Lagkage med spiseligt pynt

Dåbskage med de sødeste ugler af fondant

Så har jeg igen fået lov til at lave en fondantkage. Denne gang en tema kage med de fineste ugler i fondant.
Nogle rigtige gode venner af min mands familie skulle bruge en ugle dåbskage til deres barnebarn, som skal døbes i dag.

Ugle dåbskage

Temaet skulle være ugler, for det var der på invitationen. Jeg fik tilsendt et billede af Snorres dynebetræk, så jeg ligesom kunne arbejde ud fra det. Det viste sig at være et dynebetræk fra Södahl, så det var ikke svært at finde noget jeg kunne bruge på nettet:).
Jeg printede et par ugler ud, og har derefter skåret dem ud i fondant.

Kagen er til 48 personer og består af 2 kager, en på 30 cmog en på 25 cm. Indeni er der lyse lagkagebunde samt tobleronecreme og hindbærmousse/skum. Jeg er meget spændt på, hvordan den er modtaget, jeg ved faktisk ikke engang, om den er kommet godt til Jylland. Men der var et par ekstra ugler med, hvis nu der skulle være sket noget på den lange tur;).

Leg med fondant

Jeg elsker simpelthen hvordan man kan give en kage en helt specifik udtryk når man pynter med fondant. Jeg hygger mig virkelig med det når først jeg går igang. Det er en hobby som jeg kan anbefale til alle jer, der som jeg godt kan lide at sidde og nørde med ting.

24 Comments on Ugle dåbskage

 1. Hej Pernille
  Lige med den her kage var pynten ret krævende, så jeg gik igang en uge før. Du kan sagtens begynde endnu tidligere, det kan fondanten sagtens klare. Jeg dækker gerne min pynt til, enten løst liggende på bagepapir og så i en frostpose eller også i en tætlukket bøtte. Med de her ugler brugte jeg en bøtte da jeg ikke ville have at de tørrede helt. Kagen er rund og uglerne skulle gerne følge kagen når jeg satte dem på. Det ville de ikke kunne hvis de var helt tørre og stive. Så jeg vil sige at det kommer an på hvad du skal lave af pynt og hvilken slags kage det skal på. Skal jeg bruge blomster så får de lov til at tørre på sølvpapir så de får den fine “levende” form og holder den. Hvis de ikke er tørre når du sætter dem på kagen vil de flade helt ud og blive ret triste at se på. Jeg har godt hørt om tylose pulver som skulle få fondanten til at blive mere smidig og tørre hurtigere og derved gør den bedre at arbejde med til for eks blomster. Men jeg har aldrig selv brugt det og har klaret mig fint uden. Jeg bruger for eks heller ikke “lim” til at klistre mit pynt sammen eller på kagen, der fungere vand fint for mig. Det afhænger lidt af hvor mange penge man vil bruge på sin hobby og hvad man arbejder bedst med:)
  Tak for de fine ord, skønt når andre kan bruge mine tip og vejledninger til noget:)

 2. Hej Annette.

  Har et spørgsmål ang din pynt. Håber du kan hjælpe mig 🙂
  Hvis man feks laver uglerne som pynt. Hvornår skal de så laves? Samme dag som kagen skal pyntes? El skal de laves før? Hvis de skal hvordan skal de så opbevares?

  Har hørt at man skal komme “noget” i den fondant man bruger til at lave pynt med. Ved du hvad det er?

  Det er en skøn blog du har og smug kigger tit herind. Er imponeret over dine kreative flotte evner.

  Hilsen Pernille

 3. Hej Lone
  Tak for de fine ord om min blog:)
  For det meste bruger jeg sølvpapir. Men det er ikke pakket tæt om kagen, bare sådan lidt luftigt ud over kagen. Er det en kage vi skal bruge herhjemme har jeg ikke noget over. Men jeg sørger så også for at der ikke er noget der lugter kraftigt i køleskabet, og kagen får en hylde for sig selv. 🙂

 4. Hej Henriette
  Striberne i øjnene er lavet af Royal icing, æggehvide og flormelis, og sprøjtet på.:)

 5. Hej Annette.
  Dejlig hjemmeside du har. Og mange gode råd.
  Måske du også kan hjælpe mig 🙂
  Hvis en kage skal ‘overnatte’ inden servering, hvordan dækker du den så til ? Jeg har hørt fondant ikke har godt af køkkenfilm.
  Venlig hilsen Lone

 6. Hej Annette, hvordan har du lavet øjnene med striber?

  Superfin kage

 7. Kære Annette. Tak fordi du ville lave denne særlige dåbskage, den var bare så flot og smagte skønt! Glæder mig til en dag, at vise Snorre billederne af den. Kærlig hilsen Malene (Snorres mor)

 8. Hej Klaus og Karin
  Skønt at høre at kagen var et hit;) og smagte godt. Og tak for de søde ord;). En hilsen tilbage her fra os alle 3:)

 9. Hej Annette.
  Tusind tak for den flotte kage ,du var så sød at lave til Snorres barnedåb:-)Uglerne gjorde bare lykke hos forældrene.Kagen smagte rigtigt rigtigt godt,som dine kager altid gør.Sig lige tak til Henrik for den gode indpakning.Kassen står hos Helge.En kærlig hilsen til jer alle 3.Klaus&Karin:-)

 10. Hej Kirsten
  Det er jeg bare super glad for at høre:). Jeg kan desværre ikke selv tage æren af pakningen, det var Henriks tjans;). Men han har fået et lille kys for det;).

 11. Hej Annette.
  Tusind tak for en dejlig kage, den var bare super, som altid.
  Den kom godt over, og din indpakning var bare iorden, med køl og det hele. Mange hilsner Kirsten.

 12. Hejsa
  Skønt at høre at bloggen kan bruges:)
  Ja jeg farver selv min fondant med noget der hedder pasta farve. Det er en slags gele, farven må nemlig ikke være flydende, da fondanten så bliver helt klistret. Du kan blandt andet købe det hos Dinkage.dk:)

 13. Hej Camilla:)
  Tak skal du ha for de søde ord:), du har helt ret i at det er skønt med en anderledes dåbskage:). Jeg elsker simpel hen når man kører sådan noget tema hvor det hele passer sammen lige fra invitationer til borddækning og ja så også kagen selvfølgelig;)

 14. Hej Annette,

  ih – hvor er den sød altså! Dejligt anderledes (på den gode måde!)end så mange andre dåbskager, som tit ender med at blive meget tutte-nuttede :o) og uglerne er bare sååå flotte.

  knus
  Camilla

 15. Hej Annette 🙂
  Farver du selv din fondant i forskellige farver eller køber du det farvet?
  Hvis du selv farver, hvad farver du det så med? og hvis du køber det, hvor køber du det så?
  Tak for at åbne din blog for alle! 🙂 god inspiration til nybegyndere

 16. Tak Connie:). De er altså også skønne med Deres stirrende øjne:). Det var da en go ide med servietterne, så har man når kreativiteten melder sig;)

 17. Hvor er den flot. Jeg er vild med ugler for tiden 😉 og så de sødeste ugle-servietter i fakta forleden, som jeg måtte eje i tilfælde af at jeg fik tid til at være kreativ 🙂

 18. Hej Sinne
  Super sødt af dig lige at kigge ind her på bloggen og smide en kommentar:). Jeg er lettet over at høre at den kom hel frem og er blevet nydt;)

 19. Hej Anette. Har lige nydt et stykke af din dejlige kage. Hold da op hvor smagte den godt og hvor er den flot. Passede lige til temaet. Den blev fragtet over med største forsigtighed. Hilsen Sinne (dåbsbarnets fars fætters kone 🙂 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *