Daim opskrifter

Hvem havde troet, at man kan lave sin egen hjemmelavet daim. Det smager faktisk som rigtig daim og det er sket ikke så svært.

Jeg elsker daim chokolade. Der er bare noget helt særligt ved den smag som karamellem i daim har. Følger du denne opskrift, kan du selv lave daim. Overtræk karamellen med chokolade når den er størknet og du får den “klassiske” daim som vi kender den. Eller hak karamellem og bland den i en chokolade ganache af lys chokolade, som du fylder i en kage. Eller endnu bedre, brug den i en lækker daimcheesecake.

Jeg har lavet små forme ved at folde sølvpapir rundt om min mobil telefon. Det er en god størrelse til hjemmelavet daim bars. Se opskrift og vejledning her, og kom så igang med at lave hjemmelavet daim.

Ingredienser til hjemmelavet daim (6-7 bars i “mobilstørrelse” som i videoen)

100 g usaltet smør
250 g sukker
50 g lys sirup
75 g mandelmel
400 g god lys chokolade

Fremgangsmåde

 • Smør, sukker og sirup smeltes sammen i en gryde.
 • Når det rigtig koger godt og er blevet gyldenbrunt, tilsættes mandelmel.
 • Varm det godt igennem i 4-5 minutter og tag det af varmen. Det er selvfølgelig hele tiden vigtigt at du rører godt rundt, så det ikke brænder på.
 • Hæld det i dine forme med en ske eller kniv, det er ikke helt flydende, så det skal smøres ud i formen.
 • Lad det afkøle.
 • Smelt og temperer chokoladen.
 • Vend dine store sprøde karameller rundt i chokoladen, lad dem dryppe lidt af og læg dem til “tørre”, evt. i køleskabet.

Personligt kan jeg bedst lide dem, hvis de har stuetemperatur. Jeg synes ikke, at madvarer der er køleskabskolde har særlig meget smag.
Synes du at disse bars er for store, kan du evt. bare brække karamellen i mindre stykker. Så ender du ud med en masse små daim, det er også ret lækkert.

Prøv opskriften på hjemmelavet daim

6 Comments on Hjemmelavet daim, en nem opskrift

 1. Hej Mira
  Jeg har ikke selv sat denne opskrift sammen. Men mit bud er, at man ønsker at udelade den salte smag, som der vil være ved at bruge usaltet smør. Jeg bruger dog personligt smør med salt i mange af opskrifterne, da jeg ikke kan smage forskel. 🙂

 2. Hej Anja
  Det lyder da virkelig mærkeligt. Jeg vil mene at de store supermarkeder har det. Altså kvickly, Bilka, Føtes og måske Meny? Det er en grå pakke, som den almindelig Lurpak, bare med rød farve istedet for den mørkeblå. Og selvfølgelig med teksten usaltet.:)

 3. Har du et billed af en pakke usaltet smør? Kan ikke finde noget i supermarked. Har nu prøvet med Lurpak bagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.