Jeg har lavet endnu en dåbskage med sukkerbillede på

En af pigerne fra min mødregruppe havde set vores dåbskage, og ville gerne have en dåbskage til Naya magen til. Det sagde jeg selvfølgelig ja til.

Dåbskage til Naya i lyserød og lilla

Jeg valgte de samme farver som vores egen kage havde, og fyldet er også det samme. Nemlig hindbær mousse og toblerone creme, lagt sammen mellem lyse lagkagebunde og en enkelt bund af mud cake, og til sidst smurt op med smørcreme. De var dog lidt flere gæster, så jeg måtte lave kagen større. Istedet for at lave en etage kage, fik den bare en ekstra kagebund og en ekstra gang hindbær mousse. Så jeg endte op med en kage der var 11 cm høj, 30×30 og vejede 8 kg. Den var virkelig stor, og meget tung at tage ind og ud af køleskabet da den skulle pyntes. Det er helt vildt at en kage kan blive så tung. Gad vide hvad man gør med en bryllupskage, for den kan jo hurtigt komme op og veje endnu mere.
De fine bogstaver som navnet er skrevet med er udstukket fra linealer med Funky Alphabet, både store bogstaver med tal og små bogstaver. Jeg elsker den her type bogstaver på en kage, de er virkelige funky.

31 Comments on Dåbskage til Naya

 1. Hej Sisse
  Det kommer jo helt an på størrelsen af kagen. Men er det en 24-25 cm i diameter vil jeg tro at der er til 12-16 personer. Men det er altid svært at vurdere synes jeg, for hvad skal I have at spise inden, er der dessert osv. 😊🌸

 2. Hej Annette 🙂
  Jeg laver din flotte kage i anledningen af min datters barnedåb. Jeg bruger 3 lagkagebunde og så din hindbærskum og toblerone creme. Hvor mange vil du mene den er til?
  Tak for god inspiration!

 3. Hej Pernille
  Når jeg bager mudcake så bruger jeg skemaet hos kagekonen på mudcake. Det er et udførligt skema med præcise mål alt efter hvilken størrelse din form har:).

 4. Hej Annette.
  Super skøn side :).
  Lige et spørgsmål angående mængde af mud caken. Har du bare brugt 1x mud cake eller har du ganget den op, da du lavede den til din bund til denne kage på, 30×30?
  Pernille

 5. Det er dem der hedder Funky alphabet og du kan få dem i de fleste kagebutikker:)

 6. Hej Cristina
  Jeg har købt billeder på kageprint.dk :). Ja du kan sagtens lave kagen 2 dage i forvejen:)

 7. Hej Anette.
  Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvor du har købt dit sukkerbillede henne, og hvad din erfaring er med det?
  Er flittig bruger af din blog, og har også fået din hjælp før. Jeg er taknemmelig for din hjælp! 🙂
  /Heidi

 8. Hej Anette. Virkelige smukke kager du laver, wawuuu.. 😉 Vil lave en af dine opskrifer til vores datters dåb. Hvor får man de sukkerbilleder henne? Hvor lang tid i forvejen kan man lave kagen i 1-2 dage i forvejen? Knus Cristina

 9. Hej Christina
  Jeg bruger bagepapir, og jeg ligger det både i bunden og så et stykke hele vejen rundt langs kanten. Jeg sørger altid for at det er noget højere end formen, hvis nu det skulle flyde over;).
  Du må prøve dig frem med at dele opskriften op, det kan sikkert godt lade sig gøre:).
  Annette

 10. Ja men min bageform er bare ik så høj… men tror godt den kan være i 30×30 men kan så måske dele den i to? Tror ik den kan deles i 3 🙂 Nå jeg må prøve mig frem 🙂 Kommer du bagepapir i formen elmer bruger du palmin/olie/mel blanding? Og er det meningen den ska være klistret i midten?

 11. Hmm. Jeg har et problem 🙁 Jeg skal lave dåbs kagen i to lag, en 30×30 og en 20×20, og det ska alle være med mud cake! Men de ska jo ik være så høje? Dvs jeg ska lave 3 bunde af 30×30 og 3 bunde af 20×20, kan jeg mon halvere eller dele opskriften på disse mål i 3 og gøre det samme med bage tiden og så få det korrekte resultat? … Eller… Håber du kan hjælpe mig, inden i morgen! 😉

 12. Hej Christina
  Altså når jeg laver en kage med mud cake, så plejer opskriften at passe meget godt med 3 bunde. Det sker tit for mig at midten af kagen synker lidt når jeg har taget den ud af ovnen. Så inden jeg deler den i de 3 bunde skære jeg det øverste af kagen af, så den bliver helt jævn. Du kan sikkert godt dele opskrift + bagetid, men jeg ved ik om man kan sige halv opskrift = halv bagetid. Og man må ikke åbne ovnen det første lange stykke tid da kagen kan falde sammen. Så hvis det var mig ville jeg bage hele opskriften. Skulle der blive en bund for meget kan den fryses, eller du kan skære den ud i små kager, altid lækkert med sådan en lille mundfuld;). Jeg håber det kan hjælpe dig lidt:)

 13. Hej Christina
  Ja jeg synes blogger har drillet mig meget, og nu kan jeg igen ikke logge på når jeg skal skrive kommentar:(.
  Når man regner ud hvor meget kage der skal til så siger man ca. et stykke på 5×5 cm pr person, hvis kagen er ca 8 cm høj. Så hvis du laver en kage der hedder 40×40 så ville der være til 64 personer. Så den behøver nok ikke være helt så stor;). En kage på 35×35 vil så give kage til ca 49 personer, så det burde i hvert fald række, og jeg tror du vil få masser af kage i overskud. Når jeg selv står og er igang kommer jeg næsten altid i tvivl om jeg nu har lavet nok. Men det viser sig altid at det har jeg. De her kager ligger bare virkelig tungt, og MEGET tungt når det er mudcake hele vejen igennem. Jeg håber det hjalp dig lidt:). Fylder lyder i øvrigt rigtig lækkert, skønt med danske friske jordbær:)
  Annette

 14. Halløj igen 🙂 Din kommentar funktion har vidst været ude af drift 🙂 Jeg tænker på hvordan Søren man regner ud hvor mange mennesker en kage er til? Og hvor stor er denne kage til Naya (mener jeg der stod) ? jeg har tænk mig at lave 3 bunde af 40×40 mudcake, en hjemmelavet lagkage creme med groft hakket danske jordbær og en hvid tobleronecreme, vi blir 32 voksne og 13 børn 🙂 Er det mon helt hen i vejret?

 15. Hej Christina
  Det kigger jeg da lige på det med roser også:). Der sker ik så meget bag på rosen, andet end en masse samlinger, så bagsiden skal gemmes godt:).

 16. Tak! Det tror jeg godt jeg kan 😉
  Meget gerne how to, helst med video, og meget gerne med roser os hvis du gider, tror os det er nemt, NÅR man kan det 🙂 Synes ik de viser afslutningen på rosen, hvad der sker “bagpå” den når det foran er færdigt?..

 17. Hej Christina
  Skønt at du kan bruge mine opskrifter:).
  Det lyder som et spændende projekt med dåbskagen, du spørger bare, så skal jeg nok svare så hurtigt som jeg kan:). De her blomster har jeg stukket ud af fondant, og derefter bearbejdet dem med sådan et ball værktøj. Det er bare en pind med en kugle for enden. Jeg ligger blomsten på en skumgummi pude, og kører den her kugle rundt på blomstens blade. Det gør så at bladende “bøjer” opad. Derefter ligger jeg dem til tørre på en gang sølvpapir, som jeg former med en lille fordybning, sådan at blomsten holder den her “levende” form, og ikke bliver flad igen. Jeg tænker lidt at jeg hellere må lave en lille how to på de her blomster, det er nemlig super simpelt:). Held og lykke med det:)

 18. Hvordan laver du de fine blomster? Stikker du dem ud med et eller andet og så “bøjer” bladende opad så de ik bare er “flade”? Håber du forstår 😉 Den er SÅ smuk denne dåbskage, vil lave en magen til, til min datters dåb 🙂 Har lavet dine banan muffins med UCF på, det blev så lækkert! God muffin!

 19. Hej Igen. Tak for dit svar.
  det er et ønske fra dem der skal have kagen, med de forskellige mouss, synes også selv det kan blive lidt vammelt, spurgte om ikke de ville have mudkagen istedet for, men ville have mouss!!!
  Jeg undlader at smøre kagen op, også ligge marcipan og fondant.. en ordentlig bumbe.
  Vi skal kun have suppe med flute (let anretning til frokost) også kage og cupcakes.

 20. Hej Jeanette
  Jeg bruger jo slet ikke husblas, men laver istedet en dam rundt på hver bund af smørcreme (der ligger billeder her på bloggen). Smørcremen bliver meget hård, og gør at bundene bliver hvor de skal. Altså ikke slasker sammen. Jeg har set andre bruge husblas i deres choko creme, så det kan da gøres. Kagen er ca til 45 personer. Det lyder som meget med 3 forskellige slags fyld, altså smagsmæssigt. De her kager er meget “tunge” i det, så det kan hurtigt gå hen og blive for vammelt. Der er jo også det ved det, at man som regel serverer sådan en kage ovenpå en middag, så folk er godt proppet i forvejen. Men prøv evt med en test kage inden den store dag:). Det er jo altsammen en smagssag:) Held og lykke.

 21. Hej hej.
  Jeg står og skal lave en dåbskage, ca samme størrelse som din dåbskage. Jeg vil lave hindbærmouss, chokolademouss og jordbærmouss, men jeg kan ikke finde ud af om jeg skal have husblass i chokoladeen, den du har lavet med toblerone, holder den formen fint, er mange for det vil “slaske” sammen når ikke der er husblas i? hvilken affaring har du?
  din den store dåbskage hvor mange personer er der til der?

  Hilsne Jeanette.

 22. Hej Helle:)
  Det er fordi jeg ikke har lagt opskrifter ind på lagkage bunde og mud cake (den chokolade kage som jeg bruger som bund). Men smørcremen, hindbær moussen og toblerone cremen er herinde. Skal nok få lagt resten ind hurtigst muligt:).

 23. Jeg synes det er svært at finde opskrifter på dine kager. Skulle gerne bruge HELE opskriften på dåbskagen? Er det muligt.

 24. Der findes forskellige opskrifter på frosting, altså om den “orginale” er den med flødeost skal jeg ikke kunne sige. Men der er den ultimative chokolade frosting, som er så lækker. Den ligger ude under etiketter, under frosting. Og du kan lave den med kakao eller uden, den smager rigtig godt:). Håber det er til hjælp:)

 25. Tak for svar (:
  Oven på cupcakes.
  De fleste bruger frosting, men efter hvad jeg har hørt skulle der være flødeost i.
  Og så hørte jeg et sted at hvis man lavede noget lignende uden flødeflødeost, hed det icing (:
  – Ved ikke om det er helt hænd i vejret?

  Freja

 26. Hej Freja
  Tusind tak for de søde ord:), det er jo altid dejligt at få af vide. Når du skriver icing så tænker jeg den glasur som jeg bruger til at pynte med, altså kanten af kagen. Men har lidt en fornemmelse af at det ikke er det du mener ?? Skriv hvad du skal bruge den her icing til, så kan jeg helt sikkert hjælpe:)..
  ps. En fin blog du har:)

 27. Hej Anette!
  Jeg følger din meget spændene blog nu.
  Tænkte på om du ikke ville skrive en opskrift på en hel basic Icing (ved ikke om det er præcis det at det hedder) ? – det ville være lækkert hvis du ville!

  Jeg er meget imponeret over dine smukke kager.

  //www.fashionfromheadtotoe.blogspot.com

 28. Tak skal I ha:). Nanna den var god den med work-out, sådan havde jeg ikke tænkt på det;). Men hold da op hvor var jeg bange for at jeg skulle tabe den hver gang jeg havde den ude. Var virkelig overbevist om at den vejede mindst 20 kg;).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *