Chokolade muffins

En opskrift på chokolade cupcakes eller opskrift på chokolade muffins som de også kaldes, skal man bare have i sin samling. Jeg vil næsten kalde dem verdens bedste chokolade cupcakes.

De er nemme og du vil uden tvivl elske dem. Man går aldrig galt med en chokoladekage, om det er i portions størrelse eller en bradepande. Opskriften er oversat fra denne side.

Ingredienser til chokolade cupcakes (giver ca. 12-16 stk.)

80 g kakaopulver
240 ml kogende vand
180 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
120 g usaltet smør (stue temp.)
200 g sukker
2 store æg (stue temp.)
2 tsk vanille (essens)

Fremgangsmåde

 • Kogende vand og kakaopulver røres godt og sættes til afkøling.
 • Mel, bagepulver og salt blandes i en skål for sig.
 • Smør og sukker piskes let og luftigt i en anden skål.
 • Æggene piskes i et af gangen.
 • Tilsæt vanilje.
 • Tilsæt mel blanding, pisk kun blandingen til det lige er blandet.
 • Tilsæt kakao blandingen og rør indtil blandingen er glat.
 • Bages ved 190 grader (ikke varmluft) i 16-20 min, du kan teste med en tandstik undervejs hvis du er i tvivl.
 • Jeg fyldte mine forme op med ca 1 cm fra kanten, og fik 12 cupcakes ud af det. I den oprindelig opskrift står der 16 stk. og det kunne der også sagtens ha været, hvis formene fyldes lidt mindre.

Chokolade cupcakes med chokolade frosting

Ultimate chocolate frosting a la Martha Stewart
(Chokolade frosting)

9 dl flormelis
2,5 dl kakao
180 g blødt smør
1,25 dl lun mælk (hvis du vil ha en frosting der er stiv, skal du tilsætte lidt af gangen, og ikke nødvendigvis det hele)
3 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde

 • Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme.

Det er en super lækker og nem frosting. Jeg lavede kun halvdelen af opskriften til mine 12 cupcakes, og havde stadig frosting tilbage. Men det kommer selvfølgelig an på hvor meget man vil ha på:). Undlader du kakaoen har du vanille frosting, og skifter du mælken ud med for eks. jordbær sirup, har du jordbær frosting. Eller hindbær sauce fra Dr Oetker. Du kan også bruge jordbær flormelis fra Dansukker istedet for almindelig hvid flormelis. Erstatter du en smule af mælken med færdiglavet kaffe, har du en lækker mocca frosting.  Hvis du vil lave en swirl, så er det ikke nok med halvdelen af opskriften, da der går ret meget til det.

16 Comments on Chokolade cupcakes med Ultimate chocolate frosting

 1. Hej Betina
  Ja du kan sagtens fryse dem. Hvad angår holdbarhed vil jeg tro at de kan holde sig et par måneder uden, at det får konsekvenser for smag og kvalitet. 🙂

 2. Hej Mette
  Du kan sagtens lave dem et par dage inden. Vent med at froste dem til lige inden de skal serveres, så kan du opbevare dem på køkkenbordet i en bøtte eller frysepose. Så skulle de gerne holde sig lækre og fugtige:)

 3. Hej Anette
  Hvor mange dage forinden spisning, kan de laves, og skal de så opbevares på køl for at beholde den fugtige konsistens?

 4. Hej Kiki
  Nej det har jeg godt nok ikke prøvet. Jeg tænker at det måske kan have noget med kakaoen at gøre? Bruger du helt almindelig kakaopulver? 🙂

 5. Hej Anette, har du oplevet at kagerne få en lidt bitter kakao smag? Jeg undlod topping på nogle af dem og de blev alt for bitre i smagen.

 6. Hej Nanna
  Jeg oplever det indimellem at mine cupcakes slipper formen, men det er virkelig sjældent og ikke den samme opskrift. Jeg har altid tænkt at jeg har fået lukket kagerne i en bøtte eller frysepose for tidligt, så de ikke har fået dampet ordentligt af.:)

 7. Hej Anette
  Har du oplevet at disse kager har sluppet formen efter bagning?
  Det er så ærgerligt, når man skal sætte dem i nye forme efterfølgende.
  Nanna 🙂

 8. Man plejer at sige 20 grader mindre med varmluft:). Men prøv dig frem og hold øje, så skulle der ikke kunne ske noget med dine kager;)

 9. Hvor meget tror du at kagerne skal have med varmeluft? 🙂 Du skriver jo 190 her uden varmeluft – jeg er virkelig i tvivl 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.