Kirsebæris af kondenseret mælk

Denne opskrift på kirsebæris af kondenseret mælk er vildt lækker, nem at lave og så er kirsebærsmagen jo bare fantastisk.

Den er, som alle de andre is af kondenseret mælk, lavet uden ismaskine. I denne opskrift på is med kirsebær har jeg taget udgangspunkt i at bruge hele portionen af vaniljeisen/basen. Vælger du at dele din vaniljeis op i 2 portioner, skal du derfor halvere mængden af kirsebær og hakket chokolade i denne opskrift.

Ingredienser til kirsebæris (giver ca. 1,5 l færdig is)

1 portion af vaniljeisen/basen
500 g kirsebærsovs (Brug evt. den skønne Amarena kirsebærsovs)
120 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Lav først vaniljeisen/basen.
  • Tilføj kirsebærsovs og hakket chokolade til den færdige vaniljeis og vend det godt sammen. Alternativt kan du vælge ikke, at røre kirsebærsovsen helt ind i vaniljeisen, så du får en vanilje/kirsebær variant. Det smager lækkert og ser så flot og rustikt ud.
  • Hak evt. kirsebærerne, det kan godt virke lidt voldsomt med hele iskolde kirsebær i munden, når man spiser den færdige is.
  • Hæld den færdige kirsebæris i en bøtte og lad den fryse i 24 timer.

Tag gerne kirsebærisen op af fryseren et kvarters tid før, at den skal serveres.

En skøn dessert

Denne kirsebæris med mørk chokolade er virkelig lækker. Er du på udkig efter en anden dessert end f.eks. risalamande ved juletid, så vil jeg vove den påstand, at denne is er et godt bud. Opskriften er simpel og en is der ikke er lavet på ismaskine er noget vi alle kan være med til. Jeg er personligt ret vild med Amarena kirsebærsovs, og den vil være helt fantastisk til denne hjemmelavet kirsebæris.