Mudcake lagkageDenne opskrift på Mudcake er lækker og nem

Jeg elsker denne opskrift på mudcake. Det er en amerikansk konfektagtig kage, som bare smager fantastisk. Du kan bage den som en almindelig chokolade kage, evt. tilføje en chokolade ganache på toppen. Men mudcake går også helt fint alene uden topping.

Du kan også gøre som jeg tit gør, og dele denne opskrift på mudcake til lagkagebunde. Jeg plejer gerne at lave en tyk bund (3-4cm), og lægge den nederst i mine lagkager. Men du kan også vælge at lave 3 tyndere bunde (ca. 1 cm) og kun bruge mudcake i lagkagen. Det smager SÅ lækkert, men det er også en tung kage. Så hav det med i dine overvejelser. Har I fx lige spist en stor middag inden kagen kommer på bordet, Så behøver du ikke lave den samme mængde kage, som hvis I ikke har spist middag.

Lagkage med mudcakebunde

I kagen herover har jeg kun brugt mudcake, og jeg synes personligt at kagen bliver virkelig lækker. Som skrevet herover fylder den lige mere i maven, men så spiser man jo bare det mindre. Til gengæld er kagen mere eksklusiv på denne måde, hvis du spørger mig.
Jeg har lavet kagen herover med hindbærmousse/skum og en chokoladecreme. Det er bare en helt fantstisk kombination. Jeg har linket til en Tobleronecreme, men du kan sagtens udskifte Toblerone med en anden chokolade som du er glad for.

83 Comments on Opskrift på Mudcake

 1. Hej Inger
  Jeg undskylder mit sene svar. Du har ret i at en mud cake bund vil være tung, men det behøver ikke at være en dårlig ting. Så spiser man bare ikke så meget af den. Det er en smagssag hvad man bedst kan lide. Så du skal nok bare gøre op med dig selv om du ønsker at levere en kage der er lidt tung i det eller én der ligger lidt lettere i maven 🙂

 2. Skal bage bryllupskage – brudeparret ønsker en mazarinbund og gold chokolademousse og sprayet med hvid velvet. Jeg tænker, at kagen bliver alt få sød og påtænker at lave en blåbærmousse (har mange fra egen have) og en tynd mud cake bund inden gold mousse. Tænker du den bliver for tung med en mud cake bund – måske jeg hellere skal tage en alm. hvid bund.

 3. Hej Tina

  Åhh øv, det er deprimerende med en dårlig oplevelse når man nu i forvejen ikke er glad for at bage. Lige præcis Mudcake er bare en speciel kage. Den er ret hård i det, dog skal man selvfølgelig kunne skære i den og spise den. Det er jo ikke til at sige hvad der præcis er sket. Jeg har efterhånden lært at ovne virkelig kan være forskellige. Min egen varmer fx mere end andre ovne, derfor sætter jeg altid temperaturen lavere end hvad der står i opskriften, når jeg følger en opskrift som jeg har fundet på nettet. Derudover skal kagen selvfølgelig også pakkes godt ind når den er afkølet, for ikke at blive tør og hård.
  Det er nok de bedste råd som jeg kan give med herfra 🙂

 4. Jeg kan ikke lide at bage.. men gjorde det alligevel. Katastrofe med denne mudcake. Helt efter opskriften. Hård som sten og skilte ad. Skulle den måske bages bare lidt kortere tid..

 5. Hej, jeg vil prøve at kaste mig ud i din mud cake (med ferrero rocher ganache), men jeg er kun vant til at bruge varmluft, skal den bages med både over- og undervarme eller kun undervarme?
  Vh. Mette

 6. Hej Anette.
  1000-Tak for opskriften og din super gode blok. Jeg er ret ny i alt det her kage-bage-pynte-flot, så det er utroligt dejligt at du vil dele af din viden og erfaring!
  Jeg har nu lavet din mudcake 2gange, uden at støde på problemer. Er sikker på jeg ender med at bage den flere gange, da både min kæreste og svigerfamilie er helt vilde med den 😀

  Endnu engang TAK!!!!

  Venligst Benedicte

 7. Hej Joy
  Skønt at høre at du kan bruge mine tips:)
  Når jeg bager mudcake, gør jeg det altid et par dage før den skal bruges. Jeg synes personligt, at den bliver super lækker af at stå et par dage i køleskabet, før den skal spises. Jeg køler den af og pakker den ind i film. Lige inden jeg skal fylde kagen skærer jeg bundene. Så skulle der ikke ske noget. Jeg oplever også selv, at kagen godt kan falde en smule sammen, når den har kølet lidt. Men det er ikke noget der har betydning for det færdige resultat. Når jeg deler kagen i bunde, skærer jeg først toppen af, så kagen er helt jævn. Herefter deler jeg den op i det antal bunde jeg skal bruge.:). Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig lidt. Og forresten angående det med at være lidt hård i skorpen, det forsvinder så snart du fylder og smører kagen op. Så suger den fugt fra både fyld og smørcreme:). Jeg har aldrig oplevet at sidde med et meget hårdt stykke kage i munden:)

 8. Hej Anne
  Fantastisk at du kan bruge bloggen:). Det lyder som et spændende projekt med alle de kvadrater. Jeg ville sætte dem på med det samme, altså lige efter du har smurt op. Hvis først kagen kommer på køl bliver smørcremen hård og de vil ikke kunne klæbe fast. Smørcremen ville dog nok blive hurtigt blød igen når først du har taget den ud af køleskabet:). Mudcake er tung, men min familie foretrækker det faktisk. Det smager bare så lækkert. Men jo du kan sagtens lave et par lyse bunde for at gøre kagen lidt lettere:). Det er også lækkert:). I løber helt sikkert ikke tør for kage, men det gør heller ikke noget. Kommer den på køl har du lækker kage et par dage efter;)

 9. Hej Annette. Tak for din flotte hjemmeside. Den bliver flittigt studeret, da jeg er i fuld gang med mit første kageprojekt med fondant. Jeg har derfor lige et par spørgsmål, jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg skal lave en minecraft kage. Den skal være kvadratisk, beklædt med kvadranter af fondant i 9 forskellige farver. Jeg har allerede lavet fondant kvadraterne, ca. 800 stk. 1,5×1,5 cm, men er blevet lidt i tvivl om hvorvidt jeg kan få dem til at sidde ordentlig fast på siderne af kagen. Jeg planlægger at opsmørre kagen med din smørcreme (med kakao i, så den bliver mørk). Skal jeg sætte felterne på med det samme, eller vente? Et spørgsmål mere. Jeg havde egentlig planlagt, at lave den udelukkende med mudcake, men er alligevel blevet i tvivl om den bliver for tung. Tænker om det kunne være smart, at supplere med dine lette bunde med kartoffelmel? Har planer om at lave den ca. 20x20x20, men det bliver vist ALT for meget kage til 15 personer 😉 Vh. Anne

 10. hej Anette.
  jeg ville høre hvor længe du lader kagen stå før du skære den ud i lag???
  håber du kan hjælpe har lavet en som faldt fra hinanden da jeg skar det øverste lag (toppen) af til det tredie lag.
  Kan man på nogen måde undgå at skopen bliver så hård???

  MVH Joy

  P.S. tsk for de mange fantastiske tips herinde fra 🙂

 11. Hej Ida
  Det er et godt spørgsmål. En bradepande er jo ikke så høj, og kagen hæver en del (hvis jeg bager i en form på 8-9 cm). Så jeg tænker at du maks skal bruge halvanden gang af opskriften. Men når det er sagt, så har jeg aldrig prøvet selv at bage i en bradepande, så jeg aner ikke hvordan kagen vil opføre sig. Den skal jo i hvert fald ikke bage nær så længe, og om den bliver lige så konfekt agtigt ved jeg ikke. Men du må meget gerne melde tilbage hvordan det går:), så kan jeg skrive det ind i indlægget til andre som har samme ide:)

 12. Hvis formen skal være en alm. str. ovnbradepande, Hvordan skal jeg så gange opskriften op, for at den stadig får en pæn højde. 😀

 13. Hej Nanna
  Desværre kan jeg ikke svare på alle spørgsmål her. Det med at bage mudcake i en bradepande 1 bund af gangen må du prøve dig frem med. Men det forkorter jo bagetiden noget og om kagen bliver som den skal ved jeg ikke. Prøv at google det evt. Alternativt kunne du jo bage i en form og så sætte flere bunde sammen når kagen skal samles.
  Ja du kan sagtens sætte flere pakker fondant sammen, det er slet ikke noget problem. Det du får for meget kan pakkes væk igen og bruges senere. Og ja du kan sagtens smøre kagen her op og betrække med fondant:)

 14. Hejsa 🙂 et par spørgsmål: Jeg vil gerne lave en kage med disse bunde. Dog skal den være firkantet og meget større. Kan købe to pakker fondant og ælte sammen, da jeg ikke mener at en pakke rækker? Og jeg går ud fra, at jeg sagtens kan smøre en kage med disse bunde op, for derefter at putte fondant på? Kagen skal ca. være bradepande str. og jeg har ikke en form som er så stor, derfor: kan jeg lave én bund ad gangen i en bradepande, fremfor at bage dem i én, og skære dem ud bagefter?

 15. Har du bagt dem som en hel kage og delt den op i bunde ? Det er måden du skriver på der gør mig i tvivl;). Min mudcake er som regel også godt hård. Når den er helt afkølet pakker jeg den ind i film og stiller den på køl. Når jeg så skal dele den i bunde, skærer jeg den hårde top af først. Så er kagen knap så hård indeni:)

 16. Hej Annette 🙂

  Min mud cake bunde er blevet hårde som sten.
  Har bagt som beskrevet. Hvad kan være gået galt?

 17. Hejsa Anonym;)
  Det kan du sagtens. Jeg bruger som regel kun 1 bund når jeg bager sådan en hel kage, så resten fryser jeg ned. Jeg mener det er et par måneder de kan klare i fryseren:)

 18. Nu skal Annette selvfølgelig selv forklare, hvordan hun deler kagerne. Men jeg tillader mig at dele min måde at at dele i bunde. 🙂

  Jeg finder noget, der har den rette højde, som kniven (som skal være skarp!) kan hvile på. Det skal være noget, der står godt på bordet, fx en plastikboks, et skærebræt eller tændstikæske. Bare højden er rigtig.
  Så skærer jeg en rille hele vejen rundt om kagen mens kniven holdes så stabil som muligt.

  I stedet for sytråd bruger jeg fiskesnøre (det knækker ikke og glider godt), som jeg lister ind i rillen hele vejen rundt til enderne krydser hinanden. Med rolig hånd kan snøren nu strammes og skære hele vejen igennem kagen. Det er meget vigtigt at trække vandret og i rillens højde!

  Til Annette: Tak for en rigtig god og inspirerende blog. 🙂

 19. Hej anette.
  virkelig god kage blog du har!
  skal til at bage sådan en her mudcake som jeg vil bruge til lagkagebunde. hvordan ville du skærer dem?
  har hørt man kan bruge sytråd til at vikle om kagen og “skærer” med det, og andre bruger en kniv? hvad er smartest?

 20. Hej Annette og tak fordi du gider dele dine erfaringer og ideer, jeg har hentet meget inspirration på din side. Jeg har eksperimenteret lidt med din Mudcake som iøvrigt er super lækker. første gang lavede jeg den efter din anvisning men jeg kunne ikke dele den i tre uden at den gik helt i stykker – den var også faldet så meget sammen på midten at der ikke blev nok til 3 bunde. Nu gør jeg så det at jeg hælder dejen i en bradepande af to gange og får således 2 store bunde ud af opskriften. Jeg bager dem enkeltvis ca 15 min ved 150 grader varmluft og de bliver rigtig fine. Jeg laver den også i en hvid udgave hvor jeg undlader cacao og kaffe, tilsætter vanilliesukker og erstatter de 205g chokolade med 150g hvid chokolade. Denne hvide udgave skal dog sjovt nok have ca 5 min længere bagetid.

 21. Hejsa Annette

  2 ting 🙂

  1) Når man har bagt en mudcake og vil bruge den som lagkage bunde, så skal den skæres over et par gange. Har du et tip til hvordan man skærer lige over? Jeg går ud fra kagen skal være afkølet før man skærer, men er det bedre at give den et par timer i fryseren før man skærer?

  2) Et tip jeg selv fik: lad være med at lægge links op, men kopier fra din kilde og overfør til et dokument, som du kan lægge til. Problemet med links er, at hvis de ændrer sig, så kan vi ikke finde det du henviser os til 😛

  Personligt at har jeg oprettet en Google Pages, som fungerer som arkiv, hvor jeg med link sender folk videre til arkivet og opskriften. Det er super uafhængig af andre 🙂

  Mange hilsner,
  Louise

 22. Hejsa

  Nå, så fandt jeg jo lige svaret på mit spørgsmål andetsteds på din blog vedr. hvilken kagebund du ville anbefale.
  Jeg har lige 2 spørgsmål til opskriften. Skal det være rapsolie? Og hvor høj bliver kagen – er det nok med en form, der er 7 cm høj, eller skal jeg stadig lave formen højere med bagepapir?

  På forhånd tak 🙂

 23. Hej
  Skal man både bruge den blandet salf raising mel og de 150 gram som står nedenunder?

 24. Hej Sabrina
  Hvor er det skønt at jeg kan inspirere:), det er jeg meget glad for da det netop er ideen med bloggen her:)
  Alt efter bradepandens størrelse ville jeg nok gange fyldet med 2 ½, så er du da sikker på at der er nok fyld. Med hensyn til mudcake har jeg ingen erfaring med at bage den i en bradepande. En bradepande er jo noget fladere end de forme jeg bruger og derfor tror jeg ikke at man kan regne med bagetiden. Var det mig der stod med det her projekt ville jeg google det lidt, for en mud cake kan være noget for sig selv hvis man ikke gør som der står i opskriften;). Alternativt kan du bage den i en firkantet form og så bare bage 2 eller 3 eller hvad der nu passer med størrelsen på en bradepande. Så kan du sætte bundene sammen efterhånden som kagen fyldes:)

 25. Hej Anette
  FANTASTISK hjemmeside, nørj hvor har jeg bare haft glæde af din side.. Du er simpelthen min kage guru hehe 😉

  Jeg skriver faktisk til dig, da jeg har rodet mig ud i et stort kageprojekt 🙂 Det er ikke første gang jeg gør det, men netop denne kage, bliver nok den største.

  Jeg har inderligt brug for din hjælp!!!

  Kagen bliver på 3 ”etager”.
  Jeg tænker: Chokoladebund – Tobleronemouse – vanilliebund – Hindbærmouse – Mudcake bund og så smørcreme og til sidst overtrukket med fondant 🙂

  Nu er det store spørgsmål så bare: Hvor meget skal jeg bruge af ingredienser til de forskellige ting når det skal bages i en bradepande´? Det er nemlig den størrelse den første kage skal være :s

  Håber det gav mening, og på et svar inden så længe, så jeg trygt kan kaste mig ud i det, med de rigtige råd og vejledning.

  Hilsen Sabrina 🙂

 26. Hej R
  Ja du kan sagtens dele opskriften i 2. Men ellers prøv det link jeg har lagt op i opskriften til kagekonens skema. Der er opskrifter til forskellige størrelser kager:)

 27. Hej Stine
  Det er desværre ikke noget jeg selv har afprøvet. Men jeg tænker at hvis du bare laver den stor nok så kan du godt putte fyld i. Prøv at google det, for jeg har set en masse andre kagenørder der har lavet biler med fyld. Der ligger nok en how to et eller andet sted her på nettet:)

 28. Hej Mille
  Det er altid svært at sige hvor lang tid en kage skal have hvis man ikke holder sig til opskriften. Det er nok bare noget med at prøve sig lidt frem. Hvis man holder sig til standard størrelser i forme så har kagekonen det her fine skema som jeg selv har printet ud og lamineret http://www.kagekonen.com/search/label/mud%20cake
  Jeg ved ikke om linket virker, men ellers kan du jo bare kopiere linien og sætte den op i adresse feltet. Det går helt ned til 15cm. Jeg håber at det kan hjælpe dig:)

 29. Hej Stine
  Når jeg bager mudcake så sætter jeg bagepapir op af kanterne på mine forme som i forvejen er 8 cm høje. Den hæver temmelig meget, så prøv det næste gang. Jeg lader altid kagen køle rigtig godt af, og så pakker jeg den i film og sætter den på køl et par dage. Så er den ikke så hård mere. Plus at når der først kommer fyld i kagen så suger bunden også lidt så den bliver endnu mere blød:). Jeg håber det kan hjælpe til dit næste mudcake projekt;)

 30. Hej Annette
  Blot et lille tip til jer øvrige læsere: græsk yoghurt kan også bruges til at erstatte kærnemælk – kagen blev fantastisk! Super lækker opskrift!

 31. Hej Annette.
  Tak for en dejlig blog med nogle gode opskrifter og gode ideer.
  Jeg ville høre om det var muligt at dele opskriften i 2. Jeg skal nemlig ikke bruge en hel mudcake, og har desværre ikke plads i fryseren.

  Hilsen R

 32. Hej Annette
  jeg skal lave en kage til min fætter. han har lige fået kørekort så han skal have en kagebil.
  Hans yndlingsbil er en gammel rør lada. så jeg vil bare høre om man kan putte fyld i sådan en kage eller om man bare skal nøjes med smørcreme inden fondanten? er det noget du har erfaringer med? 🙂
  hilsen Stine

 33. Hej Annette

  Jeg vil prøve at lave din mud cake til vores søns første fødselsdag. Hvor lang tid tror du den skal bage, hvis jeg laver den i en alm. 20-22 cm. form? Jeg vil også gerne lave en mini kage til fødselaren – hvor lang tid i ovnen skal den mon have (10-12 cm. springform)?
  Tak for mange gode opskrifter 🙂
  Mvh. Mille

 34. Hej Annette
  nu har jeg prøvet at bage mudcake et par gange første gang blev den hård og tør og nu er jeg igang med en som er ved at falde ud af formen og ovnen. den smager super godt. men hvad tror du jeg gør forkert?
  igen 1000 tak for en god hjemme sider

 35. Har lidt nydt et stykke af min første kage, lavet med mudcake bunde og hindbær- og tobleronemousse – smurt med smørcreme og betrukket med fondant 🙂
  Tak for en dejlig hjemmeside, der tog mig trygt igennem processen.
  Dog er jeg noget mæt efter bare lidt af det stykke kage, den mudcake er pænt bastant og når der er 3 x mudcake så mætter kagen 🙂 Har lært at jeg kun vil bruge mudcake nederst og så lyse bunde derefter.
  Og så skal jeg nok lære at skære bundene tyndere, fik 4 ud af en mudcake og det var allerede svært nok.

  Igen tak for inspiration 🙂

 36. Kære Annette!
  Først og fremmest vil jeg sige super fed blog!
  Du virker super rutineret, så jeg ville høre dig om det er for svært at lave sådan en kage som denne formet som et hjerte? Min kæreste og jeg har snart årsdag og det ville være rart at overraske ham :)Har du evt. nogle forslag til hvordan man gør det?
  Mhv. Zenia

 37. Hej Annette.
  Min datter kan ikke tåle æg og tænkte derfor om du ved hvad kan æg erstattes med?
  Hilsen
  L

 38. Hej Annette
  Så nu skal jeg prøve at lave mudcake, efter din anvisning og opskrift, er så spændt, håber det lykkes.
  Mange hilsner
  Merethe

 39. Hejsa.
  1000 Tak for de mange gode råd.
  Kan man smøre kagen op, overtrække med fondant og pynte dagen inden den skal bruges.
  Hilsen Rie

 40. Hejsa.
  Tak for de mange gode råd.
  Kan man smøre kagen op og overtrække med fondant dagen inden den skal bruges…???

  Med venlig hilsen Rie

 41. Hej Annette.
  Kan man godt bruge olivenolie i stedetfor rapsolie?. Er der nogen forskel?

  Mvh. Celina

 42. Tusind tak for kommentar og spørgsmål og undskyld det sene svar:(. Jeg har travlt i min webshob og er samtidig ved at gøre klar til mit besøg på Gavnø livsstils messe i bededagene.
  Camilla angående bagetiden så kan du roligt prøve at stikke i kagen så længe den har fået den tid der står den skal ha. Men virker den stadig flydende når du trækker den ud af ovnen for at stikke ville jeg skynde mig at sætte den ind igen;).
  Ja jeg gemmer resten af den selvhævende mel til min næste mudcake og bruger 150 g af hver af de 2 typer mel:).
  Annette

 43. Hej Anette 🙂
  Jeg er 13 år og er begyndt på alt det har kage halløjs 😀 Jeg vil lige høre: Der skal bruges 150 g selvhævende mel, som du selv laver… Og så gemmer du resten af portionen. og udover det skal der også bruges 150 g almindelig mel, altså 300 g mel i alt??

  Tak for inspirationen 🙂

 44. hej

  super fed side;D
  jeg er i gang med min første mudkage med fondant..
  jeg ville bare lige høre hvordam jeg ved om den er færdig efter de 1,5 time??
  må man prikke i den eller falder den så sammen??

  vh camilla

 45. Hej Maya
  Ja jeg laver altid en hel mud cake, deler den og fryser evt de andre bunde ned. De sidste par gange jeg har lavet mudcake har jeg brugt hele kagen, så derfor har der ikke været noget at fryse ned. Men det kan du sagtens, mener de kan holde sig et par måneder i fryseren.
  Tak for de søde ord om min blog og kager;)

 46. hej Annette:)har lige et par spørgsmål mud bunden du laver til det første billede , der skal man ikke bruge hele doseringen du har skrevet vel ? og starter du så med at laver en hel mud cake og bruger kun den ene bund (altså en kage med hele 3 kagebunde) eller laver du kun selve den ene bund ? og hvis du laver kun den ene bund erdet så opskriften længer op jeg bruger eller er det en jeg selv skal doser mig frem til ? P.s rigtig god hjemmeside ,og dejlige kager det ser ud til du laver 🙂 Hilsn Maya.

 47. Hejsa Annette:) hvordan laver man det overlag der ligger på kagen synes ikke jeg kan finde noget på det??

  MVH Lenette

 48. Hej Lenette
  Er det fondanten du mener (det hvide) Eller smørcremen der ligger under fondanten ?. Jeg laver ikke selv fondant, men smørcreme kan du finde opskrifter til herinde.
  Annette

 49. Hej Lilian
  Nu har jeg jo svaret dig via mail, men i tilfælde af at andre godt kunne tænke sig at kende svaret her så kan man blandt anden bruge youghurt natural, eller creme fraiche tror jeg også er en mulighed:). Jeg håber du vil skrive hvordan kagen ender ud:)

 50. Hej Annette
  Jeg vil gerne lave en mud cake. Jeg har imidlertid problemer med at opspore kærnemælk da jeg er bosiddende i Grønland. Har du et forslag til et alternativ til kærnemælk?
  Mvh. Lilian

 51. Hej Anette
  Linket til måleskemaet virker ikke, jeg kan ihvert fald ikke få den til det og kunne godt bruge det:-)

 52. Kagen herover skal bages som en hel kage og deles i 3-4 bunde, eller flere hvis man har lyst til det. Hvis man bager en bund af gangen bliver de ikke så lækre klæbrige;), og bagetiden er heller ikke til at regne ud.
  En færdig mudcake kan stå i køleskabet op til 2 uger. Min egen erfaring er dog at den smager lidt for meget af “køleskab” efter de 2 uger. Men den er helt perfekt og super lækker efter at ha hvilet nogle dage i køleskabet, 3-4 dage i hvert fald:).

 53. Hej Joan
  Undskyld det sene svar. Min blog er blevet gevaldigt nedprioriteret efter jeg har startet firmaet og webshoppen Annettes favoritter. Men jeg skal nok være bedre til det i fremtiden;). Mudcake er hård på ydersiden, og blød indeni. Hvis man spiser den som almindelig kage så er kanten dejlig sprød. Og deler du den i bunde så er den slet ikke så sprød efter du har fyldt og betrukket den:)

 54. Hej Annette,

  Hvor lang tid tror du ca. den skal have i ovnen, hvis man kun skal bruge til én bund – altså så den ikke er så høj, men i str. 35×35 cm?

  Mvh. Anni

 55. Opskrifterne ser lækre ud og jeg vil afprøve én her til weekenden ( lørdag ). Er dog lidt i tvivl om hvor længe mudcake lagkagebunde kan holde i køleskab?
  Therese

 56. Hej Annette
  Jeg tror jeg vil lave din mudcake til barnedåb på søndag. Hvis jeg skal have 3 bunde ud af opskriften skal jeg så bage en kage med al dejen og så skære den i 3 lag efterfølgende eller skal jeg delen dejen i 3 forskellige forme og bage dem hver for sig?

  Mvh. Sille

 57. Hej Annette.
  Vildt flot blog du har. jeg har igår prøvet at lave den mud cake efter din opskrift men jeg må helt klart have gjort noget forkert, den er simpelhen sten hård. jeg gav den 1 time og 50 min. da jeg tog den ud var det kun kanten der var lidt hård, lod den køle af derefter indpakket i film og så i køleskab og idag er den bare så hård at jeg er sikker på hvis jeg kaster den efter min kæreste så vil han falde død om;-)
  det er mit første kageforsøg så måske skal jeg bare lave alm. bunde eller endnu lettere købe dem.?? surt surt

 58. Hej Julie
  Nej jeg har desværre ikke erfaring med sådan nogen, jeg vil nemlig gerne have en bund i formen når jeg bager. Jeg har selv sådan nogle udtræksringe, men dem bruger jeg når kagen skal ligges sammen. Men der sidder en klemme på, som holder formen sammen så den ikke springer op. Har desværre ikke rigtig nogen gode ideer til dig:(. Men håber at du finder på noget, Mud cake er bare så lækker:)
  Annette

 59. Hej Annette,

  Er i gang med at prøve din mud cake. Har du erfaring med brug af springform, man selv kan indstille i str.? For hvis jeg vælger de 25 cm, så rykker den på sig og bliver feks. 26 cm. Kan man købe en “klemme” så den bliver holdt fast i den valgte str. Hvis du selv bruger sådan en form? Undskyld alle mine spørgsmål:-) Håber den bliver god! Julie

 60. Har lige afprøvet din mudcake opskrift. Har tænkt mig at følge dit forslag med hindbærmousse og tobleeonecreme.. Men hvilken slags smørcreme smører du kagen op med og har du en opskrift du evt vil dele? 😉
  Skal bruge kagen søndag.. Ville du så smøre kagen op og putte fondant og pynt på lørdag? Eller vil du lægge kagen sammen fredag og så smøre den op osv lørdag?
  Undskyld mine mange spørgsmål men er helt grøn på dette område :-))
  Forresten total skøn side du har her og de fineste kager 🙂
  Mange kage hilsner Susanne

 61. Hej Naja:)
  Det er godt nok øv at du har så mange problemer med mudcaken. Det er jo en helt fantastisk kage. Jeg oplever selv engang imellem at den falder lidt sammen i midten. Med når jeg skærer toppen af kagen går det som regel. Jeh har aldrig åbnet ovnen før kagen var færdig, men har læst ludt rundt omkring at man helst skal lade den være under bagningen. Man skal heller ikke “hoppe” 😉 for meget rundt i nærheden af ovnen, for det kan også få den til at falde sammen. Derudover er mit bud at ovnen måske varmer for meget ?? Det er ikke varmluft du bruger vel ?

 62. Hej Annette. Jeg er virkelig haft problemer med at bage denne mudcake. Jeg åbner ikke ovnen før over 1 time. Men den falder sammen i midten. Jeg fatter ikke hvad jeg gør forkert. Bagetiden er jeg dog lidt i tvivl om. For jeg sikker i den med en kødpind og der hænger ikke noget på den, men det er som reglen ca 30 min før angive tid. Kan det have en en indvirkning?Hilsen Naja

 63. hejsa 🙂
  lige et lille spørgsmål, skal den have varmeluft eller alm ovn??
  Hilsen Bettina

 64. Hej Ester
  Jo det tror jeg sagtens at du kan. Nu ved jeg ik om du også vil smøre kagen op og overtrække med fondant, inden du fryser den. For så har jeg læst lidt om at det er en go ide at fryse den i en kase, og tø den langsomt op. Men var det mig selv der skulle spare tid, så ville jeg fylde kagen, og så smide den på frys. Den dag jeg så skal bruge den vil jeg tage den op, lade den tø i køleskabet, smøre op med smørcreme, betrække og pynte. Men uanset hvordan du gør, så må du meget gerne melde tilbage hvordan det går:)
  Annette

 65. Hej.
  Ved du om jeg kan bage denne mud cake, lægge den sammen, og så fryse den indtil jeg skal pynte den?
  Hilsen Ester

 66. Hej Signe
  Altså mine forme er ca 8 cm høje, og det plejer at passe meget godt med højden på kagen. Jeg forer dog alligevel formen med bagepapir langs siden, da den kan hæve over formens højde. Og dej i ovnen er ikke et hit.

 67. Hej Ditte
  Min bliver også en smule tør/hård/sprød i kanten, men det er ikke noget der er et problem her. Bliver den helt uspiselig ? Jeg bruger ikke mælk i min smørcremen, så jeg går ud fra at du mener frostingen. Og ja det kan godt være mælken der gør den for tynd. Jeg mener også at jeg har skrevet i opskriften at jeg ikke selv bruger alt den mælk der står. For at undgå en kugle lign kage skal du sørge for at dine bunde er helt jævne og at fyldet bliver jævnt fordelt over hele bunden. Håber mine svar kan hjælpe dig:)

 68. Hej Karina:)
  Tak skal du ha:). Opskriften er til en hel kage. Alt efter hvilken tykkelse du går efter, så plejer jeg at få 3 bunde ud af det:)

 69. hej mette

  har prøvet denne mud cake, oh gud siger jeg bare den blev lavet i en rund form men var meget tør i kanten..hvorfor er den det…. mi smør creme er meget tynd i det er det fordi der er for meget mælk i? min kage bliver rund for oven som en lagkage og ikke flad…..

  håber du kan hjælpe mig

  Ditte

 70. Total lækker blog. Meget inspirerende. Mængden i mudcake opskriften er det til hvis du alene skal bruge den til nederste bund eller er det til hvis du bruger den til alle lag?

  Karina

 71. Hej Mette.
  Tak skal du ha, jeg synes det lyder godt at du også vil kaste dig ud i det her skønne univers af sukker;). Jeg kan godt se at det måske virker mærkeligt at man kun skal bruge 150 g men lave af 215 g. Men jeg gør bare det at jeg har en lille bøtte stående hvor jeg gemmer resten, så har jeg fra gang til gang.:)

 72. Hej Annette

  Tak for en skøn kage-blog 🙂 Jeg er ny til det her kage-bageri, men vil kaste mig ud i at lave en lagkage med mudcake bund, lyse lagkagebunde, hindbærmousse og tobleronecreme. Men nu jeg sidder og læser opskriften igennem på denne mudcake er jeg i tvivl om det med “selfraising” mel. Hvordan skal det forstås at der skal bruges 150 gram men det laves ud af 215 gram?

  mvh Mette

 73. Hejsa:)
  Det kan jeg da godt se at jeg har glemt at skrive, tak for det:). Opskriften her er til en rund form på 25 cm eller en firkantet form på 22×22 cm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *