Den bedste opskrift på Eclairs med flødecreme

Her får du en nem opskrift på lækre eclairs med flødecreme. Du kan også lave eclairs med en lækker chokoladecreme.

Står du og skal bage eclairs snart og er på jagt efter en god opskrift? Så kan jeg virkelig anbefale dig min eclairs opskrift. De skønne flødekager er lavet af en god vandbakkelsesdej og de er faktisk ikke så svære at lave selv.

Start med at lave vaniljecremen da den skal på køl og stå, inden den kan vendes med flødeskum. Jeg har brugt en kogt vanilje creme, som skulle være Mette Blomsterbergs opskrift.
Disse Eclairs med vaniljecreme kan serveres til hvilken som helst fejring, tilpas dem til temaet. Mine lyserøde eclairs som jeg har lavet her, blev brugt til min datters 5 års fødselsdag. Temaet på kagebordet var netop forskellige lyserøde kager. Jeg har drysset mine eclairs med denne skønne Tivoli krymmel fra DrOetker.

Ingredienser til eclairs med flødecreme (ca. 20 stk)

1 1/4 dl vand
50 g smør
et nip salt
75 g mel
3 æg der er pisket let sammen med en gaffel

Fremgangsmåde

 • Vand og smør bringes i kog.
 • Mel og salt tilsættes af en omgang, under kraftig omrøring.
 • Dejen er færdig, når den sætter sig som en stor klump om dit piskeris og slipper gryden.
 • Tag gryden af varmen.
 • Tilsæt æggene lidt af gangen og rør dem godt ind i dejen. Dejen skal være helt jævn uden klumper, men ikke helt flydende.
 • Hæld den færdige vandbakkelses dej på en sprøjtepose med en åben stjernetyl i.

Vandbakkelser opskrift

 • Når du sprøjter dine eclairs ud på bagepapiret, skal sprøjteposen være i en liggende stilling (vandret) i din hånd.
 • Start med at trykke på sprøjteposen, samtidig med at du bevæger hånden med sprøjteposen væk fra startpunktet.
 • Stop med at trykke på sprøjteposen, når du har en ca. 4 cm lang vandbakkelses kage.
 • Gentag indtil der ikke er mere dej i sprøjteposen.
 • Bemærk at dejen kan være noget flydende, så du skal holde tyllen lidt oppe når sprøjteposen skal flyttes til næste eclair.
 • Brug evt en klemme til at lukke sprøjteposen i toppen, så du ikke skal bekymre dig om dejen vælter ud den anden vej.

Nybagte vandbakkelser med flødecreme

 • Bag dine vandbakkelser i ca. 20 minutter ved 200 grader (almindelig ovn).
 • Lad dine eclairs afkøle helt, inden du skærer dem over eller pakker dem væk til senere.

Vær opmærksom på, at kagerne bliver bløde når du pakker dem væk. Hvis du laver dem samme dag som de skal serveres, kan de sagtens tåle at stå på køkkenbordet. Så forbliver de let sprøde i det. Laver du dem dagen i forvejen, kan de sagtens komme en tur i ovnen inden de skal fyldes med creme. Så bliver de sprøde igen.

Fyld og pynt dine eclairs

Hvis du ikke allerede har delt dine kager på midten, gør du det nu.
Inden du fylder dine mini eclairs med den lækre hjemmelavet vaniljecreme, skal der lidt glasur på den øverste del. Jeg laver en ganske almindelig glasur af flormelis og lidt kogende vand samt lidt frugtfarve. Det kogende vand gør, at glasuren stivner hurtigt, så du undgår at det løber ned af siderne. Inden glasuren tørrer helt, kan du drysse lidt krymmel på.

Jeg har fyldt disse eclairs med syltetøj, inden flødecremen er sprøjtet på. Det kan du jo gøre som du bedst kan lide. Det kunne fx være lækkert med lidt hakkede friske jordbær ovenpå cremen, inden du lægger toppen af din eclair på. Du kan også slå dig løs og vende noget lækkert i cremen som hakket chokolade eller andet hakket frugt. Bare slå dig løs.

 

Mini eclairs perfekte til kagebordet

Disse mini eclairs er helt perfekte at servere til en fejring af enhver slags. De er små og handy når de skal spises, og så smager de bare virkelig lækkert. Det skyldes ikke mindst den meget lækre vaniljecreme, som jeg helt sikkert vil anbefale fremfor købekagecreme. Når det er sagt, så er købecreme altså et godt alternativ hvis du ikke har tid eller lyst til at lave en kagecreme fra bunden.

Vandbakkelser

Har du lyst, kan du i virkeligheden sprøjte dejen ud i den form som du ønsker. Det kunne være nogle større kager, som fx vandbakkelses kagemand, eller måske helt små mini vandbakkelser.

Små vandbakkelser med flødecreme

Søde og smukke eclairs, klar til servering

4 Comments on Eclairs med flødecreme

 1. Hej Pia
  Jeg beklager, men jeg kommer ikke forbi siden hver dag for at svare på kommentarer. Jeg håber at du fandt ud af alle dine spørgsmål og kastede dig ud i det.
  Du skal bestemt ikke undskylde dine spørgsmål, jeg elsker at hjælpe andre. Men desværre ser jeg først dine spørgsmål nu.

 2. Hej….
  Min kageglade mand har føsda idag og vi skal holde det fredag.
  Han vil gerne jeg lærer at lave sån nogle kager som vi har haft nogen til at lave til bryllup og føsda.
  Jeg må i gang m æg øve og har købt kageringe, tyller mv
  Pynten kan jeg ikke nå at eksperimentere med, så det må blive glasur og flødeskum, men hva gør du for at få fløden så stiv som muligt ? har hørt bagere kommer men i så det kan holde sig stift og pænt.
  Hvad ku en nybegynder ellers pynte med ?

  Så skal jeg lave tobleronecreme og hindbærmousse. har altid smeltet husblas og hældt i men du gør det anderledes og varme det m chokoladen og lign – er det bedre/mere sikkert at gøre det sådan ?

  Jeg har forstået det sån iflg dine opskrifter at tobleronecreme skal jeg lave idag, piske og fylde i kage i morgen. hindbærmousse laves i morgen og fyldes ovenpå.
  Den anden kage er m bananer/creme og nutellaskum og kan bare laves torsdag ikk ?
  undskyld alle de spørgsmål…..

 3. Hej Stina
  Ja det kan du egentlig godt, men de vil dog blive bløde når du så pakker dem væk. Men de kan gøres “tørre” igen ved at give dem lidt tid i ovnen igen lige inden du skal fylde og servere dem:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *