Chokoladekage med Nutella

Er du på udkig efter en opskrift på noget med Nutella?

Så har jeg et bud på en virkelig lækker kage med bær, til dig lige her. Lad mig præsentere min seneste opskrift på en skøn skøn kage, som ikke bare smager fantastisk, men også kan laves rimelig hurtigt. Min brownie med Nutellacreme og skønne friske bær.

Kagen her består af en skøn og klæg browniebund med en lækker nutellacreme ovenpå og er til sidst pyntet med friske bær. Her kan du jo vælge de bær, som du har lyst til. Personligt vælger jeg som regel jordbær, hindbær og blåbær. Men det er jo en smagssag.
Jeg kan rigtig godt lide, at tilføje de friske og syrlige bær, fordi de giver et skønt modspil til alt det søde.

Denne kage med Nutellacreme er en perfekt kage til kaffen, især hvis du søger en nem og hurtig kage. Den skal selvfølgelig først bages, men den er bagetiden værd, det lover jeg. En skøn intens chokoladekage med Nutella, det kan kun blive en succes.

Brownie (bagt i en springform på 24 cm)

250 g god mørk chokolade
125 g smør
330 g sukker
4 æg
100 g mel
Et nip salt

Fremgangsmåde

Start med at beklæde en springform med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig ovnvarme.
Af redskaber skal du blot bruge et helt almindelig gammeldags håndholdt piskeris og en dejskraber.

 • Smelt smør og chokolade sammen i en gryde, og tag det af når det er fuldstændig smeltet.
 • Tilsæt sukker og rør det godt sammen.
 • Tilsæt æggene, et af gangen, og pisk dem godt ind i dejen.
 • Tilsæt mel og salt af 2-3 omgange, og vend det godt sammen med en dejskraber indtil du har en ensartet dej.
 • Hæld dejen i springformen og sæt kagen ind i ovnen, den skal bage ca 40. minutter.
 • Når din brownie er færdigbagt tages den ud af ovnen og afkøles et øjeblik i formen.
 • Tag browniebunden ud af formen og lad den afkøle fuldstændig.

Jeg bager gerne min browniebund dagen i forvejen. Når den er afkølet, pakker jeg madfilm omkring, og lader den stå på køkkenbordet til næste dag.

Nutellacreme

1/2 l piskefløde
1/2 dåse (ca. 200 g) kondenseret mælk
4 spsk. Nutella, gerne med lidt top på

Pynt til kagen

Friske bær af forskellig slags, vælg det du kan lide. Du kan også bruge små chokolader til at pynte med. Personligt synes jeg, at der er rigeligt med sødt i denne kage, men det er jo en smagssag. Så bare slå dig løs med favoritterne.

Fremgangsmåde

Sørg for at både fløde og kondenseret mælk er iskoldt. Sæt også gerne den kondenseret mælk i køleskabet dagen i forvejen.
Af redskaber skal du bruge et elektronisk piskeris eller en røremaskine hvis du har sådan en.

 • Hæld fløden i en skål.
 • Tilsæt halvdelen af dåsen med kondenseret mælk. Jeg gør det selv på øjemål, men du kan også veje 200 g af og hælde det i skålen med fløde. Jeg gemmer gerne gamle syltetøjsglas og gemmer den sidste halvdel af den kondenseret mælk heri.
 • Tilsæt Nutella til fløden og sørg for at skrabe skeen helt fri, så du får det hele med;)
 • Pisk nu Nutella fløden lækker og cremet.

Det er en stor portion Nutellacreme, du får ud af denne opskrift og jeg tilføjer kun ca. halvdelen på kagen. Hæld resten i en mindre skål og sæt den på bordet, så kan de heldige, som kagen serveres for, selv tage lidt ekstra til deres kage. Denne creme med Nutella smager af mere, så det er godt med lidt ekstra.

Smør nu den færdige Nutellacreme ud på den fuldstændig afkølede brownie. Fordel herefter frisk frugt og bær oven på chokoladecremen og din brownie med Nutellacreme er nu klar til servering.

Nutellakage

Skøn creme med Nutella

Og må jeg give dig et lille tip?

Har du Nutellacreme tilbage i skålen når dine gæster (eller du selv) er færdig med at spise kage? Så vend lidt mere kondenseret mælk i cremen og smid det i en bøtte og i fryseren. Næste dag har du Nutella-is UDEN ismaskine og Nutella-is UDEN iskrystaller.
Hvis du nu får lyst til bare at lave Nutellais, og ikke brownie med Nutellacreme lige i dag, så kig ind på min Nutella-is opskrift. Blandingsforholdet mellem fløde og kondenseret mælk er nemlig en smule anderledes i den forbindelse. Det skyldes, at jeg ikke vil have mine cremer for søde og at den kondenseret mælk gør noget rigtig godt, når du skal lave is, derfor bruger jeg den dobbelte mængde i min isopskrifter.

Is med Nutella

2 kugler Nutella-is, tak……

God fornøjelse og del meget gerne opskriften, hvis du kender en Nutellaelsker;)