2 typer fyld. Men det gør da helt sikkert kagen endnu mere lækker med frisk frugt i. Jeg ville tilsætte friske hindbær til hindbær moussen, det gør altså kagen lidt mere eksklusiv. Jordbær kunne også være en mulighed, det kunne evt. tilsættes i chokoladecremen. Men jeg har ikke prøvet det selv, og jeg må indrømme at jeg ikke helt ved hvordan chokolade moussen vil reagere i forhold til den væske der er i den friske frugt. Men friske hindbær i hindbær moussen det har jeg prøvet og det er som sagt super lækkert:)

 33. Kære Anette

  Kan moussen sprøjtes på lagkagebundr uden at miste sin luftighed eller blive slatten i det?

  Mvh

  Saba

  • Hej Saba
   Det er et super godt spørgsmål. Denne mousse er jo flydende når den er færdig, så den skal i hvert fald have lov til at sætte sig først. Evt i en sprøjtepose og så sprøjtes ud på bundene. Men jeg aner ikke hvordan den reagere i forhold til konsistensen. Man skal jo normalt ikke “rode” med en mousse som først har sat sig. Alternativt kan du lave en flødeskum, som du vender moste hindbær og lidt sukker i.:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *