Vaniljecreme med flødeskum

Her får du en skøn opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljecreme.

Mette Blomsterbergs vaniljecreme er en nem og lækker opskrift på kagecreme til lagkager, desserter og andre lækkerier. Vend den sammen med lidt pisket flødeskum, og du har den skønneste flødecreme.

Har du lyst til at prøve at lave din vaniljecreme selv? Du ved sådan en rigtig lækker hjemmelavet vaniljecreme? Det gør altså bare en forskel, når man laver den selv. Hvis du allerede tænker “Nej, jeg gider ikke det her med at koge en creme”, så vent lige et øjeblik.
Jeg kan godt forstå dig. Men jeg lover dig, at når du først har lavet denne vaniljecreme et par gange, så synes du, at det er super nemt.

Jeg har efterhånden lavet denne kagecreme nogle gange, og har justeret lidt på opskriften. Men jeg vil stadig give Mette Blomsterberg æren for denne fantastiske opskrift.
Jeg har valgt at vende lidt letpisket flødeskum i, hvilket bare gør den endnu mere lækker. Men det kommer selvfølgelig an på hvad du skal bruge cremen til. Vaniljecremen kan bruges til mange forskellige kager, det er kun fantasien der sætter grænserne. Mette Blomsterbergs vaniljecreme er lækker cremet og nem at gå til.

Vaniljecreme, kan også laves med vaniljesukker

Jeg er selv ret stor fan af vaniljestænger, du ved de store tykke og virkelig lækre vaniljestænger. Men det er ikke altid, at jeg har nogen. Her for nylig i forbindelse med fastelavn, lavede jeg vaniljecremen af flere omgange. Jeg var egentlig lidt usikker på hvordan det ville blive, men jeg tilsatte en tsk. helt almindelig vaniljesukker til æg og sukker inden jeg piskede det. Det gav faktisk et ret lækkert smagfuldt resultat. Så hold dig ikke tilbage, hvis du ikke lige har en vaniljestang hjemme.

Ingredienser til vaniljecreme

3 dl sødmælk
1/2 stang vanilje ell. 1 tsk. vaniljesukker (med top)
4 æggeblommer
70 g sukker
2 spsk. Maizena

Fremgangsmåde

 • Del vanilje stangen på langs og skrab kornene ud. For at få dem skilt godt fra hinanden tager du 1 tsk. sukker og blander kornene godt med det. Hæld det op i mælken og bring det hele til at koge, også vaniljestangen.
Blomsterbergs flødecreme - Annettes kager
Op i gryden med ingredienserne.
 • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Bruger du vaniljesukker tilsættes det til sukker og æg inden du pisker løs.
 • Tilsæt Maizena til æggesnapsen, men uden at piske det ind i massen.
 • Når mælken koger, hældes den i æggemassen samtidig med at der piskes.
 • Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftigt omrøring.

Pas på det ikke brænder på. Lad det koge 1 minut eller til du synes, at cremen har en fin konsistens, den må gerne være lidt tyk.

 

Blomsterbergs vanilje creme med flødeskum - Annettes kager
Lad det tykne lidt, uden at brænde på.
 • Hæld det hele igennem en sigte og ned i en skål.
 • Jeg lader cremen stå et øjeblik og køle af, inden jeg putter film over og sætter den i køleskabet. Lad filmen komme helt ned i skålen og røre cremen, så undgår du kondens.
Vaniljecreme med vaniljekorn - Annettes kager
Skøn færdiglavet creme.
 • Når cremen først er blevet helt kold efter en 3 timers tid, er den klar til brug.
 • Du kan dog vælge, at gøre ligesom mig og tilsætte en kvart liter pisket fløde. Det gør cremen virkelig virkelig lækker, og også lidt lettere synes jeg. Men det skal selvfølgelig først være når cremen er fuldstændig afkølet.
 • Pisk fløden let og vend den forsigtigt i din creme.
Hjemmelavet kagecreme - Annettes kager
En let pisket flødeskum klar til at blive vendt i cremen.

Jeg har brugt denne creme i flere af mine kager. Tag f.eks. et kig på mine lækre eclairs med flødecreme.

I kan finde Mette Blomsterbergs udgave af opskriften lige her.

57 Comments on Blomsterbergs kogte vanilje creme

 1. Tak. Du reddede lige min skilte kagecreme (en lign. opskrift) med blender-tippet. Genialt.

 2. Hej Mette
  Det ved jeg sørme ikke. Kunne den reddes helt? Jeg har ikke selv prøvet at fryse den ned og så skulle bruge den. Men jeg vil meget gerne høre om det er en mulighed 🙂

 3. Hej Annemette

  Jeg har lavet denne kagecreme nogle gange og den er helt super men nu har jeg villet være i go tid med forberedelse til noget fødselsdag og lavede cremen og smed på frost.
  Den var helt grynet og sjasket da jeg piskede den op med flødeskum og måtte blendede den og tilsatte husblas og håber den kan bruges men hva mon er gået galt?

  Mvh Mette

  da jeg piskede

 4. Hej Annette.
  Min mor har en ældre opskrift på kagecreme der bare er så nem
  Denbestår af flg.
  2 hele æg
  80-100 g sukker, efter smag
  6 tsk. Hvedemel
  6 tsk. Kartoffelmel
  5 dl. mælk
  Sæt ca. 4,5 dl. Mælk over i gryde pisk æg og sukker, tilsæt begge slags mel og til sidst 0,5 dl mælk. Når mælken i gryden næsten koger hældes de piskede ingredienser i og der røres grundigt til cremen tykner.
  Der er til en alm. Lagkage, og man kan blande flødeskum i, men det er altid en succes hos os, den bedste creme jeg har smagt.

 5. Hej Susanne
  Dejligt at du kunne bruge opskriften. Det er altid rart med succes og en opskrift man kan bruge igen en anden gang 😉

 6. Tak for en rigtig dejlig opskrift på kagecreme, og jeg gjorde præcis som du har beskrevet i opskriften og jeg kogte den også da den blev hældt tilbage i gryden og rørte kraftigt med et fladt piskeris.En skøn fast creme som fik flødeskum rørt i sig. Mums
  Hilsen Susanne

 7. Mange tak fordi du tog dig tid til denne kommentar. Lad os blive enige om at vi gør tingene på hver sin måde. Dog uden kritik fra min side;).
  Ha en skøn dag:)

 8. ligeså snart du har puttet æg i så kan det ikke koge uden det skiller..
  ang. med film, fuldstændig håbløst at sige det skal helt ned til, du bare bare prikke et par små huller…

  alt i alt, så virker det ikke rigtig som du ved hvad du laver

 9. Hej Henriette
  Ja det kan du sagtens:). Bare hold kagen på køl i alt den mellemliggende tid, så skulle der ikke være nogen problemer i det:)

 10. Hej Annette.

  Kan cremen laves torsdag, puttes på fredag og spises lørdag??

  Henriette.

 11. Hej Lonnie
  Jeg har selv brugt denne creme i flere lagkager, så det tror jeg slet ikke er noget problem. Men det kan selvfølgelig nok godt komme an på hvor meget du fylder i kagen. Men et “normalt” lagkage lag skulle sagtens kunne lade sig gøre:)

 12. Hejsa,
  Vil høre om cremen er stabil nok til at kunne bruges i en opsmurt kage? Skal lave konfirmationskage og der ønskes Othellolage som fyld. Er bare nervøs for om cremen kan holde formen ligesom mousser.
  På forhånd tak.

 13. Hej Julie
  Tak for info, selvfølgelig skal den ikke koge men varmes op, det var forkert ordvalg. Med hensyn til at redde den med at blende, er det noget jeg har brugt i andre cremer med succes.
  Jeg er ikke konditor men en amatør med en hobby som prøver sig frem, så jeg tænker selvfølgelig ikke som en konditor;)

 14. Æg må da ikke koge, så koagulere de og du får røræg? Og nej man kan bestemt ikke redde det med en blender, det er der ingen konditor der kunne finde på.

 15. Hej Signe
  Ja det kan være lidt drilsk med sådan en hjemmelavet creme. Det jeg tænker der er gået galt er at mælkeblandingen har været for varm for æggene og at de derfor koagulerer. Det kan faktisk reddes med en tur i en blender evt. en stavblender. 🙂

 16. Min creme blev grynet. Hvad gik mon galt? Syntes jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Det eneste jeg kan komme i tanke om, som kunne være forkert, er at min skål med pisket ægge-sukker-masse snurrede rundt, mens hældte den varme mælk i under piskningen(manglede et ekstra sæt hænder til at holde skålen fast).. 🙂

 17. Hej Yvonne
  Det vej simpel hen ikke. Du er nok bare nød til at prøve det. Kog lidt hindbær op med citron saft, si kernerne fra og afkøl. Du kan evt. putte lidt husblas i den varme hindbær og når det er afkølet kan du blande det i vaniljecremen. Måske det kan lykkedes:)

 18. Cremen kan fryses ..både med og uden flødeskum.
  Når den er optøet pisker man den lige let igennem

 19. Hej Annette.
  Når du putter maizena i efter du har pisket æggeblommerne og sukkeret, hvad mener du så med at man ikke må piske maizena ind i?
  Kh Ditte

 20. hej Lene
  Jeg tror at jeg har svaret på det længere oppe, men jeg kan ikke helt huske hvad jeg svarede;). Jeg tror godt at du kan springe det over. Det er nok bare for at være sikker på at der ikke er klumper i:)

 21. Du kan sagtens bruge almindelig hvedemel (1 spsk Maizena = 1 spsk hvedemel) Hele Balkan plejer at lave denne slags hjemmelavede cremer og de bruger hvedemel med succes.

 22. Kogningen gør at du sagtens kan bruge alm blommer. Danske æg er så gennemkontrollerede at vi bruger alm blommer selv uden at det bliver varmet igennem. Dog ikke ved ting der ikke spises med det samme.

 23. Hej Anne
  Nej denne creme skal ikke piskes op. Årsagen til at den bliver flydende kan være at den ikke er kogt længe nok. Det er en lidt tricky opskrift, fordi man er bange for at brænde cremen på. Men prøv at give den lidt længere tid i gryden næste gang du laver den:)

 24. Skal cremen piskes når den skal bruges (når den har været på køl)?
  Synes nemlig den blev lidt flydende, da jeg bare kom den direkte på kagen, efter nedkøling :/

 25. Det kan den godt, men den bliver bedst hvis du tager 2 dl minimælk og 1/2 dl fløde når det nu skal værelaktosefri.

 26. Jeg fik aldrig prøvet 😃 Jeg endte med at lave en kage i lag med blåbærcreme og hindbærcreme 😃

 27. Hej Marianne
  Ja undskyld det sene svar, vi har været ramt af sygdom herhjemme op til julen.
  Jeg vil skyde på at der er creme til 2 lag i en lagkage, især hvis du så også blander den op med flødeskum:)

 28. Hej Donna!
  Jeg sad med præcis samme tanke – fik du afprøvet, om det kunne lade sig gøre at sprøjte med den? 🙂

  Mvh. Pernille

 29. Kan den laves på mini mælk for det er den eneste slags man kan få inden på laktosefri mælk.
  Tak på forhånd
  Julia

 30. Hejsa
  Den creme ser så lækker ud og jeg vil lave den i dag da vi skal holde fødselsdag i morgen.
  Hvor mange lag creme er der til i den her portion, til en ganske alm lagkage?

 31. Hej Carsten
  Det er faktisk et sjovt spørgsmål, og jeg måtte lige kigge opskriften igennem. Jeg tror at jeg har haft gjort det for at få vaniljestængerne fra cremen. Men dem kan du jo i virkeligheden bare tage op, inden du sætter cremen til afkøling:). Så du kan sagtens springe det over;)

 32. Måske et dumt spørgsmål men er nye i denne bage verden, men hvorfor hælder du det igennem en sigte?

 33. Hej Songül
  Det er jo desværre nok lidt sent at svare dig nu, men umiddelbart ville jeg prøve at sætte cremen på køl og se om den sætter sig lidt mere:). Og ellers tror jeg ikke at man kan gøre noget ved det. Den har nok ikke fået lov til at “koge” længe nok.

 34. Hej
  Tilsætter du flødeskummet med det samme, eller venter du til cremen er kølet af???
  Mvh. Mona

 35. Super at den kunne bruges Stine:). Jeg kan jo ikke selv tage æren for den, men god er den;). Rigtig fint indlæg du har lavet, og god ide med kammerjunker:) der er jo ingen grænser for hvad man kan bruge til at lave lækkerier ud af:).

 36. Hej Trine
  Det lyder som en super lækker kombination:). Desværre ved jeg ikke om den kan fryses, med eller uden flødeskum. Men det må kunne findes via google:)

 37. Super lækker opskrift 🙂 Glæder mig til at lave den. Vil bruge den som creme i en lagkage sammen med et lag brombærmousse til min datters barnedåb. Da jeg gerne vil i gang i god tid, vil jeg høre, om du tror, den kan fryses? Evt uden flødeskummet. Bedste hilsner Trine

 38. Virkelig god opskrift på vaniliecreme. Nem at følge og super lækkert resultat. Aldrig mere købe-creme! Jeg har lige lavet et indlæg, hvor den skønne creme er en vigtig ingrediens 😉

 39. Hej Donna
  Der må jeg nok være dig svar skyldig. Jeg går ud fra at du tænker at den skulle være topping på cukpcakes og derfor kunne “stå”, eller i hvert fald ikke flyde over. Jeg har kun brugt den som fyld i kager. Men uden at vide det, så tænker jeg at man måske kan lave den færdig og lade den sætte sig i en skål. Når den har sat sig helt, kan man fylde den på en sprøjtepose og måske sprøjte den ud så den holder formen. Måske man kan tilsætte husblas. Jeg ved det som sagt ikke, men det må jo næsten komme an på en prøve:)

 40. Den ser godt nok lækker ud 👌😃 bliver den fast nok til at man kan smide den i en sprøjtepose og bruge den til cupcakes? Havde egentlig udset mig en anden vanillefrosting, til mine æble/rabarber-cupcakes, men den her creme ser da godt nok lækker ud 😃

 41. Hej frk Joensen
  Det kan jeg desværre ikke svare dig på. Men prøv at google den sætning, altså vanilje creme uden Maizena, der kommer helt sikkert noget frem:). Og hvis du ikke allerede har gjort det, så læs nogle af de tidligere kommentar på dette indlæg, tror måske at jeg har fået det spørgsmål før hvor en anden svarede:)

 42. Er det noget andet jeg kan bruge istedet for Maizena? Jeg tænker at lave vaniljefyld til min søns fødselsdag på lørdag 🙂

 43. Jeg plejer at bruge past. æggehvider. Men det er for ikke at skulle smide hviderne væk, hvis man bruger hele æg. Har man tiden kan man jo bare lave en omgang kys også;)

 44. Hej Sidsel
  Jeg kan ikke forestille mig at der ville ske noget ved det. Bare sørg for at dække den godt til med køkkenfilm. Rør den forsigtigt op med et piskeris i hånden inden du bruger den, så du undgår klumper:).

 45. Hej.
  Skal lave denne vanilje cream i weekenden. Men tænkte om jeg godt kunne lave den fredag aften, hvis jeg først skal bruge den lørdag aften ?

  Venlig Hilsen
  Sidsel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *