Nem chokoladeis af kondenseret mælk

Her får I en lækker opskrift på en mørk chokoladeis af kondenseret mælk, lavet uden ismaskine og krystaller.

Jeg elsker chokoladeis, sådan virkelig højt. Den må gerne være meget mørk og super intens i smagen. Denne hjemmelavede chokoladeis er nok den nemmeste opskrift på chokolade is man kan finde.

Ingredienser til chokoladeis af kondenseret mælk (giver ca. 1,3 l færdig is)

1 portion af vaniljeisen/basen
100-120 g god mørk chokolade (jeg bruger en på 60 %)

Fremgangsmåde

Inden du går igang med vaniljeisen, er det en god ide at sætte chokoladen over, så den kan smelte.
Er du chokolade elsker er 120 g chokolade lækkert, men er du ikke begejstret for en alt for intens chokoladesmag, så skal du nøjes med 100 g.

  • Chokoladen hældes i en skål og smeltes over vandbad.
  • Den færdigsmeltet chokolade hældes i en stor skål og afkøles kort, den må ikke blive for kold.
  • Tilføj herefter lidt af vaniljeisen og vend det godt sammen. Det er vigtigt at chokoladen ikke får et kuldechok pga. en for kold vaniljeis, for så stivner den, og du vil ende ud med en is med chokolade klumper. Den kan selvfølgelig stadig spises, men den færdige is vil være lidt grynet, når du spiser den.
  • Når chokoladen er vendt godt ind i den første lille portion, tilsætter du lidt mere vaniljeis, og sådan bliver du ved, indtil det hele er blandet godt sammen.

Pynt evt. ismassen inden du sætter den i fryseren med fx. hakket nødder, chokoladesovs eller noget andet lækkert. Det ser så flot ud hvis den skal serveres i bøtten.

Lad isen fryse i minimum 24 timer og tag den ud et kvarters tid før den skal serveres.

Affiliate links

Denne side indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat.