Lagkage med kagefyld

Her får du en lækker opskrift på hindbærmousse, som du kan bruge som kagefyld i en kage, i en dessert eller som en støbt hindbærmousse

Søger du en syrlig mousse til kage? du ved sådan en virkelig lækker hindbærmousse opskrift til lagkagen? En frisk hindbærmousse som går godt sammen med en chokoladecreme i en lagkage? Eller måske er du på udkig efter en hindbærmousse til desserten?

Uanset hvad du skal bruge din hindbærmousse til, er du kommet til det rigtige sted. Denne hindbærmousse kan du bruge til lige det du vil.
Faktisk kan du også bruge denne opskrift på bærmousse med lige de bær, som du har lyst til.


Ingredienser til hindbærmousse (Se billedet for mængde ↓ kagen er ca. 20 cm i diameter)

150-250 g hindbær (friske eller frosne)
3 blade husblas (skal du bruge den som fyld i en kage er 2 blade nok)
70 g sukker
4 past. æggeblommer
2 1/2 dl piskefløde

Nem hindbærmousse opskrift

Fremgangsmåde (se længere nede ↓ hvis du ønsker hindbærmoussen uden kerner)

 • Læg de 3 blade husblas i koldt vand i et kvarter til 20 minutter.
 • Blend eller hak dine hindbær til en puré og hæld det i en gryde sammen med husblas.
 • Varm det langsomt op og rør lidt undervejs så husblassen smelter.
 • Tag det af varmen, når det begynder at boble og lad det køle af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier, der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)
 • Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Det kan godt tage 5 minutters tid.
 • Pisk fløden til en let flødeskum.
 • Vend æggesnapsen i den lune hindbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje, at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok.
 • Vend herefter blandingen i den let pisket flødeskum indtil du har en ensartet hindbærmousse.

Hindbærmoussen er klar til brug med det samme. Hæld den på kagen, og lad den stå og sætte sig i køleskabet 3-4 timer. Moussen sætter sig forholdsvis hurtigt, så den kan ikke sættes i en skål i køleskabet og fyldes i eller på en kage dagen efter. Den skal bruges med det samme.

Lagkage med nem hindbærmousseHerover har jeg brugt min hjemmelavede mousse til lagkage. Uanset hvordan du bruger den, er den dejlig frisk og syrlig, og passer godt sammen med en chokoladecreme.

 Ofte stillet spørgsmål

Kan man sætte moussen i køleskabet for at sætte sig, og så fylde den i kagen næste dag?
Jeg vil ikke anbefale at man “roder” med en mousse der allerede har sat sig. Det kan have konsekvenser for konsistensen, og jeg ved faktisk ikke om moussen kan sætte sig igen, eller om den bliver mere flydende. Jeg bliver ofte spurgt, om man kan bruge moussen i en talkage, hvor der sprøjtes “toppe” af mousse ud på en bund. Jeg har for nylig selv prøvet det med denne opskrift og det gik. Men jeg synes ikke, at resultatet blev så flot, som jeg godt kan lide det. Her mener jeg, at toppene godt må stå skarpt når de sprøjtes ud. Men moussen bliver blød i det øjeblik du begynder at sprøjte den ud på kagen. Den bliver ikke flydende og den blev på sin plads som små toppe. Men efter min mening for blød. Et alternativ kunne være at vende hindbær puré med flødeskum. Det skulle være fast nok. Og ellers ville jeg nok vælge en pisket ganache eller frosting til jobbet.

Er du til syrlige mousser, så kan jeg også anbefale min solbærmousse.

Forskellen på mousse og fromage

Hvis vi skal gå i de små detaljer, er dette jo egentlig en opskrift på hindbærfromage. Forskellen på mousse og fromage er æggene. En mousse består som regel kun af fløde og husblas, hvorimod en fromage er med både husblas, æg og fløde. Personligt er jeg mest til fromagen, da den er langt mere luftig pga æggene.

En anden måde at bruge denne hjemmelavede hindbærmousse, er denne chokoladekage med mousse på toppen. Den er lækker og kræver ikke så meget tid. Du kan også bruge hindbærmoussen som dessert anrettet i glas. Det vil den også være rigtig lækker til.

Chokoladekage med mousse på toppen

Jeg har lavet en e-bog der består af 11 skønne kager med mousse. Heri finder du også chokoladekagen med hindbærmousse, men den afsluttes i stedet med en flydende ganache og friske hindbær.

Ekstra tip:

Hindbærmousse uden kerner

 • Læg de 3 blade husblas i koldt vand i et kvarter til 20 minutter.
 • Smid de frosne eller friske hindbær i en gryde sammen med saft fra 1 halv citron (citronen kan godt undværes, så brug lidt vand i stedet)
 • Lad hindbærerne koge op og rør godt undervejs med en ske, mos evt. også hindbærerne i gryden.
 • Tag husblas op af det kolde vand og vrid dem godt. Smid dem ned i en skål.
 • Sæt en si over samme skål og hæld nu den varme hindbær puré ned gennem sien.
 • Lad det stå lidt og så hindbærsaften kan sive langsomt igennem.
 • Tag skeen og pres hindbær puréen igennem sien, indtil der ikke er mere væske tilbage.
 • Fjern sien og rør godt rundt i saften så alt husblas smelter.
 • Du kan nu fortsætte som i opskriften længere oppe og tilsætte lidt æggesnaps til din hindbærsaft.
Du vil elske denne hindbærmousse

121 Comments on Hindbærmousse

 1. Fantastisk, tak for svar!
  Jeg holder mig til denne så. Vi er nemlig ikke så store fans af hvid chokolade endnu. Den må prøves en anden dag når der bare skal laves kage for sjov og ikke til en begivenhed.

 2. Hej Natascha
  Ja jeg kender godt det med at skulle vælge imellem flere slags opskrifter. Det her spørgsmål er meget nemt at svare på for mig. Jeg ville vælge denne herover. Den med hvid chokolade er også super lækker, men den er vanvittig sød. Jeg kan godt lide hvid chokolade, men jeg skal personligt ikke have for meget, for så bliver det simpelthen for sødt for mig. Så er du stor fan af hvid chokolade, så skal du tage den. Men ellers kan jeg virkelig anbefale denne opskrift. Det er stort set altid den jeg laver når jeg skal bruge en mousse til en kage. Både i lagkager og på kager hvor mousse skal støbes ovenpå kagebunden. 🙂

 3. Hej 🙂

  Jeg er sådan i tvivl så jeg håber du kan hjælpe mig med et simpelt spørgsmål. Hvilken hindbærmousse vil du fortrække. Denne eller den med hvid chokolade? Den skal være i en kage med en browniebund og to luftige lagkagebunde.

  Mvh Natascha

 4. Hejsa 🙂
  Jeg kan se at det er nogle dage siden at du spurgte, så måske du selv har fundet en løsning.
  Min mousse er ikke sprøjteposefast, det bliver den først når den har stået i køleskabet. Jeg har selv prøvet at lave den og lade den sætte sig i sprøjteposen og så sprøjte den forsigtigt ud på netop en talkage. Jeg var ikke selv tilfreds med resultatet. Jeg synes at den er alt for blød og det giver ikke det skarpe look til kagen, som jeg personligt godt kan lide. Ja jeg tænker at en hindbærskum vil være meget finere til den opgave 🙂
  Lad mig høre hvad du endte med at gøre, hvis det var her i weekenden at du bagte kage 🙂

 5. Hej Annette,
  Jeg har skimmet kommentarene igennem og kan ikke lige finde svar umiddelbart, så jeg spørger måske lige en ekstra gang.
  Du skriver moussen ikke behøver at stå på køl inden den kommer i kagen.
  Jeg skal lave en talkage, og bruger derfor ingen kagering. Er moussen “sprøjtefast” når den er færdig, eller bør jeg gå med din hindbærskum i stedet for?
  Jeg stiller den naturligvis på køl når den er samlet så den kan sætte sig.

 6. Hej Anne
  Jeg vil lige starte med at skrive at jeg ikke er Annemette, så hvis det er hendes opskrift du har kigget på kan du ikke regne med mit svar:)
  Jeg har ikke selv prøvet at lave min hindbærmousse og bruge den dagen efter fra posen, men jeg har hørt fra flere andre som hat gjort det, så jeg tænker at det er muligt. Men man skal nok være forsigtig så man ikke ødelægger konsistensen af den satte mousse 🙂

 7. Hej Annemette … jeg skal lave en talkage med mørdej og din hindbærmousse til på lørdag… kan jeg lave moussen dagen før og putte den på sprøjtepose og samle den dagen efter eller ødelægger jeg moussen ?
  2 blade husblas burde være nok så ikke ?
  Tak for hjælpen 🙂

 8. Hej Julie
  Jeg har desværre ikke selv prøvet at lave mangomousse. Jeg tror at jeg ville lave det på en anden måde, jeg ville nok ikke varme mangoen op. Men jeg kan desværre ikke give dig et godt svar. Du må nok søge dig lidt frem via Google:)

 9. Hej Mina
  Jeg tænker sagtens at du kan lave kagen dagen før den skal transporteres. Jeg bruger selv flamingo/termo kasser når jeg skal transportere mine kager langt. Jeg lægger gerne køleelementer ned i kassen sammen med kagen. 🙂

 10. Hej Annette.
  Jeg skal lave en lagkage til på søndag. Jeg har tænkt at lave den med hindbærmousse og tobleronecreme.
  Vil jeg kunne lave kagen lørdag og lade den stå og sætte sig i køleskabet til søndag, hvor jeg så har tænkt mig at smøre den op og pynte den?
  Vh. Christina

 11. Hej Rebekka
  Det lyder helt fint med dobbeltportion. Måske endda x med 2,5 for at være sikker på at der er nok😊
  Jeg ganger aldrig selv husblas op hvis jeg laver flere portioner. Hvis du laver en 2,5 gang af denne portion så ville jeg bruge 5 blade husblas. Det må være nok🌸

 12. Hej
  Jeg skal lave en lagkage med 3 lag. Hindbærmouse/brombærmouse (uden æg). Skal køre med lagkagen, dagen før og kørsel vi tage 3,5 time. Hvornår skal jeg tidligst samle kagen? Må jeg bruge en flamingo kase til at holder kagen kold?
  På forhond tak for dit svar
  Mina

 13. Hej Annette
  Jeg skal lave en kage til min nieces 1 års fødselsdag og jeg vil gerne fylde denne chokoladekage med hindbærmouse, men jeg er ikke helt sikker på hvor meget mouse jeg skal lave. Kage bliver på størrelse med en bradepande, da der skal være nok til 20 personer.

  Hvis jeg skal lave en dobbelt portion af din mouse, skal der så 6 stk. husblas i?

  Hilsen Rebekka 🙂

 14. Hej Joan
  Dejligt at moussen lykkedes for dig:), det er helt klart en af mine favorit opskrifter.
  Jeg får tit de her spørgsmål med om kagen kan fryses ned med cremer/mousser. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg læser om andre der fryser en kage med fyld med stor succes. Lad den tø langsomt op i køleskabet inden den skal serveres, så tror jeg at den smager udemærket 🙂

 15. Hej Annette.
  Så fik jeg lavet moussen igen og den lykkes. Men kan den fryses ned når den er i kage?
  Og det samme med din Toblerone mousse kan den også fryses?

  MVH Joan

 16. Hej Joan
  Det lyder ikke godt at den er skilt, det skal den ikke være. Har det været meget varmt da du blandede det sammen?
  Men derudover så ja det er en tynd mousse som sætter sig når først den kommer i køleskabet for at sætte sig.

 17. Jeg har nu lavet din mousse men den virker meget tynd og ser skilt ud.
  Jeg skal bruge den i en lagkage men vil du tro den sætter sig? Har puttet 6 husblas i da jeg har lavet dobbelt portion. Ville du ligge den på kagen lade den sætte sig også putte toppen på?

 18. Hej Karina
  Åhh jeg svarer dig lidt for sent kan jeg se. Du har nok bare kastet dig ud i det:) Men jeg kan lige sige at det er ligemeget hvilken en du laver først. Begge mousser som du nævner sætter sig forholdsvis hurtigt og tager ikke skade af at stå i køleskabet, så du kan ikke gøre noget forkert 🙂

 19. Kan jeg bruge brombær i stedet for, skal lave kage til ca. 70 personer, hvor meget mousse vil du tro jeg skal bruge ?

 20. Hej.
  Jeg skal lave lagkage til min søns 1 års fødselsdag på lørdag. Jeg vil kombinere denne hindbærmousse med din opskrift på hvid chokolademousse. Hvilken mousse skal jeg lave først, altså hvilken har bedst af at blive lavet imorgen fredag og stå natten over og hvilken kan laves lørdag morgen og stå nogle timer indtil servering hen på eftermiddagen?
  Mvh. Karina.

 21. Hej Belinda
  Det er et rigtig godt spørgsmål. Den er meget flydende når er lavet og skal stå og sætte sig først. Jeg er lidt i tvivl om hvad du præcist mener. Er det som et “lagkagelag” den skal ovenpå? Eller tænker du at hælde moussen på som en slags sovs? Eller måske fryse moussen i små forme og pynte med?

 22. Hej Annette
  Har lavet en hasselnødde is, tænker jeg vil lave hindbærmouse og ligge ovenpå.
  Men hvor tidlig kam dette gøres ?

  Hilsen Belinda

 23. Hej Pernille
  Skønt at du kan bruge mine opskrifter 🙂
  Du kan sagtens gøre som du beskriver og begynde torsdag morgen. Sørg for at have kagen i en bagering under transporten også, så går det. Det kan godt være at du kan lave den klar allerede onsdag aften, men jeg ville personligt ikke gøre det. Det er bare tanken om at der så går 3 dage fra den er “startet” til den skal serveres. Jeg kan bedre forliges med 2 dage, nu der er så meget fløde i:). Du kunne også bare servere den “nøgen”, det ser også flot ud med lidt flødeskums dutter og frisk frugt på toppen, eller hvad man nu er til 🙂

 24. Hejsa.
  Håber du kan hjælpe mig, bruger altid dine opskrifter, de er såå fantastiske.
  Står for at bage en stor kage til på lørdag, vi skal til familietræf og tager afsted torsdag. Kan jeg godt lægge den sammen fra torsdag morgen med hindbær mousse, på køl 4 timer, Toblerone mousse og på køl for så at transportere den 2 timer i bil med køleelementer selvfølgelig, i køleskab på stedet og så servere den lørdag?
  Ved det er knebent med tid, så tænker ikke jeg kan nå at smøre den op inden transport. Medmindre den allerede kan laves og lægges sammen onsdag sen aften?
  Kh. Pernille

 25. Hejsa
  Det er da et forsøg værd😊 Jeg går ud fra at du vil servere den med det samme når der er is i? Så når moussen jo ikke at sætte sig, medmindre du vil støbe den på forhånd😊

 26. Hej Louise
  Det lyder super lækkert og friskt med friske bær i mousserne. Jeg har selv prøvet med både hindbær og jordbær og det fungerede helt fint. Bare sørg for at de er tørret godt af efter skylning, så der ikke kommer vand i moussen. Det klares nemt med lidt køkkenrulle:) Du behøver ikke bruge mere husblas, det har jeg ikke gjort 🙂

 27. Hej Anette
  Jeg skal lave lagkage og vil gerne putte friske bær i moussen.. Skal både lave Jordbær og Hindbær mousse, tænker at bruge denne opskrift til dem begge.. Er der noget jeg skal være opmærksom på hvis jeg putter friske bær, som er skåret i mindre stykker, i?? Skal jeg bruge mere husblas end de 2 du ellers anbefaler eller noget ☺️

 28. Hej Lea
  Tak for de søde ord:)
  Nej jeg ville aldrig gange op af husblas fordi jeg ganger opskriften op. Jeg ville måske bruge 6-7 stykker til 3 gange af denne portion. Jeg ville dog ikke lave den uden en form, da moussen er helt flydende når den hældes på kagen. Så uden en “ring” rundt om, løber moussen bare ud af kagen. Du kan få firkantet udtræksforme, som kan blive ret store. Prøv i diverse isenkram butikker eller måske Netto eller Søstrene Grenes 🙂

 29. Hej Annette.

  Nøj, hvor ser alle dine opskrifter bare lækre ud!
  Jeg skal prøve din hindbærmousse og tobleronecreme i en stor lagkage til min brors studentergilde.
  I den forbindelse skal jeg høre om to ting:
  – Kan man bare gange husblassen op? Jeg skal nemlig lave en portion, som svarer til tre gange din opskrift, altså 12 blade husblas. Hvilket lyder voldsomt…
  – Jeg har ingen kageform i den størrelse og bager bundene i bradepande. Tror du, moussen kan holde en nogenlunde pæn form, selvom den ikke holdes af en form?

  På forhånd tak!

 30. Hej Malene
  Jeg plejer gerne at lade mine kager sætte sig minimum en nats tid, det plejer at være nok til at moussen sætter sig godt. Når du smører kagen op med smørcreme skal kagen bare på køl, indtil at du kan mærke at den er hård. Så er den klar til fondant. Og ja du kan sagtens lave det dagen før. Jeg plejer gerne at gå igang halvanden dag før, så skulle der være tid nok til det hele:) Så du kan pynte kagen i ro og mag:)

 31. Hej.

  Hvis man lægger kagen sammen med hindbærmousse og Toblerone creme, så skal den på køl for at sætte sig. Hvor længe i forhold til at kunne smøre den op?
  Så skal smørcremen tørre, hvor længe inden fondant kommer på?
  Kan ovenstående nås dagen før, så man kun pynter på dagen, hvor den skal serveres?

 32. Hej Saba
  Det er et super godt spørgsmål. Denne mousse er jo flydende når den er færdig, så den skal i hvert fald have lov til at sætte sig først. Evt i en sprøjtepose og så sprøjtes ud på bundene. Men jeg aner ikke hvordan den reagere i forhold til konsistensen. Man skal jo normalt ikke “rode” med en mousse som først har sat sig. Alternativt kan du lave en flødeskum, som du vender moste hindbær og lidt sukker i.:)

 33. Hej Camilla
  Jeg synes ikke at det er for fedt med de 2 typer fyld. Men det gør da helt sikkert kagen endnu mere lækker med frisk frugt i. Jeg ville tilsætte friske hindbær til hindbær moussen, det gør altså kagen lidt mere eksklusiv. Jordbær kunne også være en mulighed, det kunne evt. tilsættes i chokoladecremen. Men jeg har ikke prøvet det selv, og jeg må indrømme at jeg ikke helt ved hvordan chokolade moussen vil reagere i forhold til den væske der er i den friske frugt. Men friske hindbær i hindbær moussen det har jeg prøvet og det er som sagt super lækkert:)

 34. Kære Anette

  Kan moussen sprøjtes på lagkagebundr uden at miste sin luftighed eller blive slatten i det?

  Mvh

  Saba

 35. Hej Annette
  Jeg står og skal lave en lagkage til min søns føselsdag, og tænkte om jeg skal bruge hindbær mousse og chokolade moussen, mit spørsmål er så om den ikke ikke bliver for fed og om man evt kan tilsætte frisk fugt og hvilke, kagen skal så tilsidst overtrækkes med foundant, håber du kan hjælpe😀

 36. Hej Henriette
  Det er en browniebund. Kig op i fanen kager, efter browniekage med hindbær mousse. Så får du opskrift og guide til den😊

 37. Hej Annette 🙂 ..
  Hvilken bund har du brugt til hindbærmoussen på billedet øverst i dette indslag? 🙂 ..

  Vh. Henriette ..

 38. Hej Regitze
  Ingen problemer, jeg kan udemærket forstå hvad du spørger om. Jeg har netop en browniekage med hindbær mousse her på siden. Og ja det er en rigtig lækker ide med chokoladekage til hindbær mousse. Det søde fra chokoladekagen sammen med det syrlige i hindbær moussen. Jeg har mange tilbagemeldinger på lige netop denne kage, og den er altid en succes😊

 39. Hej Anette.

  Jeg har ledt efter en god ide til hinbær mousse og chokolade kage hele aften fordi min far bliver 60 og skal holde kampe James Bond fest jeg står nok for kage. Jeg har læst mange opskrifter og har fundet ud af pynt men, jeg kan ikke se om det er en god ide at blande chokolade kage bund og hinbær mousse. Kan ikke se i din opskrift om hvad det er for en kage bund ville bare hør om man kan lave det?? Og om du har prøvet det.

  Du må meget undskylde hvis du ikke forstår jeg er orbilnd og har ikke s nemt ved at stav og huske at stætte kommaer.

  Hilsen Regitze

 40. Hej Kathrine
  Det lyder som et spændende projekt du skal igang med:). Altså hvis jeg forstår det rigtigt så tænker jeg sagtens at det kan lade sig gøre. Du har et fyld på hver bund samt en ekstra smagsgiver (rarabersylt og nøddekaramel). Det lyder lækkert og meget spændende med at støbe det i citronfromage. Hvis jeg må kunne jeg rigtig godt tænke mig at se den færdige kage:)

 41. Hej Maria
  Hvis du skal lave en kage med fyld så ville jeg gå i gang dagen inden, så den kan nå at sætte sig som du selv er inde på. Det giver det bedste resultat når du skal overtrække kagen med fondant, så den ikke står og “blævrer” når du smører den op:)

 42. Hej

  Jeg kom ved en fejl til at bruge 200 g hindbær!
  Ødelægger det min mousse? Jeg har lavet den for første gang og ved ikke hvor flydende den skal være. Jeg synes udmiddelbare ikke den er “hård” nok til at være i kagen? Vil den sætte sig i køleskabet?

 43. Hej
  Jeg skal for første gang lave en kage med fondant til min lille dreng, som fylder 1 år lige om lidt. Kan jeg godt lave hele kagen sammen dag, skal bruges om aften eller er det godt, at lave den dagen inden så den kan sætte sig?
  Hilsen Maria

 44. Hej Annette.
  Jeg vil gerne bruge din mouse i en min egen bryllupskage. En kage der skal bestå af tre lag oven på hinanden, kan den godt det? Det første lag bliver en nøddebund, rababersylt og vaniljecreme. Så kommer en lagkagebund med nøddekaramel og din hindbærmousse, ovenpå kommer endnu lagkagebund. Jeg vil gerne gøre det så nemt for mig selv så det hele skal “støbes” i en citronfromage. Mit spørgsmål er så om jeg kan stable disse i tre lag?😊

 45. Hej Jannie
  Det kan den sagtens, altså hvis det er holdbarheden du er bange for. Står den i en ring som holder moussen på plads? For jeg ved ikke om hindbær moussen kan stå i 2 dage og holde formen så pænt. Men med en ring skulle der ikke være nogen problemer.:) Alternativt kan du dog tilføje hindbær mousse når chokolademoussen har stået 1 dag.:)

 46. Hej.
  Jeg overvejer at bruge denne mousse i midten i en black magic kage, og så lave et lag med chokolademousse og et med hindbærmousse. I min opskrift skal kagen dog helst stå med chokolademousse i 2 dage i køleskabet inden servering, kan denne hindbærmousse også godt stå i 2 dage inden servering? 🙂
  Vh Jannie

 47. Hej Lonnie
  Det er jeg da ked af at det driller dig. Der er ingen tvivl om at temperatur forskellige kan have noget at sige i forhold til det med at skille. En anden ting som jeg har bemærket med min opskrift, er at hvis jeg pisker fløden meget stiv, du ved så den næsten er pisket for meget, så får moussen en lidt grynet konsistens, så måske det også kan være en faktor. Men prøv dig frem og se om det ikke lykkedes:)

 48. Hejsa.
  Jeg skal til at lave nr 3 portion hondbærmousse. De to andre forsøg skilte.
  Jeg vil så prøve med din opslrift denne gang eftersom Mette Blomsterbergs altså ikke virker for mig.

  Inden jeg går igang kunne jeg godt tænke mig om du har en ide til hvordan jeg undgår at den skiller. Kan jeg være for hård når fløden vendes i mon? Er det temperaturforskellen der gør det skiller?
  Er spændt på at prøve din. Den ser super god ud. Min skal bruges som lag i en lagkage, så den skal være ret stiv

 49. Hej Annette
  Tillykke med fødseldagen, tilbage i juni;). Jeg beklager det meget sene svar. Jeg håber at du kastede dig ud i noget selv, det lyder i hvert fald rigtig spændende:)

 50. Hej Annette
  Jeg har fødselsdag på fredag og vil rigtig gerne lave en kage, hvor denne lækre hindbærmousse skal ovenpå. Har du et forslag til en bund? Jeg tænker lidt henad digestivekiks og daim – og skal denne bages eller blot trykkes sammen?
  Håber du kan hjælpe 😊 Jeg tænker også at kagen skal være 28 cm i diameter.
  Hilsner fra Annette

 51. Hej Sine
  Jeg beklager mit meget sene svar, jeg tænker at du nok har forsøgt dig frem. Jeg vil sige at det kommer helt an på hvor længe det skal stå før du bruger det. Det skal helst ikke nå at sætte sig for meget, for så “ødelægger” man konsistensen når man rør op i det igen. Smagsmæssigt tror jeg ikke at det har noget at sige, men jeg ved ikke om det kan “sætte sig” igen, eller om det går hen og bliver flydende igen.:)

 52. Hejsa. Jeg står og skalaen denne mousse. Den skal bruges i to kager. Den ene bagte jeg igår og er klar til atamn anden bager nu og skal lige køle af først. Kan jeg lade den ene halvdel stå på køl til kagen er kølet af?

 53. Hej Mia
  Jeg kan desværre ikke sige om den kan fryses, jeg har ikke selv prøvet det. Så det må nok komme an på en prøve:)
  Jeg synes stadig at moussen er ret lækker med 3 blade husblas i. Denne opskrift er uden tvivl den mest populære på bloggen og jeg har ikke hørt nogen sige at den ikke er cremet nok:)

 54. Hejsa 🙂
  Jeg vil gerne bruge din mousse i en barnedåbskage – men vil gerne vide om den kan fryses? og hvor “fast” er moussen med 3 blade husblads i? den skal jo helst være lækker mousseagtig, og ikke alt for fast 🙂

 55. Hej Jeanette
  Det tænker jeg sagtens at du kan:). Dog har jeg ikke selv erfaring med rabarber, som om der kræves andre ingredienser eller andre mængder af noget, tør jeg ikke sige. Men du må meget gerne melde tilbage når du har fået afprøvet det:).

 56. Hej Annette
  Det er nogle super gode opskrifter du laver.
  Kunne man erstatte hindbær med rabarber?

 57. Hej Denise
  Hvor er det skønt at du kan bruge mine opskrifter:).
  Ang. den der skærm du snakker om så har jeg aldrig selv brugt det. Jeg skærer simpel hen hele vejen rundt af kagen, inden jeg tager formen af. Det synes jeg giver et udemærket fint resultat:).

 58. Hej annette.
  Jeg ville rigtig gerne bruge denne mousse som et lag i min nougat lagkage. Så der også kom noget syrligt. Men da jeg er ret ny indenfor al det her bagning, ville jeg vide om det er bedst at have de der gennemsige “skærme” som man også bruger når man laver cheesecake? Jeg har dog aldrig arbejdet med dem, men tænker det må være den nemmeste måde at få den mest “rene” kant? 🙂

  Lavede din vaniljemousse til dessert til nytår og den faldt i super god jord. Fantastiske opskrifter 😇

 59. Hej Abir
  Det har jeg desværre ikke prøvet og jeg tror ikke at man kan gøre det med lige denne opskrift. Jeg tror at du skal finde en speciel opskrift der netop er uden æg, for så har man nok fundet en anden ingrediens som erstatter æggene og deres egenskab i moussen. Jeg ved at der findes alternativer derude, så prøv google (hindbær mousse uden æg). Evt. på engelsk, der får man altid flere resultater.:)

 60. Hej Line
  Du kan jo prøve med dobbelt op og så evt. holde øje når du hælder den over kagen, for at se hvor høj moussen bliver. Jeg mener at jeg havde brugt frosne til den kage på billedet, men jeg er ikke sikker. Jeg synes ikke at der er den store forskel, da man alligevel skal give hindbærerne et opkog:)

 61. Hej Line
  Opskriften på moussen her er til fyld på en kage på 20-15 cm, hvor mange det er til er jo meget afhængig af hvordan kagen serveres. Er det til kaffen eller som dessert efter en 3 retters menu. Men jeg vil skyde på en 8-10 stykker:)

 62. Hej Kimie
  Det lyder som et rigtig spændende projekt med en bryllupskage:). Du kan sagtens fylde begge mousser på kagen samme dag. Bare sørg for at lave det i en bagering, så moussen bliver imellem bundene og sætter sig godt:). Fondant kan du sagtens lægger over kagerne dagen inden, så er der også god tid til at pynte kagerne:)

 63. Hej Annette.
  Jeg står og skal lave en bryllupskage. Vil gerne have det ene lag med hindbærmousse og det andet med chokolademousse.
  Kan du fortælle mig om jeg kan samle begge lag og derefter sætte til i køleskabet så mousserne sætter sig eller om den nederste mousse skal have lov at sætte sig før den anden lommer på?

  Og når man skal overtrække med fondant, skal det så være på dagen hvor man skal bruge den eller kan det gøres dagen før?

  På forhånd tak.
  Hilsen kimie

 64. Hej Annette. Jeg sender dig lige et lille “prik”, måske du ikke lige fik set beskeden ovenfor..:)

 65. Hej,

  Fed blok!

  Hvis jeg skal lave en kage på 30 cm, hvor meget tror du så at jeg skal runde op?

  På billedet har du der brugt frosne eller friske hindbær?

  Mvh Line

 66. hej Anette, vi syntes den ser lækker ud og ser frem til at lave den. hilsen klara og frida

 67. Hej Maria
  Ja den er virkelig lækker:). Ang. nedfrysning må det nok komme an på en prøve, jeg ved det simpel hen ikke. Kagen skulle nok kunne klare det, men jeg ved ikke hvordan moussen opfører sig. Jeg har dog hørt at hvis der er husblas i kan man godt fryse det. Du må endelig melde tilbage hvis du har fået afprøvet det:)

 68. Hej Tina
  Du er jo nok færdig med kagen nu;), det er desværre slet ikke hver dag at jeg har tid til at kigge på bloggen og besvare spørgsmål. Men denne mousse må ikke sættes til side før du bruger den, da den så vil sætte sig. Så hvis den skal bruges som fyld i en kage, skal den i kagen lige så snart den er færdig:).
  Tak for de søde ord om min blog:)

 69. Hejsa.

  Har netop lavet hindbærmousen.

  Kan jeg stille den på køl og lægge kagen sammen senere , om 2- 3 timer – eller vil moussen sætte sig ? Skal den lægges i kagen inden den bliver kold.

  Ellers en lækker side du har her .

 70. En super lækker kage 🙂
  Ved du om det er muligt at lave kagen 2 uger før den skal bruges og så fryse den ned indtil den skal serveres?
  Eller ødelægger det konsistensen i den?

 71. Hej Annette.

  Hvilken dejlig side du har her..:)

  Jeg skal lave en kage der skal være 40 cm * 50 cm og den bliver firkantet. Den opskrift du har lagt op på hindbærmousse, hvor mange gange vil du tro den skal ganges op, tænker selv 5-6 gange? Der skal være et lag hindbærmousse og et lag hvid chokolade ganache…

  På forhånd tak

  Mvh Mette

 72. Hej Birgitte
  Det lyder som et rigtig spændende projekt du skal igang med:). Jeg tror sagtens at du kan bruge mindre fløde, men jeg er lidt usikker på hvad det vil betyde for konsistensen, altså om den sætter sig lige så meget. Alt efter hvor stor en portion du laver, kunne du så evt. tilføje et ekstra blad husblas, så burde du da være dækket ind. Jeg har selv lige lavet en kage hvor jeg lavede dobbelt portion, men kun med 4 husblas (og ikke 6 som en dobbelt portion normalt ville kræve) Der kunne du så evt. bruge 5 blade istedet for 4.:) Jeg håber at det kan hjælpe lidt og ellers kan du jo prøve at lave den her en dagene. Brug den som dessert i små glas, så kan du se hvordan den sætter sig og smage om det er okay med flødeindholdet. Denne mousse er jo en blanding af flere ting, derfor synes jeg personligt ikke at den er meget “flødepræget”:)

 73. Hej Anette.
  jeg skal lave bryllupskage her i weekenden og brudeparret har ønske om hindbærmousse men uden for meget fløde…. så mit spørgsmål til dig er så:

  kunne man nøjes med 1 1/2 – 2 dl fløde pr. portion eller vil den så ikke stå??

  Den skal være lag i en kage der består af chokoladekage og drys med daimkugler….derudover skal den smøres op i nutellacreme og dækkes med fondant. så det er en tung kage…
  regner med at bruge 3 blade husblas til hver portion…
  Mvh birgitte

 74. Det lyder rigtig godt Trine at det var en succes. Jeg går også selv i panik hvis moussen ikke helt opfører sig som den skal, men skønt at I fandt en løsning på det:). Jeg er glad for at jeg kan inspirere:)

 75. Så kommer lige afslutningen på historien:
  Vi beklædte en 3liters margretheskål med husholdningsfilm og marcipan skåret i trekanter, så det kunne ligne en kjole.
  I midten satte vi etkøkkenrullerør beklædt med film og derpå blev hældt 3x din hindbærmousse. Som låg lagde vi en chokoladekage bagt i en springorm, der Lie post i målet……
  Ind i køleskabet og så vente……. Det passede perfekt og dagen derpå ( efter lidt panik og to timer i fryseren da moussen ikke havde nået at stivne nok) kunne kagen vendes ud, Barbie sætte i og kagen pyntes med glasur, fondant tøj til
  Barbies overkrop, sukkerkugler mm.
  Ih det blev en fin prinsesse til vores 5-års datter.
  Så tak for inspiration
  Mvh Trine

 76. Hej Line
  Denne mousse skal først laves i det øjeblik den skal bruges. Altså fyldes i kagen eller f.eks. på portionsglas:)

 77. Tusind tak for svar 🙂
  Vil prøve at lave den.

  Hvor mange dage i forvejen skal jeg lave den?
  Den skal bruges på lørdag

 78. Hej Mette
  Det lyder da som et spændende projekt:). 15 cm er en ret høj kage, så jeg er ikke sikker på at 2 gange opskriften er nok. Men hvor stor skal den være i diameter?
  Jeg er selv ret glad for mudcake, en lækker konfekt agtig chokoladekage. Man kunne nok også bruge en almindelig chokoladekage, jeg kan bare godt være lidt nervøs for om den bliver for “porøs” du ved smuldrer nemt. Men det kommer også lidt an på hvor stor kagen skal være, om sådanne bunde kan bruges:)

 79. Hej.
  Jeg har fået æren af at lave en kage til en kommende mor som vil lave et babyshower.
  Der ønskes chokoladebunde og hindbærmousse (din naturligvis). Hun håber på en kage på 15 cm i højden. Hvor meget mousse skal jeg lave? 2 x din portion?
  Har du i øvrigt en god opskrift på chokoladebunde?
  Er helt ny i denne verden og noget nervøs over min første bestilling.

 80. Hej Line
  Jamen så velkommen i en fantastisk verden af søde sager;).
  Denne kage er faktisk ret simpel. Den består af en hindbær mousse som er støbt oven på en browniebund. Jeg har opskriften til hele kagen samt billeder samlet her.
  Det eneste der evt. kunne være noget omkring er brug af husblas, det er der mange der er virkelig nervøs for at bruge, da man kan ende ud med vingummier i kagen;). Men i denne mousse er der ikke risiko for det, da du skal smelte husblas i den varme hindbærpuré. Så jeg ville bare kaste mig ud i det hvis jeg var dig, og du skal være velkommen til at vende tilbage med flere spørgsmål:)

 81. Hej Annette ☺️
  Hvor ser den lækker ud den her kage.
  Jeg er ret ny i den her bage erdem og skal lige høre om den er meget kompliceret ag lave og hvad du ellers har brugt i den.
  Er det en mudcake som bund og hvad er det mellem bund og hindbærmousse.

  Vh line

 82. Hej Annette.
  Jeg vil gerne bruge din mousse til fyld i en prinsessekjole, og vil derfor høre, om du ved hvor meget fmousse der bliver af en portion.
  Jeg skal gerne ende med knap tre liter mousse. Er det mon tre eller fire gange din opskrift?
  Mvh Trine

 83. Hvis kagen er 30-35 x 20 cm ville det at dobble opskriften op ikke være nok tror du ? 😉

 84. Hej Johanne
  Ja mit svar kommer noget sent kan jeg se, jeg håber at du fandt en løsning. Jeg har før hørt om andre der fryser kagerne med fyld, så det skulle være muligt:)

 85. Kagen skal bruges på torsdag. Kan jeg bage den og putte moussen på idag og så fryse den? Evt smøre den op i dag også? Og så bare overtrække den torsdag morgen? På forhånd tak. 🙂

 86. Hej Sophie
  Jeg har desværre lidt travlt med min uddannelse i øjeblikket, så jeg har ikke nået at se dit spørgsmål. Men ja du kan sagtens lave kagen dagen i forvejen:). Håber dit kageprojekt gik godt:)

 87. Super fin blog du har!
  Jeg skal lave en lagkage hvor jeg bruger din hindbærmousse til et lag og laver chokolademousse til det andet lag. Kagen skal spises imorgen, så kan jeg vel godt allerede lave den idag eller hvordan? Hvad jeg kan forstå på de ovenstående spørgsmål kan kagen godt tåle at stå natten over men ville lige være helt sikker??
  På forhånd tusind tak!

 88. Hej Zelina
  Jeg ville vente med mousserne til du skal samle kagen. Når en mousse er lavet og får lov til at stå, vil den “sætte” sig, og det er uanset om det er inde i kagen eller i en skål i køleskabet. Hvis du så vælger at lave den lang tid før at den skal bruges, vil du “ødelægge” moussens konsistens og alt den luft der er pisket ind i vil forsvinde. Smagsmæssigt har det nok ikke noget at sige, men din mousse bliver nok ikke helt så fast igen.:)

 89. Hej Annette,
  Jeg skal i gang med at lavet en kage til min datters fødselsdag. Jeg bager bunde i dag, samler i morgen og betrækker på dagen. Men hvornår kan jeg lave moussen? Kan jeg godt lave det samme dag som bundene selvom jeg først samler dagen efter?

 90. jeg har lavet den dagen før, og har på nuværende tidspunkt stået i køleskabet natten over.. Jeg har brugt lidt flere hindbær end din opskrift siger, så måske derfor den var lidt flydende .. (men samtidig puttede jeg også et husblas mere i ..) Her til morgen virkede den allerede meget fast, så er slet ikke i tvivl om at den er klar til at komme i en kage i aften .. Så alt er endt godt, den skulle bare have god tid til at sætte sig..
  Og selvfølgelig smagte jeg på den i går – den smager himmelsk! tak for en dejlig nem og fantastisk opskrift..

 91. Hej Jannie
  Det ved jeg desværre ikke rigtig noget om, det har jeg aldrig prøvet selv. Hvor lang tid har den fået lov til at stå og “sætte” sig?

 92. Hej. Hvis man har forsøgt at lave hindbærmousse, men ikke synes den bliver stiv nok, kan man så tilføje ekstra husblas selvom den egentlig var “færdig”?
  Har læst noget med at man kan “smelte” husblas i mikroovnen og så vende det i den færdige creme?
  mvh Janni

 93. Hej Ida
  Hvis kagen er 22 cm vil jeg mene at opskriften kan klare 2 lag af moussen. Jeg håber at jeg har forstået dit spørgsmål rigtigt, og ellers må du endelig spørge igen:)

 94. Hej Maja
  Jeg er da glad for, at du kan bruge opskrifterne her på bloggen:).
  Med hensyn til moussen og det med at bule ud, så er min erfaring at man bare skal arbejde lidt hurtigt. Med det mener jeg, at når du først har taget den fyldte kage ud af formen, så få smurt den op med det samme. Mine kager begynder at bule hvis de har stået for længe ude i stuetemperatur inden jeg begynder at smøre op. Men det afhænger helt af fremgangsmåden på selve kagen. Hvis du vælger at lave en dam af smørcreme rundt i kanten af hver bund (denne dam holder fyldet inde i kagen) så skal du ikke være nervøs for noget. Men hvis du bare fylder kagen helt ud til kanten, så vil den begynde at blive lidt blød når den har stået lidt uden for formen.
  Men som svar til dit egentlige spørgsmål, så jo du kan sagtens bruge 3 istedet for 2, jeg ved dog ikke om det har den store effekt i forhold til at forhindre buler;).

 95. Hej Annette.
  tusind tak for svar kagen skal være på størrelse med en springform i størrelse 22 cm i diameter

 96. Hej. Jeg har brugt flere af dine opskrifter og ender ofte her 🙂

  Nu har jeg imidlertid et spørgsmål: jeg skal bruge moussen til det ene lag, i to kager (slot kage). Jeg overvejer at bruge 3 blade husblas, for at være sikker på at moussen ikke “buler” ud.

  Men jeg vil gerne lige høre din mening om det? 🙂

  Kram Maja

 97. Hej Ida
  Det lyder som et spændende projekt:). Ja hvis du skal bruge mousse til mere end 1 enkelt lag så skal du gange opskriften op. Men hvor mange gange du skal gange den kommer helt an på størrelse af kagen, og hvor mange lag der skal være mousse til:)

 98. hej Annette.
  jeg skal lave en lagkage overtrukket med fondant til et bryllup,
  jeg ville bare lige høre om jeg skal lave dobbelt portion nu hvor at den skal deles i flere lag?
  mvh Ida

 99. Halløjsa:)
  Det var en stor kage du skal lave:). Hvis du ganger med 3 vil jeg skyde på at der er til et lag mousse + lidt ekstra. Skal du kun have denne mousse i din kage så ville jeg nok gange med 4 som minimum. Men det kan godt være lidt svært at vurdere. Alternativt kan du lave lidt mere, og så fryse resten ned:)

 100. Hej Annette
  Jeg skal lave en firkantet lagkage 40×25.
  Ganger jeg din opskrift med 3, giver det så ét eller to lag mousse?

 101. Hej Kristina
  Jeg er glad for at du kan bruge mine indlæg til noget:). Jeg vil til hver en tid sætte en kage med mousse i køleskabet. Om den kan nøjes med at stå køligt ved jeg desværre ikke. Jeg tænker at det kommer an på hvor køligt du mener? Altså hvad temperaturen er. Søg evt. på google omkring opbevaring af kager med flødefyld, der må være noget omkring det:)

 102. Kære Annette
  Tak for dine fantastiske indlæg.
  Jeg skal lave en kage overtrukket med fondant med hindbærmousse som fyld til på lørdag, men jeg er nødt til at lave den færdig fredag aften, da den bliver afhentet formiddag lørdag.
  Når du laver dine fondant kager med hindbærmousse, sætter du så den færdige og dekorerede fondant kage på køl, eller kan moussen godt klare natten et køligt sted?
  Mvh Kristina

 103. Hej Henriette
  Moussen SKAL ikke stå, den kan sagtens spises med det samme. Men hvis man bruger moussen i en lagkage har den dog godt af at stå, især hvis kagen skal betrækkes med fondant. Det er for at gøre kagen stabil, så den ikke står og “rokker” frem og tilbage når du betrækker den. Jeg plejer gerne at lade mine kager stå minimum et halvt døgn og sætte sig, inden jeg betrækker. Jeg håber at det var svar nok:). Og ellers skriver du bare igen:)

 104. Hej Annette.

  Jeg vil bruge din mousse til et lag i en lagkage. Du skriver den er lige til at bruge, men skal stå i køleskab og sætte sig bagefter. Hvis den skal overtrækkes v´med fondant, skal den så laves dagen i forvejen.

  Den skal spises lørdag. overtrækkes fredag – skal jeg så lave den torsdag??

  Pft. Henriette

 105. Hej Kesia
  Jeg er super glad for at du kan bruge bloggen og opskrifterne til noget:). Jeg har selv lige lavet en stor kage der hed 25×25 cm. Der lavede jeg dobbelt op af denne portion og det gave et fint lag. Så jeg tænker at hvis du ganger opskriften med 3 burde det være rigeligt:)

 106. Hej. Jeg skal lave en stor kage og tænker bruge den her opskrift. Men kagen skal være firkantet 35 cm * 35 cm, og jeg tænker der skal være en 1,5-2 cm fyld i. Har du nogen ide om hvor mange gange jeg skal gange din opskrift? Jeg tænker umiddelbart 3-4 gange.
  Tak for en god blog! Det er super med gennemprøvet opskrifter, man kan stole på
  Vh, Kesia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *