Rose swirl lagkage

En fødselsdagslagkage er et must i de fleste hjem, når der skal fejres fødselsdag. Men indholdet i lagkagerne er meget forskelligt fra hjem til hjem.
Jeg har i indlægget herunder skrevet om vores fødselsdagslagkage herhjemme og hvad den indeholder. Men jeg er lidt nysgerrig, og vil rigtig gerne høre hvad I fylder jeres lagkager med derude. Så skriv endelig i kommentarfeltet herunder, så vi allesammen kan blive inspireret. Her får I min ide til lagkage til fødselsdag og fest.
Jeg kan rigtig godt lide at lave fondant kager, fordi der er så mange muligheder for at pynte dem fint. Men vi har altså også tradition for en helt “almindelig” lagkage uden fondant herhjemme, når vi holder fødselsdag.

Lagkage til fødselsdag og fest

Vi kalder den bare bananlagkage og den indeholder 3 bunde (købt), et lag bananer på den nederste bund med en gang vaniljecreme ovenpå (her har vi brugt 1 pose fra DrOetker pisket op med sødmælk og blandet med flødeskum). Man kan også godt lave sin creme selv (jeg har en opskrift her), men jeg er efter nogle år med denne hobby, blevet bedre til at være realistisk og acceptere, at jeg ikke kan nå at lave det hele selv. Jeg synes dog ikke, at det gør noget, for cremen fra DrOetker er ganske udemærket.
Ovenpå næste bund er der en gang nutellaskum, noget af det nemmeste du kan lave. Hæld fløden i en skål og tilsæt et par spiseskeer nutella, inden du pisker det til flødeskum. Nemmere kan det da ikke gøres.

Kombinationen af banan/vaniljecreme og nutella creme er helt fantastisk og vi bliver aldrig træt af den herhjemme.

Lagkage lavet i bagering

Jeg har faktisk et rigtig godt tip til den helt almindelige klassiske lagkage, så den bliver høj, fin og skarp som på billedet herover.
Brug en bagering som den jeg har brugt på billedet herunder. Den er fantastisk og jeg kan slet ikke undvære den og har faktisk købt 2, da jeg som regel skal lave flere kager af gangen. Man kan købe dem mange steder, selv i Netto og Søstrene Grene, hvordan de er kvalitetsmæssigt skal jeg dog ikke kunne sige. Den kan også købes her hos Bagetid.dk.
Den er meget simpel at bruge, og den gør bare en kæmpe forskel for slutresultatet. Den er også god at have, hvis du en dag vil kaste dig ud i sådan en kage her.

Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Start med at finde et fad der passer i størrelsen til dine bunde. Læg den første bund på fadet, sæt ringen udenom og indstil den, så den slutter tæt rundt om bunden. Hvis den ikke slutter helt tæt, vil fyldet kunne løbe ned langs siden af kagen, og det vil vi gerne undgå.
Tilføj så det fyld du vil have på bunden, læg den næste bund ovenpå fyldet og tryk ganske forsigtigt ned, så fyldet bliver jævnt fordelt og den nye bund ligger lige.
Gentag herefter med en anden type fyld og slut af med endnu en bund. Hvis du vil kan du sagtens bruge flere bunde/flere lag fyld, det kan være smart, hvis du ikke er helt sikker på, at kagen er stor nok. Istedet for at gøre den større i omkredsen, gør du den højere. Så vil folk helt automatisk skære et mindre stykke.

Lagkagen på køl

Dæk nu lagkagen til med film eller sølvpapir og sæt den i køleskabet. Helst et halvt døgns tid men min. 4 timer. Cremerne skal gerne nå at sætte sig, så lagkagen ikke falder sammen når du skærer bageringen fri.
Jeg er blevet spurgt om jeg ikke bruger plastic rundt i kanten, og nej det gør jeg ikke. Det kan man sagtens, men jeg har ingen problemer med at tage en lang tynd kniv, og lige skære rundt i kanten af kagen, inden jeg fjerner bageringen. Hvis du springer dette trin over, vil meget af cremen sidde i fast i bageringen, når du fjerner den, og det ønsker vi jo ikke.
Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Lagkagen står nu pæn, skarp og noget højere end den ville have gjort uden bagering. Forskellen er, at fyldet ikke får lov til at løbe ud, når du lægger en ny bund oven på fyldet, fordi bageringen forhindrer det.
Nu kan du pynte din lagkage som du plejer, herhjemme bruger vi flødeskum.
Jeg har lavet roser på denne lagkage med min 1M tyl, det bliver så fint. Vær dog opmærksom på at få pisket fløden til en god og fast flødeskum, for ellers vil roserne på siden ikke blive siddende på kagen. Jeg havde ikke fået pisket fløden helt stiv, så det gik kun lige på denne kage. Det kan ikke undgåes, at der er huller hist og pist imellem roserne, så laver jeg bare en lille “dut”, med samme sprøjtepose og tyl, for at dække dem.

Rose swirl lagkage i lyserødKig evt. med i indlægget her og se hvordan jeg laver roserne i marengs. Teknikken er den samme, du skal bare lave dem tæt op af hinanden på sådan en lagkage.

Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat.

22 Comments on Lagkage til fødselsdag og fest

 1. Halløjsa

  Jeg vil lige starte med at skrive at jeg hedder Annette. Det er bare så du ikke tror at du har skrevet til bagestjernen Annemette 😉
  Min kage har den størrelse som købelagkagebunde har og det er vist omkring 20 cm i diameter + -. Så hvis du skal lave en kage på 27 cm, så ville jeg nok lave en dobbeltportion af både Nutellacreme og kagecreme. Det er i virkeligheden nok lidt meget kagecreme. Det kan godt være at halvanden gang er nok. Men det er nemmere bare at lave dobbelt op. 😉
  Min kage er dækket med roser i flødeskum. Men du kan godt bruge marengs, det er bare ikke noget som jeg har prøvet af endnu. Det der kan være lidt drilsk i forhold til at bruge marengs, er om roserne klæber til kagen når du sprøjter dem på kagen. Det må nok komme an på en prøve. Men du kan evt. bruge min opskrift på marengskys, som du finder oppe i fanerne.
  Held og lykke med dit kageprojekt 🙂

 2. Hej Annemette. Jeg vil lave denne lækre kage, med kagebunde der er ca 27 cm i diameter. Hvis jeg gerne vil lave en godt lag nutellacreme som på din lagkage, hvor mange gange skal portionen så ganges op, dobbeltportion eller 3x? Og passer det stadigvæk med 1 brev kagecreme, kan nemlig ikke se hvad størrelsen på din kage er! Derudover vil jeg gerne lave de fine marengsblomster til, men kan ikke finde et sted du har en opskrift på det. Hvor stor en portion marengs skal der ca til for at dække kagen med blomster som du har gjort?

 3. Det er jeg da ked af at høre Pernille. Jeg har aldrig selv brugt husblas når jeg har lavet nutellaskum. Men det har været en almindelig lagkage uden fondant eller noget. Bare en traditionel lagkage med flødeskum på af siderne. Der har den holdt helt fint.

 4. Det er faktisk MEGET svært at piske piskefløden nok op med nutellaen i. Det var slet ikke nok til at den kunne sætte sig uden husblas – øv, nu er fødselsdagskagen ødelagt 🙁 Til en knap så rutineret lagkage bager, ville det være rart at vide – gerne hvor fast skummet skal være og hvor meget husblas der skal i, hvis det ikke kan lade sig gøre 🙂

 5. Hej Josephine
  Jeg ved faktisk ikke om der er nogle lagkagebunde der er bedre end andre. Jeg køber dem fra Rema1000, fordi det er der jeg altid handler. Egentlig har jeg en ide om at de fleste lagkagebunde nok er ens, men det er ikke noget som jeg ved med sikkerhed. Hvis I bliver så mange så ville jeg i hvert fald lave 2. Men vi er også glade for lagkage i vores familie;). Men det vil være 10-11 personer per lagkage og det er nok meget passende oven på sådan en brunch 🙂
  Tillykke med din søn til september 🙂

 6. Hej Annette 😊
  Jeg skal lave kage til min søns 1-års fødselsdag til september, og tænkte at denne opskrift passer perfekt! Vil dog høre dig, hvilke købebunde du vil anbefale? Vi bliver 20-22 personer hvor kun 2 er børn, resten voksne. Er én kage nok tror du? Vi laver brunch med rundstykker og derefter kage.
  På forhånd mange tak 😄
  Mvh. Josephine

 7. Mange tak for dit svar..😊
  Til 2 lagkager, hvor meget smørcreme ville jeg så skulle bruge..?
  Mange tak.

 8. Hej Pia
  Ja smørcreme kan du sagtens bruge og ja det vil sagtens kunne gå med fyldet i kagen. En smørcreme er jo sød, så ingen problemer der. Faktisk vil jeg mene at blomsterne holder bedre i smørcreme end flødeskum:)
  God fornøjelse med 1 års kage projektet:)

 9. Hej.
  Tænker du at man kan lave roserne med smørcreme..? kan det gå sammen med de andre ting i kagen..? Skal nemlig lave denne kage til en 1års fødselsdag om 14dage..

 10. Hej Mette
  Min opskrift på nutella skum finder du her.
  Fløden til roserne er straks værre, for der gik ret meget til det mindes jeg. Jeg tror at jeg for en sikkerheds skyld vil lave flødeskum af 1 l fløde, så burde der være mere end rigeligt:) Og tak for roserne;)

 11. Hej Annette,

  Sikke en fin kage 😜 Hvor meget fløde bruger du i nutellacremen og hvor meget fløde bruger du til at pynte med roser?

  Hilsen
  Mette

 12. Hej Michelle
  Det lyder som et spændende projekt du har gang i:)
  Hvis du følger linket til vanilje cremen kan jeg se at jeg har tilsat flødeskum af en kvart l fløde til opskriften. Men hensyn til nutella cremen så er det lidt svært at sige da det jo er en smagssag. Personligt ville jeg nok lave mere end et lag på 1 cm:), det smager jo godt:)
  Med hensyn til holdbarhed tør jeg ikke sige, at du sagtens kan pynte den med roser dagen før. Når jeg har noget med flødeskum i køleskabet i længere tid dækker jeg det gerne til, og det er jo lidt svært når det er roser, da det vil ødelægge mønsteret. Jeg ville nok lave roserne lige inden kagen skal ud af huset. Men når det er sagt, så kan det sagtens være at det er muligt, så du kan evt. prøve dig frem:). Du kan sagtens lave selve lagkagen dagen før og så bare pynte den om morgenen.
  Hvis du alternativt har noget du kan sætte udover kagen, som ikke rør ved den og ødelægger mønsteret, kunne det også være en mulighed.:)

 13. Hej 🙂
  Jeg har bestemt mig for at lave denne kage til min datter som fylder seks – til fejring i børnehaven.
  Jeg vil høre dig om den kan laves aftenen før og holde sig?
  Derudover vil jeg rigtig gerne vide hvor meget flødeskum du røre vanilje cremen op med? Og om du vil mene 1 cm nutella creme er nok til denne kage?
  Jeg tænker at pynte den yderligere med spiseligt glimmer .

  Så fin kage !

  Mvh
  Michelle

 14. Hej Birte
  Ja alt slags frugt tænker jeg. Hvad med nye danske jordbær:). Skønt at du kan bruge opskrifterne her på bloggen:)

 15. Hej. Jeg har fået lyst til at lave lagkagen, der ser virkelig lækker ud. Uheldigvis kan jeg ikke selv lide bananer. Har du et forslag til noget andet frugt, der vil passe til kagen? Tak for dejlige opskrifter.

 16. Hej Jacqueline
  Jeg mener også at min bagering er 10 cm høj, det er en passende højde og mine kager passer som regel ret godt i den:)

 17. Hej, jeg vil bare høre, hvor høj din bagering er? Den du linker til er 10 cm, passer det meget godt med lagkagens højde? 🙂
  På forhånd tak!

 18. Hej Therese
  Åhh det er lidt sent at jeg ser din kommentar, desværre. Jeg håber at du fandt en løsning. Men ja du kan altid tilføje frugtfarve til fløde inden du pisker det op:)

 19. Annette!!! Jeg har brug for hjælp… Min datter fylder 1 år i morgen og jrg har kastet mig ud i at lave alt selv – helt tosset. Jeg lavede bundene i søndags og i dag skal den samles. Jeg vil lave ovenstående banan/nutella. Men de smukke roser – har de frugt farve i fløden?

  På forhånd 1000 tak og tak fordi du deler😊

 20. Hej Jane
  Det lyder da mærkeligt. Du skriver at kagen ikke var så høj, var der meget fyld i? For det har selvfølgelig noget at sige hvor meget fyld man bruger, og herhjemme kan vi godt lide meget fyld:).
  Du skriver også at man kun kunne se bundene, var de helt jævne? eller har de måske været “bukket” meget nedad rundt i kanten? Det er virkelig svært at forklare hvad jeg mener. Men for at få den meget skarpe opdeling, skal man trykke på bundene, så fyldet under ligger helt jævnt på kagen. Fyld i en kage har en tendens til at lægge sig på midten af bunden, og smører man det ikke jævnt udover hele bunden, vil den næste bund selvfølgelig lægge sig derefter når du lægger den på, og derved skabe en “rundning”, lidt som en bold.
  Kan du følge mig, eller er det sort snak? 😉
  Og jo alt efter hvad problemet har været kan man sagtens lave mere fyld, altid:)

 21. hej
  har nu prøvet at lave denne flotte kage. den blev desværre ikke så høj som din er på billederne. man kunne slet ikke se cremen udefra da jeg skilte formen ad..har fulgt dine opskrifter men har skiftet bananen plus flødeskum/creme ud med din hindbærMouse og det var et sørgeligt syn udefra man kunne kun se bundne.
  men den smagte vildt godt. kan man ikke bare lave dobbelt af fyldet og få et flot resultat?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *