Daim opskrifter

Sådan laver du selv din egen hjemmelavet Daim.

Det smager faktisk som rigtig Daim og det er sket ikke så svært. Jeg elsker Daim chokolade. Der er bare noget helt særligt ved den smag som karamellem i Daim har. Følger du denne opskrift, kan du selv lave Daim. Overtræk karamellen med lys chokolade når den er størknet og du får den “klassiske” Daim som vi kender den. Vidste du egentlig at en Daim bar stammer fra Sverige?

Jeg har lavet små forme ved at folde sølvpapir rundt om min mobiltelefon. Fjern telefonen og du har en form til karamellen. Det er en god størrelse til hjemmelavede Daim bars. Du kan også bare støbe karamellen i en stor form, fx en bradepande foret med bagepapir. Når karamellem er størknet brækker du kæmpe karamellen i en masse mindre stykker i forskellige størrelser.
Jeg vil ikke selv tage æren for denne opskrift, men syntes at den var så god, så jeg ville oversætte den og dele videoen fra den oprindelige opskrift som du finder her,

Ingredienser til hjemmelavet daim (6-7 bars i “mobilstørrelse” som i videoen)

100 g usaltet smør
250 g sukker
50 g lys sirup
75 g mandelmel
400 g god lys chokolade

Fremgangsmåde

 • Smør, sukker og sirup smeltes sammen i en gryde.
 • Når det rigtig koger godt og er blevet gyldenbrunt, tilsættes mandelmel.
 • Varm det godt igennem i 4-5 minutter og tag det af varmen. Sørg for at røre godt i massen, så den ikke brænder på-
 • Hæld karamellen i dine forme med en ske eller kniv, det er ikke helt flydende, så det skal smøres ud i formen.
 • Lad det afkøle og sætte sig fuldstændig.
 • Smelt og temperer chokoladen.
 • Vend stykkerne af de sprøde karameller rundt i chokoladen, lad dem dryppe lidt af og læg dem til “tørre”, evt. i køleskabet.

Du kan opbevare dine Daim bars i en bøtte i køleskabet eller på køkkenbordet. Helt afhængig af hvad du bedst kan lide.

Udover at bruge karamellen til Daim bars kan du også hakke den groft og blande det i en chokolade ganache af lys chokolade, som du fylder i en kage. På denne måde får du en crunchy kagecreme, det er virkelig lækkert. Eller endnu bedre, brug den i en lækker Daimcheesecake. Jeg har også en opskrift på Daimis her på Annetteskager, der ville karamellen også være oplagt at bruge.

Prøv opskriften på hjemmelavet daim

6 Comments on Hjemmelavet daim, en nem opskrift

 1. Hej Mira
  Jeg har ikke selv sat denne opskrift sammen. Men mit bud er, at man ønsker at udelade den salte smag, som der vil være ved at bruge usaltet smør. Jeg bruger dog personligt smør med salt i mange af opskrifterne, da jeg ikke kan smage forskel. 🙂

 2. Hej Anja
  Det lyder da virkelig mærkeligt. Jeg vil mene at de store supermarkeder har det. Altså kvickly, Bilka, Føtes og måske Meny? Det er en grå pakke, som den almindelig Lurpak, bare med rød farve istedet for den mørkeblå. Og selvfølgelig med teksten usaltet.:)

 3. Har du et billed af en pakke usaltet smør? Kan ikke finde noget i supermarked. Har nu prøvet med Lurpak bagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *