Lagkagebunde bagt i springform - Annetteskager

Så har jeg fået en opskrift på helt almindelige lagkagebunde på bloggen. Denne opskrift på lagkagebunde giver nogle lette lagkagebunde, som minder meget om dem man kan købe.

Det er noget jeg længe har ledt efter, da jeg synes at de hjemmelavede lagkagebunde godt kan blive lidt for luftige. Bundene her er lavet af en rørt dej, det er det der gør forskellen. Disse bunde er mest egnet til kager der skal spises med det samme.

Ingredienser til lagkagebunde (rund form på 25 cm, giver en ca. 3 cm høj kage)

250 g smør
250 g sukker
4 æg
150 g selvhævende mel (alternativ: 150 g almindelig mel og 2 tsk. bagepulver og lidt salt)
150 g kartoffelmel
2 tsk. vaniljepulver eller sukker

Fremgangsmåde

Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

  • Smør og sukker piskes godt, indtil alt sukkeret er opløst og massen er hvidlig, det kan godt tage 7-10 minutter.
  • Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt ind.
  • Selvhævende mel, kartoffelmel og vaniljesukker blandes i en skål og sigtes i dejen lidt af gangen.
  • Vend forsigtigt melblandingen ind i dejen med en dej skraber, indtil dejen er jævn.
  • Klip bagepapir ud til bunden af formen og sæt det fast med smør. Smør siderne af formen med smør.
  • Hæld dejen i formen og bag den ved 180 grader i ca. 25 minutter. Hold godt øje.
  • Ønsker du en kage som på billedet øverst, uden buler kan du kigge på min vejledning til hvordan du bager jævne kager.

Når kagen er færdig, lader du den stå i formen i 5 minutter. Tag herefter kagen ud og læg den på en bagerist, så den kan køle af. Del først kagen i flere bunde når den er helt afkølet. Min kage her blev 3 cm høj, og gav mig 3 fine bunde på hver 1 cm. Jeg har på bloggen skrevet et indlæg om hvordan du laver de fineste høje lagkager.

Opbevaring

Skal du ikke bruge bundene med det samme, kan de sagtens fryses i et par måneder. Læg bagepapir imellem bundene inden du smider dem i fryseren, så er de nemmere at håndtere, når du tager dem op af fryseren, og de skal bruges. Jeg plejer at sige max 2 dage på køkkenbordet efter bagningen, ellers ryger de i fryseren. Dette for at undgå at de bliver tørre.

Lagkagebunde i form

Mange af jer vil nok spørge til den selvhævende mel, som jeg har skrevet i opskriften. Det er et forholdsvis nyt produkt fra Amo, som jeg har testet, og er blevet ret glad for (Produktet er ikke længere på markedet, da der ikke var stor nok efterspørgsel på det) Du kan sagtens lave det selv ved at blande bagepulver med mel. Hvor meget af hver kan du finde på Google. Jeg har altid lavet mit selv, men jeg synes faktisk, at det er rart, bare at kunne købe det færdiglavet nu. Derudover synes jeg, at blandingen virker finere i det, end når jeg selv blander det.

2 comments on “Lagkagebunde”

 1. Hejsa

  Lækker blog.

  Nu har jeg forsøgt at bage disse bunde. Da jeg efter 25 min kiggede til kagen blævrede den helt. Så gav den 5 min ekstra. Tænkte at den måske vil sætte sig.
  Men resultatet var bare at den faldt lidt sammen og da jeg skar i den da den var kølet helt af var den ikke færdigbagte i midten, faktisk helt flydende i midten.
  Har du prøvet lign eller har du ideer til hvad der kan være gået galt!?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *