Hjemmelavet daim

Jeg har til stor glæde opdaget at man selv kan lave daim. Tænk engang. Og det er faktisk ikke så svært og kræver ikke et termometer.

Jeg har lavet små forme ved at folde sølvpapir rundt om min mobil telefon. Det er en god størrelse til bars. Se opskrift og vejledning her, og kom så igang med at lave hjemmelavet daim.

Hjemmelavet daim opskrift (6-7 bars i “mobilstørrelse” som i videoen)

100 g usaltet smør
250 g sukker
50 g lys sirup
75 g mandelmel
400 g god lys chokolade

Fremgangsmåden for hjemmelavet daim

Smør, sukker og sirup smeltes sammen i en gryde. Når det rigtig koger godt og er blevet gylden brunt, tilsættes mandelmel. Varm det godt igennem i 4-5 minutter og tag det af varmen. Det er selvfølgelig hele tiden vigtigt at du rører godt rundt, så det ikke brænder på.
Hæld det i dine forme med en ske eller kniv, det er ikke helt flydende, så det skal smøres ud i formen. Lad det afkøle.
Smelt og temperer chokoladen. Vend dine store sprøde karameller rundt i chokoladen, lad dem dryppe lidt af og læg dem til “tørre”, evt. i køleskabet.
Personligt kan jeg bedst lide dem, hvis de har stuetemperatur, jeg synes, at madvarer der er køleskabskolde godt kan miste smag.
Synes du at disse bars er for store, kan du evt. bare brække karamellen i mindre stykker. Så ender du ud med en masse små daim, det er også ret lækkert:).

2 comments on “Hjemmelavet daim, en nem opskrift”

  1. Hej Anja
    Det lyder da virkelig mærkeligt. Jeg vil mene at de store supermarkeder har det. Altså kvickly, Bilka, Føtes og måske Meny? Det er en grå pakke, som den almindelig Lurpak, bare med rød farve istedet for den mørkeblå. Og selvfølgelig med teksten usaltet.:)

  2. Har du et billed af en pakke usaltet smør? Kan ikke finde noget i supermarked. Har nu prøvet med Lurpak bagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *