Toblerone creme/chokolade cremeSkøn Tobleronecreme til dine lagkager

Toblerone creme/chokolade creme er blevet lidt af en klassiker når det kommer til lagkager og især de lagkager med fondant. Min første fondant betrukket lagkage bestod også af en Tobleronecreme og en hindbærmousse. Det var de første opskrifter, som jeg selv faldt over da jeg opdagede denne skønne bagekunst.

Toblerone creme/chokolade creme (ca. til en 25 cm rund kage, tyndt lag)

Ingredienser

200 g toblerone (eller anden lækker chokolade, bruger du mørk chokolade skal du kun bruge ca. 150 g)
ca. 2,5 dl fløde
Se evt. opskriften på ganache med 1/2 l fløde

Til denne opskrift kan man bruge lige den chokolade man synes bedst om:). Forskellige slags marabou, kit kat, toblerone, hvid chokolade, daim, after eight osv. Bare slå dig løs;) Jeg fylder mine egne variationer på efterhånden, som de er prøvet af. Der er 2 teknikker du kan bruge, jeg har endnu ikke besluttet hvilken der er bedst, derfor får du begge måder herunder.

Fremgangsmåde

 • Chokolade og fløde puttes i en gryde og varmes langsomt op. Jeg går aldrig særlig langt væk når jeg laver den her creme, for den skulle nødig brænde på:).
 • Efterhånden som chokoladen smelter røres den ud i fløden.
 • Blandingen hældes i en skål og afkøles yderligere, for derefter at komme på køl.
 • Når den engang er helt kold piskes den let op, til den får en cremet konsistens. Men pas på, piskes den for længe skiller cremen. Jeg pisker gerne først med el pisker, og tager lige det sidste med piskeris, så jeg bedre kan styre det. :).

En anden teknik du kan bruge er at hakke din chokolade fint og hælde den i en skål. Varm samtidig din fløde til den næsten koger ca. 80 grader. Hæld ca halvdelen over chokoladen og rør rundt så den smelter. Tilsæt resten af fløden og rør til massen er jævn og glat. Put film over så det når helt ned og rør ved massen. Dette er for at undgå kondens. Du må ikke sætte ekstra film indover skålen. Sæt det på køl til det er is koldt eller næste dag.

Andre afprøvede variationer:
Skilpadde creme: 2 ½ dl fløde med 5 store skilpadder

Mælkechokolade creme med knas:
2 ½ dl fløde med 200 g marabou mælke chokolade. Efter at cremen er fyldt på kagen, strøes 180 g hakket guldbarre chokolade med knas henover.

85 Comments on Toblerone creme/chokolade creme

 1. Hej igen
  Endnu et spørgsmål 🙂
  Er det ikke korrekt, at hvis jeg ønsker en skildpaddecreme så kan jeg ikke bruge husblas? Så skal jeg lave en skildpaddemousse i stedet? Jeg kan ikke knække koden på den husblas, og vil bare gerne være sikker på at den creme forbliver stiv nok inde i kagen 🙈
  Hilsner
  Ditte

 2. Tak for svar,
  jeg har kigget lidt rundt og må se hvilken det skal være. Ser virkelig lækre ud allesammen 😊

 3. Hej Kevser
  Jeg mindes at toblerone cremen bliver cremet som en flødeskum når du pisker den op. Så den burde sagtens kunne bruges som creme uden en form.
  Når det kommer til mousser er det nok lidt forskelligt. Men som udgangspunkt tænker jeg, at man ikke skal lade en mousse sætte sig, hvis ikke den er hældt ud der hvor den skal blive. Man ødelægger den luftige konsistens, som den får af at sætte sig. Et alternativ kunne være at lave en bær skum. Vend most frugt i noget flødeskum, og du har en creme der kan fyldes i en kage uden form udenom. Jeg har en opskrift her på bloggen hvor der er husblas i og hvor man giver bærerne et opkog med lidt sukker og citronsaft. Kig efter hindbær skum under kagefyld😊

 4. Hej Annette,
  Er denne creme “stiv” nok til at kunne smøre i kagen uden en kageform?
  Og et andet spørgsmål, cremer/mousser som man kommer husblas i, kan man lade dem sætte dig og derefter smøre i kagen?
  V Kevser

 5. Hej Annette
  Kan jeg lave creme i dag og bruge den søndag?
  På forhånd tak :_9

 6. Hej Tine
  Til en bradepande ville jeg nok gange med 2 eller 3, alt efter hvor tykt du ønsker laget skal være:)

 7. Hejsa
  Hvor stor kagen skal være kan du se her http://www.kagekonen.com/2007/05/24/hvordan-ved-man-om-der-er-kage-nok/
  Jeg bruger altid dette skema når jeg skal se hvor store mine kager skal være. Jeg ville personligt lave fyldet af 1/2 l fløde, for at være sikker på at der er nok. Og derudover kan jeg personligt gode lide at fyldet er minimum 2 cm i højden;). Du skal bare gange opskriften herover, så ca. 400 g chokolade af både hvid og mælke chokolade.

 8. Hej Annete. Jeg skal bage en kage til 25 per.men jeg vil gerne have en hvid creme dvs.med hvid chokolade kage og med 2 bunde. Hvor stor bageform ø skal være og hvor meget piskefløde skal jeg bruge og hvid chok.så det bliver nok.
  Samt hvis jeg vil også lave en mere med marabou milk chok.hvor meget chok skal der i? Tak

 9. Tusind tak, jeg tror bare jeg bruger den helt almindelige 🙂 Men 250 så..

 10. Hej Annette. Jeg kan se, at en anden har spurgt om det samme jeg søger svar på, men det ligner ikke, at der er noget svar til, så jeg gentager lige spørgsmålet:

  “Jeg er bekendt med de almindelige ganacher, og ved derfor godt at for lidt eller for meget alt efter om det er mørk, hvid eller lys chokolade man bruger, kan have afgørende konsekvenser for resultatet!

  Så når du skriver 200-300 g. hvor meget anbefaler du så for det bedste resultat med toblerone? “

  Mvh Mette 🙂

 11. Hej Mette
  Det jeg har erfaring med er at jo mørkere chokoladen er, jo mindre skal man bruge. Af toblerone ville jeg nok højst bruge en 250 g:). Medmindre det så er den mørke af dem du bruger;). Så ville jeg nøjes med de 180 g 🙂

 12. Nej det skal sammen:). Men jeg er faktisk selv for nylig begyndt med en anden teknik hvor du hakker chokoladen og putter den i en skål. Så varmer du fløden op til den næsten koger og hælder halvdelen af det over chokoladen. Rør rundt så chokoladen smelter og tilføj resten af fløden. Rør til massen er jævn og blank. Put film henover, helt ned så det rør ved fløden og sæt det på køl:)

 13. Hvor meget Toblerone creme skal der bruges til en kage til 30 personer? Hvis ét af lagene skal være med cremen 😉

 14. Hej Annette, jeg vil forsøge mig med tobleroneopskrift!

  Jeg er bekendt med de almindelige ganacher, og ved derfor godt at for lidt eller for meget alt efter om det er mørk, hvid eller lys chokolade man bruger, kan have afgørende konsekvenser for resultatet!

  Så når du skriver 200-300 g. hvor meget anbefaler du så for det bedste resultat med toblerone?

 15. Hej Annette
  Tak for alle dine små fif, det er super godt 🙂 Tak for det 🙂
  Venligst Karen

 16. Hej Annette 🙂
  Jeg skal lave en lagkage til min kæreste, som elsker lys marabou.
  Hvad ville passe til den?
  Hilsen Sara

 17. Hej 🙂
  Kunne man ikke bruge toblerone-cremen ovenpå i stedet for imellem? Men hva kunne man så putte imellem som hvis det var?

 18. Hej Annette…

  Nu har jeg prøvet at lave kage med hindbær og toblerone creme, og det blev bare Mums 🙂
  Har lureret lidt på de andre ideer, med eks after eight. Men er det også hindbær mouse du lægger det sammen med?
  Forresten, super side du har her, den hjælper meget med gode ideer 😉

  Hilsen Marianne

 19. Det er meget svært at sætte tid på. Men jeg ville afkøle den et ½ døgn. Du skal ikke piske særlig længe, bare indtil den er cremet, ellers kan den skille. Brug evt. piskeris så den ikke bliver færdig alt for hurtig og skiller.

 20. Hej Britt
  Det lyder som et rigtig spændende projekt du skal igang med. Rigtig god ide at kaste sig ud i det i god tid, så man ved hvad man skal:). Man siger at en kage på 25cmx25cm rækker til 25 personer, så det burde være rigeligt. Men personligt ville jeg lave den større sådan en dag. Så er man sikker på at der er kage nok. Jeg har ellers prøvet mange gange at stå med en kage og tænke: der er ikke nok her. Og så ender det med at halvdelen af kagen er tilbage. Folk er som regel godt mætte når man når til kagen, men de skal jo lige smage. Prøv dig frem og lav kagen den størrelse som du har det godt med:). Med hensyn til fyld så kan jeg godt lide at der er rigeligt, man kan evt fryse rester ned når kagen er blevet fyldt. Så til en kage på 25×25 ganger jeg opskriften med 1 ½. Prøv dig frem, nu har du jo lidt tid at øve dig i. Og du har sikkert nogle kollegaer eller familie der godt vil være prøvekaniner:)

 21. SUPER inspirerende side du har lavet 🙂
  Min søn skal konfirmeres til april så jeg er allerede nu, som 1. gangs “dekorationskagebagermedtobleronecremeoghindbærmousse”, gået i gang med at finde opskrifter der er nemme at gå til.
  Jeg skal lave kage til ca 20 personer og vil bruge bageplader til at bage bundene på da kagen skal laves som en xbox 360. (regner med at den bliver stor nok så????)
  Hvor store portioner skal jeg lave af dine nævnte opskrifter på tobleronecreme/hindbærmousse for at der er nok til et lag af hver i en kage af bradepandestørrelse?
  Hilsen Britt

 22. Hej Annette

  Fin, fin side altså! Bliver jo helt lækkersulten.
  Jeg skal lave en dåbskage til min søns dåb på søndag den 25. november. Har du et godt forslag til kage-delen? Jeg vil gerne have toblerone- og hindbærmousse i. På toppen skal der ligge et kageprint med lilleprinsen.. skal det mon blot placeres ovenpå kagelåget (altså uden smørelse imellem?).

 23. Hej annette jeg er en pige på snart 13 og jeg elsker at lave flotte kager og idag vil jeg gerne lave en kage og jeg ville gerne bruge denne creme men jeg er ikke så god til det med hvor lang tid den skal stå på køn og hvor lang tid den skal afkøle og hvor langtid man skal stå og piske så vil du ikke nok give mig nogle råd det ville jeg blive rigtig glad for 🙂

 24. Jeg har prøvet denne opskrift med hvid chokolade 🙂

  Jeg skulle piske en del længere tid en når jeg laver den med toblerone, så jeg var meget bange for, den ville skille. Men det skete heldigvis ikke, og den blev bare SÅ lækker og cremet.

  Men blev brugt i en lagkage med chokoladebunde og lidt syrlig hindbærcreme. Min bedste lagkage til dato 🙂

 25. Hej Line
  Det var et godt spørgsmål. Jeg har ikke erfaring med det selv og tror faktisk ikke at man kan lave en creme kun baseret på marcipan brød. Men du kunne lave en chokolade creme og så drysse hakket marcipan brød udover fyldet når det er kommet på kagen.
  Jeg går altid selv igang med mine kager 2 dage før de skal spises. Så har fyldet tid til at sætte sig og jeg har go tid til at pynte den. Prøv at kigge under min how-to, der ligger en tidsplan for når jeg laver kager.

 26. Hej Julie
  Det var et godt spørgsmål. Altså jeg tror ikke at din kage vælter hvis du bruger mange lag af den. Bare sørg for at lave en lille dam rundt på hver bund med smørcreme. Og smør hele kagen godt op til sidst. Jeg har ingen erfaring selv overhovedet med sådan en høj kage, så jeg tør ikke ligge hovedet på blokken og sige at den ikke vælter. Men hvis den ikke er alt for spinkel så burde det kunne lade sig gøre.

 27. Hej Nathalia
  Ja det kan du da sagtens. Jeg har selv prøvet en gang at lave en chokolade creme med knas og der valgte jeg at lave cremen, fylde den i kagen og så drysse den her knas indover cremen. Jeg ved ik om det gør nogen forskel, men jeg var lidt nervøs for at knasen ville suge for meget af fløden til sig, hvis den kom direkte i cremen og derved ikke knase;). Men det var bare en teori:)

 28. Jeg laver altid kagerne 2 dage før de skal spises så det hele får lov til rigtig at sætte sig. Plus at det som regel meget lang tid at pynte kagen:)

 29. Hej 🙂
  Jeg står og skal lave en fondant kage med 3 lag til min kærestes fødselsdag.. tror du godt, jeg kan lave cremen med marcipan-brød? 🙂
  og hvor lang tid i forvejen kan jeg lave hele kagen, altså have den pyntet og sådan, inden den skal spises?

  Mvh Line

  P.s. sikke en flot og utrolig ispirende hjemmeside!!

 30. hej annette
  fed side du har…
  jeg har lige et spørgsmål hvor mange lag kage kan den chrem holde skal lave en tårn kage og er blevet udfordret til at lave en kage på 10 lag (alle lag skal ikke være toblerone chrem, da det bliver for tungt)
  mvh julie

 31. Hej
  Vil høre om jeg kan bruge hvis chokolade creme(med knas)i en banankage med mørke chokolade stykker(der skal kun være to bunde)el er det bedst at udelade chokoladestykkerne i kagen og så lave det i cremen.
  Måske det bedre med en rutebilcreme ???
  Hvilke forslag har du og har du selv prøvet med fyldt banankage
  Håber du kan hjælpe for skal lave kagen til om to dage

  KH Nathalia

 32. Hej Annette.
  Vi skal holde vores datters fødselsdag i morgen, og hun vil gerne ha en lagkage med chokolade mouss og hindbær mouss.
  Jeg vil høre om man kan lave kagen dagen før og stille den på køl?
  Eller måske bare lave bundende dagen før?
  Det er første gang jeg skal lave det hele selv 🙂

 33. Hej Maja
  Jeg har selv brugt toblerone creme i stakket kager uden husblas, så det skulle der ikke ske noget ved. I en stakket kage er det hvordan du sætter den sammen det hele handler om. Altså hvordan du får den nederste kage til at bære de øverste lag. Jeg bruger slet ikke husblas i mit fyld, og har lavet stakket kager som har holdt fint:)

 34. Hej Tina
  Ja du har jo nok valgt at afprøve din ide inden mit svar:). Jeg ville godt turde kaste mig ud i det med mørk chokolade. Jeg er ikke selv super vild med den meget stærke smag den har, men jeg synes at den bliver lidt mildere når jeg bruger den i en creme:)

 35. Hej Elvira
  Ja det er her er hvad jeg ville fylde i et lag på en kage:). Men det kommer jo noget an på kagens størrelse om der er for lidt eller for meget. Den her er som skrevet til en go 25 cm kage:)

 36. Hej Camilla
  Ja det er jo nok lidt sent at svare dig nu;). Men jeg ville bare piske videre. Det skulle ikke gerne begynde at blive grynet når det stadig er så tyndt.:)

 37. Hej Annette
  Kan kun give de andre ret: det er en fantastisk side du har her! 🙂
  Jeg skal lave en stakket kage, og vil derfor gerne have toblerone cremen med lidt husblas i, for at få lidt mere hold. Har du en opskrift på det? Eller mener du, at kagen godt kan holde til det, hvis det andet fyld har husblas i? Nederste kage skal være 35×35 og øverste 25×25.
  Mange hilsne
  Maja

 38. Hej Anette
  vil det være en god kombi at tage mørk marabou creme sammen med hindbærmousse? eller skal det helst være en lys chokolade. Kan selv rigtig godt lide mørk, men er lidt bange for at den kommer til at blive for dominerende for dem der ikke bryder sig om mørk.

  Hilsen Tina

 39. Hej Annette.
  Tak for insp. 🙂
  Er denne opskrift til 1 lag fyld?
  Elvira

 40. Mums mums mums! Den kan man godt blive afhængig af! Godt vi også skal holde fødselsdag i næste weekend, så jeg har en undskyldning for at lave den igen 🙂

 41. Hej Anette

  Jeg ville gerne lave din opskrift på tobleronecreme men nu er chokoladen smeltet sammen med fløde, det hele er kølet af og jeg har pisket i 10 min. og den et stadig meget flydne.

  Hvad gør jeg nu ?

  Hilsen Camilla

  PS Fed side du har her

 42. Hmm jeg har godt nok ikke selv prøvet kitkat. Men for det første skal det jo være helt koldt før du pisker. Det må gerne ha stået natten over i køleskabet. Og ellers så ved jeg ikke hvad der er gået galt. Det er jo selvfølgelig flydende i starten, men burde så efterhånden som du pisker begynde at stivne.

 43. Det kan jeg desværre ikke hjælpe med da jeg ikke selv har prøvet kræfter med sådan en creme endnu.

 44. Hej Hej
  I går lavede jeg en creme med kitkat.. Smeltede chokolade og fløde over mild varme men den blev alt alt for flydende da jeg begyndte at piske???

 45. Hej Annette. SIKKE EN FLOT SIDE! Wow sikke kager. er selv lige begyndt og vil denne gang lave den opskrift du har på chokoladecreme. Opskriften er den til et lag i en alm lagkage eller er den til 2 lag? Virkelig glad for du vil dele opskrifter! Tak for det! Mvh Tanja :o)

 46. Hej Henriette
  Undskyld det sene svar:(. Jeg har rigtig meget at se til med min webshop, og den kommende Livsstilsmesse på Gavnø slot. Men jeg håber at du fandt nogle svar på dine spørgsmål så du fik lavet en rigtig fin dåbskage.
  Hej Nadja
  Kan se at jeg også svarer dig alt for sent, men ja toblerone creme kan sagtens bruges som topping på cupcakes. Den bliver jo stiv og cremet når du pisker den forsigtigt op. Jeg håber du prøvede dig frem:)

 47. Hej:) sikke en fantastisk blog du har!! føler mig vildt inspireret:) skal faktisk lave nogen cupcakes til min datters 2 års fødselsdag på onsdag, som hun skal have med i dagplejen. Kan man tylle tobleronecremen ud på cupcaken, så den får samme form som hvis du lavede den med frosting?? eller klasker det sammen??
  Med venlig hilsen
  Nadja

 48. Hej Annette
  Hold da op nogle flotte kager du har lavet….
  Skal selv holde barnedåb på lørdag, og vil prøve at bevæge mig ud i kagekundskabens glæder:-)
  Jeg har snuset rundt på din side, for at få gode fif, ideer og læse opskrifter. Jeg har dog lige brug for et par gode råd. Når jeg køber fondant, hvor meget skal jeg så købe, når jeg skal bage/lave en kage til ca. 25 personer? Jeg har tænkt mig at lave en mudcake til bund, og så to lagekagebunde. Som fyld vil jeg lave hindbærmousse og tobleronecreme. Har jeg set rigtigt på dine kager, at du har hindbærmousse, så tobleronecreme og til sidst hindbærmousse igen??
  Jeg ønsker at lave kagen som en firkant.Jeg har ikke en lagkageform, men har en mindre firkantet bradepande, kan en sådan bruges?
  Hvornår kan jeg lægge kagen sammen??
  Ja lige lidt mange spørgsmål på en gang.
  De bedste hilsner Henriette

 49. Hej A . Nielsen
  Det lyder vildt at den blivet grynet så hurtigt:(. Måske du skal bruge lidt mindre chokolade næste gang, eller nøjes med at piske med piskeris. Jeg kan desværre ikke fortælle dig hvad der er gået galt. Du har ret i at der smagsmæssigt ikke er nogen forskel, det er udseendet. Jeg har selv fået serveret en kage engang hvor moussen var grynet. Og fordi jeg selv laver det og ved hvordan det egentlig skal se ud, så brød jeg mig ikke om at spise det. Lidt mærkeligt, da smagen som sagt ikke var anderledes.

 50. Hej

  Jeg har lavet din tobleronecreme opskrift… og jeg undrer mig hvorfor den bliver grynet ja maks 5 sek efter jeg startede el piskeren?

  Jeg ville nemlig passe rigtig godt på som der står i opskriften, men nu er den så ødelagt? Jeg skal bruge det på min kage til i morgen og kan umuligt nå at lave en ny når den nu skal stå på køl til dagen efter 🙁 Altså jeg forsøgte lige at varme den op igen i mikroovnen bare 3 sek, det rettede det lidt til igen, men cremen skal vel blive lysere når man starter med at piske den? Den var jo helt mørk og glat da jeg startede.

  Og smager jeg på den, så synes jeg umiddelbart ikke der er noget i vejen for at man kan spise den.

  Mvh. A.Nielsen

 51. Hej Eline
  Nej jeg synes ikke det ville virke kedeligt med kun toblerone creme og kagebund. Jeg har også før lavet kager hvor der kun er en slags fyld. Så det må du bare kaste dig ud i:). Bare vær opmærksom på at hvis det kun bliver med 2 bunde og fyld, så bliver kagen ikke så høj.
  Annette

 52. Hej Anette 🙂

  Tak for din gode side, vil straks melde mig som fast læser 😉
  Jeg skal lave en kage til min mors fødselsdag (d. 10. oktober, så er i god tid;)). Men vil super gerne have nogle tips! Jeg har tænkt at det skal være alm. vanilliebunde (muligvis en drømmekage uden kokkostop, eller har du andre bud?) og så tobleronecreme.. men vil det ikke virke lidt kedligt, kun med vanilliebunde og tobleronecreme?? Eller er de ok, sådan? Jeg vil ikke stresse og vil allerhelst nøjes med at lave en slags creme. På forhånd, tak!
  Kh Eline

 53. Hej Anette!
  Tak for dit svar – bedre end aldrig 🙂
  Men var bange for at den ikke ville blive god hvis den praktisk talt stod færdig allerede igår… Så nu er jeg på r**** da jeg kun forberedte alt igår (smørcreme, tobleronen, hindbæren og bundene). Så er stået tidligt op i dag og vil samle kagen, lidt køl, smøre den op, lidt længere køl, og derefter betrække den.. Regner med at jeg må lave noget af pynten her i ventetiden (babysko fx..)
  Håber jeg når det meste – det vigtigste er vel at kagen er hel når de kommer, så må jeg ærge mig senere over det pynt jeg måske ikke når 😉
  Hilsner Ditte

 54. Hej Ditte
  Jeg er virkelig ked af mit sene svar, kan jo se at det haster. Var det mig så ville jeg ligge kagen sammen idag. Smøre den op senere med smørcreme og så betrække sent iaften. Jeg ville personligt stresse helt vildt, hvis jeg skulle nå alt det plus pynte, når de henter kagen lørdag middag. På den her måde har du lørdagen til at pynte i:). Håber det kan hjælpe. Og ja jeg ville give hindbær et opkog når de har været i fryseren.

 55. Hej Anette!
  Skønt jeg lige fandt din side herinde.. Skal lave min første fondant kage alene til en barnedåb på søndag.. Læste hvad du ville gøre lidt højere oppe mht god tid og hvor meget man kan forberede inden… De kommer og henter kagen lørdag middag og jeg skal lave 3 bunde, et lag med tobleronecreme og et lag med hindbærmousse.. Vil det sige at jeg både kan lave tobleronecreme (uden at det piskes selvfølgelig), hindbærmousse (skal de også have et opkog når de kommer fra haven og har ligget på frost?!) og smørcremen fredag? – Og så lave hele kagen tidligt lørdag morgen?
  Håber du kan hjælpe! 🙂
  Hilsner Ditte

 56. Hej Sanne
  Det lyder da spændende at du vil kaste dig ud i det:). Ja du kan sagtens bruge toblerone cremen som fyld. Du pisker den op når den er afkølet, og her skulle den så gerne få sådan en cremet konsistens. Jeg laver en dam af smørcreme rundt i kanten af kagebunden, dette forhindre at kagen klasker sammen. PS pas på med ikke at piske for meget, for den bliver hurtigt grynet så, og så kan den ikke bruges:(. Har selv prøvet at lave den om op til 3 gange til samme kage:(.
  Annette

 57. Hej Annette.
  nybegynder til kage lavningen. Jeg er i tvivl hvad er forskellen på mousse og creme. Kan jeg bruge toblerone-cremen som fyld mellem kagebundene. Er det fast nok. Jeg skal lave en kage til 45 mennesker til min brors fødselsdag så den bliver ret stor. Kan toleronecremen bare dette så det ikke falder sammen. Tak for en god side. Sanne

 58. Hejsa. Jeg er helt ny begynder der gerne vil afprøve min kreative side. Men jeg er i tvivl om hvad forskellen er på mousse og creme. Kan de begge bruges som fyld mellem lagene. Skal bage en chokolade kage som kunne være lækker med tobleronefyldet men er det tykt nok til at bære det øverste lag eller vil det klaske?

 59. Hej Laila:)
  Tænk hvis vi ikke havde google;). Dejligt at du kan bruge min blog til noget, jeg hygger mig med at dele opskrifter og erfaring ud herinde:)
  Annette

 60. Super fed side du har her. Jeg fandt den da jeg googlede tobleronecreme. Jeg skal nemlig lave en stunderkage. Så faldt jeg lige for dit tip om smørecreme. Så jeg vil bare sige tusind tak og jeg vil helt klart bruge din side i fremtiden.
  Mvh. Laila

 61. Hej Annette
  hvor mange lag i en normal lagkage bliver der til ?

  – Lise

 62. Hej Annette (:
  Jeg har i dag prøvet at bruge creme til cupcake topping på en banancupcake, og det blev rigtig godt. Dog tog jeg 150 g Toblerone, 100g Nougat, 25 Mørk Chokolade og 2,5 dl. fløde.
  Og det smage rigtig godt!
  Så cremen kan skam bruges til mange kager! 😀

 63. Hej Kattha
  Det lyder godt nok også bare lækkert, banankage og chokolade er så skønt sammen:). Sidder her og bliver helt lækker sulten;). Mums..

 64. Hej Susan
  Altså en stor kage til 30 personer der ville jeg lave fyld ud fra ½ l fløde, men der ville nok blive lidt tilbage i skålen når kagen er fyldt. Ganache er tungt (synes jeg selv personligt) så jeg ville ikke lave det lag for voldsomt. Men så måske mere af hindbær moussen eller hva man nu bruger i det næste lag.
  Hvis jeg forstår dig ret og du vil bruge 3 forskellige slags ganache i en og samme kage, så ville jeg nok spare lidt mere på det. Så det ikke bliver for vammelt med alt den chokolade. Jeg ville nok sige 1½ gang den her opskrift (kun med 200 g chokolade i opskriften). Jeg håber det kan hjælpe lidt:)

 65. PS. Det er som dessert, men der vil også blive serveret chokoladefontæne med frugt.

 66. Hej,
  mange tak for en god og informativ blog. Jeg skal lave en større kage til ca. 30 personer – det bliver en firkantet sag formet som en Playstation3 spillerkonsol.
  Jeg vil lave chokolade ganache, men er i tvivl om, hvor meget jeg cirka skal beregne? Det bliver som 3 forskellige slags “cremer” – mørk, mælke og hvid chokolade.
  Altså, hvor meget ganache skal der til en kage?

 67. hejsa….
  jeg ville så gerne rigtigt i gang med at lave kager med flot pynt….normalt er jeg meget kreativ så regner og håber på at jeg også kan finde ud af dette…s…
  men hvor kan det bedst svare sig at købe ting hertil….både forme og pastafarver….har du nogle bud på internet sider så ville jeg være glad…mvh diana

 68. Hej Diana
  Jamen hvis du er meget kreativ så er det jo den helt rigtige hobby at få:). Jeg ville starte med at kigge på dinkage.dk og skal du ha meget så kan det måske godt svare sig at kigge på den hollandske side http://www.deleukstetaartenshop.nl
  Jeg håber de kan bruges:)

 69. Hej Amalie
  Ja altså hvis jeg skal bruge en kage lørdag, så smelter jeg tobleronen med fløde torsdag morgen. Så er det koldt til at piske torsdag eftermiddag, og derefter putte i kagen. Jeg kan rigtig godt li ikke at skulle stresse med min kage, derfor går jeg så tidligt igang:).

 70. Hej Annette
  Jeg skal til at lave tobleronecreme og jeg tænkte på hvor lang tid i forvejen kan man lave den?
  På forhånd tak!

 71. Hej Amal
  Tak skal du ha:). Konsistensen skulle ikke gerne blive tynd, cremen skal jo piskes op når den er kold. Den bliver godt nok ikke som flødeskum, men dejlig cremet. Og jo du kan lave lige så mange lag som du har lyst til:). Go fornøjelse med det:)

 72. Hej Anette. Det er søreme en flot side du har;-) Jeg har lige et spørgsmål vedr. konsistensen. Er den for tynd til at lægge et ekstra lag på, eller kan man godt det? Jeg skal nemlig lave en kage i 3 lag, og fødselaren er helt vild med Marabou. På forhånd tak:-)

 73. Jamen det lyder da godt:), det kan være at jeg skal på jagt efter nye opskrifter så:)

 74. Hej Annette,
  1000 tak for dit hurtige svar, det vil jeg da prøve(:
  Har forresten også prøvet stort set alle dine cupcakes og de er altså virkelige gode og bragte meget lykke herhjemme(;
  Ha det godt til jeg nok vender tilbage og spørger om mere hjælp(;
  -Claudia

 75. Hej Claudia
  Tak skal du ha:). ja altså jeg har en mor der elsker den her skilpadde creme, og hun foretrækker den med hindbær mousse. Den bliver meget sød og likør agtig skildpadde cremen, så hindbær moussen giver et rigtig godt modspil. Men hold lidt igen med vanille og sukker, så den er dejlig syrlig:)

 76. Hej Annette,
  Hvor ser alt bare godt ud her(;
  Har brug for din hjælp, skal lave en kage til min mands fødselsdag og han er helt vild med skildpaddechokolade, men hvad kan gå godt til det?
  -Claudia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *