Cake Boss lyse lagkagebunde

Jeg har fundet en ny opskrift på gode lagkagebunde, som jeg bruger meget herhjemme nu.

Opskriften er nem og lækker, og så er den mere fast end de andre opskrifter jeg har brugt. Søger du opskriften på en lagkagebund mere ala dem man køber, har jeg en her.

Jeg er blevet temmelig træt af lagkagebunde der knækker, når jeg skal balancere dem over på kagen. Men den her er bare super. Opskriften har jeg fundet her hos simplycupncakes. Der bliver skrevet, at kagen er meget sød, og at man sagtens kan skære lidt af sukkeret. Så derfor har jeg kun brugt 300 g sukker, men jeg synes at opskriften fungerer fint alligevel.

Ingredienser til Cake Boss lagkagebunde

4 æg
300 g sukker
1 tsk. vanilje essens/ekstrakt/aroma
1,5 dl sødmælk
60 g smør (flydende smør kan også bruges)
250 mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.

 • Pisk æggene med din kagespade til røremaskinen i 4 minutter på høj volumen. Har du en håndholdt bruger du bare piskeriset.
 • Tilsæt sukker og pisk igen i 4-5 minutter til det er let og luftigt.
 • Tilsæt vaniljen og pisk på den laveste volumen indtil den er indarbejdet i dejen.
 • Bland de tørre ingredienser i en seperat skål.
 • Hæld skiftevis melblanding, mælk og smør i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.
 • Kagen bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 40 min. Bagetiden afhænger jo helt af formen og portionens størrelse.
 • Jeg brugte denne opskrift som den var til en firkantet form på 25×25 cm, og jeg kunne lige få 2 bunde ud af det. Jeg skulle ikke bruge mere da jeg altid har en mudcake bund nederst i mine kager. Men jeg syntes faktisk, at bundene var lige tynde nok og vil lave dobbelt portion næste gang, at jeg skal lave samme størrelse (til 3 bunde ellers kun 1 1/2 til 2 bunde). Men jeg er altså også meget til høje kager og derfor også tykke bunde.

Til en rund form på 25 cm i diameter giver denne portion gange 1 1/2, 3 bunde på ca. 1 cm.

62 Comments on Cake Boss sponge – vanilje lagkagebunde

 1. Hej Trine
  Åhh det er jeg godt nok ked af at høre. Jeg tænker at bagetiden selvfølgelig skal forlænges fordi du ganger opskriften op. Men det lyder jo som om at det er hvad du har gjort nu den har fået en time. Det kan også have noget med formen at gøre. Her tænker jeg hvad størrelse formen er. Hvis formens størrelse ikke er så stor, fx 20 cm og du har ganget opskriften op, så vil det tage længere tid og kagen vil hæve meget op af på et tidspunkt.
  Hvis kagen falder sammen på midten er det tit fordi den ikke er færdigbagt. En anden gang så giv den længere tid. Smæk lidt sølvpapir over, hvis den begynder at blive mørk på toppen.

 2. Hej Annette.

  Nu har jeg prøvet at bage Denne kage bund, og den fik 1 time ved 160 g, alligevel var den ikke bagt i midten og faldt helt sammen i midten også. Ingredienserne havde stuetemperatur. Har du evt et ide til hvorfor den falder sammen? Havde ganget opskrevet med 1,5.

  Mvh Trine

 3. Hej Katja
  Jeg sidder lige og tænker at jeg burde få prøvet alle mine opskrifter igennem snart igen:). Jeg er selv ret vild med drømmekagebunde, som jeg synes er luftige. Men jo Cake Boss bundene er netop luftige fordi der er så mange æg i og de bliver pisket vanvittig godt sammen 🙂

 4. hej annette
  jeg leder efter en luftig lys lagkage bund, jeg kan se at du giver opskrift til 3 forskellige lyse lagkage bunde, og til den ene skriver du decideret at den ikke er luftig, vil det sige at denne cake boss sponge er mere luftig end din lagkagebund opskrift? venlig hilsen Katja

 5. Hej Sophie
  Jeg er helt med på hvad du mener 🙂
  Det har jeg skrevet lidt om i teksten nederst. Det afhænger jo helt af hvilken størrelse form du vil bruge. 🙂

 6. Kære Anette

  Hvis man ikke laver dobbelt portion, men kun opskriften i følge de mål du har skrevet her hvor mange for man så?
  Jeg håber du forstår mig.

  VH. Sophie

 7. Hej Maja
  Tusind tak for de meget søde ord om min side:), fantastisk at du kan bruge den.
  Lige det her spørgsmål er jeg meget i tvivl om, da jeg aldrig har bagt denne opskrift som enkelt bunde. Jeg tror dog godt at man kan. Jeg ville nok fylde formen med ca. 1 cm dej, så burde den kunne hæve op til den halvanden cm som du ønsker. Jeg ville nok starte med at bage dem 8-10 minutter, og evt holde øje undervejs. Så kan du nok hurtigt vurdere hvor lang bagetiden skal være. Når jeg sådan lige laver lidt hovedregning;), så er det nok noget med en portion til 1 bund. Men det lyder altså voldsomt når jeg lige skriver det her. Du må prøve dig lidt frem 🙂

 8. Hej Anette,
  LÆKKER side, jeg er fan – så TAK 🙂

  Disse lagkagebunde, kan jeg forvente at de hæver, og hvis ja, ca. hvor meget?
  Jeg skal lave firkantede bunde, ca. 25×35, og ønsker en 1-1,5 cm højde på bundende. Så er lidt i tvivl om hvor meget dej jeg skal have i formen i henhold til ca 1-1,5cm færdigbagt bund 🙂
  Jeg bager dem enkeltvis, altså hvor jeg ikke skal skære den færdigbagte bund over på midten. Har det noget at sige for bagetiden (det tænker jeg), ved du hvor meget?
  Mvh Maja 🙂

 9. Hej Helle
  Ja det kan jeg godt forstå, men det er sådan den oprindelig opskrift er. Jeg har også set den blive lavet sådan i Cake Boss serien. Jeg tænker at hvis du pisker med piskeris bliver dejen meget mere luftig, og det er der jo som sådan ikke noget galt i. Men det er bare ikke meningen med lige denne opskrift. Der sker selvfølgelig ikke noget ved at du bruger piskeris istedet for.:)

 10. Jeg er gået i gang med din opskrift. Den lyder lækker. Undrer mig over du skriver kagespade til æggene og ikke piskeris.

 11. Pingback: Kagetid igen:) - Annettes kager
 12. Hej Jacob
  Jeg beklager det sene svar og håber at du kastede dig ud i det. Faktisk var det præcis det jeg havde skrevet nederst i indlægget, at halvanden x af opskriften i en 25 cm form giver ca. 3 bunde á 1 cm:)

 13. Hej Julie
  Jeg har en kakao variant her på bloggen. Men ja ellers skift lidt af melet ud med kakao pulver eller tilføj evt. smeltet chokolade:)

 14. Super lækker opskrift, og bundene var et hit hos familien! Jeg har lige et spørgsmål ift hvis jeg også vil prøve at bage bundene med chokolade – ville du bare skifte vanilje (jeg brugte vaniliesukker) ud med cacaopulver, eller hvordan? 😊

 15. Hvis jeg laver x halvanden i en 25 cm i diameter form, hvor tykke vil bunde så så’n cirka blive hvis jeg delte den i tre?

 16. Hej Simon
  Det kommer helt an på hvordan du bager dem. Men hvis du følger min opskrift og indstiller ovnen som jeg har gjort, så burde det ende sådan:)

 17. Kan man bruge kernemælk også tilsætte lidt mere sukker. Skal lave mudcake og ville høre om jeg kunne slå to fluer med et smæk 🙂

 18. hej. kommer de til at være som på billidet eller kommer de til at have en lille top på 🙂

 19. Hej Ida
  Det er altid et godt spørgsmål hvor meget man skal gange portionen op. Jeg ville nok gange opskriften med 2 til begge kager. Så 4 portioner i alt. Så er du sikker på at bundene bliver tykke nok, og der er plads til at skære toppen af, så kagerne bliver jævne:)

 20. Hej Annette

  Hvis jeg skal lave to kager af 28 cm hver. Hvor stor en portion til hver kage vil du så mene jeg skal lave, jeg skal have 3 bunde i hver kage.

  Mvh Ida Jørgensen

 21. Hej Nicoline
  Det lyder som et spændende projekt, men du har nok allerede kastet dig ud i det nu. Jeg har desværre ikke mulighed for at svare på spørgsmål herinde hver dag. Det med tykke bunde og et godt lag mousse kan godt blive risikabelt i forhold til at kagen kan “splatte sammen” fordi den bliver for tung. Jeg håber at det lykkedes for dig:)

 22. Hej 🙂

  Jeg skal give mig i kast med at lave en lagkage til min søns dåb og er blevet forelsket i din opskrift her…
  Jeg tænker jeg kun vil have 2 bunde men så lidt tykkere end normalt – der skal i godt lag hindbær mouse og chokolade mouse i mellem 🙂 (vil lave 2 kager)

  Har du nogle gode råd til hvis jeg skal lave en større portion ? eller vil du anbefale jeg laver flere kager istedet for ?

  Vil man kunne lave disse bunde som chokolade i stedet for vanilje og har du et godt råd til det også så de vil smage bedst ?

  På forånd tak for en god side og ikke mindst dine opskrifter 🙂

  //Nicoline

 23. Hej Ida
  Tak for de søde ord om min side, det er skønt når andre kan finde inspiration herinde:)
  Jeg bruger mest lagkagebunde, det synes jeg er mest lækkert. Mudcake plejer jeg at bruge i bunden, altså kun 1 kagebund mudcake, da den ellers, som du selv skriver godt kan blive tung i det. Men når der bare er en enkelt bund, gør det kagen lidt mere “eksklusiv” og lækker:)

 24. Hey, jeg er nybegynder i fondant kager.
  Jeg har sufet lidt rundt på din hjemmeside, en rigtig fin hjemmeside du har. Jeg har fået nogle idé til den kage jeg vil bruge på min søns 1 års fødselsdag. Men jeg er blevet lidt i trivsel om hvad kagebund jeg skal bruge? Kagen skal helst kunne stå færdig på fredag, hvis det kan mad sig gøre. Mine tanker er vaniliebunde med en hindbær mousse og en chokolade creme. Hvad for en bund er bedst lagkagebund eller case boss sponge eller mudcake (måske den bliver for tung)

  Hilse Ida

 25. Må man spørge hvor længe du bagte dem?
  Står nemlig i samme situation. Skal dog burge 6 bunde (Til 2 kager).

 26. Tak Jannick fordi du tager dig tid til at skrive. Jeg er super glad for at du kan bruge mine tips til noget og ikke mindst opskrifterne her på bloggen:)

 27. Opdagede din side ved en tilfældighed, og hurra for det ;0)
  Har lige bagt bunde både med vanilie og cacao, og de er perfekte !
  Brugte også dit “håndklæde” trik rundt om formen, og det er jo ganske enkelt genialt !!!
  Vil i morgen lægge kagen sammen med en mokka chokolademousse og hindbærmousse ( også fra din side ), og tror så jeg vil smøre den op med en chokolade smørcreme og derefter en hvid fondant.

 28. Hej Randi
  Ja det kan du sagtens, til hver en tid. Der skal nok bare dobbelt op i, da essens kan have noget kraftigere smag i sig en vaniljesukker:)

 29. Hej Amanda
  Ja da, det ville jeg bare kaste mig ud i.Vend dem i lidt mel inden, så de ikke falder til bunds under bagningen:)

 30. Hej.
  Ville man kunne tilsætte hakkede mandler til denne opskrift? Eller passer det ikke til? 😄
  Vh Amanda

 31. Hej Sandie
  Jeg bruger “almindelig” ovn, altså over og undervarme:). Man kan godt bruge varmluft, men du skal så skrue lidt ned for temperaturen og være opmærksom på at kagen kan hæve meget op i midten og skabe en “bule”.:)

 32. Hej 🙂 Jeg er lidt nybegynder ud i at bage, så bliver lidt forvirret når du siger “ikke varmluft” til at bage med. Hvilken bruger du så?

  MVH
  Sandie

 33. Hej Sif
  Det med tid i ovnen er altid svært når man bevæger sig ud over den oprindelige opskrift. Når jeg kigger på hvordan jeg har ganget denne opskrift op tidligere, så tror jeg at jeg ville sige dobbelt portion til 2 bunde af 30 cm. Bare for at være sikker. Jeg plejer gerne at skære toppen af kagen, for at give helt jævne bunde, så der ryger jo lidt kage af der.
  Jeg ville nok starte med 1/2 time ved de 160 grader. Herefter plejer jeg gerne at tjekke med 10 minutters mellemrum, indtil jeg synes at den er fin. Og så ville jeg notere det ned, så jeg ved hvor længe den skal bage til næste gang:). Synes du at kagen begynder at blive mørk, kan du jo dække den med sølvpapir.
  Hvis jeg skal bruge en kage søndag, så plejer jeg gerne at lægge den sammen dagen før. Hvis du kunne nå det lørdag formiddag, så burde den være klar til fondant og pynt lørdag aften:)
  Glad for at du kan bruge opskrifterne her på bloggen:)

 34. …Eller ville du lave dobbelt portion?
  Kagen skal bruges søndag eftermiddag. Hvornår ville du lægge den sammen?
  Laver skildpaddecreme og bananmousse. Og så skal den smøres op(med din opskrift på smørcreme) og overtrækkes med fondant.
  Tsk 🙂

 35. Jeg skal bruge to bunde a ø30 da jeg har mudcake også. Jeg tænker at lave 1 1/2 portion dej. Hvor længe skal den have i ovnen vil du tro?
  Og tak for nogle super gode opskrifter og “how to” 🙂

 36. Hej
  Hvis jeg skal bruge 3 bradepande bunde er det så nok hvis jeg laver en potion pr bund?

 37. Hej Maria
  Jeg håber at det gik, men du har ret i at der godt kan opstå små klumper, især hvis resten af ingredienserne ikke har stue temperatur. Men jeg tænker at de forsvinder når du bager bundene, de må selvfølgelig bare ikke være for store, så der opstår “smørhuller” i din kage.

 38. Hej!
  Har lige kastet mig ud i denne lækre opskrift. Jeg har brugt smør der er stuetemperatur og ikke flydende. Men synes lidt at smørret bare ligger som små klumper? HM. Er det nødvendigt at smelte og køle ned? Nu må vi se hvordan resultatet bliver for den er på vej i ovnen. Tak for nogle dejlige opskrifter!

 39. Hej Helle
  Jeg tror at jeg for en sikkerheds skyld ville lave opskriften x halvanden. Jeg har selv haft lavet den til en 25 cm form hvor jeg x med halvanden til 3 bunde, men jeg tror faktisk også at jeg ville gøre det til en 20 cm form. Så er du sikker på at der er nok kage til 3 bunde:)

 40. Hej Louise
  Jeg bager som regel mine bunde 1-2 uger før, hvis jeg er under tidspres når kagen skal laves. For ellers bager jeg bundene dagen før;). Når jeg fryser dem har jeg delt dem i forvejen og lagt bagepapir imellem. Hvis jeg så tager dem op af fryseren en halv time før de skal bruges, er de lige klar. Hvis du altså deler dem, så de får lov til at tø op hver for sig:).
  Jeg ville nok sige opskriften x 2 hvis du skal bruge 3 bunde a 28 cm, det burde være rigeligt:)

 41. Hejsa.

  Jeg vil bare skrive at jeg har sidste dag prøvet med et vådt klæde rundt om formen og der var ikke nogen form for problemer og bundene, blev snor-lige hele vejen rundt, dejlig jævn på toppen og højere end de andre gange jeg har brugt denne opskrift, så der blev til to dejlige tykke bunde, da de blev skåret over, og dejen flød ikke ud forneden 😀

  Mvh. Anna

 42. Hejsa 🙂
  Hvor mange bunde tror du der bliver hvis jeg laver i en Ø28 form :)? og hvor lang tid før kan de laves og fryses ned?? og når de skal tøs op, skal de så bare ligge et par timer på køkkenbordet inden kagen samles??

  Har aldrig lavet hjemmelavet bunde før så er lidt forvirret.. 🙂

 43. Hejsa
  Tak for din oversættelse af opskriften.

  Jeg ville lige skrive, at jeg har bagt denne bund idag i bradepanden i ovnen (44×34) Jeg brugte 3 gange opskrift og den er høj nok til at dele i to. Mht bagetid har jeg givet den 45 minutter, men den er jo som tidligere nævnt forskelligt fra ovn til ovn!

 44. Ja du må prøve dig frem. Jeg kan se at jeg nederst i opskriften har skrevet at jeg gangede opskriften med 1,5 og fik 3 bunde på 1 cm. Så dobbelt portion er nok et meget godt bud, hvis du godt vil have bundene en smule tykkere. Men det kan virkelig være tricky at bage så store portioner, når midten gerne skulle være gennembagt. Alternativt kan du vælge at bage bundene hver for sig. Det er et projekt jeg også snart kaster mig ud i her på bloggen.:)
  Det lyder lækkert med daimcreme, den smager virkelig godt:).
  God fornøjelse med bagningen og tillykke med datteren:)

 45. Tak, det vil jeg prøve! Nej, jeg skal ende med 3 bunde, men er lidt i tvivl om hvor meget dej jeg skal lave.
  Har også overvejet 1,5 portion og få to bunde. Jeg vil også gerne have bundene lidt tykkere 😉

  Mange tak for dine hurtige svar.

  ps. vil prøve din daimcreme, her til datterens fødselsdag 🙂

 46. Hej Lena
  Jo højere din kage er, og jo større i diameter, jo længere tid er den om at bage. Ulempen ved dette kan være at kanterne på kagen er hurtige til at sætte sig i forhold til midten af kagen. Det kan gøre kanterne tørre og mørke og man får den der bule i midten. Hvis det var for at ende ud med 6 bunde, så tror jeg at jeg ville lave 2 kager. Alternativt kan du prøve teknikken med håndklædet omkring bageformen. Det har jeg skrevet lidt om her: https://annetteskager.com/saadan-faar-du-en-jaevn-bagt-kage/

 47. Hej igen.
  Forstår ikke… Hele min kommentar er ikke med??
  Jeg har forsøgt mig med denne opskrift i dobbelt portion og i 25cm springform. Den var i ovnen 1 time og 25 min, den ville bare ikke blive færdig… Har du forsøgt sig med dobbelt portion, hvordan gik det?

 48. Hej Lena
  Tusind tak for det:). Min mission med bloggen er at vise at det slet ikke er så svært at lave lækkerier selv;), så jeg håber at du kan bruge nogle af opskrifterne:)

 49. Hej Sanne
  Ja det har jeg. Jeg plejer faktisk gerne at fryse dem hver gang, da jeg gerne bager noget tid før jeg skal bruge bundene. Så tager jeg dem op et par timer før de skal bruges:)
  Du kan finde min mudcake her:). https://annetteskager.com/mudcake/

 50. Hejsa, har du prøvet at fryse bundene? Hvordan går det? Og så vil jeg lige høre hvad det er for en mudcake bund du bruger? Vil du dele den opskrift også?

 51. Ja du kan godt farve dine bunde med pastafarve. Jeg går ud fra at det er det du mener? Man kan faktisk bruge pastafarve i de fleste madvarer. Dog er chokolade en undtagelse. Her skal man bruge en speciel kakao smør farve. Så kast du dig bare ud i det projekt:)

 52. Kan man putte pastafarve i
  Skal nemlig lave en til min konfi og ved ikke hvilke kager man kan bruge til pasta farve

 53. Hvis du laver en enkelt omgang af opskriften i en rund form på 20 cm., vil du få 3 bunde. En rund kage af den størrelse vil være til ca. 13 personer. Det afhænger af fyld og højde på kagen.

 54. Hej
  Hvor mange mennesker ville du tro en opskrift af denne ville være til? 🙂
  Hilsen maria lauridsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *