Nem hjemmelavet is af kondenseret mælk

Denne opskrift på hjemmelavet is er nem og laves uden ismaskine.

Når jeg skal have noget til den søde tand, er is en af mine favoritter. Men det skal være god is, is som virkelig har en intens smag i sig.
Jeg er ret vild med, at jeg nu har fundet en nem og lækker opskrift på hjemmelavet is, hvor jeg kan tilføje lige det, jeg har lyst til.

Grundopskriften på vaniljeisen har jeg fra Nestlé dåserne med kondenseret mælk, jeg har dog lavet lidt om på fremgangsmåden på den lækre hjemmelavet is.

For nylig fik jeg lyst til at kaste mig ud i at lave hjemmelavet is og prøve forskellige smagsvarianter af, så det har jeg gjort.
Jeg er slet ikke færdig, og jeg har mange flere ideer. Men lige nu vil jeg godt give jer opskrifterne på de varianter, som jeg har fået lavet indtil videre.
Hvis I ikke selv har prøvet at lave hjemmelavet is af kondenseret mælk og flødeskum, så kan det varmt anbefales.
Via linket på vaniljeisen, som egentlig er grundopskriften for alle opskrifterne, finder I en billedeguide over fremgangsmåden.

De 4 forskellige varianter på billedet herover er: Øverst til venstre en lækker kirsebæris med mørk hakket chokolade. Ved siden af en lækker og simpel vaniljeis. Nedenunder den en lækker chokoladeis af mørk chokolade. Ved siden af den en mint og chokoladeis, også kaldet en after eight is.
Udover varianterne på billedet, har jeg også lavet en skøn jordbæris.

Jeg vil godt tilføje, at det lækre ved disse is er, at de ikke krystalliserer, selvom de fryses langsomt ned.

2 Comments on Hjemmelavet is

  1. Hej Sabine
    Hmm det var et godt spørgsmål og det må nok komme an på en prøve om du kan tilsætte mere uden at det giver den færdige is en anden konsistens. Alternativt kunne du tilsætte kirsebær essens sammen med sovsen:).

  2. Jeg har lavet kirsebærisen med 500 g kirsebærsovs, men kunne godt tænke mig endnu mere kirsebærsmag. Kan man tilsætte mere eller har du nogle forslag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *