Tobleronecreme - Annetteskager

Denne opskrift på tobleronecreme eller toblerone mousse, kan du bruge med lige den chokolade, som du har lyst til.

Du kan lave daimcreme, skilpaddecreme, Kit Kat creme, dumlecreme osv.
Lav en lækker toblerone lagkage eller en anden kage med tobleronecreme. Det er en nem opskrift på tobleronecreme du får her fra mig. Ønsker du en creme der “sætter sig” mere, kan du nemt tilføje 2 stk. husblas i blandingen. Bare sørg for at gøre det når den stadig er varm, så alt husblassen kan nå at smelte ordentligt. Husblas skal selvfølgelig ligge i blød et kvarters tid og vrides godt for vand, inden det tilsættes til fløde/chokolade blandingen.

Ingredienser til tobleronecreme (ca. til en 25 cm rund kage, tyndt lag)

150 g Toblerone
ca. 2,5 dl fløde

Til denne opskrift kan man bruge lige den chokolade man synes bedst om. Forskellige slags marabou, kit kat, toblerone, hvid chokolade, daim, after eight osv. Bare slå dig løs;) Jeg fylder mine egne variationer på efterhånden, som de er prøvet af. Der er 2 teknikker du kan bruge, jeg har endnu ikke besluttet hvilken der er bedst, derfor får du begge måder herunder.

Fremgangsmåde

 • Chokolade og fløde hældes i en gryde og varmes langsomt op. Jeg går aldrig særlig langt væk, når jeg laver denne creme.
 • Efterhånden som chokoladen smelter, røres den ud i fløden.
 • Når alt chokoladen er smeltet tages gryden af varmen og det hældes i en skål for yderligere afkøling.
 • Derefter skal den på køl.
 • Når den er helt kold, piskes den let op, til den får en cremet konsistens. Men pas på, piskes den for længe kan cremen skille. Jeg pisker gerne først med el pisker, og tager lige det sidste med piskeris i hånden, så kan jeg bedre styre det. Er chokolade cremen først begyndt at skille, så er den ødelagt. Den kan godt spises, men personligt er jeg ikke vild med at spise en skilt creme.

En anden fremgangsmåde

 • En anden teknik, som du kan bruge er, at hakke chokoladen fint og hælde den i en skål.
 • Varm samtidig fløden op, den må ikke koge.
 • Hæld ca. halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør rundt så den smelter.
 • Tilsæt resten af fløden, og rør til massen er jævn og glat.
 • Sæt film over så det når helt ned og rør ved massen. Dette er for at undgå kondens. Du må ikke sætte ekstra film indover skålen.
 • Sæt det på køl til det er koldt eller næste dag og pisk tobleronecremen op.
Andre afprøvede variationer:

Skilpadde creme: 2 ½ dl fløde med 5 store skilpadder der hakkes lidt groft.

Mælkechokolade creme med knas: 2 ½ dl fløde med 150 g marabou mælke chokolade. Efter det er fyldt på kagen, strøes 180 g hakket guldbarre chokolade med knas henover.

Brug fx. din tobleronecreme i en fødselsdagskage som denne.

56 Comments on Tobleronecreme til lagkagen

 1. Hej Lonnie
  Jeg beklager at jeg først ser dit svar nu, jeg har desværre ikke mulighed for at komme forbi min side hver dag. Jeg går ud fra at du mener piske når du skriver blende? Jeg ved ikke hvad der er sket. Min egen creme plejer sket ikke at nå at sætte sig, den har stadig en fløde konsistens. Fandt du mon en løsning?

 2. Skal man stadig blende efter afkøling når man har husblas i? Synes at jeg står med en ret stiv creme.

 3. Skal den stadig blendes hvis man kommer husblas i? Jeg synes at jeg står med en relativt sat creme efter afkøling, som jeg ikke rigtig tør at blende 🙈

 4. Hej Simone
  Jeg vil lige starte med at sige at jeg ikke er Annemette. Jeg går ud fra at du tænker hende fra den store bagedyst;).
  Men jeg vil rigtig gerne svare på dine spørgsmål.
  Til en sød chokoladecreme vil jeg altid vælge en syrlig bærmousse, det giver et skønt modspil.
  Ja tobleronecremen skal stadig i køleskabet og blive kold, så du kan piske den op. Herefter fyldes den så på kagen. Mine bærmousser kan du derimod hælde direkte på kagen i bageringen, så den står og sætter sig i kagen. 🙂

 5. Hej annemette !
  Jeg vil gerne lave en lagkage til min søns 3 års fædselsdag i weekenden og er faldet over din tobleronecreme. Jeg vil høre hvilken anden creme du vil forslå med den så der kan være 2 gode lag? Og jeg bruger bagering og bageplanst så den sætter sig som jeg gerne vil have. Skal cremen så stadigvæk i køleskabet inden jeg ligger det på lagkage bundene ?

 6. Hej Heidi
  Jeg har faktisk ikke selv prøvet det med at fryse en kage ned og tø op igen. Men jeg tror sagtens at det kan lade sig gøre 🙂 God ide at lade den tø op i køleskabet.

 7. Hej kan man godt lægge kagen sammen med toblerone og evt hindbær mousse og så fryse hele kagen og så tage den op dagen før og tø op i køleskab og så pynte ?

 8. Hej Annette.
  Jeg har et spørgsmål til tobleronecremen. Du beskriver 2 metoder. Skal skålen ikke dækkes med film i metode 1?
  Mvh Annie

 9. Hej Kitt
  Tak for de søde ord om min side. Den er netop lavet for at inspirere andre, så jeg elsker når I finder inspiration og stiller spørgsmål;).
  Det er godt nok lidt af et projekt du skal igang med, meget spændende 🙂
  Umiddelbart kan du sagtens lave kagen dagen før, det skulle der ikke være nogle problemer i. God ide med at vente med vaffelrørerene så de ikke bliver bløde. Jeg tror sagtens at du kan få kagen stabil nok til smørcreme, men den skal piskes godt blød, da kagen nok vil “give efter” når du smører den op. Jeg er er personligt gået over til at smøre om med ganache. Altså en blanding af fløde og chokolade i et højt forhold, så den stivner godt op. Med en ganache kan du smøre kagen nemt op. Du kan bruge din ganache når den stadig er sådan lidt flydende, eller du kan vente til den får en nutella agtig konsistens. Jeg synes at kagen giver sig knap så meget når jeg smører den op. Men det er en smagssag. Du kan læse mere om ganache her.
  Jeg har ikke selv den store erfaring med marcipan. Men mit bud vil være at du godt kan stå i køleskabet natten over. Jeg ved dog ikke om det er en god ide at betrække med film eller lign, så marcipanen ikke tørrer ud. Det må nok komme an på en prøve. 🙂
  Held og lykke med projektet og vend endelig tilbage hvis der er flere spørgsmål 🙂

 10. Hej Annette
  Super side. Og fedt du er med i svar til folk.
  Jeg har været så letsindig at sige ja til at lave en kage til en fest jeg selv skal være med til. Selvom jeg faktisk ikke har den HELT store erfaring.
  Min tanke om opbygningen af kagen er at det skal være almindelige vanilje bunde med et lag hindbærcreme og så et lag af den her Toblerone creme og med en midte af hele M&M’s. Så ville jeg gerne smøre den op i kanten med en smørcreme for så at sætte et højt marcipan bånd rundt i kanten som en Othello lagkage. Uden på den vil jeg sætte vaffelrør og på toppen vil jeg – bag den høje kant -lægge frisk frugt på en bund af et tyndt lag fløde.
  Mit spørgsmål er, hvor meget af arbejdet du tænker jeg kan lave dagen før?
  Kan jeg lægge kagen sammen og putte marcipanen på så det kun er vaffelrørene og den friske frugt med flødebunden der skal laves på dagen?
  Og tror du i det hele taget det kan lade sig gøre at lave kagen stabil nok til smørcremen?

  Jeg skal lave 3 kager af samme type. Derfor vil jeg gerne lave så meget som muligt på forhånd.
  Samtidig skal jeg lave en top, som jeg dog regner med at beklæde helt med marcipan med et silkebånd rundt om i bunden og så lidt marcipanroser på. Kan sådan en stå i køleskabet natten over?

 11. Hej Mette
  Hvis du skal smøre en kage op, så ville jeg lave en ganache og ikke en creme der skal piskes. Toblerone er en lys chokolade, så forholdet vil hedde 200 g toblerone til 1 dl fløde. Du varmer det sammen indtil chokoladen er smeltet. Lad det sætte sig i køleskabet indtil det opnår en nutella lignende konsistens. 🙂

 12. Kan man bruge denne tobleronemousse til at smøre en kage op med? Vil tilsætte husblas .. kagen skal have er rå chokoladelook, så der skal ikke dækkes med noget, blot påsættes lidt pynt.
  Mvh Mette

 13. Hej Annette
  Tak for hurtigt svar. Jeg prøver at smide et par blade husblas i næste gang 😀

 14. Hej Anette
  Fantastisk at du har så stor succes med tobleronecremen:).
  Ja du kan godt tilføje den opblødte og opvredne husblas til din chokolade/fløde blanding inden den kommer på køl. Cremen vil stå lidt mere end uden, men om den bliver mousse agtig er jeg faktisk i tvivl om. Alternativt kan du bruge min chokolademousse her på siden og bruge toblerone istedet for den lyse chokolade. Jeg ved ikke hvor kraftig den bliver i smagen, da der også er mørk chokolade i. Men det kan man da teste:).
  Tak for dit råd omkring piskefløde. Jeg tror faktisk slet ikke at jeg bruger det ord, jeg skriver bare fløde. Men nu har vi da videregivet informationen, hvis det skulle kunne hjælpe nogen til at få succes med opskriften:)

 15. Hej Annette

  Har flere gange, med stor succes, brugt denne tobleronecreme som fyld i lagkager. Overvejer en kage hvor cremen godt må stå lidt mere som en mousse, men har ingen erfaring med husblas i cremen. Får man effekten af husblassen hvis man opløser husblassen i den varme chokolade/flødeblanding – stiller det på køl i nogle timer og så pisker blandingen op?

  Ser i øvrigt i tråden, at nogle har haft problemer med at piske blandingen op selvom den har været kold – kan det mon være fordi opskriften ikke specificerer, at det skal være piskefløde der skal bruges til cremen?

  Tak for nogle gode opskrifter.
  Anette

 16. Hej Stine
  Ja det skulle jeg mene, for den piskes jo op til en creme inden den bruges. Men hvor lang tid den kan holde formen ovenpå cupcakes er jeg lidt usikker på:) Alternativt kan du bruge nogle af mine chokolade frostings på cupcakes. Bare brug smeltet toblerone i, så er smagen derhen af:)

 17. Hej Annette.
  Kan denne sprøjtes ud på cupcakes og kan jeg lave den dagen før, så den bare skal sprøjtes på cupcakes når de skal serveres? Eller har du en anden opskrift der er bedre til pynt på cupcakes?
  På forhånd tak

 18. Hej annette
  Tusind tak for dit, det vil jeg prøve, jeg skal nok give dig en tilbage melding om smag osv.
  Har du forresten prøvet og komme husblas i dine chokolade creme for og gøre dem mere stabile? 🙂

 19. Hej Lilly
  Ihh det lyder lækkert, det har jeg også tit tænkt på at prøve. Hmm, ja jeg tror at jeg som udgangspunkt ville bruge samme mængde, for at få godt med smag i cremen:)

 20. Hejsa
  Jeg skal lave en lagkage hvor den ene creme skal være ” smil karamel ” tror du jeg skal bruge samme mængde chokolade og fløde som i dine andre opskrifter?

  På forhånd tak
  Lilly

 21. Hej Henriette
  Det lyder som et spændende projekt. Hmm jeg ved ikke om der er en bestemt chokolade der er bedre end nogen anden til kanel. Men mørk chokolade er jo knap så sød, så måske den er et godt bud. Og derudover er æble altid godt med kanel:)

 22. Hej
  Står og skal lave en lagkage til en 25 års fødselsdag, altså med kanel.. Nogen ideer til hvad slags chokolade det kan kombineres med? Eller andre ideer?

 23. Hej Trine
  Jeg er selv rigtig glad for hindbær moussen, da den er lidt syrlig og knap så sød. Det går godt sammen med den søde toblerone creme:)

 24. Hej

  Jeg skal lave en kage med 2 lag og vil gerne have 2 forskelige cremer, hvilken anden kunne du andbefale ud over toblerone cremen?

 25. Hej Jeanette
  Det lyder da som en lækker ide, og ja det tror jeg sagtens at du kan. Bare varm det op sammen og rør godt rundt indtil karamellerne er smeltet:)

 26. Hej

  Har du nogen erfaring med at bruge guldkaramel i denne opskrift? – er lidt i tvivl om jeg kan få karamellerne smeltet helt 🙂

 27. Jeg har en opskrift, hvor man smelter tobleronen med LIDT fløde, derefter pisker en pasteuriseret æggeblomme (eller æg) ned i, og til sidst vender det i let pisket fløde. Og så skal det bare stå natten over i køleskab. Det kan være, det løser eventuelle problemer med at det skiller eller at det slet ikke kan piskes 🙂

 28. Hej Tina:)
  Det er altid svært med mængden til en stor kage men umiddelbart tænker jeg at du kan gange med 3-4, og så skulle det være fint:)

 29. Hej
  Jeg skal lave en kage der er 27×45 og der skal være 2 lag creme
  Hvor mange gange skulle jeg gange opskriften

  Kram Tina

 30. Hej Trine
  Jeg beklager mit sene svar.
  Jeg er rigtig glad for at min blog har givet dig succes med at bage, det er lige præcis mit mål med bloggen. At vise at vi alle kan:). Med en citron mousse tænker jeg at en hvis chokolade creme ville være lækker. Sødt mod det syrlige i citronen. Jeg ville nok bare lave nogle lyse lagkagebunde:)

 31. Jeg er ikke den bedste til at bage, men takket være din blog har jeg fået lavet et par ret vellykket kager 😊
  Hvilket bunde vil du anbefale, hvis man vil lave en kage med to lag. En frisk mousse som citron som den ene og hvilken mousse ville du bruge som nummer to?
  Hilsen en kagenybegynder 😁

 32. Hej Malene
  Det tror jeg godt at du kan, men den skal piskes op igen inden brug. Jeg er faktisk i tvivl om jeg selv har prøvet det, men søg evt. på Google:)

 33. Er det muligt at fryse den færdige creme? Så den bare skal tøse og er klar til at putte i kagen?

 34. Hej Sofia
  Jeg vil mene at der kun er til 1 lag i en kage på 25 cm. Er det en større kage ville jeg doble opskriften op:)

 35. Hej Line
  Jeg beklager det sene svar. Den hvide kant du ser er en dam af smørcreme, som jeg laver for at være sikker på at kagen ikke “klasker” sammen. Smørcremen bliver hård i køleskabet og holder på den måde kagebunden ovenpå oppe, og derfor vil fyldet ikke klaske sammen. Jeg er faktisk gået lidt væk fra det, da jeg synes at smørcremen er alt for sød. Men jeg må indrømme at jeg ikke synes at resultatet uden dammen er særlig stabilt. Jeg får i hvert fald buler i min kage. Alternativt kan du bruge ganache, det er knap så sødt. Det er ikke noget jeg selv har prøvet endnu, kun til at smøre kagen op med. Men det skal testes i nærmeste fremtid:)

 36. Hej Annette
  Kan se du har en hvid mousse rundt u kanten, hvad er det og hvad gør det godt for? Og gør du altid det når du ligger kager sammen?
  Vh Line
  PS. Super lækker hjemmeside, bruger den så meget 🙂

 37. Jeg piskende også i noget nær 45 min uden der skete noget … vil ikke anbefale denne opskrift…

 38. Tak for hurtigt svar. Det var egentligt også det jeg selv kom frem til 😉

  Og skøn blog! Har fået mange tips herfra 😉

 39. Hej
  Jeg skal lave 2 kager på hhv 35×35 og 20×20 (firkantet) hvor mange gange skal jeg gange din opskrift op tror du?

  Mvh Maria

 40. Hej Camilla
  Du kan jo evt. lave 2 chokoladecremer med forskellig slags chokolade? fx toblerone og cremefrøer? Hvis jeg har misforstået dit spørgsmål må du endelig skrive igen. Jeg er jo personligt meget til at sætte noget syrligt sammen med en sød chokoladecreme:)

 41. Skal lave lagkage med 3 bunde. Ville gerne variere chokolade cremerne. Men hvordan gør jeg det bedst? Synes jo det bliver lidt kedeligt med to ens lag…

 42. Hej Anja
  Det lyder godt nok mærkeligt, det har jeg aldrig selv været ude for. Man siger jo at dårlig fløde ikke kan piskes til flødeskum, kan det være årsagen? Fløde er jo fløde, uanset om du putter noget i burde den kunne piskes op til flødeskum.
  Den eneste løsning er nok at starte forfra med en ny omgang fløde og chokolade.

 43. Har lige prøvet opskriften, men selvom fløde/chokolademassen var blevet helt kold er den ikke i nærheden af at kunne piskes. Jeg forsøgte i 15 min. og den er stadig helt flydende…. Har du nogen ideer til hvad jeg gør galt?

 44. Hej Karina
  Jeg har lige skrevet det ind i opskriften, tak for at gøre mig opmærksom på at det manglede;). Variation 2 skal selvfølgelig også piskes:)

 45. Ved variation 2, skal den da også piskes op? Eller er det kun ved den første metode?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.