Tobleronecreme i fondant kage

Denne opskrift på chokoladecreme, tobleronecreme eller tobleronemousse, kan du bruge med lige den chokolade du har lyst til. Du kan lave daim creme, skilpadde creme, Kit Kat creme, dumle creme osv. Lav en lækker toblerone lagkage eller en anden chokolade lagkage.

Tobleronecreme opskrift (ca. til en 25 cm rund kage, tyndt lag)

200 g toblerone (eller anden lækker chokolade, bruger du mørk chokolade skal du kun bruge ca. 150g)
ca. 2,5 dl fløde

Til denne opskrift kan man bruge lige den chokolade man synes bedst om:). Forskellige slags marabou, kit kat, toblerone, hvid chokolade, daim, after eight osv. Bare slå dig løs;) Jeg fylder mine egne variationer på efterhånden, som de er prøvet af. Der er 2 teknikker du kan bruge, jeg har endnu ikke besluttet hvilken der er bedst, derfor får du begge måder herunder.

Fremgangsmåden for tobleronecreme

Chokolade og fløde hældes i en gryde og varmes langsomt op. Jeg går aldrig særlig langt væk, når jeg laver denne creme. Efterhånden som chokoladen smelter, røres den ud i fløden. Når alt chokoladen er smeltet tages gryden af. Blandingen hældes i en skål og afkøles yderligere, for derefter at komme på køl. Når den er helt kold, piskes den let op, til den får en cremet konsistens. Men pas på, piskes den for længe skiller cremen. Jeg pisker gerne først med el pisker, og tager lige det sidste med piskeris, så jeg bedre kan styre det. Er den først begyndt at skille, så er den ødelagt. Den kan godt spises, men personligt er jeg ikke vild med at spise en skilt creme.

En anden fremgangsmåde for tobleronecreme

En anden teknik du kan bruge er at hakke din chokolade fint og hælde den i en skål. Varm samtidig fløden op, den må ikke koge. Hæld ca halvdelen over chokoladen og rør rundt så den smelter. Tilsæt resten af fløden, og rør til massen er jævn og glat. Sæt film over så det når helt ned og rør ved massen. Dette er for at undgå kondens. Du må ikke sætte ekstra film indover skålen. Sæt det på køl til det er koldt eller næste dag og pisk den op.

Andre afprøvede variationer: 

Skilpadde creme: 2 ½ dl fløde med 5 store skilpadder

Mælkechokolade creme med knas: 2 ½ dl fløde med 200 g marabou mælke chokolade. Efter det er fyldt på kagen, strøes 180 g hakket guldbarre chokolade med knas henover.

Brug fx. din tobleronecreme i en fødselsdagskage som denne.

Print Friendly, PDF & Email

36 comments on “Tobleronecreme til lagkagen”

  • Hej Karina
   Jeg har lige skrevet det ind i opskriften, tak for at gøre mig opmærksom på at det manglede;). Variation 2 skal selvfølgelig også piskes:)

 1. Har lige prøvet opskriften, men selvom fløde/chokolademassen var blevet helt kold er den ikke i nærheden af at kunne piskes. Jeg forsøgte i 15 min. og den er stadig helt flydende…. Har du nogen ideer til hvad jeg gør galt?

  • Hej Anja
   Det lyder godt nok mærkeligt, det har jeg aldrig selv været ude for. Man siger jo at dårlig fløde ikke kan piskes til flødeskum, kan det være årsagen? Fløde er jo fløde, uanset om du putter noget i burde den kunne piskes op til flødeskum.
   Den eneste løsning er nok at starte forfra med en ny omgang fløde og chokolade.

 2. Skal lave lagkage med 3 bunde. Ville gerne variere chokolade cremerne. Men hvordan gør jeg det bedst? Synes jo det bliver lidt kedeligt med to ens lag…

  • Hej Camilla
   Du kan jo evt. lave 2 chokoladecremer med forskellig slags chokolade? fx toblerone og cremefrøer? Hvis jeg har misforstået dit spørgsmål må du endelig skrive igen. Jeg er jo personligt meget til at sætte noget syrligt sammen med en sød chokoladecreme:)

 3. Hej
  Jeg skal lave 2 kager på hhv 35×35 og 20×20 (firkantet) hvor mange gange skal jeg gange din opskrift op tror du?

  Mvh Maria

 4. Hej Annette
  Kan se du har en hvid mousse rundt u kanten, hvad er det og hvad gør det godt for? Og gør du altid det når du ligger kager sammen?
  Vh Line
  PS. Super lækker hjemmeside, bruger den så meget 🙂

  • Hej Line
   Jeg beklager det sene svar. Den hvide kant du ser er en dam af smørcreme, som jeg laver for at være sikker på at kagen ikke “klasker” sammen. Smørcremen bliver hård i køleskabet og holder på den måde kagebunden ovenpå oppe, og derfor vil fyldet ikke klaske sammen. Jeg er faktisk gået lidt væk fra det, da jeg synes at smørcremen er alt for sød. Men jeg må indrømme at jeg ikke synes at resultatet uden dammen er særlig stabilt. Jeg får i hvert fald buler i min kage. Alternativt kan du bruge ganache, det er knap så sødt. Det er ikke noget jeg selv har prøvet endnu, kun til at smøre kagen op med. Men det skal testes i nærmeste fremtid:)

  • Hej Malene
   Det tror jeg godt at du kan, men den skal piskes op igen inden brug. Jeg er faktisk i tvivl om jeg selv har prøvet det, men søg evt. på Google:)

 5. Jeg er ikke den bedste til at bage, men takket være din blog har jeg fået lavet et par ret vellykket kager 😊
  Hvilket bunde vil du anbefale, hvis man vil lave en kage med to lag. En frisk mousse som citron som den ene og hvilken mousse ville du bruge som nummer to?
  Hilsen en kagenybegynder 😁

  • Hej Trine
   Jeg beklager mit sene svar.
   Jeg er rigtig glad for at min blog har givet dig succes med at bage, det er lige præcis mit mål med bloggen. At vise at vi alle kan:). Med en citron mousse tænker jeg at en hvis chokolade creme ville være lækker. Sødt mod det syrlige i citronen. Jeg ville nok bare lave nogle lyse lagkagebunde:)

 6. Hej
  Jeg skal lave en kage der er 27×45 og der skal være 2 lag creme
  Hvor mange gange skulle jeg gange opskriften

  Kram Tina

  • Hej Tina:)
   Det er altid svært med mængden til en stor kage men umiddelbart tænker jeg at du kan gange med 3-4, og så skulle det være fint:)

 7. Jeg har en opskrift, hvor man smelter tobleronen med LIDT fløde, derefter pisker en pasteuriseret æggeblomme (eller æg) ned i, og til sidst vender det i let pisket fløde. Og så skal det bare stå natten over i køleskab. Det kan være, det løser eventuelle problemer med at det skiller eller at det slet ikke kan piskes 🙂

  • Hej Jeanette
   Det lyder da som en lækker ide, og ja det tror jeg sagtens at du kan. Bare varm det op sammen og rør godt rundt indtil karamellerne er smeltet:)

 8. Hej

  Jeg skal lave en kage med 2 lag og vil gerne have 2 forskelige cremer, hvilken anden kunne du andbefale ud over toblerone cremen?

  • Hej Trine
   Jeg er selv rigtig glad for hindbær moussen, da den er lidt syrlig og knap så sød. Det går godt sammen med den søde toblerone creme:)

 9. Hej
  Står og skal lave en lagkage til en 25 års fødselsdag, altså med kanel.. Nogen ideer til hvad slags chokolade det kan kombineres med? Eller andre ideer?

  • Hej Henriette
   Det lyder som et spændende projekt. Hmm jeg ved ikke om der er en bestemt chokolade der er bedre end nogen anden til kanel. Men mørk chokolade er jo knap så sød, så måske den er et godt bud. Og derudover er æble altid godt med kanel:)

 10. Hejsa
  Jeg skal lave en lagkage hvor den ene creme skal være ” smil karamel ” tror du jeg skal bruge samme mængde chokolade og fløde som i dine andre opskrifter?

  På forhånd tak
  Lilly

  • Hej Lilly
   Ihh det lyder lækkert, det har jeg også tit tænkt på at prøve. Hmm, ja jeg tror at jeg som udgangspunkt ville bruge samme mængde, for at få godt med smag i cremen:)

   • Hej annette
    Tusind tak for dit, det vil jeg prøve, jeg skal nok give dig en tilbage melding om smag osv.
    Har du forresten prøvet og komme husblas i dine chokolade creme for og gøre dem mere stabile? 🙂

 11. Hej Annette.
  Kan denne sprøjtes ud på cupcakes og kan jeg lave den dagen før, så den bare skal sprøjtes på cupcakes når de skal serveres? Eller har du en anden opskrift der er bedre til pynt på cupcakes?
  På forhånd tak

  • Hej Stine
   Ja det skulle jeg mene, for den piskes jo op til en creme inden den bruges. Men hvor lang tid den kan holde formen ovenpå cupcakes er jeg lidt usikker på:) Alternativt kan du bruge nogle af mine chokolade frostings på cupcakes. Bare brug smeltet toblerone i, så er smagen derhen af:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *