Hindbær mousse til lagkage

Her får I en nem opskrift på hindbær skum. Moste bær vendt i flødeskum, en nemmere opskrift på kagefyld findes ikke.

I modsætning til mine chokolade cremer er denne kun lavet af en kvart piskefløde. Dette skyldes at man pisker fløden op og vender hindbærerne i. Cremen vil derfor fylde mere end chokolade cremerne, hvor chokoladen smeltes i den varme fløde.

Ingredienser til hindbær skum (rund kage 20-25 cm)

1 pose frosne hindbær (ca 300g)
1 kvart l fløde
2 blade husblas
Lidt sukker og vanilje til at smage moussen til med. Jeg kan godt selv lide, at den er lidt syrlig i det, men det er jo en smagssag.

Fremgangsmåde

 • Husblas lægges i iskoldt vand inden du går igang.
 • De frosne hindbær får et let opkog, bare 1 minuts tid og hældes op i en si.
 • Når de er dryppet godt af kommer de i en skål, hvor jeg moser dem med en gaffel sammen med sukker og vanilje.
 • I den stadig lune hindbær masse vendes de vredne husblas blade i, vend dem godt rundt så de smelter helt.
 • Lad de kogte hindbær køle af, men ikke for længe. Da der nu er husblas i, kan du ende ud med en gele, hvis den står alt for længe. Hindbærmassen skulle gerne være lidt flydende, når den blandes med flødeskummet.
 • Fløden piskes, de afkølede hindbær vendes i.
 • Hvis der stadig er meget væske ved, kommer jeg dem lige gennem sien igen, så moussen ikke bliver alt for flydende.
 • Når det hele er vendt godt sammen, er moussen klar til brug. Hæld den evt. på en sprøjtepose, og fyld den i din kage.

29 Comments on Hindbær skum

 1. Hej Susanne
  Tak for alle dine spørgsmål 🙂
  Ja opskriften på hindbærskum er til et lag fyld ovenpå en enkelt bund. Så du skal gange op hvis du skal bruge til flere lag eller en større kage end ca. 25 cm i diameter.
  Jo hvis du ganger med 2 burde der være rigeligt med hindbærskum 🙂
  Puha, det er lang tid siden at jeg har brugt sukkerbilleder og jeg har kun prøvet at bruge dem på fondant. Så jeg kan desværre ikke svare på dit spørgsmål. Prøv at kigge der hvor du har købt det, de må have en vejledning. Enten her på nettet eller med på papir. Ellers prøv Google, jeg er sikker på at der er andre derude der har prøvet det masser af gange. 🙂

 2. Hej Annette

  Jeg har udvalgt opskriften på kagebunde bagt i bradepnade (38 x 43 cm), da det har en passende størrelse til 18 gæster.
  Spørgsmål 1) Ingerdienslisten til disse kagebunde er det til en kagebund? Dvs jeg ganger med 3 for at lave tre bunde?

  Har udvalgt opskriften på hindbærskum og chokolade ganache. Ingredienslisten på hindbærskum er til en rund kage.
  spørgsmål 2) Hvis jeg ganger med to burde det vel kunne dække til en kvadratkage.

  Jeg har købt et sukkerbillede til toppen af kagen.
  Spørgsmål 3) Kan den lægges ovenpå en chokolade ganache som kagen er pyntet med eller skal jeg igang med smørcreme og fondant for at give det bedste resultat (har ingen erfaring med fondant)?

 3. Hej Sisse
  Åhh det lyder irriterende. Hmm, er flødeskummet måske pisket for meget? Du ved når man får pisket det får meget så kan det netop gryne lidt eller ligne noget der er meget tæt på at grine. Jeg har ikke selv oplevet det, så jeg kan desværre ikke komme med andre bud. Jeg håber at du fandt frem til en løsning. 🙂

 4. Hej Annette.
  Kan simpelthen ikke få hindbærskummet til at arte sig. Fløden begynder at gryne så snart jeg kommer hindbær i. De er kølet ned og er slet ikke varme. Hvad gør jeg mon galt?

 5. Tusind tak for din søde feedback Line. Gamle krager er altid velkomne;)
  Ja jeg tror jo på at vi allesammen godt kan, når bare vi vil det nok og tror på os selv.:)

 6. Halløj.. Så kom der lige en gammel krage hoppende ind..😁😄 Nøj hvor blev jeg glad for at se at jeg rent faktisk kunne lave det jeg så gerne ville lave til mine børns fødselsdag.. Mange tak for at tage dig tid til at give os “kludremikkel’er” et godt tip med på vejen.. Mvh en glad gæst

 7. Pingback: Dåbskage til Cilje - Annettes kager
 8. Hej Sabrina
  Lidt for sent nu, det beklager jeg. Jeg har desværre ikke tid til at svare på spørgsmål hver dag. Om du kan lave moussen dagen før du skal fylde den i kagen kommer an på opskriften. Denne hindbær skum som du skriver under ville godt kunne “tåle” at stå lidt i køleskabet inden du bruger den. Men den anden mousse som jeg har her på bloggen vil sætte sig allerede efter et par timer, så den skal i kagen med det samme:)

 9. Hej Annette, skønne opskrifters har 😍
  Jeg skal bage min datters fødselsdags dage til lørdag og vil lave bundene fredag (imorgen) . Og lave en brombær mousse til, kan jeg lave denne fredag aften og samle den i kagen lørdag morgen? Eller burde jeg samle hele/noget af kagen imorgen aften ?

 10. Jeg vil lave en kage med nutellaskum med nødder og hindbærskum med friske hindbær på sandkagrbunde!
  Kan jeg lave og samle kagen torsdag, pynte den fredag og servere den lørdag?

 11. Hej Sussie
  Jeg ville ikke blande det før det skal i kagen. Hvis du laver den klar allerede onsdag aften, vil den nå at sætte sig inden den kommer i kagen. Det kan du også risikere at hindbær massen så vil gøre, fordi du jo putter husblas i. Jeg har selv oplevet det og endte op med en hindbær skum med små hindbær gele klumper i. Det bedste ville sådan set være at lave det nogle timer inden det skal i kagen.
  Tak fordi du spurgte, jeg vil lige tilføje lidt til opskriften.

 12. Jeg skal lave en kage til lørdag og vil derfor bruge din opskrift da jeg synes den lyder rigtig god.
  Jeg skal lave moussen onsdag aften og først samle kage torsdag eftermiddag. Hvad vil du anbefale at man laver den helt færdig med flødeskum eller først blander det sammen lige inden man samler den der torsdag?

 13. Hej Stinne
  Hvis du laver moussen nogle dage i forvejen skal alle ingredienserne i. Ulempen ved at lave den flere dage før den f.eks. skal i en kage er, at den så når at sætte sig.:)

 14. Hej Annette
  Hvis jeg gerne vil lave moussen nogle dage i forvejen, skal husblas så i, før den sættes på køl, eller først når jeg skal tilføje flødeskummet?

 15. Hej Jasmin
  Du kan sagtens lave den uden husblas, den bliver jo bare ikke så fast uden. For at være sikker på at den ikke bliver alt for tynd, kunne du evt. bruge friske hindbær som du pisker sammen med fløden, så får du en hindbær flødeskum:). Jeg har ikke selv prøvet det, men det tror jeg sagtens at du kan:)

 16. Hejsa Annette
  Jeg vil lige spørge om man ikke kan lave den uden husblas eller om man kan veksle det ud med noget andet? 😊

 17. Hej, ville høre om man kan lave en halvpotion? skal lave en prøve kage for min søster. eller om man kan komme moussen i fryseren? 🙂

 18. Hej Stina
  Jeg plejer at rette mig efter mængden af fløde, hvis der altså ikke er andet i. Skal der kun 1/4 l fløde i, så vil jeg sige at der er til 1 lag fyld i en kage på ca. 25 cm i diameter (rund)

 19. Hej Annette
  Jeg skal lige høre, om opskriften her er til et eller to lag?
  Hilsen kage-novicen 😉

 20. Hej Mai-Britt
  Tak for roserne:). Jeg kender godt det med favoritter og har også selv været ude i lige præcis den sammensætning som du beskriver. Du kan sagtens skifte hindbær ud med en anden frugt:). Har du evt. prøvet min nye opskrift på hindbær mousse? Den hedder bare hindbær mousse og er en mousse af æggesnaps og flødeskum. Den er også super lækker og kan også sagtens laves med blåbær:)
  Rigtig god påske til dig også:)

 21. Hej Annette.
  Først tusind tak for dine lækre opskrifter:-)
  Lige for tiden er det Cake Boss’ lagkagebunde med tobleronecreme og hindbærskum der hitter hos mig og min omgangskreds:-) og den smager jo skønt:-)
  Men tænker om man kan bytte hindbærene ud med blåbær, for at veksle lidt i smagen?
  På forhånd tak og god påske:-)
  Kh. Mai-Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *