Mudcake lagkage

Denne opskrift på mudcake er super super lækker. Det er en chokoladekage sprængfyldt med god chokolade.

En konfekt kage tror jeg også, at man kalder sådan en mudcake. Brug den som lagkagebunde til din lagkage eller spis den med is. Den er virkelig lækker. Jeg bruger den som regel som bund i en kage, hvis den skal være lidt mere eksklusiv (se billede længere nede). Men jeg har også lavet kager hvor jeg kun har brugt mudcake lagkagebunde (se billede længere nede). Det bliver en mere tung kage, og man kan nok kun spise 1 stykke. Men den er bare helt fantastisk lækker, især med hindbær mousse og toblerone creme. Denne opskrift giver ca. 3 bunde af den tykkelse som du ser på billedet herover.

Ingredienser til mudcake  (til rund form på 25 cm eller firkantet form på 22x22cm)

250 g smør
250 g mørk chokolade (fungerer også fint med lys)
8 tsk. instant coffee (det har jeg aldrig selv brugt, da vi ikke drikker kaffe herhjemme)
180 ml vand
150 g self-raising mel (laves af: 250 g mel, 2 tsk. bagepulver og 1/2 tsk. fint salt.)
150 g mel
60 g kakao
½ tsk. natron
550 g sukker
4 æg
8 tsk. rapsolie (jeg har selv brugt olivenolie et par gange, uden den store forskel)
125 ml kærnemælk

Fremgangsmåde

 • Smør, chokolade, vand og evt. kaffe, kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
 • Mel, selv-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
 • Æg, olie og kærnemælk blandes let sammen med en gaffel for sig selv.
 • Det hele røres sammen i en skål med en dejskraber. Jeg tilsætter æg, olie og kærnemælk til melblandingen og rør lidt, så tilsætter jeg smør og chokolade til og rør igen. Sørg for at komme godt omkring så der ikke er mel klumper i dejen.
 • Dejen hældes i en form betrukket med bagepapir i bund og op af siderne. Kagen hæver temmelig meget, så lav gerne siderne højere end selve formen.
 • Kagen bages ved 160 grader i 1 time og 45 min, midt i ovnen.
 • Kagen skal have ro, og kan godt falde sammen. Så undlad hopperi ved siden af ovnen, og vent længe med at kigge ind. Jeg åbner slet ikke ovnen den første 1 ½ time.

Den færdige mudcake

Herefter afkøler jeg kagen, pakker den ind i husholdningsfilm og så i køleskabet. Jeg bager den gerne nogle dage inden, at den skal bruges, for den bliver simpel hen så lækker, af at få lov til at stå i køleskabet.
Når mudcaken skal bruges skærer du toppen af først. Kagen er som regel ujævn i toppen og godt sprød, så den egner sig ikke til lagkagebunde. Men skal den bare spises som den er, så behøver du ikke, at skære toppen af.

Mudcake lagkagebund

 

mudcake lagkagebunde

På billederne herover har jeg brugt en lækker hindbær mousse og en chokolade ganache. Det er mit fortrukne kagefyld, når jeg laver lagkager. Med en mudcake lagkagebund eller flere, bliver kagen efter min mening ekstra lækker. Hvad er mudcake? Mudcake er som tidligere beskrevet en slags konfektkage, og ikke en klassisk chokoladekage. Den ligger lidt tungt i maven, så det er ikke en kage man bare spiser løs af. Men det gør heller ikke noget efter min mening.

Kagen kan holde sig i op til 3 uger i køleskabet, og 2 måneder i fryseren. Vær dog opmærksom på, hvis du skal have den liggende i køleskabet længe, at den er pakket godt ind. Jeg har selv prøvet at ende ud med en mudcake der havde taget smag fra køleskabet efter 2 uger.

114 Comments on Mudcake

 1. Hej Maria
  Jeg er også super glad for, at du har fundet min side. Jeg nyder, at jeg kan inspirere andre til at kaste sig ud i de her krea projekter i køkkenet. Det er så sjovt at være kreativ på denne måde 🙂
  Du kan sagtens bruge mudcake, så spiser folk bare lidt mindre. Det smager vanvittig godt og er man en rigtig chokolade elsker, så er det jo fantastisk sammen med en ganache.
  En ganache kan være mange konsistenser. Det kommer an på forholdet af fløde og mørk chokolade. Hvis du f.eks. bruger 100 g mørk chokolade til 1 dl fløde, så får du en ganache som bliver helt hård. Jeg har f.eks. lavet denne kage en gang. Du kan også vælge at tilføje lidt mindre chokolade til samme mængde fløde, så bliver den knap så “hård”.
  Det lyder som en rigtig fin ide med stjerner og ja de skal næsten sættes på mens ganachen stadig er våd, så de sætter sig fast. 🙂

  Jeg håber at det hele bare går rigtig godt, lad mig endelig høre om det 🙂 Og tillykke med din datter og hendes sikkert fine navn som hun skal have 🙂

  Hov jeg glemte at svare på det sidste. Hvis du f.eks. skal bruge kagen en lørdag, så kan du gå igang torsdag. Nu ved jeg jo ikke lige hvordan med tiden. Men så ville jeg lave moussen torsdag morgen og fylde kagen. Så kan den stå til torsdag aften evt. fredag morgen, hvor du så kan starte opsmøringen. Så har du god tid til det hele 🙂

 2. Hej Annette
  Hvor er jeg glad for at have fundet din side 🙂 🤗

  Jeg skal holde navngivningsfest for min datter til august og vil for første gang begive mig ud i et større kageprojekt.

  Jeg vil (blandt andet) gerne lave en lagkage med chokoladebunde med hindbærmousse imellem og så opsmurt med mørk chokolade-ganache og pyntet med chokoladestjerner i lys og ruby chokolade.

  Kan jeg bruge denne opskrift til bunde eller bliver det for voldsomt?
  Og er det rigtig forstået at ganachen kan smøres på når den har sådan kærgården-konsistens og så derefter “størkner” mere?
  Jeg tænker at pynte med stjernerne lige efter opsmøring, sådan at stjernerne nærmest bliver “støbt” ind i kagen, vil det mon fungere?

  Sidste spørgsmål 😉 Hvor lang tid i forvejen vil jeg kunne lave kagen med opsmøring og det hele?

  Er så spændt på mit lidt ambitiøse pilot-projekt 😀

  De bedste hilsner
  Maria

 3. Hej Line
  Tak skal du have, jeg er super glad for at du finder inspiration her på min side 🙂
  Sådan en kage som du nævner kan meget hurtigt være nok til i hvert fald 16 personer. Men det kommer selvfølgelig an på om der spises andet, hvilke bunde du laver (lette lagkagebunde eller rigtig kagebunde) og hvor høj kagen ender med at bliver. Nu du skriver her overvejer du måske 3 mudcake bunde og så er der i hvert fald kage nok til 16 og sikkert flere :). Det ligger godt tungt, men smager jo fantastisk 🙂

 4. Hej Annette

  Tusind tak for din fantastiske side!

  Hvor mange personer påregner du sådan en lagkage til med 3 bunde og 2 mousser/cremer? På 25cm

  Vh Line

 5. Hej Charlotte
  Ja det burde være muligt. Jeg følger selv et skema hvor opskriften ganges op afhængig af formens størrelse. Jeg har det i en opskriftsbog, men jeg fandt det her hos Pyntekagen. Det er nok en god ide at følge det, så du ikke får hældt for meget dej i en for lille form. En mudcake plejer gerne at hæve ret meget.:)

 6. Hej
  Hvis jeg skal lave en kage med 3 bunde i str. 25×30 kan jeg så lave Dobbelt portion i bage den på en gang. En stor kage?

 7. Hej Ida
  Det tør jeg desværre ikke gætte på. En mudcake er en helt speciel kage og jeg har ingen anelse om hvordan dejen vil reagere hvis den kommer i en kæmpe bradepande. Prøv at søge lidt om andre har prøvet lignende. 🙂

 8. Hej.
  Hvis jeg skal lave denne her opskrift i en stor bradepande til ovnen, hvor mange gange vil du så mene jeg skal gange opskriften op. Det er til en talkage som skal deles over 1 gang og så med crem i midten 😁

 9. Hej Nanna
  Det lyder som et spændende og stort projekt du skal have gang i:)
  Jeg har ikke selv prøvet at fryse en kage ned, men jeg læser tit om andre der gør det. Så det tror jeg sagtens at du kan. Jeg har ikke selv erfaring med marcipan, men forestiller mig at det er det samme som fondant i forhold til dit spørgsmål. Jeg lægger gerne selv fondant på dagen før, så jeg kan nå at pynte kagen.
  Man hører tit om kager der har en tendens til at svede. Men det er kun noget jeg oplever i sommervarme. Bare lad være med at lukke kagen til i køleskabet, du ved så den ikke kan ånde. Jeg har altid mine fondant kager stående uden noget over i køleskabet. Men det kræver selvfølgelig at der ikke er noget, som har en tendens til at lugte meget. For så vil kagen bare suge det til sig, og det er ikke så lækkert 😉 Hvis man dækker den helt til kan der opstå kondens og det kan få fondanten til at svede.
  Jeg håber at det var svar nok ellers skriver du bare igen 🙂

 10. Hej Annette.
  Jeg skal lave en kage til min drengs dåb. Vi bliver omkring 40-50 mennesker.
  Derfor ville jeg synes det ville være skønt at lave den evt en uge før fryse den ned og evt tage den op 1 dag eller 2 før den skal bruges. Jeg vil have fondant på og lave nogle figurere.
  Kan man overhovedet fryse kagen? Og tror du godt jeg kan smøre den op dagen før, ligge fondant/marcipan på også sætte i køleskabet og samle den dagen efter. Eller bliver kagen bedst af at jeg kommer fondant/marcipan kommer på dagen det skal bruges?
  Et andet spørgsmål er:
  Den dag jeg skal bruge kagen og den er helt færdig med det hele (fondant/marcipan og pynt) skal den så stå på køl indtil den skal på bordet eller kan den godt stå ude hele dagen? Jeg er bange for hvis den kommer på køl med fondanten at det bliver “vådt”
  Håber du kan besvare mine spørgsmål
  Mvh Nanna

 11. Jubiiii Maria, jeg elsker at høre om jeres succeser med mine opskrifter. Tusind tak fordi du tager dig tid til at dele din oplevelse. Og ja tobleronecreme og hindbærmousse er bare en fantastisk kombination og altid et hit i en kage 🙂

 12. Hej Annette.
  Bagte og brugte disse bunde til en af min datters dåbskager.
  Lavede hindbær mousse og toblerone creme – wauw – de spiste rub og stub af den kage:-)
  Bagte den og smed på køl 2 døgn.
  Nem at dele i bunde.
  -Samlede kagen og på køl 1 døgn.
  Smurte op med cream cheese frosting og lavede roser på hele kagen med skumfidus frosting. Nem og lækker frosting, at arbejde med. Helt sikkert ikke sidste gang den er bagt og pyntet🤗
  Tak for en fantastisk brugbar blog😍

 13. Hej Julle
  Jeg kan godt forstå at det kan virke lidt forvirrende med det her “ekstra” mel der skal i. I bund og grund er det jo bare almindeligt mel hvori der er kommet bagepulver og lidt salt. Men det er jo en amerikansk opskrift og det er sådan de bager kagen. Dog tror jeg at de køber det færdig blandet derovre.
  Hvis du kigger oppe i ingredienslisten står der self-raising mel og lige nedenunder helt almindelig mel. Der skal 150 g i af begge typer af mel. 🙂
  Jeg håber at det hjalp dig lidt. Det er en super lækker kage sådan en mudcake og jeg bruger den selv meget. 🙂

 14. Hej😊
  Hvordan skal det her forståes…
  “Mel, selv-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål.”
  Der står i opskriften ikke noget om mel udover “selv-raising-mel”
  Eller er der noget jeg har overset eller ikke fatter😂

 15. Hej Britta
  Ja sagtens. Det bliver dog nok noget samlearbejde, da det jo er en kage bagt i en bestemt størrelse form. Talkager synes jeg personligt er nemmere at lave ud af kage bagt i en bradepande. Men kast dig ud i det, smagsmæssigt er en mudcake jo fantastisk 🙂

 16. Hej Louise
  Der skal 150 g i dejen, men man laver det af 250 g mel med 2. tsk bagepulver. Jeg gemmer resten i en bøtte, så har jeg lidt til næste gang der skal bages. Jeg får det lige rettet til med det samme i opskriften, tak 🙂

 17. Hvor meget mel skal der præcis i?
  Kan se der står 150 i opskriften, men i en kommentar skriver du noget andet? 🙂

 18. Hej Marie
  Tusind tak for din besked, du har fuldstændig ret. Jeg ved simpel hen ikke hvorfor jeg har ændret i opskriften, men jeg får rettet det tilbage igen. For ja det er selvfølgelig 250 g mel man laver det af, og her i opskriften skal må så kun bruge 150 g af det færdigeblandede mel.
  Det lyder som et spændende projekt du skal igang med :). En kage er altså bare fantastisk med mudcake i bunden. Hvis jeg skulle komme med et lille tip så er jeg selv blevet ret glad for drømmekagebunde i mine kager. Men det er jo en smagssag og du kan sagtens bruge de vaniljebunde som du allerede har planlagt. Derudover så har jeg også en hindbærmousse opskrift, så du ikke behøver at bruge opskriften til jordbærmousse.
  Tusind tak for de meget søde ord om min side:), jeg elsker at høre fra jer at I kan bruge siden og finde rundt herinde.:)
  Annette

 19. Hej Anette!
  Jeg syntes at have læst et sted blandt kommentarene, at der til Selfraisingmel skal 250 g. mel i til 2 tsk. bagepulver og ½ tsk. fint salt, men i opskriften står der 150 g. mel. Hvad er rigtig?

  Jeg er i færd med forberedelserne til en lagkage bestående af:
  -mudcake-bund
  -hindbær(byttet ud med jordbær)-mousse
  -Cake Boss Sponge- vaniljelagkagebund
  -citronmousse
  Har du mon nogle tip til nogle af delene, som ikke står i opskrifterne?
  Forresten er blevet VILDT glad for denne fantastiske og meget overskuelige hjemmeside!

  Hilsen snart tolvårige Marie

 20. Hej Ditte
  Jeg oplever også at min mudcake bliver hård i kanten. Men jeg har brugt den tonsvis af gange i lagkager med fx hindbærmousse uden problemer. Det er fint at du har pakket den ind og sat den i køleskabet, den skulle gerne blive lidt blødere når du så skal skære den. Den bliver endnu blødere i kanten når først du får fyldt den med mousse og den får lov til at stå og sætte sig lidt. Jeg har som sagt aldrig selv oplevet problemer 🙂

 21. Hej Annette.
  Jeg prøvede igår at bage mudcake, den fik 10 min mindre end der står da den blev hård, så pakkede den ind og satte den på køl. Men den er stenhård hele vejen rundt og tvivler meget på jeg kan skære den over uden den smuldrer, jeg skal have hindbærmousse i, er det normalt?
  Jeg putter mousse i torsdag, vi skal have den lørdag, men er ikke hjemme fredag…

 22. Hej Mette
  Mudcake er et rigtig godt bud på en kage der ikke smuldrer 🙂
  Umiddelbart tænker jeg ikke at der sker noget ved at bruge den opskrift i den størrelse form. En mudcake plejer at hæve godt op, så jeg forestiller mig at der stadig vil blive til 3 bunde. Når jeg bruger mudcake i mine kager bliver de meget hurtigt 10 cm i højden, så der skulle være rigeligt med kage til alle:). Jeg vil bage 1 kage af gangen, så ikke gange op men bare lave denne opskrift af 2 omgange. Det tager lidt tid, men så kan du bage dem over et par dage. Mudcake bliver iøvrigt rigtig god af at stå lidt inden den skal spises 🙂

 23. Hej Anette.
  Jeg har skrevet til dig i en anden ‘side’ af dine, om hvilken chokoladekage du ville anbefale, som ikke smuldre eller bliver tør.
  Men så så jeg denne her mudcake og tænkte hvis jeg skal lave en konfirmationskage i en størrelse af 25×25. og 7,5 cm i højden og jeg skal have 2 af dem.
  1) Hvor mange gange skal opskriften så ganges op? og
  2) kan jeg godt bage den ene portion (22×22) i min form 25×25 og 7,5 cm høj, og så vil den fylde den okay op. eller skal jeg have 2 portioner i min form? – og evt have dobbelt så lang tid, eller bliver det noget skidt?

  Der skal være til ca 50 personer, så vil gerne have 2 kager af 25×25

 24. Hej Carina
  Ja det kan det :). Det er jo en meget lav temperatur den bages ved, og der er gods i, så den skal have længe i ovnen. Den bliver super lækker. Jeg kan kun anbefale den herfra.

 25. Hej Annette

  Kan det virkelig passe at Mudcaken skal have 1 t og 45 min midt i ovnen ved 160 grader?

 26. Hej Tina
  Det lyder vildt spændende. Jeg får desværre ikke selv lavet islagkager så tit:). Jeg tror faktisk at alle kagebunde ville egne sig til en islagkage. Bare man ikke laver bundene for tykke, da de jo også fryser. For tykke bunde vil nok være svært at skære igennem når islagkagen serveres.
  Når du spørger til hvor meget du skal beregne så mener du denne mudcake opskrift ikke? Jeg skal bare være sikker på at det ikke er isen du mener :).
  Hvis det er mudcake bundene du tænker, så ville jeg nok bage 2 hele kager af opskriften og skære dem i flere bunde. En kage er i hvert fald ikke nok. Der vil selvfølgelig være lidt mere dej, da jeg bager dem i forme på 25 cm. Men den smule tror jeg ikke betyder noget :). Skriv endelig igen hvis der er mere du vil spørge om.
  Hvis det er isen du tænker på, så er det rigtig svært at svare på. Men måske dobbelt portioner, af begge slags is vil være nok. Hvis der er for meget kan du bare fryse det ned i en seperat form, så har du lidt is i overskud 🙂

 27. Hej Annette.
  Jeg skal lave islagkager og har kigget meget på dine opskrifter. Vil gerne have en browniebund eller måske denne mudcake og så to slags is med kondenseret mælk. Jeg laver dem i 5 forme på 22 cm i diameter. Så hvor meget skal jeg beregne. og vil denne mudcake blive god soom bund i islagkagen?

 28. Hej Ane
  Spændende projekt du er igang med:). Ja du kan sagtens nøjes med det første lag fyld og sætte på køl, inden du fylder det næste på. Det sker der ikke noget ved.
  Ja du kan sagtens betrække med fondant dagen i forvejen (med smørcreme eller ganache indenunder, for at gøre kagen glat og skarp). Smørcreme er også en flot finish, men jeg vil sige at det kommer an på hvad du går efter. For fondantbetrukket kager der er pyntet super fint op, i dit tilfælde til dåb, er også virkelig fine. Hvis folk ikke kan lide fondanten levner de den bare på tallerknen. Personligt synes jeg, at du skal lave den som du har lyst til og tror bliver finest:)
  Jeg håber at det var svar nok og ellers spørger du bare igen:)

 29. Hej Annette
  Jeg er ved at lave kage til min søn dåb i weekenden og dine opskrifter er til stor inspiration. Har lavet nogle vanljebunde og vil have denne mudkage nederst, og selvfølgelig med din tobleronecreme og hindbærmousse. Mine spørgsmål er om jeg godt kan ligge først en lag tomlerne og så putte den i køleskabet så jeg er sikker på den sætter sig og derefter det sidste lag? Og kan jeg putte fondant på dagen inden og sætte den i køleskabet indtil den skal serveres dagen efter eller er det bedst bare at holde sig til en smørecreme? Håber du kan svare på mine spørgsmål😊

 30. Hej Berit
  Jeg vil tro at du kan få omkring 3 bunde på 1 cm tykkelse. Jeg har ikke svært ved at dele dem, men det kræver selvfølgelig en ordentlig kniv:)

 31. hvor mange bunde og hvor tykke bliver de, når du bager den kage i den form?
  Hvis den er meget konfekt agtig er den så ikke svær at dele?

 32. Pingback: Kirsebærblomster kage - Annettes kager
 33. Pingback: Dåbskage til Cilje - Annettes kager
 34. Hej Sigrun
  Jeg beklager det sene svar. Men jeg kommer ikke ind på bloggen så tit i øjeblikket.
  Jeg tror ikke at du kan farve en chokoladebund lilla, men det er da et forsøg værd. Og ellers hjælper det måske hvis du tilsætter masser af vanilje?
  Jeg håber at du fandt en løsning der fungerede ret godt:)

 35. Hej Annette!
  Tak for en rigtig godt side!
  Jeg skriver fordi jeg står og skal lave en My Little Pony kage til min niece til d. 23 december og hun er vældig glad for en pony som er lilla, blå og lyserød. Jeg har så netop lavet en test-kage, hvor jeg brugte drømmekagebund som lagkagebund med hindbær og blåbær mousse imellem. Bundene farvede jeg så med lilla pastafarve, for at skabe en farveovergang der passer med hestens hår og farven var super. Men jeg synes egentlig bunden var ret kedelig smagsmæssig, så jeg tænkte at hindbær/blåbærmousse ville gå bedre med smagen af chokolade!
  Så her kommer mit spørgsmål; tror du jeg kan farve chokolade-lagkagebunde i en lilla farve?? Hvis jeg nu bruger en MASSE pastafarve? Ellers er det løb kørt? Har du andre forslag til en god og lækker bund som kan farves?
  Tak for hjælp på forhånd.
  Mvh.
  Sigrun

 36. Hej Ida
  Ja altså hvis du tænker når du bygger kagen op? Sådan så du har en mudcake bund i bunden af lagkagen og de 2 andre bunde er chokoladekage, så vil jeg sige ja, at det kan du sagtens gøre:). Det er jo en smagssag hvad man kan sætte sammen, og chokolade med mere chokolade kan vel aldrig gå helt galt:)

 37. Hej Julie
  Jeg ville sætte bagepapir rundt i kanten af formen, så det går højere op end formen. Bare nogle cm, så er du sikker på at kagen ikke vælter ud over formen. 🙂

 38. hej
  du skriver kagen vokser og at formen skal være høj – mit spørgsmål er om en alm springform på 25 cm er høj nok til at “rumme” kagen?
  hilsen
  Julie

 39. Hej Ditte
  Jeg tror faktisk kun at jeg har delt min i 2 bunde, så jeg er ikke helt sikker på om den kan deles i 3. Det må nok komme an på en prøve:)

 40. Hej Anitta
  Håber mit svar er tids nok. Jeg bruger altid selv saltet smør. Fordi det er meget billigere og jeg ikke selv kan smage forskel. 🙂

 41. Hej Annette, Jeg skal prøve denne for første gang og jeg er meget i tvivl om man skal bruge saltet eller usaltet smør??

  Håber på et hurtigt svr, for skal faktisk lave den om kort tid 🙂

  Glæder mig til at smage den.

 42. Tusind tak for svar! Jeg smider et par husblas i tobleronecremen og lader den sætte sig – og så ser vi hvad der sker! 🙂 Jeg er meget spændt på, om kagen bliver ligeså fine som dine!

 43. Hej Mie
  Tusind tak for de meget fine ord om min blog, det gør mig virkelig glad:)
  Det lyder som en helt fantastisk ide du har fået, jeg kan selv godt lide det anderledes, at det ikke altid er som det plejer:). Du kan sagtens droppe den øverste kagebund og støbe din hindbærmousse. Jeg har lavet en kage med netop en støbt mousse her på bloggen. Du har sikkert set den, men du får lige linket alligevel;). Du kan sagtens gøre det samme, selvom du har en tobleronecreme i bunden. Men jeg ville så være sikker på at tobleronecremen er fast nok, så den ikke “splatter” ud til siderne, fordi kagebund og hindbærmousse tynger den. Der vil jo ikke være en smørcreme til at holde den på plads. Men ellers skulle det nok kunne gå:). Så smæk et husblas eller 2 i tobleronecremen. De skal bare i den varme chokolade/fløde blanding inden du afkøler det:). Selvfølgelig lige i lidt koldt vand først, så de bliver bløde.:)

 44. Kære Annette.

  Sikken en vidunderlig blog! Jeg kan bruge timer på bare at sidde og kigge opskrifter igennem. Jeg er igang med at lave min første lagkage til min 25års fødselsdag. Jeg tænkte på at bruge din Tobleronecreme i det nederste lag og din hindbærmousse som den øverste lag. Jeg er ikke interesseret i at skulle overstrække lagkagen med fondant, men faktisk bare at droppe den øverste lagkage bund, også “støbe” den lyserøde hindbærcreme og pynte den med bær og lys (måske et ekstra blad husblas i hindbærmoussen?), og dernæst lave et marcipanbånd rundt kanten ligesom ved Othellolagkagen. Som sagt; jeg er ny i den her verden, men lyder det fornuftigt nok? eller bør jeg have lagkagebund på toppen?

  Kh Mie

 45. Hej Diana
  Jeg er ked af det noget sene svar. Jeg håber at du selv har eksperimenteret lidt:). Mudcake er jo en lidt drilsk kage, synes jeg. Men det er simpel hen fordi at jeg er bange for at den falder sammen, hvis jeg kigger for tidligt til den i ovnen. For jeg vil helt sikkert mene at du skal lave en større portion og bage kagen lidt længere. Jeg ville give den samme tid som den her, og derefter tilføje ekstra tid og holde godt øje:)

 46. Hej Annette. Tak for en fantastisk blog, jeg bruger altid dine opskrifter når jeg bager og det ender altid med at smage godt. Jeg har bagt den her mudcake en gang før, men denne gang skal jeg bage den i en firkantet form på ca. 35×25 cm. Skal jeg så bage en større position, måske en halv potion mere, end den oprindelige opskrift? Men hvad så med bagetiden, den skal vel have længere tid i ovnen? 🙂

 47. Jeg ved ikke om det er fordi jeg ser dit svar på mobilen men det antal du skriver begge steder mangler….???

 48. Hej Sif
  Det kommer an på hvad jeg skal bruge den til. Skal jeg bruge den som bund i en kage, deler jeg den i 2 og smider den anden i fryseren til en anden god gang. Men skal jeg lave en fuld lagkage med mudcake deler jeg den i 3 bunde:)

 49. Hej Annika
  Jeg kan godt forstå at det kan forvirre lidt, men ja du skal både bruge den selfraising mel og almindelig mel, 150 g af hver:)

 50. Den selfraising mel man laver der har jeg forstået at man skal bruge de 150 g .
  Men så står der 150g mel
  Skal man både bruge selfraising melet man har lavet og yderligere de 150g mel der så står?
  Eller er det kun de 150g selfraising mel
  Vh Annika

 51. Hej Annika
  Åhh det er altid svært med mudcake når det skal være så stor en kage.
  Jeg vil sagtens mene at du kan bage den i den form du har, jeg går ud fra at det er en form for bagering, sådan som du skriver at den skal stå på en bradepande. Bare vær opmærksom på at dejen godt kan løbe ud under ringen, så der skal noget bagepapir på en eller anden måde.:)
  Skriv endelig igen hvis det ikke var svar nok:)

 52. Jeg skal bage en kage med en mudcake bund. hvad skal den bages i når den skal ende ud med at være 50 i længde og 40 i bredde? kan man bages den i den form som den hele kagen skal laves i? og stå på en bradepande imens den bages?
  og skal den ganges 1 gang eller 2 gange opskriften?

 53. Hej Malou
  Jeg er helt enig, en mudcake er bare helt fantastisk. Jeg har faktisk brugt den som cupcakes, men det er virkelig lang tid siden og de ligger åbenbart ikke her på bloggen. Jeg mindes at de skulle bage 20-25 minutter. Men hold øje når du bager dem, ovne bager jo forskelligt og det kan være at jeg husker helt forkert. Hvis ikke du vil eksperimentere så har jeg brownie cupcakes på bloggen, de er super lækre:)

 54. Kan jeg lave den som cupkags?? Og hvis ja hvor længe skal de så bage? 😊 Har lavet den som kage og wauw!!!

 55. Hvis du bruger lys chokolade skulle den ikke blive stærk, og der hedder forholdet 1:2 altså 1 dl fløde til 2 dl lys chokolade. Du kan også bruge mørk chokolade og så bruge meget mindre, men så kan den ikke stivne helt, så det kommer an på hvor stiv en ganache du gerne vil have. Jeg har en mørk chokolade creme her på bloggen som jeg pisker op og bruger som fyld. Den kan man også godt smøre uden på kagen hvis man vil det:). Og gå også efter en mørk chokolade der ligger på en 50-60 % i kakaoindhold.

 56. Tak for dit hurtige svar 😉
  Jeg må prøve med kærnemælk 👍
  Hvor meget af hver skal der bruges til en ganach som ikke er for stærk 🤔

 57. Hej Stine
  Det ved jeg faktisk ikke om du kan, umiddelbart vil jeg sige nej. Kærnemælk giver jo en helt særlig reaktion i en opskrift. Men når det er sagt så tror jeg egentlig godt at du kan bruge det, du må bare ikke forvente at få den klassiske mudcake ud af det, men det gør måske heller ikke noget;).
  Den er også god som “almindelig” chokoladekage toppet med fx. chokolade ganache som det nok er sådan du har fået den. Ganache er chokolade smeltet i fløde, som så smøres ud over kagen, i nogle tilfælde piskes den op inden.

 58. Hej Annette.
  Kan jeg bruge cheasy yoghurt naturel i stedet for kærnemælk ?
  Bager du den i alm ovn el varmluft ?
  Har aldrig selv bagt den, men smagt den og der var der bare noget chokolade ovenpå, kan forstå du deler din og putter fyld imellem ?!

 59. Hej Karina
  Det var et godt spørgsmål:). Jeg tror sagtens at du kan bage en bund af gangen, det kan man nok af alle kager. Men spørgsmålet er om det stadig vil være den her særlige kompakte kage, som en mudcake er. Den er jo nærmest konfekt agtig indeni. Det må nok komme an på en prøve vil jeg sige, jeg tør simpel hen ikke svare på det. Du kan evt. prøve google på engelsk?

 60. Hej Annette.
  Kan man bage en bund af gangen ? Eller skal man bage en stor kage og dele den i lagene ?

 61. Hej Linda
  Fantastisk at du kan bruge opskrifterne:). Den kan holde sig i op til 3 uger i køleskabet, dog ville jeg personligt nok sige maks 1 uge + et par dage. Jeg havde den engang i køleskabet i 2 uger og jeg syntes at den havde taget smag af, ja køleskab;). Tak for spørgsmålet, det troede jeg at jeg havde skrevet ind så det får jeg lige tjekket op på:)

 62. Hej… Tak for en super god blog, har brugt mange af dine opskrifter…Er ved at bage din mudcake. Hvor længe kan den holde sig i køleskabet? skal bruge den lørdag skal jeg fryse den så eller bare i køleskabet??

 63. Jeg bruger en stor brødkniv til det. Først laver jeg nogle “ridser” i kagen hele vejen rundt, så bundene får nogenlunde samme størrelse. Derefter skærer jeg først den øverste igennem, fjerner den. Og skærer herefter den næste igennem. De bliver ikke helt lige, men det er der ingen der kan se når først kagen bliver lagt sammen;)

 64. Hej Mette
  Det står på samme linie som rapsolien, hvilket det selvfølgelig ikke skal. Så tak fordi du gør mig opmærksom på det, jeg får det lige ændret;)

 65. Hej. Er jeg den eneste som ikke kan se hvor mange æg der skal i. Jeg kan se at mange har lavet opskriften.

 66. Hej Diana
  Ja det kan da godt være at det er rigeligt så. Det jeg synes kan være lidt svært at så hvor lang bagetiden skal være. Man kan nemlig risikere at kagen falder sammen hvis man åbner ovnen for tidligt. Men prøv dig frem, det tror jeg sagtens kan lade sig gøre:)

 67. Hej Natasia
  Du skal bare nøjes med at bruge de 150 g af portionen. Men der er for nylig kommet selvhævende mel på det danske marked. Det er fra Amo og du kan efterhånden få det i mange butikker. Så er du fri for at blande det selv (ikke at det er svært;).

 68. Hej Annette 🙂
  Hvor er det bare en skøn og inspirerende blog du har her!
  Jeg har lige et spørgsmål vedr. self-raising-mel – der står at jeg skal bruge 150 g, men så står der at det laves af 215 g mel + bagepulver og salt, hvilket giver mere end 150 g? Hvordan skal det tolkes?
  Mange hilsner Natasia

 69. Jeg skal kun burg 1 bund, den skal ikke deles eller noget og der står den hæver godt så tænker det måske en rigeligt men 1 eller dobbel portion? ☺️

 70. Hejsa..
  Jeg skal bruge en bund på 45*35 er en dobbel portion ikke nok?

  Mvh Diana som skal lave dåbskage til min søn for første gang ☺️

 71. Hej Stine
  Jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne. Vend dem i lidt mel, inden du vender dem i dejen som den sidste ingrediens. Det skulle forhindre at de falder til bunds:)

 72. Hej Annette jeg vil høre om man ikke sagtens kan komme hakkede hasselnødder i mudcake bundene ,for at løfte dem lidt ??
  Og bare for at prøve noget andet 🙂
  Elsker simpelthen dine opskrifter herinde 🙂
  Mvh Stine

 73. Hej Anna
  Tak fordi du deler:). Jeg har faktisk også selv brugt denne opskrift til cupcakes en del. Men så blev jeg træt af hvor omstændig den er, når det bare er cupcakes. Derfor fandt jeg frem til en lækker chokolade cupcake istedet. Men det er nu ikke helt det samme;)

 74. Jeg har lavet kagen et par gange, og sidst lavede jeg den som cupcakes, med smørcreme med ananassaft, det smagte helt fantastisk og var et kæmpe hit hos mine kolleger. Jeg kan ikke huske præcis hvor lang tid de fik i ovnen, men mener det var et sted mellem 20 og 40 min.

 75. Tak for roserne Anja:). Jeg vil så gerne vise andre, at det slet ikke er så svært at kaste sig ud i det selv;). God fornøjelse med kageprojektet:)

 76. 1000 tak for dit hurtige svar så lader jeg den ligge hvor den ligger og bager videre tak for en fantastik side og helt vildt fantasktiske kager

 77. Hej Anja:)
  Nej, lige med mudcake ville jeg ikke smide den i fryseren. Faktisk har jeg selv oplevet, at den bliver bedre af at stå i køleskabet inden den bliver brugt og serveret. Den kan jo holde sig i 2 uger i køleskabet:)

 78. bagte min i går ud og stå koldt natten over og delt nu det gik mega fint men jeg skal først servere den i en lagkage på søndag den skal samles på fredag med hindbær og tobleronecrem og dækkes og pyntes med fondant på lørdag ville du putte den i fryseren og hvornår tager du den så op igen mvh anja

 79. Hej igen Heidi:)
  Jeg ved at kærnemælk har en bestemt funktion i bagværk, men når det er sagt så tror jeg altså ikke at det ødelægger kagen hvis du bruger A38 istedet for. Det giver nok bare en anden kage:)
  God dag til dig også:)

 80. Hej Heidi
  Jeg har desværre endnu ikke fået prøvet den jeg har fået tilsendt fra Amo. Men jeg tror ikke du behøver at tilsætte mere bagepulver til blandingen. Den skulle være klar til brug:)

 81. Selfrasing mel man kan købe i dk er der nok bagepulver i eller skal der tilsættes mere?

 82. Hej Anja
  Det tror jeg faktisk ikke at du kan gøre noget ved. En kage vil altid blive sprød på toppen, men du har ret i at mudcake bliver lidt hård også. Jeg skærer selv toppen af, men synes nu ikke det er så meget så det er spild. Det er maks 1/2 cm der ryger af:). Du kunne måske forsøge dig med at pakke kagen ind i film, imens den stadig er en tand lun. Så burde kagen blive blød når den har stået. Men jeg tør ikke garantere for om det får konsekvenser for om kagen bliver som den plejer.;)

 83. hej igen vil høre om du har nogle erfaringer / ideer til hvordan jeg undgår at toppen på mudkagen bliver så hård ?? evt ved at skue ned for varmen eller ligge noget over ???
  skal bruge mudkagen som bund i en dåbskage og synes den bliver for hård men kan ikke skære så lidt af toppen uden at jeg synes der kommer for meget spild med
  mvh anja

 84. Tak for de meget søde ord Heidi:)
  Der mangler vidst noget i din kommentar? 🙂

 85. Velbekomme Anja:). Jeg er glad for at det fungerede for dig:). God fornøjelse med eksperimentet;)

 86. Hej

  tak for dit svar mit første forsøg med mudkagen gik fantastisk altså den runde slags så i næste uge skal der ekspermenteres med formen og størrelsen af mudkagen

  mvh anja

 87. Hej Anja
  Ja ser du. Det er lidt svært når det kommer til mudcake. Der kan man nemlig ikke bare gange op og ned, og se tiden an. Kigger du ind i ovnen for tidligt, vil kagen nemlig falde sammen. Jeg har delt et link lidt længere oppe, til kagekonen.com som har lavet et fint opskrift skema, alt efter hvor stor din kage skal være. Jeg tror at jeg ville bage kagen i 39×39 cm og så bare skære den ene bund ud, så den bliver 25x25cm. På den måde skal du kun bage 1 kage:). Jeg håber at det var svar nok, og så må du prøve at kigge i skemaet:)

 88. Hej jeg skAl kun bruge 2 lagkage bunde den ene skal være 39 x39 og den anden 25×25 hvor mangepotioner tænker du der går pr kage mvh Anja

 89. Hej Lene
  Jeg plejer selv max at have bundene liggende i 2 døgn, og ellers fryser jeg dem. Men om det egentlig gør en forskel, ved jeg faktisk ikke. Bundene suger jo en masse fugt fra fyldet til sig, så jeg kan altså ikke forestille mig at de skulle blive helt tørre af at ligge en dag mere:)

 90. Hvis jeg først skal ligge kagen sammen lørdag, og den skal spises søndag rester mandag kan jeg så bage bundene allerede idag onsdag uden de skal i fryser eller skal de en tur i fryser så 🙂

  På forhånd tak

  Mvh lene

 91. Det lyder rigtig godt. Det er altså også sjældent jeg oplever at den falder sammen. Det er en fantastisk kage, husk at smage lidt på den;)

 92. 1000 tak 🙂
  Har bagt den nu og den faldt heldigvis ikke sammen. Har ikke skåret den ud endnu, men sat den på køl. Er lidt spændt på at skære den ud og glæder mig til at prøve dine alm lagkagebunde sammen med. Tak for nogle fantastiske opskrifter.
  Mvh. Sandra

 93. Hej Sandra
  Du må endelig ikke undskylde, bloggen er netop til dem der godt vil prøve kræfter med denne skønne hobby:). Og ja du kan sagtens smide resten i fryseren. Det gør jeg selv hver gang. Kagen skal være fuldstændig afkølet inden du deler den i flere bunde. Et par dage i køleskabet ville være rigtig godt:)
  God bagelyst:)

 94. Hejsa
  Jeg skal kun bruge én bund. Kan man putte de andre i fryseren og hvornår skal jeg evt dele bundende op? Skal jeg vente til kagen har stået i køleskabet lidt – eller skal jeg dele den op inden?
  Undskyld alle spørgsmålene. Er nybegynder 🙂
  Mvh. Sandra

 95. Hej Karin
  Du burde i hvert fald kunne forkorte bagetiden, men hvor længe er svært at sige. Prøv det og hold øje, men vær opmærksom på at den kalde falde sammen hvis du åbner ovnen for tidligt.:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *