Fødselsdagskage med traktor

En fin fødselsdagskage med traktor på

Er den ikke bare fin min traktor kage, lige klar til fødselsdagsfest. Det er i hvert fald en typisk drengekage med sådan en traktor på, og den var ret simpel at lave.

Traktor fondantkage

Min kollegas søn Johan er blevet 2 år. Det krævede selvfølgelig en fin fødselsdagskage. Det eneste krav til kagen var, at der skulle være en traktor på. Så jeg måtte i tænkeboks og være lidt kreativ. Det er faktisk en af de processer ved at lave disse kager, som jeg er særligt glad for. At skulle udtænke en plan for kagens udseende og skabe noget som modtageren bliver glad for. Det blev i dette tilfælde til denne traktor kage. Jeg synes personligt at den blev super drenget i den blå farve og fyld med masser af traktorer.

De mange traktorer er lavet med firkantet og runde udstikkere, så ikke nogen fancy traktor udstikker. Har du en er det selvfølgelig fantastisk, men den kan godt undværes. Har du heller ikke de runde og firkantet, så kan du bare skære med en lille kniv i fondanten. Navnet er skrevet med en bogstav lineal med Funky bogstaver som kan købes med små bogstaver og store bogstaver med tal.

Fødselsdagskagens fyld

Kagen består af lyse lagkage bunde med chokolade creme af lys marabou chokolade og en gang hindbær mousse/skum. Fødselsdagskagen er smurt op med smørcreme og pyntet med fondant. Jeg har brugt firkantet bageforme til kagen. Men du kan også bage dine kagebunde i en bradepande, og skære bunde ud i den rette størrelse efterfølgende.

Traktorkage af fondant

Enhver lille drengs drømmekage

Jeg er ret sikker på, at denne kage kunne være til en hvilken som helst 2 årig dreng. Der er bare noget med de der store maskiner når de har den alder. Den kunne også være ret fin i farverne lyserød og lilla.

10 Comments on Traktor kage

 1. Hvad har du gjort for den blev firkantet når du bagte bundene runde? Tænker ikke du har lavet hjørner af smørcreme?

 2. Hej Mia
  Det kan jeg desværre ikke huske, jeg kan ikke engang huske størrelsen på den her kage. Men en kage på 25cmx25cm og 9 cm høj der bruger jeg 1 kg når jeg starter og skærer jo så selvfølgelig noget fra. Så mon ikke jeg ender på 700-750 g fondant.:). Jeg tænker ikke så meget over det med mængden hvis jeg skal være helt ærlig;)

 3. Hej hvor meget fondant har du brugt til denne kage ?

  Jeg skal for første gang prøve at arbejde med fondant og ville lave denne kage til min søns 2 års fødselsdag. Og i hvilken rækkefølge kommer chokolade cremen og hindbær mousse?

  mvh mia

 4. Hej Jannie
  Ja alt på kagen er fondant, som jeg køber hos kagebutikken. Det er min fortrukne at arbejde med:). Kig på kagenbutikken.dk. Jeg laver ikke kager på bestilling, men jeg hjælper gerne hvis du selv vil springe ud i det, og har nogle spørgsmål.

 5. Har du brugt fondant til pynten. Hvor har du købt det henne. Vil også lave sådan en kage til min søn når han bliver 2 år

 6. Hej Anette,

  sikke en flot kage! Jeg er meget imponeret over hvor firkantet den er – så fin og skarp, det er helt vildt!

  knus
  Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *