Daimcreme kagefyld

Denne daimcreme er super lækker og meget simpel at lave. Den skal ikke piskes, som andre chokolade cremer.

Hvis du er vild med Daim, så vil du elske denne opskrift på daimcreme eller daimmousse kan vi også kalde den. Jeg laver som minimum mine chokolade cremer af 1/2 l fløde, da jeg alt for mange gange er endt ud med for lidt, når jeg kun bruger 1/4 l. Jeg skal måske lige nævne, at jeg godt kan lide masser af fyld i en kage. For lidt er simpel hen for kedeligt efter min smag.
Et alternativ til denne daimmousse kunne være at bruge Marabou daimchokolade. Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg ved ikke hvor gennemtrængende smagen vil være. Men mon ikke man kan smage daim.

Ingredienser til Daimcreme

6 pakker Daim af 56 g (336 g)
1/2 L fløde
3 blade husblas

Fremgangsmåde

 • Start med at lægge husblas i blød i iskoldt vand i et kvarters tid.
 • Hak din Daim chokolade godt. Men ikke helt fint. Lige præcis Daimcreme, må gerne være lidt crunchy, og det er kun chokoladen der smelter. Karamelstykkerne forbliver og giver netop din Daimcreme denne her crunchy konsistens.
 • Daim og fløde hældes i en gryde og varmes op til alt chokoladen er smeltet. Rør godt rundt i det undervejs og hold øje så det ikke brænder på.
 • Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen. Jeg har ikke personligt oplevet at cremen ikke vil lykkedes, fordi det ikke når en bestemt temperatur.
 • Fortsæt med at røre lidt.
 • Så vrider du alt vandet fra husblassen og tilsætter den til chokoladen/fløden.
 • Rør godt rundt til du er sikker på, at husblassen er helt opløst. Hvis det ikke smelter helt, kan du ende op med husblas tråde i din færdige chokoladecreme, og det er ikke så lækkert.
 • Hæld den flydende Daimcreme i en skål og sæt film over, gerne helt ned så det rør cremen, for at undgå kondens. Kondens kan nemlig ødelægge din creme.
 • Sæt cremen i køleskabet og lad den blive iskold.

Jeg laver gerne min Daim creme til lagkagen enten om morgenen, hvis jeg skal fylde kagen om aftenen. Eller om aftenen og lader den stå natten over.

 • Fjern filmen og rør i din creme med en helt almindelig ske.
En nem chokoladecreme

Rør indtil du synes, at cremen er jævn og cremet. Den bliver jo ikke flødeskums luftig, men cremet nok til at putte på en sprøjtepose (hvis du bruger sådan en, når du fylder din kage) og sprøjte på kagen.
Hvis nogen skulle undre sig over, at jeg gør det på den måde, er det for at få et jævnt lag. Er du god til øjemål, kan du sagtens bare hælde cremen på kagen og jævne den ud med en kniv eller lign. Det er bare vigtigt, at cremen ligger helt lige/jævnt, da du ellers kan ende op med en skæv kage.

Det er fantastisk nemt og du risikerer ikke, at stå med en creme der er skilt, fordi du har pisket for meget. Det har jeg selv oplevet alt for mange gange. Men som nævnt længere oppe, så bliver cremen her ikke lufttig når den ikke piskes. Ønsker du en pisket luftig Daimcreme, kan du nøjes med at bruge 3-4 pakker Daimchokolade til samme mængde fløde. Brug samme fremgangsmåde som herover, men i stedet for at røre cremen, skal den piskes op.

Har du evt. mod på det, kan du lave din Daim selv.

29 Comments on Daim creme

 1. Hej Lene

  Jeg beklager mit sene svar, jeg håber at du selv kastede dig ud i noget.
  Du kan bruge en hvilken som helst type bund til denne creme. Du kan vælge en browniebund fx og bare nøjes med Daim creme og frisk frugt oven på. Men du kan også sagtens lave en lagkage, hvor du har en bærmousse sammen med en Daimcreme. Det vil som du selv skriver være en skøn kontrast til alt det søde. Brug min opskrift på bærmousse eller hold blot igen med alt det sukker, som mange bærmousser indeholder. Det gør dem bare søde.

 2. Hej Annette
  Hvilken bund bruger du til denne mousse? Og bruger du denne mousse alene eller fx sammen med en bærmousse for at give lidt kontrast til det søde?
  Mange hilsner fra Lene

 3. Hej Mette
  Ja denne creme kan du sagtens bruge til en lagkage der skal smøres op og betrækkes med fondant.
  Jeg ville ikke gange opskriften her op da den i forvejen er baseret på 1/2 l fløde, der bliver ret meget creme. Så det skulle række til en kage på 26 cm:)

 4. Hvor mange portioner af denne opskrift vil du lave hvis der skal 2 lag i en kage på 26 cm.? Og kan man bruge cremen i en kage der skal opsmøres og overtrækkes med fondant? 😊

 5. Hej Emma
  Tja måske halvanden gang er nok, det er lidt svært at svare på. Det lyder lidt voldsomt med creme af 1 l fløde, og det vil det jo blive hvis du laver den dobbelt op. Afhængig af hvor meget creme du vil have i din kage, så tror jeg godt at du kan nøjes med at sige halvanden gang. 🙂

 6. Hej. Hvis jeg skal bruge cremen til en kage på 35*35 skal jeg så fordoble mængden eller hvad tænker du ?

 7. Hej!
  Vil jeg kunne udskifte daim-chokoladen med fx toblerone eller dumle-karameller?
  Jeg kan ikke komme ind og se opskriften på din Toblerone-creme – der. sker ikke noget når jeg vil trykke på linket til den?
  Vh Eva.

 8. Hejsa,
  Jeg tænker jeg vil lave halvanden omgang af denne dejlige opskrift, hvor mange husblas tænker du eller måske har erfarring med at der skal i? 🙂 4 eller 5?

  Hilsen Sarah

 9. Hej Line
  Grunden til at jeg rør istedet for at piske er fordi jeg er bange for at den ellers vil skille. Men prøv at piske og så hold godt øje undervejs, så du kan stoppe inden den skuller😊

 10. Hejs er det en 1/2 l pr lag mouse eller pr kage du bruger (24 cm)

  Altså en kage med 3 bunde = 1/2 liter eller 1 l fløde

 11. Hej Kicki
  Jeg har aldrig selv prøvet at smelte husblas i chokolade, men jeg har tit tænkt på at det i nogle tilfælde ville være nemmere. Prøv dig frem:)

 12. For at få en mere luftig creme, kunne man så ikke nøjes med at smelte husblassen i chokoladen og så vende den i pisket fløde?

 13. Hej Maja
  Det er lidt svært at sige. Den skal bare være iskold. Så sæt den nederst i køleskabet, der plejer at være koldest. Og tjek evt. efter et par timer:)

 14. Hej Maria Louise
  Det burde også være muligt at bruge den som fyld ovenpå en kage. Dog skal du være opmærksom på at bruge en åben lidt stor tyl, da karamellen fra den hakket daim kan sætte sig fast i tyllen:)

 15. Kan man bruge denne som fyld ovenpå en kage? 🙂
  Tænkte eventuelt at sprøjte den på med en sprøjtepose.

  TAK for lækre kage opskrifter.

 16. Hej Ginnie
  Du kan sagtens bare tilføje et blad husblas til toblerone cremen:). Bare sørg for at den varme chokolade og fløde er varm nok, altså uden at være brændende varm, så husblassen kan smelte:)

 17. Hej. Kan man bruge fx Toblerone i denne i stedet for daim? Så det ikke bliver din Toblerone creme, men mousse fordi man komme husblas i? 😊

 18. Hej Tina
  Jeg plejer gerne selv at fryse rester af mine frugtmousser, og det er gået fint. Jeg har også læst om andre der fryser fyldte kager ned for at tø dem op igen når de skal spises, uden problemer. Prøv evt. Google for at finde noget omkring det:)

 19. Hej Annette
  Ville lige høre om dine fyld kan fryses
  Da jeg skal lave 3 kager men de skal fra Sjælland til nord Jylland og samles der derfor må de gerne være lavet før
  Tak for nogle dejlige opskrifter
  KH Tina

 20. Hej Maria
  Det er af en ½ l fløde, så der bliver temmelig meget creme ud af det. Jeg vil sige omkring en 25 cm, men det afhænger helt af hvor meget fyld du godt kan lide i dine kager:). Personligt er jeg selv ret glad for meget fyld;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *