Lyserød fondantkage med kirsebærblomster

Jeg har lavet en lyserød kage med flotte kirsebærblomster

Mødregruppen kom forbi idag, og de sidste par gange de har været her, har den stået på cupcakes. Så denne gang havde jeg lovet, at lave en af mine kager. Det blev denne Blomsterkage til mødregruppen.

Blomsterkage til mødregruppen

Jeg havde bunde og hindbærmousse i fryseren, så det var bare en gang tobleronecreme og smørcreme der lige skulle bikses sammen.
Min plan var at prøve mine evner af med en kage med kirsebærblomster. Jeg har set nogle stykker af dem rundt på nettet, og de er bare så smukke. Da jeg skulle indfarve min fondant opdagede jeg, at jeg ikke havde rigtig baby lyserød:(. Så det blev den her noget mere pinke farve jeg kastede mig ud i. Resultatet blev derfor ikke helt som jeg ønskede. Men jeg må prøve den rigtige lyserøde en anden gang, og så måske i 2 etager. Det kunne være rigtig flot tror jeg.

Kirsebærblomster af fondant

Grenene er sprøjtet på med resten af smørcremen. Blomsterne er stukket ud af hvid fondant, dustet med en lyserød glimmer, og pyntet med en lille guld farvet fondant kugle i midten. Så altsammen hjemmelavet:).
En ting jeg godt kan beundre på andre blomsterkager, er den tilfældige placering af blomsterne, der bare er perfekt. Men hold da op hvor er det svært, og når først man er færdig og ikke er tilfreds, så kan man jo ikke lave det om;). Gad vide hvordan de gør det..?

24 Comments on Blomsterkage til mødregruppen

 1. 8 skumfiduser i microovnen
  2 spsk vand og flormelis indtil den har den rette konsistens

  Voila Fondant !

 2. Hej Mette
  Ja jeg sørger for at fondanten langs siden sidder fast og ikke laver folder eller bobler nogen steder. Så tager jeg min pizza skære og skærer det overskydende fondant af:). Det er super nemt, men du skal være helt sikker på at det sidder helt tæt til kagen inden du skærer det af.

 3. Super super flot kage må jeg sige, jeg har prøvet en gang at skulle overtrække en rund kage med fondant, men i siden er der alt for meget fondant, skære man det fra og så lapper sammen igen?
  Mette

 4. Hejsa:)
  Det er samme smørcreme som jeg har bruge til grenene, og til at smøre kagen op. Man kan også bruge royal icing (flormelis og æggehvide), men jeg havde så meget smørcreme tilbage fra opsmøringen:)

 5. Hej Annette 🙂
  MUMS!!
  Jeg vil bare lige høre, hvad er det du har brugt nederst i kanten på kagen?

 6. Hej Marianne:)
  Tak skal du ha:). Jeg laver ikke min fondant selv, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Men jeg er sikker på at du bare kan Google det en gang og finde en masse opskrifter.

 7. Hej Deirdre-Ann
  Tak for de søde ord:). Jeg holder jo på at det er noget alle kan, med lidt kreativitet og tålmodighed i baghånden:)

 8. Altså hvis dét er en “bare lige smørre sammen kage” så vil jeg dæleme gerne se de kager du knokler løs på i flere timer!!!

  Jeg er DYBT imponeret!!!

 9. Tak skal I ha, hvor er I søde:). Ja fik desværre ikke taget billede af den skåret igennem. Havde alt for travlt med at spise den;)

 10. Hold op hvor er den smuk – blev faktisk helt glad i låget af at kigge på den! Synes godt du kan være SUPER tilfreds!

  Kunne godt tænke mig at have set den, da der var skåret et stykke af den………. :o)

 11. Tak skal I ha:). Ja lidt forår ville efterhånden være skønt og tiltrængt:).
  Hyggehygge herfra også:)

 12. Tak skal I ha piger:). Jeg er ikke meget utilfreds med resultatet, men den blev bare ikke som jeg havde planlagt inde i mit lille hoved;). Og jo mødregruppen var da begejstret:), men den kunne godt ha været meget mindre;)
  Dejligt at høre Signe, at det ikke kun er mig der synes at det med tilfældighed faktisk er ret svært:)

 13. Synes da sagtens du kan være tilfreds med denne smukke kage … og mon ikke din mødregruppe kom med begejs´trede udbrud ? 🙂

 14. Den er da superfin. Og det er også en den slags kager jeg er temmeligt forfalden til at have lyst til at lave. Og jeg synes tilfældighed er en udfordring, som det er svært at mestre, når nu det helst skal væreperfekt.
  Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *