nem opskrift på jordbæris af kondenseret mælk

Jeg har lavet den nemmeste opskrift på jordbæris af kondenseret mælk og flødeskum, med en meget simpel fremgangsmåde, uden ismaskine.

Jeg har eksperimenteret en smule med denne jordbæris, da jeg flere gange oplevede at den var krystalliseret. Derfor endte jeg ud med at lave en sirup af frugten, for på den måde at undgå det. Der er meget vand i jordbær, så det er ikke så mærkeligt at den krystalliserer.
Det var lidt imod min vilje at tilsætte mere sukker, da jeg synes at der er rigeligt i de her is af kondenseret mælk, men sådan må det altså være.

Inden du går igang med jordbærisen, er det en god ide at lave jordbærsiruppen først, så den kan nå at blive helt kold.

Ingredienser til jordbæris (giver ca. 1,5 l færdig is)

1 portion af vaniljeisen/basen
400 g frosne jordbær (friske kan også sagtens bruges)
120 g sukker

Fremgangsmåde

  • Blend jordbærerne godt og hæld puréen i en gryde sammen med sukker og varm den op.
  • Lad den herefter afkøle fuldstændig.
  • Hæld ismassen ned til den iskolde jordbær sirup og vend den forsigtigt ind i massen. Du kan evt. vælge ikke at blande siruppen helt ind, det giver et flot lidt rustikt udseende til isen, samt en lækker smagsoplevelse af både vaniljeis og jordbær.
  • Du kan evt. tilføje ekstra hakket jordbær til din ismasse. Men hak dem meget fint, da jordbærerne indeholder meget vand og vil blive hårde når de fryser ind.
  • Hæld isen i en form og frys den.

Jeg anbefaler minimum 1 døgn, så den bliver godt frossen. Spiser man den før, kan man opleve at isen klæber til ganen med en fornemmelse af meget fedt i isen. Det forsvinder, hvis du lader den fryse længere tid.