Vanilje cupcakes

Skønne cupcakes som tidsfordriv

Nu kunne jeg ikke længere holde mig fra køkkenet, så det blev til disse Cupcakes som tidsfordriv;). Jeg måtte bage et eller andet, og det skulle helst være noget, som jeg også kunne pynte. Jeg elsker at pynte cupcakes, det er så hyggeligt og bliver så fint.

Jeg har i et par dage kigget nettet tyndt for billeder af cupcakes, så det måtte blive det jeg skulle bage. Jeg fandt et par nye opskrifter, som jeg ikke har prøvet før, på http://www.joyofbaking.com. Jeg fandt frem til denne hjemmeside via Cakejournal.com, som selv har prøvet deres opskrift på vanilje cupcakes. Samtidig fandt jeg deres opskrift på chokolade cupcakes også.

Vanilje cupcakes

Mine vanilje cupcakes blev rigtig gode synes jeg, og den opskrift vil jeg helt sikkert bruge igen. De duftede helt fantastisk, da de kom ud af ovnen.
Jeg har pyntet dem med svejtsisk marengs smørcreme med et par skefulde jordbær syltetøj i (uden hele bær). Smørcremen er sprøjtet på med en blad tyl, så det ligner en blomst. På toppen har jeg drysset lidt sølv sukker kugler.

Chokolade cupcakes

Chokolade cupcakes

Mine chokolade cupcakes blev også okay. Jeg er dog i tvivl om det skal være den opskrift, som jeg bruger fremover. Jeg synes, at de smager rigtig meget af kakao pulver, måske lige en tand for meget efter min smag. Men de skal lige have lov til at stå lidt, og smages igen, inden jeg afgør det;).
Disse chokolade cupcakes har jeg toppet med “ultimate chocolate frosting“, en opskrift som jeg også har fundet på nettet. Den var rigtig lækker synes jeg, og super nem at lave. Til sidst er de pyntet med hjemmelavede sukker blomster, som jeg har lavet af en stiv royal icing glasur. Det vil sige æggehvider pisket med flormelis til en konsistens som kan komme på en sprøjtepose.

15 Comments on CupCakes som tidsfordriv;)

 1. Hej Nanna
  Ja den bliver noget flydende når først man får blandet det hele sammen. Men jeg plejer bare at piske og piske og piske, og så er den der til sidst. Så den burde blive okay. Jeg har i hvert fald kun go erfaring med den:)
  Annette

 2. Hej Annette
  Jeg har i dag forsøgt at lave svejsisk chokoladecreme. Men jeg synes godt nok, at cremen er noget lind i det. Jeg skal ikke bruge cremen før i næste uge, så den er røget i fryseren, men vil cremen blive mere fast, så den ikke “skvatter” ned af kagerne???
  Bekymret hilsen Nanna (PynteKagen)

 3. Hej Rikke
  Tak for de søde ord:), super skønt at jeg kan inspirere andre til at gå igang. Opskriften p vanille cupcakes er ca. 12 styk.:)

 4. Hej Anette 🙂

  Allerførst vil jeg lige sige at det er en skøn hjemmeside du har lavet 😉 Det var startskuddet til at jeg gik i gang med at forsøge mig med Cupcakes som i øvrigt er virkelig lækre 🙂

  Den opskrift du har lagt ind fra “cakejournal” , altså vanille cupcakes,ville jeg gerne forsøge mig med; men hvor mange cupcakes bliver der af dejen?

  Mvh. Rikke

 5. Tak skal du ha:). Dejligt at du kan bruge min blog til noget. Jeg kender godt selv det med opskrifter der ikke dur til noget, derfor prøver jeg som regel også kun de opskrifter af som andre har haft succes med. Så kan man jo altid ændre lidt på de ingredienser der giver smag, så opskriften bliver ens egen;).

 6. Wow:D Det er virkelig nogle flotte kager. Man sidder her og bliver helt lækker sulten:)
  De er vildt flot pyntet, bedre end dem ved bageren.
  Jeg elsker selv at bage, men når man søger på forskellige kageopskrifter finder jeg dem ikke særlig gode. Men så fandt jeg din side og dine kager ser FANTASTISKE ud!:) Det er en rigtig god hjemmeside du har(Y)

 7. Hejsa:)
  Tak skal du ha, dejligt at jeg kan inspirere andre:). Fondant er en sød og lækker sukkermasse som man kan rulle ud og betrække en kage med. Du kan også lave pynt for eks blomster og sommerfugle som du selv nævner, det er kun fantasien der sætter grænser:). Du kan købe det farvet eller købe det hvidt og selv indfarve det.

 8. Hej Anette. Hvad er fondat egentlig? Og hvor kan jeg købe fine blomster og sommerfugle, hvis jeg ikke selv vil lave dem?
  Rigtig god hjemmeside! Man får masser af inspiration 🙂

 9. Hej Camilla:)
  Tak skal du ha, jeg er glad for at du har lyst til at læse med. Det er chokolade frosting jeg har ovenpå de her chokolade cup cakes, og opskriften ligger under frosting. Den er super nem at lave, og virkelig lækker:).

 10. Hej Annette

  FANTASTISK hjemmeside..
  Kan du fortælle hvor jeg køber frosties (eller hvad det der ovenpå kaldes) eller hvordan jeg selv laver det?

  Hilsen Camilla

 11. Hej Simone:)
  Uha, du kan jo pynte lige som du selv synes, der er næsten uendelige muligheder;). Selv elsker jeg alverdens blomster i fondant i forskellige farver. Og så er der også en masse slags krymmel, du kan evt selv lave det. Du kan evt kigge på mine andre cup cakes og se hvordan jeg har pyntet dem. Håber det var en lille smulde hjælp:)

 12. De blev rigtig gode 🙂 har du nogle ideér til andet pynt oven på klasuret?
  Hilsen Simone

 13. Jeg er faktisk også begyndt at bruge UCF – og det er nemmere for mig at smøre op med – jeg skal dog holde øje med Anebarnet fingre og mund for hun synes det smager helt vildt dejligt.
  Jeg bager mudcake til muffins som regel – og de forsvinder som regel vildt hurtigt, hvilket vel er et godt tegn.
  Jeg synes det er rigt sødt at din pynt og dine muffinsforme passer sammen.

 14. Hej Signe:)
  Jeg kan godt forstå at Anebarnet er vild med det her frosting, for mums hvor var det lækkert. Og faktisk syns jeg at det var endnu mere lækkert da vi nød en cupcake eller 2;) til aftens.
  Jeg har normalt selv altid brugt mud cake opskriften på mine cup cakes, men ville gerne finde en opskrift der var lidt mere simpel, uden så mange ingredienser. Og må sige at jeg har fundet den, for de var rigtige gode efter at ha stået og hvilet lidt:).
  Pynten og muffin formene, ja jeg elsker altså bare lyserødt, så det måtte bare passe sammen;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *