Her følger en beskrivelse af hvordan jeg tempererer min chokolade

1.

Jeg smelter lidt mere end halvdelen af chokoladen i vandbad + kakaosmør, det skal gerne op på en ca. 48 grader. (kakaosmør er kun hvis du skal fortynde din chokolade, hvilket er en god ide til flødebolle overtræk, men det kan sagtens undværes)

2.

Resten af chokoladen sørger jeg for at hakke ekstra fint, så jeg undgår at stå med en klar chokolade (rette temperatur) med klumper i, det er så ærgerligt.

3.

Så hælder jeg en stor del af den smeltet chokolade over i den ikke smeltet, og rører rundt så det smelter sammen. Mål temperaturen undervejs, du skal ned imellem 31 og 33 grader. Hvis du ikke synes, at det smelter nok, tilsætter du blot noget mere af den smeltet chokolade. Men tag lidt af gangen, chokoladen må ikke overstige 33 grader.
Den resterende smeltet chokolade skal blive i vandbadet over gryden (dog ikke på tændt blus), så den holder sig godt varm. Hvis din arbejds chokolade begynder at blive lidt kold (nærme sig minimums grænsen på 31 grader) tilsætter du blot lidt af den varme chokolade. På den måde kan den chokolade du arbejder med, holde sig på den rette temperatur længe.

4.

Når du synes, at nu er chokoladen klar, altså har den rette temperatur og er jævn og glat uden klumper. Kan du fx. tage en palet og stikke ned i skålen. Skrab den lige over kanten på skålen, så der ikke er et alt for tykt lag på og læg den på bordet. Er din chokolade rigtig tempereret, skulle den gerne størkne indenfor nogle minutter.

Jeg har selv haft rigtig mange problemer med at få tempereret min chokolade rigtigt hver eneste gang. Faktisk tror jeg, at det har været tilfældigt, når det endelig lykkedes for mig.
Men nu hvor jeg har prøvet denne metode, kører det bare for mig.
Jeg håber, at det kommer til at gøre det samme for dig.

Et alternativ kunne være at købe disse chokolade knapper fra Odense. Dette er vekaoprodukter og de behøver ikke temperering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *