Her får I en skøn opskrift på en æblekage i bradepande.

Det er en nem æblekage med kanel, som er dejlig svampet, også dagen efter.

Jeg elsker sammensætningen med æbler og kanel. De to ingredienser smager bare helt fantastisk sammen. Her i efteråret er der æbler overalt, og det giver rigtig god anledning til at få bagt noget med de skønne æbler. Derfor har jeg bagt denne æblekage i bradepande.

Hvilke æbler bruger jeg?

Når jeg bager en æblekage eller laver en æblemos, tænker jeg ikke som sådan over hvilke æbler jeg bruger. Det har jeg ikke nok viden til. Men jeg har ikke oplevet, at det ikke er blevet godt. Æblerne som jeg har brugt til denne æblekage er Gråsten æbler. Hvad jeg kan læse mig til, så findes der flere sorter af Gråsten æbler. Jeg har valgt en sort der er lidt syrlig i det, det måtte være godt til en sød kage tænkte jeg.
Æblekagen kan sagtens toppes med en frosting, lidt flødeskum, creme fraiche med vanilje eller is. Men den kan også sagtens nydes uden noget, da den er dejlig svampet i det.

Ingredienser til æblekage i bradepande (24cm x 36cm)

4 store æbler
200 g smør
350 g sukker
3 æg
375 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
2 dl sødmælk

Kanelsukker til at drysse på kagen inden bagningen (50 g sukker til en tsk. kanel med top)

Alle ingredienser bør have stuetemperatur. Start med at gøre bradepanden klar med bagepapir. Smør evt. enderne af bradepanden med lidt smør, da bagepapiret ikke når helt ud. Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig ovn.

Fremgangsmåde

 • Skær æblerne i både, skræl dem og fjern kernehuset.
 • Smør og sukker piskes blødt og luftigt, det kan godt tage lidt tid.
 • Pisk æggene i et af gangen og pisk det godt ind i smør/sukker blandingen.
 • Bland mel, bagepulver og kanel godt sammen i en anden skål.
 • Lun evt. mælken en smule ved at sætte målekanden eller koppen som du har mælk i, i en skål med varmt vand. Mælken skal som minimum have stuetemperatur.
 • Sigt nu melblandingen i dejen af flere gange, skiftevis med mælken. Vend det hele godt men forsigtig sammen med en dejskraber. Selvom du sigter melblandingen i, kan der sagtens opstå melklumper, så vær opmærksom og vend det hele godt sammen.
 • Dejen vendes ud i bradepanden og fordeles godt ud til kanter og hjørner af bradepanden. Jeg bruger altid en dejskraber til opgaven.
 • Skær nu æblebådene i tyndere skiver og læg dem ovenpå dejen. Tryk dem evt. let ned.
 • Drys til sidst et lækkert lag af kanelsukker udover æblekagen, inden den kommer i ovnen.
 • Kagen bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 25 minutter.
 • Tag den færdigbagte æblekage ud af ovnen og sæt den til afkøling.
Et stykke kage og en god kop te

Servering af en æblekage i bradepande

Du kan vælge at servere æblekagen lidt lun sammen med det tilbehør som du nu har valgt. Skal den gemmes til senere pakkes den ind når den er helt afkølet i sølvpapir eller madfilm. Lad den stå på køkkenbordet. Med hensyn til holdbarhed vil jeg nok sige at den kan holde 3 dage. Men det er bare min egen ide om hvor lang tid jeg ville lade den stå. Du kan evt. sætte den i køleskabet, hvis den skal holde længere.

Er det noget andet med æbler som du kigger efter? Jeg har også en skøn opskrift på en rigtig lækker gammeldags æblekage med rasp og flødeskum.