Den bedste æblekageHer får I en skøn opskrift på en æblekage i bradepande. Det er en nem æblekage med kanel, som er dejlig svampet, også dagen efter.

Jeg elsker sammensætningen med æbler og kanel. Det smager bare helt fantastisk. Her i efteråret er der æbler overalt, og det giver rigtig god anledning til at få bagt noget med de skønne æbler. Derfor har jeg bagt denne æblekage i bradepande.

Hvilke æbler bruger jeg?

Når jeg bager en æblekage eller laver en æblemos, tænker jeg ikke som sådan over hvilke æbler jeg bruger. Det har jeg ikke nok viden til. Men jeg har ikke oplevet, at det ikke er blevet godt. Æblerne som jeg har brugt til denne æblekage er Gråsten æbler. Hvad jeg kan læse mig til, så findes der flere sorter af Gråsten æbler. Jeg har valgt en sort der er lidt syrlig i det, det måtte være godt til en sød kage tænkte jeg.
Æblekagen kan sagtens toppes med en frosting, lidt flødeskum, creme fraiche med vanilje eller is. Men den kan også sagtens nydes uden noget, da den er dejlig svampet i det.
Æblekage med kanel

Ingredienser til æblekage i bradepande (24cm x 36cm)

6 æbler af “almindelig” størrelse (ca 800 g før de blev skrællet)
150 g smør
3 dl sødmælk
4 æg
350 g sukker
1 vaniljestang
375 g mel
2 tsk bagepulver med top
1 tsk kanel (uden top)

Kanelsukker til at drysse på kagen inden bagningen

Fremgangsmåde

 • Start med at gøre bradepanden klar med bagepapir. Smør evt. enderne af bradepanden med lidt smør, da bagepapiret ikke når helt derned. Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig ovn.
 • Smør og mælk hældes i en gryde og varmes langsomt op indtil alt smør og smeltet. Gør det gerne lidt før du skal igang med at bage, så det kan nå at køle af. Alternativt kan du sætte gryden i en skål eller vasken med koldt vand når det er færdigt. Så køler det hurtigt ned.
 • Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Sørg for at have en smule sukker ved siden af og med en ske “maser” du kornene ud i sukkeret. På den måde er du sikker på at få de lækre vaniljekorn godt fordelt. Hæld det i en skål med resten af sukkeret og æggene. Sæt det lidt til side.
 • Skræl æblerne og del dem i mindre tern. Størrelsen er lidt op til dig selv.
 • Sukker med vanilje og æg piskes nu hvidt og luftigt.
 • Bland mel, bagepulver og kanel i en anden skål.
 • Når smør og mælk er afkølet, hældes det i æggene skiftevis med melblandingen (der sigtes i). Vend det godt ind i æggene med en dejskraber. Selvom du sigter melblandingen kan der sagtens opstå melklumper, så vær opmærksom og vend det hele godt sammen.
 • Til sidst vendes æbleternene i dejen og der vendes lige et par gange.
 • Dejen hældes ud i bradepanden og fordeles godt ud over det hele.
 • Kagen bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.
 • Tag kagen ud og afkøl den.
Et stykke kage og en god kop te

Saftig æblekage opskrift

Servering af en æblekage i bradepande

Du kan vælge at servere æblekagen lidt lun sammen med det tilbehør som du nu har valgt. Skal den gemmes til senere pakkes den ind når den er helt afkølet i sølvpapir eller madfilm. Lad den stå på køkkenbordet. Med hensyn til holdbar ville jeg nok sige 3 dage. Men det er bare min egen ide om hvor lang tid jeg ville lade den stå. Du kan evt. sætte den i køleskabet, hvis den skal holde længere.

Er det noget andet med æbler som du kigger efter? Jeg har også en skøn opskrift på en rigtig lækker gammeldags æblekage med rasp og flødeskum.