Muffins med brombærJeg har bagt muffins i lange baner

Der har været gang i køkkenet herhjemme de sidste par dage. Jeg satte mig for, at eksperimentere lidt med nogle opskrifter på muffins. Jeg ville være lidt kreativ og finde på noget lækkert. Det blev til disse muffins i lange baner.

1 dej – 3 slags muffins

Det endte med 3 forskellige slags muffins. Den første her med lilla blomst er brombær muffins med den sædvanlige svejtsiske smørcreme med vanilie i. En rigtig lækker kombination, som smager virkelig dejligt, hvis jeg selv skal sige det.

Appelsin muffins

 

Herefter har jeg bagt appelsin muffins med Toblerone smørcreme, rigtig rigtig lækre. De er bedst kolde, men jeg opbevarer også altid mine muffins og cupcakes med topping i køleskabet. Det er igen svejtsisk smørcreme, hvor jeg har tilføjet smeltet Toblerone. Jeg har lavet frostingen før, men jeg havde altså lige glemt, at det ikke er helt nemt at sprøjte ud med en sprøjtepose. Selvom man smelter Tobleronen, vil der være nogle klumper tilbage, og de kan sætte sig fast i tyllen. Så vælg en tylle med en stor åbning, så går det nok.Citron muffins

 

De sidste muffins i denne omgang blev citron muffins med citron smørcreme på. En meget frisk kombination, igen bedst hvis de er kølige, efter min smag i hvert fald. Jeg valgte at lave citron smørcreme til dem, da jeg ikke synes at citronsmagen i muffinen var stærk nok. Men jeg tror også, at de havde været lækre med alm. vanilje smørcreme. Det er en smagssag, man kan jo prøve sig frem med lige det man har lyst til.

Opskriften som jeg har brugt, er fra kageportalen.dk, en hjemmeside der helt sikkert kan anbefales.

Muffins opskrift (giver ca. 12 muffins)

Ingredienser

50 g smør
1 dl sukker
1 æg
2 tsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
3 dl mel

Fremgangsmåde

 • Smelt smør og sukker
 • bland æg og bagepulver i,
 • rør mælk i efterfulgt af mel.
 • Opskriften siger fyld formene halvt op, men jeg fyldte lidt mere i, da jeg ikke synes at de hævede særlig meget.
 • Bages i 15 min ved 175 grader (ikke varmluft).

I mine citron og appelsin muffins skiftede jeg den ½ dl mælk ud med enten citron eller appelsin saft. Jeg tror, at jeg vil prøve med lidt mere næste gang for at give en kraftigere smag.

I mine brombær muffins vendte jeg en kop optøede brombær i dejen, efter de havde fået et lille opkog og var blandet med lidt sukker. Der var en del saft, så jeg undlod den ½ dl mælk som opskriften ellers siger.

Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan prøve i denne opskrift. Jeg er selv lidt forsigtig med sådan noget, så lidt saft og bær var hvad jeg lige kastede mig ud i denne gang:).

1 Comment on Muffins i lange baner

 1. Hejsa Annette

  Jeg søger en opskrift, ala amo´s vanilliekage til at bage som muffins, jeg syntes de blir dejlig faste og har et el andet over sig…
  Smager lidt sandkage agtig uden at være tør og kan godt lide der er ligesom lidt bid i dem
  Det er første gang jeg nogensinde har købt en færdigpakke pga tidsnød

  KH Nathalia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *