Kager med æbleJeg elsker kager med æbler i, det smager bare helt fantastisk.

Jeg ville elske endnu mere, at kunne plukke mine egne æbler og bage med. Det kommer en dag, og så skal der laves endnu flere kager med æbler.

Når det bliver efterår er der mange der søger på kageopskrifter med æbler. Eller i det hele taget bare opskrifter med æbler, de kan jo også bruges i mad. Jeg har faktisk gjort det et par gange, at jeg har skåret æbler i tern og tilføjet til min salat. Det giver et skønt friskt og let syrligt indspark til salaten. Det skulle du prøve.

Men nu er det jo mest kager det handler om her på Annettes Kager, så selvfølgelig er det kageopskrifter med æbler, som jeg vil dele med dig i dag.

Jeg har her i indlægget samlet allerede eksisterende opskrifter fra Annettes Kager, hvor du kan bruge de friske æbler. Kig på det og se om du måske kan finde en ny favorit imellem mine opskrifter.

Æble muffins med marcipan

Skønne æble cupcakes med marcipan og blød lækker kanel frosting

Jeg elsker at kigge på billedet herover af nogle af de skønneste cupcakes, som jeg nogensinde har lavet. Jeg er ret vild med kombinationen æble og marcipan og at der så også lige tilføjes en smule kanel, gør det bare endnu bedre. Æbler og kanel hører lidt sammen i min verden, men det kan også gå i bagværk uden den ene af ingredienserne. Meeeeen, det smager bare godt sammen. Lige præcis disse cupcakes får en lækker sprød overflade, fordi man drysser kanelsukker på toppen, inden de sættes i ovnen. Uhhmmmm, jeg kommer til at bage dem snart igen.

Æble muffins med karamelLækre æble cupcakes med fyld af karamel og en cream cheese frosting

Jeg har lavet en anden variant af æble cupcakes, hvori jeg har fyldt en lækker karamel sovs. Bare rolig, hvis du ikke gider stå og fumle med hjemmelavet karamelsovs, så køb det færdiglavet og brug det i stedet. Det er mindst lige så lækkert. Du kan via opskriften se hvordan jeg fylder karamellen i de færdige cupcakes. Den lækre cream cheese frosting, som jeg har brugt, er bare fantastisk sammen med smagen af æbler og kanel. Helt sikkert en opskrift, som jeg varmt kan anbefale.

Verdens bedste æblekage med kanelsukkerBradepandekage med æbler og kanelsukker

Nu vi “taler” om bagværk med æbler, kommer vi ikke udenom den klassiske bradepandekage med æbler og kanelsukker. Igen en kage der er perfekt at lave når dine æbletræer bugner af æbler, som du ikke kan få brugt. Du kan evt. vælge at fryse kagen ned, hvis du synes, at det er lige i overkanten at have 4 bradepandekager stående på køkkenbordet ;). Under selve opskriften har jeg vist hvordan jeg lægger æblerne på række og drysser med kanelsukker, inden jeg bager den.
Sådan et stykke lunt æblekage til aftenkaffen eller god kop te er altså ikke dårligt.


Æblekage med rasp og flødeskum

Gammeldags æblekage med rasp og flødeskum

En anden kageopskrift med æbler, som vi simpelthen ikke kan komme udenom nu det handler om æbler, er den klassiske gammeldags æblekage med rasp og flødeskum. Det er bare en kage, som vi allesammen kender, eller i hvert fald mange af os. Hvis du ikke kender den, så vil jeg varmt anbefale dig at prøve den.
I denne opskrift har jeg købt færdig æblekagerasp, som jeg har blandet med knuste makroner. Det fungerer rigtig fint. Men har du mod på det, kan du også sagtens selv lave din egen æblekagerasp.

Æbletærte med vaniljeis

Æbletærte med kanelsukker og vaniljeis

Endnu en klassiker, eller det er det i hvert fald herhjemme. Vi elsker et stykke lunt æbletærte med vaniljeis eller flødeskum. Den kan også spises med creme fraiche eller skyr rørt med lidt vanilje. Det er helt op til dig hvordan du vil spise den. Uanset hvad du vælger, vil det helt sikkert smage fantastisk.
Jeg har valgt at skære æblerne i små tern, men du kan sagtens skære dem i både og tynde skiver og lægge dem fint på række på tærtebunden. Gør det som du har lyst til.

Vaniljekage med æblemousseVaniljekage med æblemousse

Denne kage finder du kun i min e-bog. Det er en vaniljebund med æblemousse, æblekagerasp, den hjemmelavede som jeg nævnte længere oppe. Samt en skøn flødeskum, som er sprøjtet fint på.
Jeg elsker hvordan denne kage endte med at se ud. Man kan vel kalde den en nyfortolkning af den gammeldags og velkendte æblekage.

Masser af opskrifter med æbler

Her fik du mit bud på skønne opskrifter med æbler. Jeg håber, at du finder noget, som du selv kan bruge. Æbler er jo fantastisk friske og de lidt syrlige æbler, er et virkelig godt indspark til alt det søde i kagen. Jeg elsker smagskontraster i det jeg bager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *