Nutella flødeskum

Her får du en super lækker og virkelig nem opskrift på nutella skum.

Du kan også støde ind i navne som nutella mousse og nutella creme, men da det i bund og grund er flødeskum med nutella kalder jeg det nutella skum.

Det er super simpelt at lave, og du kan bruge det som kagefyld, til at pynte en lagkage med, som tilbehør til is eller kage osv. Det er i virkeligheden helt op til dig, hvad du vil bruge din nutella skum til. Er du nutella elsker, så vil du elske denne skum.

Nutella skumIngredienser til nutella skum (til et fint lag på ca. 1 cm i en lagkage på 20 cm.)

1/4 l fløde
1-2 spsk nutella (ikke strøget)

Fremgangsmåde

 • Hæld fløden op i en skål og tilsæt nutella. Har du en anden smørechokolade hjemme, vil jeg helt sikkert mene, at du også sagtens kan bruge denne.
 • Pisk nu fløden, som hvis det var almindelig flødeskum, indtil det har den rette konsistens.
 • Skummet er klar til brug med det samme.

Bruger du cremen som fyld i en kage, vil det sætte sig lidt hvis kagen får lov til at stå på køl. Vil du gerne være helt sikker på at cremen ikke bliver for blød, tilsætter du blot et par blade husblas

 • Læg 2 blade husblas i iskoldt vand et kvarters tid.
 • Fløde og nutella varmes op i en gryde. Det skal ikke være meget varmt, bare lidt lunt, så husblassen kan smelte helt.
 • Vrid vandet ud af husblassen og læg det ned til fløde og nutella.
 • Rør godt rundt indtil alt husblassen er smeltet.
 • Hæld det i en skål og sæt det i køleskabet nogle timer, det skal være iskoldt når det skal piskes op. Sæt evt. lidt film over skålen, gerne så det rør ved overfladen af fløden, så der ikke opstår kondens.
 • Pisk din nutella skum op og fyld den på kagen med det samme.

Du er måske stødt på andre opskrifter, hvor man vender nutella i flødeskum, eller varmer fløden op sammen med nutella så det smelter. Jeg synes personligt, at fremgangsmåden herover er meget nemmere.

Lagkage lavet i bagering

Skummet her kan sagents bruges dagen efter, at det er lavet. Smag på det, hvis du er i tvivl om det stadig er godt.
Herhjemme har vi brugt nutella skum i lagkager og som tilbehør til is, det er virkelig lækkert og meget nemt at lave.

Se f.eks vores bananlagkage med Nutella skum her.

10 Comments on Nutella skum

 1. Hej Betina
  Jeg er ked af at det driller dig sådan. Hvis du varmer fløde og nutella op og derefter tilsætter husblassen, så vil husblassen smelte. Herefter skal det køles helt ned i køleskabet og så piskes op igen.

 2. Nu har jeg efterhånden brugt et helt glas Nutella. men alle gode gange 3. Lad mig pointere at når man kommer husblas i, er det vigtigt at man pisker flødeskummen først! Fløden kan ikke piskes til flødeskum hvis der er husblas i. Bare så andre ikke kommer ud i samme dilemma som jeg. Pisk flødeskummen og varm evt. Nutella med husblas.

 3. Jeg har lige lavet din nutella mouse . Og har lavet den udgave med husblas . Den er fuldstændig tynd som vand. Hvordan får jeg den til at blive fast ? Så jeg kan bruge den som creme i kagen.?

 4. Hej farmor 😉🌸
  Dejligt projekt du skal igang med.
  Når jeg beslutter hvad der skal i en lagkage tænker jeg meget over smagssammensætningen. Jeg er personligt ikke til for meget af det søde, så en skøn syrlig mousse af fx hindbær eller solbær sammen med en sød chokolade creme er favoritten her. Den søde chokoladecreme kunne sagtens være af ferrero rocher som du selv nævner.
  Med hensyn til bunde kan jeg godt lide en brownie i bunden og almindelig lyse bunde imellem de øvre lag. Prøv evt mine drømmekagebunde, de er virkelig skønne. Jeg har ikke selv prøvet mandelbunde og tænkte først at det er noget marengs med hakkede mandler du mener? De vil jo i hvert fald suge fugt fra fyldet og blive bløde. Er det almindelig lagkage bunde med hakkede mandler kan det sagtens gå tænker jeg😊🌸
  Til opsmøring af kagen ville jeg vælge noget der passer sammen med fyldet, så du ikke får for mange smage i kagen. Evt med en ganache. Altså fløde og smeltet chokolade som blandes i det rette forhold, som giver en smør agtig ganache du kan smøre kagen op med. Den bliver hård og er perfekt under fondant eller marcipan 😊🌸
  Håber det var svar nok😊, god fornøjelse med bagningen.

 5. Hej Anette
  Jeg skal lave en dåbskage , til mit barnebarn
  Har set man kan lave en ferrero rocher mousse
  Hvad kan jeg kombinere det med fx skovbærmousse ?
  Hvad siger du til 2 mandelbunde og 1 chokolade bund

  Eller 2 bærmousse fx hindbær og skovbær og så nutellasmørcrem til opsmørring …istedet for palminvanille opsmørring .
  Der skal fondant eller marcipan på.
  Har du evt gode forslag til at kombinere gode smage og bunde .
  Håber hun kan hjælpe mig med noget rigtig lækkert
  Kh farmor

 6. Hej Kristine
  Jeg ville varme nutella og fløde op indtil alt nutella er smeltet. Det skal være være varmt nok til at smelte husblas. Vrid det godt inden du tilsætter det og rør det rundt indtil det er helt smeltet. Afkøl og pisk op😊

 7. Hej Anette.
  Jeg skal lige forstå det rigtigt, hvis jeg vil have Nutella som en mousse så pisker jeg stadig fløden, dog gemmer jeg lige lidt som jeg varmer op sammen med Nutella og så tilsætter husblasten og så vender det sammen med flødeskummet?? 🙂

  Mvh

 8. Hej,
  Kan man putte nutellaskummet i en lagkage dagen før eller er det bedst at samle kagen på dagen den skal spises?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *