Påskekage med fondant

Den skønneste Fødselsdagslagkage betrukket med fondant

Puha, jeg havde helt glemt hvor mange timer man bruger på at lave de her fondantkager;). Det var en skøn fornemmelse, at kunne sætte sig i sofaen bagefter, da jeg var færdig. Men jeg synes nu også, at det var hyggeligt at lave denne fødselsdagslagkage til min mor.

Bestilling på fødselsdagkage til 3

Kagen er en bestilling fra min mor, som holder fødselsdag sammen med min mormor og min lillebror. Derfor står der kun tillykke på kagen, jeg synes at 3 navne ville fylde lige lidt for meget. Kagen består af en mud cake bund og 2 bunde af drømmekage. Fyldet er skilpadde creme og hindbær mousse, lige som min mor allerbedst kan lide det:). Derefter er den smurt op med den svejtsiske smørcreme og til sidst betrukket med fondant og pyntet med fondant roser. Fondanten blev rullet noget tyndt ud, så den er lidt gennemsigtig. Men det ses ikke når først den skal spises;). Jeg prøvede min nye patchwork cutter, diamond side design hedder den. Den passede ikke hele vejen rundt, men så kan man justere lidt selv med en tandstik til sidst. Jeg har valgt at sætte små sølvkugler der hvor krydserne møder hindanden, det synes jeg selv giver et ret eksklusivt look til kagen.

Fondant lagkage

Kagens snit

Jeg synes, at der lige skulle et billede af kagens snit med i indlægget her. Jeg er selv altid voldsomt nysgerrig efter at se snittet på kagen, når den skæres for. Den blev faktisk ret høj, 8,5 cm. Jeg havde ellers overvejet, at bruge mere end 3 bunde netop for at kagen ville blive det højere. Men det blev overhovedet ikke nødvendigt. Det er altså fordelen ved at bruge en rigtig kage i bunden, istedet for lagkagebunde. Det gør bare at lagkagen bliver noget højere. Jeg har et galleri her på Annettes Kager, hvor jeg har samlet alle de kager som jeg efterhånden har lavet.

5 Comments on 3 gange fødselsdagskage

 1. Tusinde tak Annette 🙂
  Det hjælper helt sikkert.
  Det er alle de der småting man ikke lige kan se på youtube, så nu er det mysterie da løst 🙂
  Bettina

 2. Hej Betina
  De sølvplader jeg bruger køber jeg som sølvplader. Du kan for eks købe dem hos Dinkage.dk. De er lavet af noget pap agtigt noget og vejer ingenting, og så vil jeg skyde på at de er ca 1 cm tykke. Jeg har dog brugt en træplade min mand har skåret ud til mig de sidste par gange. Den har jeg bare betrukket med frokostfolie, og tapet det fast i bunden. De andre sølvplader holder ikke super godt, hvis der bliver skåret lidt for dybt i kagen.
  Jeg går ud fra at det er etage kager du skriver om. Jeg har sådan nogle små sølvplader, de er dog kun et par mm tykke. Dem klipper jeg til, så de passer præcist til den lille kage som skal ovenpå den nederste kage. Jeg synes selv at det er pænest at man ikke kan se pladen nemlig. Jeg bruger altid pinde i mine etagekager, ellers er der meget stor sandsynlighed for at kagen braser sammen. Det er meget vægt man sådan stiller ovenpå hinanden, og det kan den nederste kage som regel ikke bære. Jeg bruger bare slikkepinde pinde fra panduro. Sætter dem ned i kagen for at måle, tager dem op og skærer sådan lige 1mm højrere oppe. Så stikker jeg dem ned hist og pist, i en cirkel på en rund kage og en firkant på en firkantet kage, og vupti så kan du sætte det tynde kagefad med kagen ovenpå. Det er nu pindene der bærer kagen og ikke den nederste kage. Jeg håber det hjælper dig lidt:), ellers spørger du bare igen:)
  Annette

 3. Hejsa 🙂
  Har eftehånden skrevet til dig et par gange herinde for gode råd og har fået dem 🙂 og nu er jeg her igen, vil selv kaste mig ud i fondantkager og så har jeg lagt mærke til de “sølv”plader du og mange andre bruger. Har selv købt nogle hvid 30 cm runde hos specialkøbmanden, men hvad bruger du til at putte over? er det bare staniol?
  Har siddet og set en del på youtube men jeg kan ikke rigtig blive klog på om når man laver to eller flere lag, har man så plader under de øvre lag? har også set nogle der putter pinde i som støtte, er det også normalt at bruge det, eller kommer det helt an på hvilket fyld der i kagen altså om det er fast eller blødt ?
  håber du igen vil hjælpe mig 🙂 på for hånd tak
  hilsen bettina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *