Elegant blomsterkage

Weekendens fødselsdagskage til min mor og mormor

Jeg elsker simpelthen det her lidt stramme look, når jeg pynter en fødselsdagskage med fondant. Farvemæssigt er jeg også vild med en hvid kage, hvor de valgte farver virkelig kan få lov at stråle om kap. Lyserød har altid været min ynglings farve, og er det bestemt også når jeg pynter mine kager med fondant.

Min datter er syg, så der er ikke meget tid til at opdatere bloggen for tiden, eller bage. Men I skal ikke snydes for denne super fine kage med blomster.

Fødselsdagslagkage

Denne fødselsdagskage her består af mudcake med hindbær mousse og skilpadde creme. Pynten er meget simpel, men dejlig forårs/sommeragtig synes jeg. Det er lige før man ikke nænner at skære i kagen, men også kun lige før. For kagen er jo selvfølglig lavet fordi den skal spises.

Til fondant blomsterne her har jeg brugt en plunger udstikker, som jeg er ret glad for, jeg har hele det her sæt. De er nemme at bruge og blomsterne bliver så fine. Udstikkeren præger også blomsterne med et mønster og det giver altså lidt ekstra synes jeg. Du kan vælge at lade blomsterne tørre som de bliver udstukket, altså helt flade. Eller du kan vælge at lade dem tørre et sted hvor du har mulighed for at de kan formes en smule. Man kan f.eks tage et stykke sølvpapir og krølle let sammen, lav en fordybning og læg blomsten deri. Placer bladene rundt om med lidt “liv”, så blomsten ikke bare bliver helt flad. Det gør virkelig noget ved den færdige blomst. Jeg har en billede guide med en lidt anden blomst, men det kan give dig et billede af hvad jeg mener i forhold til at tørre i sølvpapir.

14 Comments on Fødselsdagskage

 1. Hej Katja
  Ja bedre sent end aldrig ik;). Som du selv nævner så ja jeg har et par how to’s herinde på bloggen som viser hvordan jeg fylder og betrækker mine kager:). Kig under how to:)

 2. Hej Annette
  Utroligt flotte kager du laver.
  Jeg skal selv til at lave min første lagkage med fondant, fyld og hele pivetøjet. Så er mit spørgsmål bare, How to do it?
  Der er masser af fin inspiration til pynten og fyldet, men hvordan bygges den op? Er der et sted her på hjemmesiden hvor man kan se/læse trin for trin hvordan det gøres?
  Den jeg skal lave skal være firkantet.
  Håber du kan hjælpe.

  Hilsen Katja

 3. Det er virkelig en super lækker kage du har fået lavet. Jeg kan godt lide blomsterne. Det er altid dejligt med en god kage til sit polterabend, fødselsdag eller havefest 🙂

 4. Hej Maja:)
  Tak skal du ha:), det lyder super godt at du selv er kommet igang:). Det vil du og dem omkring dig ikke fortryde;)

 5. ej hvor er den fin og flot! Som alle dine kager er! Jeg er netop selv begyndt at lege med kager det er virkelig sjovt og lækkert 🙂 kram maja

 6. Er det meget sværer at komme fondant på en firkantet kage i forhold til en rund kage? 🙂

 7. Hejsa
  Nej det syns jeg ik. Der er bare den forskel at man starter med at arbejde med hjørnerne på den firkantede, før man går til siderne. Men søg engang på youtube, der ligger et par klip derinde af en firkantet kage der bliver betrukket:)

 8. Tak tøser:)
  Hvor er I bare søde:). Laura har fået det meget bedre, og jeg har i nat fået 5 timers sammenhængende søvn;), jubiii:). Ha en super dejlig weekend allesammen:)

 9. Hej Søde! Sikken fin forårskage. Jeg har selv lige bagt et par kager i forbindelse med Jens’ 40 års fødselsdag og nu også til en 3 års fødselsdag. Det tager tid, så nu holder jeg lige en pause igen. Håber Laura er blevet rask 🙂 Knus P

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *