Hindbær skum
Hindbær skum bestående af hindbær vendt i flødeskum.

En meget simpel opskrift på hindbær skum. I modsætning til mine chokolade cremer er denne kun lavet af en kvart piskefløde. Dette skyldes at man pisker fløden op og vender hindbærerne i. Cremen vil derfor fylde mere end chokolade cremerne, hvor chokoladen smeltes i den varme fløde.

Hindbær skum opskrift (rund kage 20-25 cm)

1 pose frosne hindbær (ca 300g)
1 kvart l fløde
2 blade husblas
Lidt sukker og vanilje til at smage moussen til med. Jeg kan godt selv lide, at den er lidt syrlig i det, men det er jo en smagssag.

Fremgangsmåde for hindbær skum

Husblas lægges i iskoldt vand inden du går igang.

De frosne hindbær får et let opkog, bare 1 minuts tid og hældes op i en si. Når de er dryppet godt af kommer de i en skål ,hvor jeg moser dem med en gaffel sammen med sukker og vanilje. I den stadig lune hindbær masse vendes de vredne husblas blade i, vend dem godt rundt så de smelter helt.
Lad hindbærerne køle af, men ikke for længe. Da der er husblas i, vil du ende ud med en gele, hvis den står alt for længe. Hindbærmassen skulle gerne være lidt flydende, når den blandes med flødeskummet.

Fløden piskes, de kolde hindbær vendes i. Hvis der stadig er meget væske ved, kommer de lige igennem sien igen, så moussen ikke bliver alt for flydende. Når det hele er vendt godt sammen, er moussen klar til brug. Hæld den evt. på en sprøjtepose, og fyld den i din kage.

Print Friendly, PDF & Email

21 comments on “Hindbær skum”

 1. Hej Annette.
  Først tusind tak for dine lækre opskrifter:-)
  Lige for tiden er det Cake Boss’ lagkagebunde med tobleronecreme og hindbærskum der hitter hos mig og min omgangskreds:-) og den smager jo skønt:-)
  Men tænker om man kan bytte hindbærene ud med blåbær, for at veksle lidt i smagen?
  På forhånd tak og god påske:-)
  Kh. Mai-Britt

  • Hej Mai-Britt
   Tak for roserne:). Jeg kender godt det med favoritter og har også selv været ude i lige præcis den sammensætning som du beskriver. Du kan sagtens skifte hindbær ud med en anden frugt:). Har du evt. prøvet min nye opskrift på hindbær mousse? Den hedder bare hindbær mousse og er en mousse af æggesnaps og flødeskum. Den er også super lækker og kan også sagtens laves med blåbær:)
   Rigtig god påske til dig også:)

 2. Hej Annette
  Jeg skal lige høre, om opskriften her er til et eller to lag?
  Hilsen kage-novicen 😉

  • Hej Stina
   Jeg plejer at rette mig efter mængden af fløde, hvis der altså ikke er andet i. Skal der kun 1/4 l fløde i, så vil jeg sige at der er til 1 lag fyld i en kage på ca. 25 cm i diameter (rund)

 3. Hej, ville høre om man kan lave en halvpotion? skal lave en prøve kage for min søster. eller om man kan komme moussen i fryseren? 🙂

 4. Hejsa Annette
  Jeg vil lige spørge om man ikke kan lave den uden husblas eller om man kan veksle det ud med noget andet? 😊

  • Hej Jasmin
   Du kan sagtens lave den uden husblas, den bliver jo bare ikke så fast uden. For at være sikker på at den ikke bliver alt for tynd, kunne du evt. bruge friske hindbær som du pisker sammen med fløden, så får du en hindbær flødeskum:). Jeg har ikke selv prøvet det, men det tror jeg sagtens at du kan:)

 5. Hej Annette
  Hvis jeg gerne vil lave moussen nogle dage i forvejen, skal husblas så i, før den sættes på køl, eller først når jeg skal tilføje flødeskummet?

  • Hej Stinne
   Hvis du laver moussen nogle dage i forvejen skal alle ingredienserne i. Ulempen ved at lave den flere dage før den f.eks. skal i en kage er, at den så når at sætte sig.:)

 6. Jeg skal lave en kage til lørdag og vil derfor bruge din opskrift da jeg synes den lyder rigtig god.
  Jeg skal lave moussen onsdag aften og først samle kage torsdag eftermiddag. Hvad vil du anbefale at man laver den helt færdig med flødeskum eller først blander det sammen lige inden man samler den der torsdag?

  • Hej Sussie
   Jeg ville ikke blande det før det skal i kagen. Hvis du laver den klar allerede onsdag aften, vil den nå at sætte sig inden den kommer i kagen. Det kan du også risikere at hindbær massen så vil gøre, fordi du jo putter husblas i. Jeg har selv oplevet det og endte op med en hindbær skum med små hindbær gele klumper i. Det bedste ville sådan set være at lave det nogle timer inden det skal i kagen.
   Tak fordi du spurgte, jeg vil lige tilføje lidt til opskriften.

 7. Jeg vil lave en kage med nutellaskum med nødder og hindbærskum med friske hindbær på sandkagrbunde!
  Kan jeg lave og samle kagen torsdag, pynte den fredag og servere den lørdag?

 8. Hej Annette, skønne opskrifters har 😍
  Jeg skal bage min datters fødselsdags dage til lørdag og vil lave bundene fredag (imorgen) . Og lave en brombær mousse til, kan jeg lave denne fredag aften og samle den i kagen lørdag morgen? Eller burde jeg samle hele/noget af kagen imorgen aften ?

  • Hej Sabrina
   Lidt for sent nu, det beklager jeg. Jeg har desværre ikke tid til at svare på spørgsmål hver dag. Om du kan lave moussen dagen før du skal fylde den i kagen kommer an på opskriften. Denne hindbær skum som du skriver under ville godt kunne “tåle” at stå lidt i køleskabet inden du bruger den. Men den anden mousse som jeg har her på bloggen vil sætte sig allerede efter et par timer, så den skal i kagen med det samme:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *